Oι οποίες επιλογές είναι;

Δεν είμαι από εκεί...
Μιας και επανενεργοποιήθηκε το θέμα, ας απαντήσω σχετικά με τις επιλογές που έχουμε από παραλίες κοντά στην Πάτρα μήπως και περάσεις κάποια στιγμή κατά τα μέρη μας
Κατ' αρχήν, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές σχετικά με τον τύπο της παραλίας που θέλει ο καθένας. Όσο πας δυτικά της Πάτρας, κυριαρχούν οι αμμουδιές με ρηχά και ζεστά νερά. Η δεσπόζουσα επιλογή προς αυτά τα μέρη είναι η γνωστότατη παραλία της «Καλογριάς», γύρω στα 40χλμ από την Πάτρα. Περισσότερες πληροφορίες
εδώ. Εγώ, απλώς ας τονίσω ότι είναι μια μεγάλη αμμουδιά κατάλληλη για beach volley με ζεστά και αρκετά ρηχά νερά. Θα πας εκεί πιο πολύ για την παρέα παρά για το μπάνιο. Κοντά στην Καλόγρια, για πιο ερημικές καταστάσεις, είναι το Γιαννισκάρι, το οποίο είναι ένας κλειστός κόλπος με όχι όμως τόσο εύκολη πρόσβαση.
Από εκεί κι ύστερα, προς τα δυτικά αξίζει η παραλία της Λακκόπετρας, λίγο πριν την Καλόγρια, η οποία δεν είναι το ίδιο μεγάλη σε πλάτος αλλά είναι πιο κατάλληλη για κολύμπι καθώς δεν είναι τόσο ρηχή και είναι σε γενικές γραμμές κάπως πιο ήσυχη.
Μετά είναι η παραλία της Κ. Αχαΐας όπου σε γενικές γραμμές μοιάζει με τη Λακκόπετρα απλώς είναι πιο κοσμική λόγω και της ύπαρξης του γνωστού κλαμπ «Μαγιάρι».
Πηγαίνοντας τώρα προς τα ανατολικά, αλλάζει τελείως το ύφος που έχουν οι παραλίες. Πλέον κυριαρχούν τα βότσαλα (ενίοτε και οι πέτρες) και τα βαθιά και πιο κρύα νερά. Προφανώς αυτές οι παραλίες είναι καταλληλότερες για κολύμπι.
Εδώ οι καλές επιλογές είναι πιο πολλές καθώς, εκτός των άλλων, η περιοχή ανατολικά της Πάτρας έχει αναπτυχθεί τουριστικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι η αντίστοιχη δυτικά. Ξεκινώντας από Ρίο, η οποία είναι και η πιο πολυσύχναστη παραλία από κατοίκους της Πάτρας, πηγαίνοντας προς Αίγιο, έχουμε διαδοχικά Άγιο Βασίλειο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Παναγοπούλα, Ψαθόπυργο, Ροδινή, Λαμπίρι, Λόγγο, Άκολη, Νικολέϊκα, παραλία Αιγίου και μετά το Διακοπτό είναι η παραλία της Τράπεζας, η γνωστή Πούντα. Οι πιο πολυσύχναστες είναι η παραλία του Αγ. Βασιλείου, του Λόγγου, η Άκολη και η Πούντα χωρίς όμως και οι άλλες να στερούνται ομορφιάς αλλά και κοσμικότητας. Οι αγαπημένες μου πάντως (ιδίως όταν δεν έχουν κύμα), είναι η παραλία της Άκολης (Άβυθος) και η Πούντα (η οποία βέβαια είναι αρκετά μακριά από την Πάτρα), δύο παραλίες στις οποίες χαίρομαι το κολύμπι. Γενικά πάντως, υπάρχουν πολλές αξιόλογες παραλίες σε αυτή τη μεριά πολλές από τις οποίες δεν έχω καν επισκεφθεί.
Όπως έγινε φανερό, προτιμώ τις παραλίες στην ανατολική πλευρά αν και στο νομό Αχαΐας υπάρχουν πολλές επιλογές για καλές παραλίες είτε έχει κάποιος αμάξι είτε επιλέξει να πάει με το υπεραστικό ΚΤΕΛ (το καλοκαίρι υπάρχουν και ειδικά δρομολόγια για συγκεκριμένες παραλίες όπως π.χ. η Καλόγρια). Το καλό είναι πάντως ότι στην περιοχή αυτή, ο καθένας θα βρει μια παραλία της αρεσκείας του καθώς υπάρχει αρκετή ποικιλία. Το θέμα είναι βέβαια να πείσει και την υπόλοιπη παρέα να πάει εκεί που θέλει