Οδύσσεια του Nolan και χρώμα ηρωίδων

Γενικά θα έπρεπε να είναι πλήρως κατανοητό πως το να συγκρίνεις την καλλιτεχνική ερμηνεία μυθολογικών προσώπων με υπαρκτά πρόσωπα είναι ποσά ανόμοια. Αλλά ποιος έχασε την κοινή λογική να τη βρείτε εσείς.

Μπορείς παρολ αυτά να φτιάξεις την ωραία Ελένη με χαρακτηριστικά Αβορίγινας; Έχει κάποια σχέση κάτι τέτοιο με την πραγματικότητα της περιοχής; Άσχετα αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή όχι.

Μπορείς παρολ αυτά να φτιάξεις την ωραία Ελένη με χαρακτηριστικά Αβορίγινας; Έχει κάποια σχέση κάτι τέτοιο με την πραγματικότητα της περιοχής; Άσχετα αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή όχι.
Τι σημαίνει μπορεί; Φυσικά και μπορεί.

Στην πραγματικότητα στ’αρχίδια σας για το έπος, πάτημα να βγάλετε ρατσισμό βρήκατε. Αν σας ένοιαζε το έπος το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σχολιάσετε είναι πως λείπει σχεδόν εξολοκλήρου το θεϊκό στοιχείο που έπαιξε και καταλυτικό ρόλο στην Οδύσσεια.
Αλλά δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά ενώ σας έχει κάτσει η μαύρη στο λαιμό.

Μπορείς παρολ αυτά να φτιάξεις τον Ιησού Χριστό ξανθό με γαλάζια μάτια; Έχει κάποια σχέση κάτι τέτοιο με την πραγματικότητα της περιοχής; Άσχετα αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή όχι.

1778957805942.png
1778958437010.png

Τελευταία επεξεργασία:
Τι σημαίνει μπορεί; Φυσικά και μπορεί.

Στην πραγματικότητα στ’αρχίδια σας για το έπος, πάτημα να βγάλετε ρατσισμό βρήκατε. Αν σας ένοιαζε το έπος το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σχολιάσετε είναι πως λείπει σχεδόν εξολοκλήρου το θεϊκό στοιχείο που έπαιξε και καταλυτικό ρόλο στην Οδύσσεια.
Αλλά δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά ενώ σας έχει κάτσει η μαύρη στο λαιμό.

Καλά όλοι ξέρουμε ότι τέτοιες παραγωγές απλά γίνονται για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. Τέχνη σήμερα είναι επίσης να κρέμας μια μπανάνα στον τοίχο, να πέφτεις σ ένα κουβά με μπογιά και να κυλιέσαι στο πάτωμα κοκ.

Πολλά πράγματα βαίνουν λάθος σ αυτό το «έπος» στα οποία ήδη αναφερθήκαμε. Μεταξύ άλλων οι πανοπλίες ή το ότι βάλαν γι Αχιλλέα έναν τύπο με εμφάνιση 12 χρόνου αγοριού κοκ.

Προφανώς η Ελένη βγάζει μάτι , γι αυτό και ο εκτενέστερος σχολιασμός μιας άλλης ανεπιτυχής διαλογής ηθοποιού.

Αν είναι ρατσισμός να θεωρείς ότι η ωραία Ελένη δεν ταιριάζει να είναι μαύρη -ιστορικά- ενώ ακόμα και μυθοπλαστικά, φαίνεται αυτό αρκετά αλλωκοτο, έχεις πρόβλημα , όπως και οι υπόλοιποι wokies ανά την υφήλιο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπορείς παρολ αυτά να φτιάξεις τον Ιησού Χριστό ξανθό με γαλάζια μάτια; Έχει κάποια σχέση κάτι τέτοιο με την πραγματικότητα της περιοχής; Άσχετα αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο ή όχι.

1778957805942.png

Ναι έχει. Γιατί δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι (και γενικά οι κάτοικοι της περιοχής) μαυριδεροί.Ειτε το καταλαβαίνεις είτε το παραβλέπεις όπως πάντοτε ότι δεν σ συμφέρει.

Τελευταία επεξεργασία:
Ο καθηγητής Λιαντίνης έχει αναλύσει το πώς ήταν η Ωραία Ελένη : ΕΔΩ

«Πώς ήτανε αυτή η Ελένη; Για να πούμε ότι είναι η γυναίκα, η αξεπέραστη ομορφιά. Ήταν ψιλή, ήταν λιγνή, ήταν καμαροφρύδα; Ε; Είχε ψιλό λαιμό, είχε ωραίες κνήμες, τι μέση; Τα στήθη της;», αναφέρει.
ο Δημήτρης Λιαντίνης εξηγεί πως ο Όμηρος δεν θέλησε να φυλακίσει στα στενά όρια της δικής του περιγραφής, μια μορφή που η ομορφιά της δεν γνωρίζει όρια.
Αν ο Όμηρος μας έδινε μια συγκεκριμένη περιγραφή, θα περιόριζε την Ελένη στα δεσμά του χρόνου και του προσωπικού γούστου. Την άφησε «απερίγραπτη», ώστε να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, σε κάθε εποχή, να προβάλλει πάνω της το δικό του απόλυτο ιδανικό.
Παραθέτουμε τα λόγια του καθηγήτη Δημήτρη Λιαντίνη:
«Εδώ είναι η εφεύρεση του Ομήρου: Την άφησε την Ελένη
να την πλάσει ο καθένας μας όπως θέλει και όπου μπορεί και φτάνει με τη φαντασία του. Διότι αν μου έλεγε ότι είχε μεγάλα στήθη, θα έλεγα "μου αρέσουν οι μικροβύζες". Αν μου έλεγε ότι είναι ξανθιά σαν την Μέριλιν Μονρόε, θα έλεγα "εμένα μου αρέσει η Ρόμι Σνάιντερ που είναι καστανή". Αν έλεγε τούτο και εκείνο, θα περιόριζε την ομορφιά, θα την έκανε πεπερασμένη και της αφαιρούσε το στοιχείο του απείρου. Τώρα έτσι όπως την έδωσε, η Ελένη είναι το σύμβολο που έχουμε, η ιδέα που έχουμε, η αισθητική καλλιέργεια που έχει ο καθένας μας.

1778939603234.png
1778939556387.png
Το πιο κουραστικο με εσας τους woketards ειναι οτι αρνειστε πως γινονται ασθητικες επιλογες βασει των ιδεολογικων προτυπων σας οταν καποιος τα κριτικαρει, αλλα ταυτοχρονα απαιτειτε και να υπαρχουν παντου.
Πραγματικα, γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αποκτησετε εστω ενα γραμμαριο cojones και να παραδεχτειτε οτι το casting εγινε βασει woke προτυπων και το γουσταρετε?

Εγω βασικα χεστηκα για ολα τα ρατσιστικα στοιχεια που διακρινω απο καποιους..χεσμενους τους εχω τους ρατσιστες ουτως η αλλως..και ολοι ξερουμε ποιοι ζουν αναμεσα μας. :thumbup:

Ο καθε καλλιτεχνης εχιε δικαιωμα να κανει οτι γουσταρει..σου αρεσει ή δεν σου αρεσει και παμε παρακατω.
Προσωπικα δνε μου αρεσει το μαυρο χρωμα στους ελληνες..ή ακομα χειροτερα ενας τρανς αχιλεας κοντοπιθαρος...Να επαιζε τον Μεγα αλεξανδρο οκ..ειναι γνωστο οτι ηταν κοντος...καταρχην γιατι γινεται επιτηδες για να προκαλεσει ο σκηνοθετης και δεν ξερω τι αλλο(αρνητικη διαφημιση σιγουρα εχιε γινει) και κατα δευτερον

..πως θα σας φαινοτανε σε μια ταινια να παιζει τον Μαρτιν Λουθερ κινγκ ενας λευκος;
Ή τον Νελσον μαντελα;

Εγω προσωπικα οταν βλεπω ταινιες υποτιθεται με ινδιανους και εχουν λευκους δεν μου αρεσει...διοτι δεν μπορω να μπω στο πνευμα της ταινιας/σηριαλ.
Η να μου γυρισεις μια ταινια με αφρικανους και να παιζουν λευκοι.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
Τα υπολοιπα ειναι παπαντζες ρατσιστομουτρων Βλεπε παραπανω.

Εγω βασικα χεστηκα για ολα τα ρατσιστικα στοιχεια που διακρινω απο καποιους..χεσμενους τους εχω τους ρατσιστες ουτως η αλλως..και ολοι ξερουμε ποιοι ζουν αναμεσα μας. :thumbup:

Ο καθε καλλιτεχνης εχιε δικαιωμα να κανει οτι γουσταρει..σου αρεσει ή δεν σου αρεσει και παμε παρακατω.
Προσωπικα δνε μου αρεσει το μαυρο χρωμα στους ελληνες..ή ακομα χειροτερα ενας τρανς αχιλεας κοντοπιθαρος...Να επαιζε τον Μεγα αλεξανδρο οκ..ειναι γνωστο οτι ηταν κοντος...καταρχην γιατι γινεται επιτηδες για να προκαλεσει ο σκηνοθετης και δεν ξερω τι αλλο(αρνητικη διαφημιση σιγουρα εχιε γινει) και κατα δευτερον

..πως θα σας φαινοτανε σε μια ταινια να παιζει τον Μαρτιν Λουθερ κινγκ ενας λευκος;
Ή τον Νελσον μαντελα;

Εγω προσωπικα οταν βλεπω ταινιες υποτιθεται με ινδιανους και εχουν λευκους δεν μου αρεσει...διοτι δεν μπορω να μπω στο πνευμα της ταινιας/σηριαλ.
Η να μου γυρισεις μια ταινια με αφρικανους και να παιζουν λευκοι.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
Τα υπολοιπα ειναι παπαντζες ρατσιστομουτρων Βλεπε παραπανω.

Για τους woke παπαρομαλακες και συ ρατσίστρια είσαι μ αυτά που λες . Έτσι πληροφοριακά μόνο.

Κριτική για τ' ότι οι ρόλοι λατίνων στο Hollywood δεν δίνονται σε λατίνους ηθοποιούς...

...αλλά όταν το ίδιο συμβαίνει με τους Έλληνες στην ταινία που ο ίδιος παίζει (όπου δεν υπάρχει στο cast ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Έλληνας ηθοποιός) και δέχεται το justified κράξιμο:

Ο ορισμός του μπιφτεκά!:rolleyes:

Υ.Γ. Εννοείται ότι κανένας Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του δε θα πληρώσει 1€ να δει αυτή τη μ@λακία, πειρατικό και ΑΝ!

Στην αναμενόμενη ταινία του Nolan "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" οι πληροφορίες λένε ότι το ρόλο της θεάς Αθηνάς θα έχει η Zentaya, ενώ το ρόλο της Καλυψούς η Lupita Nyong'o, αμφότερες όχι της λευκής φυλής.
Οι πληροφοριες αυτές διαρρέονται εντεχνα στα σοσιαλ σαν δημοσκοπηση της κοινής γνώμης ΠΡΙΝ το κανουν έτσι. Για να δουν αν και πόσα λεφτά θα βγάλουν αν τελικά το κάνουν έτσι. Τωρα γιατι θέλουν τοσο πολύ να το κανουν έτσι είναι μια άλλη ιστορία. Πάντα εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται κρά. Πόσο πολύ το θέλουν θα φανεί από πόσα λεφτά είναι διατεθειμένοι να χάσουν βγάζοντας τη ταινία έτσι. :D

Η Ελλάδα θα πληρώσει γύρω στα 7 εκατομμύρια και όποιος πιστεύει ότι θα επιστραφούν διπλά, πλανάται πλάνην οικτράν…
Αν δεν ακολουθείς ατζέντα, δεν λαμβάνεις καμία χρηματοδότηση και φυσικά, ότι επιστρέφει θα πάει στην “κλίκα” αυτής.

Πολύ συγκεκριμένη πλέον και πασίγνωστη… Καθίστε εσείς να τρώγεστε μεταξύ σας για το ποιος είναι φασίστας, πρόβατο ή ετεροκαθοριζόμενος, όταν κάποιος ακολουθεί και υποστηρίζει με κλειστά μάτια μια ατζέντα που έχει μπει πλέον όχι μόνο στη δήθεν ξεφτιλισμένη πια “τέχνη”, αλλά και στην αλλοίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τώρα, όσοι στηρίζετε την ταινία και θα πατε να την δείτε ,αλλα ταυτόχρονα λέτε ότι δεν υιοθετείτε την ατζέντα, σκεφτείτε λιγάκι παραπάνω...

μια ατζέντα που έχει μπει πλέον όχι μόνο στη δήθεν ξεφτιλισμένη πια “τέχνη” ...
"Δήθεν" ξεφτιλισμένη; Ειναι ή δεν είναι για σενα ξεφτιλισμένη η "τέχνη"; Σου ξέφυγε ή το γραψες επιτηδες ετσι; Γιατι είναι μια "τεχνη" κι αυτή, να γράφει κανεις έτσι. Την είχε και η Πυθία.

Back