Οι ΗΠΑ γυρίζουν... 50 χρόνια πίσω - Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις

Guest 831328

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όπως και τα ναρκωτικά παρότι παράνομα. Τι προτείνετε να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά για να μην γίνονται στην παρανομία;
Η λογική ότι κάνουμε νόμιμο το κακό για να γίνεται με πιο "ασφαλή" τρόπο οδηγεί σε μια κούρσα προς τον πάτο μία κοινωνία.

Ai man πάντως βλέπω πως στα σχολεία η κατήχηση στον πολιτιστικό μαρξισμό πάει εξαιρετικά. Μετά από 12 χρόνια στα θρανία αποφοίτησες αυθεντικός liberal. Δυστυχώς όλα αυτά είναι απόδειξη πως στα σχολεία διδάσκουν αρκετοί πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι δουλεύοντας ως δούρειος ίππος για τη δομή της κοινωνίας μας. Εάν αυτή είναι η "διαμόρφωση εθνικής, θρησκευτικής και ηθικής συνείδησης" που προβλέπει το Σύνταγμα ως σκοπό της παιδείας, τότε τρέμω στην ιδέα του τι μας περιμένει στο μέλλον.

Επίσης όσοι μιλάνε για "pro choice" καλό θα ήταν να μου πούνε ποια είναι ακριβώς η επιλογή που έχει το αγέννητο παιδί.

Τέλος αντιλαμβάνομαι πως έχουμε φτάσει στην παράνοια του δικαιωματισμού. Ότι κατεβαίνει στο μυαλό του καθενός ονομάζεται πλέον "δικαίωμα". Δικαίωμα στο να στερήσεις τη ζωή από ένα αγέννητο παιδί, δικαίωμα να κλείνεις τους δρόμους και τα πανεπιστήμια όποτε θες, δικαίωμα να πηγαίνεις στο γιατρό χωρίς να πληρώνεις εσύ, δικαίωμα να μένεις σε ένα σπίτι και να μην πληρώνεις το δάνειο/ νοίκι... Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Κοινό στοιχείο όλων : ο κάθε "δικαιωματιστής" κάνει ότι τον βολεύει και οι συνέπειες των πράξεων του πάνε στους υπολοίπους.
Δεν είπα ότι οτιδήποτε παράνομο πρέπει να γίνει νόμιμο για να μην οδηγηθεί οδηγηθεί ο κόσμος στην παρανομία, απλά είπα πως μερικά πράγματα δεν έχει ουδεμία λογική να είναι παράνομα και προφανώς τα ναρκωτικά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία.

Δεύτερον κομμουνιστής δεν είμαι θεωρώ πολύ ακραία την λογική του κομμουνισμού.

Μιλάς σε εμένα για θρησκευτική συνείδηση, σε εμένα που είμαι άθεος ποια θρησκευτική συνείδηση;

Επιπλέον θα το ξαναπώ μια τελευταία φορά η άμβλωση δεν είναι ανθρωποκτονία επειδή πολύ απλά το έμβρυο δεν είναι σε στάδιο κατάλληλο ώστε να θεωρηθεί άνθρωπος διάβασε και το παραπάνω μύνημα που έχω γράψει σχετικά.

Πες μου επίσης δεν είναι πολύ μεγάλο έγκλημα να αναγκάζεις ένα παιδί να μεγαλώσει με μια οικογένεια που δεν το επιθυμούσε εξ αρχής, μια οικογένεια που έχει τεράστια πιθανότητα να το κακοποιεί και να καταστρέψει εντελώς την παιδική και εφηβική του ηλικία;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.060 μηνύματα.
Εσύ Γιάννη έφτασες στο σημείο να πεις πως η καλύτερη επιλογή για μια υγιή χώρα είναι οι νόμιμες εκτρώσεις. Δηλαδή μια χώρα έχει μέλλον όταν...δεν γεννιόνται παιδιά.
Μα από κάθε άποψη είναι. Πως θα διατηρηθεί ο θεσμός της Οικογενείας με τέτοια μέσα; Θα εξ αναγκάζεις κόσμο να κρατάει ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που θα οδηγούν σε πατεράδες να την κοπανάνε όπου φύγει φύγει και σε μαννάδες να τα βλέπουν στο τέλος εχθρικά επειδή υποχρεώθηκαν να τα έχουν και έτσι παιδιά να μεγαλώνουν πεταμένα από εδώ και από εκεί; Αυτό ονειρεύεσαι για Οικογένεια; Το πρόβλημα με την υπογεννητικότητα και την εξαφάνιση του Έθνους μας και της Φυλής μας δεν είναι οι εκτρώσεις, αυτές πάντα ιστορικά υπήρχαν. Και σε εποχές που οι Έλληνες έκαναν πολλά παιδιά οι, έστω παράνομες, αμβλώσεις δεν ήταν λιγώτερες από τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά τα οικονομικά αίτια που έχουν κάνει τον Έλληνα να μη μπορεί ούτε ένα παιδί να αναθρέψει πλέον. Αν θέλουμε συνέχιση του Έθνους μας και της Φυλής μας τότε ας αγωνιστούμε για καλλίτερο βιοτικό επίπεδο και Κράτος Πρόνοιας.

Εν κατακλείδι, η Οικογένεια πρέπει να είναι βάλσαμο και για τον άντρα και για την γυναίκα και όχι βάσανο. Το πρόβλημα είναι η οικονομία και όχι οι αμβλώσεις.

Όπως και τα ναρκωτικά παρότι παράνομα. Τι προτείνετε να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά για να μην γίνονται στην παρανομία;
Τα ναρκωτικά είναι άλλη συζήτηση. Δεν είναι παράνομα για τη προστασία των ανθρώπων ή γιατί είναι βλαβερά αλλά γιατί το κράτος μαζί με τα καρτέλ που το αποτελούν θέλουν το μονοπώλιο. Μέσα όλοι είναι στη διακίνηση. Προσωπικά για τα ήπια ναρκωτικά ( χασίς, μαριχουάνα ) είμαι υπέρ της νομιμοποίησης τους σε συγκεκριμένους χώρους ( θα έλεγα τεκέδες ).

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.
Επίσης όσοι μιλάνε για "pro choice" καλό θα ήταν να μου πούνε ποια είναι ακριβώς η επιλογή που έχει το αγέννητο παιδί.
Δυστυχώς το αγέννητο παιδί δε μπορεί να εμπλακεί σε φιλοσοφικές και ηθικές συζητήσεις ή πρακτικες ως προς τα δικαιώματα και τις επιλογές του, λόγο του ότι είναι μια αβουλη (και συχνά άμορφη) μάζα κυττάρων που διαβιώνει ως ένα υποχρεωτικό ενδομητριο παράσιτο. Στη φύση οι επιλογές ακολουθούν συνήθως τη βούληση του ισχυρότερου, που στη προκειμένη περίπτωση είναι η μανα.

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.358 μηνύματα.
Δεν θεωρω την συνταγματικα προστατευομενη εκτρωση κατι αυτονοητο, ουτε εξεταζω αν πρεπει να ειναι. Στο bold ουσιαστικα παραδεχεσαι το τι γινεται τωρα: κανενας δεν ασχολειται, ουτε θελει να καταλαβει γιατι παρθηκε η αποφαση (βασικα ουτε καν ποια ειναι η αποφαση), το μονο που ενδιαφερει τον κοσμο εινα οτι δεν του αρεσει αυτη η αποφαση. Κολλαει και ενα ευκολο projection οτι αυτο εγινε για καθαρα ιδεολογικους λογους (λες και δεν το κανουν οι ιδιοι), για να περιορισουν το επιπεδο και τις διαστασεις της κουβεντας, και ολα καλα. Εγω το θεωρω αυτο λιγο γτπ, εινια σαν να λες οτι δεν σε ενδιαφερει τιποτα, αρκει να γινει το δικο μου, σαν τα καγκιοζιλικια που γινονταν με τον Κουφοντινα πριν καποιο καιρο. Ας αποφασιζονται ολα με τις ορεξεις της πλεμπας τοτε.

Το οτι συνεχιζεις να επιμενεις στο οτι καπως απαγορευσαν τις εκτρωσεις ειναι λιγο αστειο πια, ειναι σειρικαη αν οχι ιδεολογικη ερμηνεια. Με την ιδια λογικη της επιτρεπουν σε καποιες πολιτειες. Τι σημαινει ειναι ουδετερη η σταση τους? Επεστρεψε το ζητημα στο default που ειναι το να αποφασιζει η καθε πολιτεια αντι για κοινο ομοσπονδιακο νομο. Ξαναλεω, δεν ειναι αυτη η δουλεια τους να το αποφασιζουν αν θα επερεπε να υπαρχει προστασια. Οκ, δεν σου αρεσει, αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
Ειναι φορες που πραγματικα θα ηθελα να τις απαγορευσουν για να εχετε καποιον λογο να γκρινιαζετε

Αυτο ειναι δικο τους προβλημα και των ψηφοφορων τους, αν δεν εχουν την στηριξη για αναθεωρηση του συνταγματος θα παραμεινει η κατασταση ως εχει. Μην μπλεκουμε ομως τους σκοπους και αρμοδιοτητες των οργανων για να βγει ενα αποτελεσμα, γιατι μετα και αλλοι θα το κανουν για λογους που δεν μας αρεσουν

Δεν λεω να μην γινεται κριτικη, αλλα να μην υπαρχει γκρινια καθαρα και μονο λογω αποτελεσματος.
Βλεπεις παντως που βρισκεις βλακεις στο δικαιο? Μπορει κατι τετοιο να εγινε και τωρα

Μιλαω γενικα, οχι μονο για το συγκεκριμενο θεμα

Και ηρεμησε λιγο, βγηκε κατι που δεν σου αρεσει και πας να τα ισοπεδωσεις ολα. Το οποιο προβλημα δεν νομιζω να το εχεις οταν βγαινουν αλλοι προεδροι με αλλα δικαστηρια και περνανε με ιδιους τροπους πραγματα που σου αρεσουν. Αμφιβαλλω επισης για το ποσο ανωτεροι ειναι οι ευρωπαιοι πολιτικοι και δικαστες
Και μόνο που κάθε φορά που έχεις μιλήσει για τη μάζα χρησιμοποιείς τον όρο πλέμπα, έχεις την απάντηση για ποιο λόγο τόσο σημαντικά θέματα δεν πρέπει να αφήνονται στη βούληση της πλειοψηφίας κάθε Πολιτείας.

Κατά τα άλλα, νομίζω κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος, αλλά το σέβομαι.

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.354 μηνύματα.
Άργησε, άλλα ήρθε.