Οι Ιππότες

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.
"Μπορεί να πει κανείς ότι η κάθε μία από αυτές τις κάρτες είναι μια εικόνα του ατόμου, του οποίου ο 'Ηλιος ή το ανατέλλων ζώδιο (Ωροσκόπος) στο γενέθλιο χάρτη του, πέφτει στο ζωδιακό εκείνο τμήμα που αντιστοιχεί στην κάρτα. 'Ετσι ένα άτομο που έχει γεννηθεί 12 Οκτώβρη, θα μπορούσε να έχει πολλές από τις ποιότητες της Βασίλισσας των Ξίφων. Ενώ, αν είχε γεννηθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, θα προσθέταμε στην προσωπικότητά του, πολλά χαρακτηριστικά του Πρίγκηπα των Ράβδων" - A.Crowley


ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ

Οι Ιππότες συμβολίζουν τις δυνάμεις του γράμματος Yodth στο 'Ονομα του Τετραγράμματος. Είναι το πιο αυθεντικό τμήμα της ενέργειας του κάθε στοιχείου. Για αυτό το λόγο συμβολίζονται ως άντρες που κάθονται επάνω σε άλογα. Η δράση τους είναι γρήγορη και βίαια, αλλά παροδική. Κάθε Ιππότης αντιστοιχεί και σε ένα στοιχείο της φύσης. Στο στοιχείο της φωτιάς, οι Ιππότες συμβολίζουν την αστραπή. Στο στοιχείο του νερού, τη βροχή και τις πηγές. Στον αέρα τον άνεμο. Στη γη τα βουνά.

Συχνά ένας Ιππότης συμβολίζει μια κατάσταση που πλησιάζει ή έχει παρέλθει, αν και μπορεί να συμβολίζει και ένα πραγματικό, υπαρκτό πρόσωπο.

Ο Ιππότης των Ράβδων (πυρ)

Ο Ιππότης των Ράβδων, αντιοστοιχεί στο πύρινο τμήμα της φωτιάς.

Κυβερνά από την 21η μοίρα του Σκορπιού μέχρι την 20η μοίρα του Τοξότη
.Είναι πολεμιστής με πανοπλία, επάνω σε ένα μαύρο άλογο. Στο χέρι του κρατάει μια φλεγόμενη δάδα. Στο μανδύα του υπάρχει επίσης μια φλόγα. Και καλπάζει επάνω στις φλόγες.

Τα χαρακτηριστικά του: Δραστηριότητα, γενναιοδωρία, ορμητικότητα, υπερηφάνεια, ταχύτητα, απρόβλεπτες πράξεις. Η αρνητική του εκδήλωση μπορεί να είναι κακός, βίαιος, μισαλόδοξος. Δεν είναι καθόλου προσαρμοστικός απέναντι στις συνθήκες. Αν αποτύχει στις προσπάθειές του, δεν έχει εφευρετικότητα. Δίνεται έμφαση στον επαναστατικό, ξαφνικό, καταιγιστικό, αιφνιδιαστικό χαρακτήρα των γεγονότων. Στον ερωτώντα συνίσταται να παραμείνει ενεργητικός, αλλά να παραμείνει ψύχραιμος και να αποφύγει παρορμητικές απερίσκεπτες πράξεις.

Ο Ιππότης των Κυπέλλων (ύδωρ)

Τα κύπελλα συμβολίζουν κυρίως συναισθηματικά ζητήματα και ζητήματα αγάπης.

Ο Ιππότης των Κυπέλλων συμβολίζει το πύρινο τμήμα του νερού, την γρήγορη, παθιασμένη επίθεση της βροχής και των πηγών. Τη δύναμη του νερού για διάλυση.

Κυβερνάει από την 21η μοίρα του Υδροχόου έως την 20η μοίρα των Ιχθύων.


Φοράει μαύρη πανοπλία με μεγάλα φτερά που μαζί με τη στάση του αλόγου του, συμβολίζει την δραστήρια όψη του νερού. Στο δεξί του χέρι κρατάει ένα κύπελλο μέσα από το οποίο βγαίνει ένα καβούρι, σύμβολο της επιθετικότητας του παρορμητικού ζωδίου του Καρκίνου. Διακρίνουμε ακόμα ένα παγώνι, σύμβολο της λάμψης. Υπάρχει ακόμα συμβολικά μια σχέση με τα φαινόμενα του φθορισμού.

Τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που συμβολίζεται με αυτή την κάρτα είναι: παθητικότητα, εύκολα ενθουσιάζεται και εύκολα ανταποκρίνεται στην έλξη. 'Ενας άντρας που είναι αξιέραστος αλλά με έναν παθητικό τρόπο, ενθουσιάζεται εύκολα, αλλά δεν είναι πολύ ανθεκτικός. Είναι πολύ ευαίσθητος στις εξωτερικές επιρροές. Είναι χαριτωμένος και ερασιτέχνης, με τις ποιότητες της Αφροδίτης ή ενός αδύναμου Δία. Στην αρνητική του εκδήλωση, συμβολίζει τη ροπή στα ναρκωτικά, την αδυναμία και τη μελαγχολία ή μπορεί να δείχνει έναν αργόσχολο, άεργο άνθρωπο. Συχνά οι καριέρρες τέτοιων ανθρώπων καταλήγουν σε αμέτρητες καταστροφές. Υπάρχει μια αδυναμία συμφιλίωσης εσωτερικών αντίθετων στοιχείων, όπως το πυρ με το νερό (σύγκρινε με Βασίλισσα των Ράβδων. Αλλά σε εκείνη την περίπτωση, το ύδωρ είναι η κατευναστική επιρροή, ενώ εδώ είναι η φωτιά που προκαλεί το πρόβλημα). Οι δυσκολίες να ζευγαρώσεις αντίθετα στοιχεία, ένα είδος εσωτερικού "εμφύλιου".

συνεχίζεται...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

 • Wands - Knight of Wands.jpg
  Wands - Knight of Wands.jpg
  429.6 KB · Εμφανίσεις: 402
 • Cups - Knight of Cups.jpg
  Cups - Knight of Cups.jpg
  441 KB · Εμφανίσεις: 359

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.

O Iππότης των Ξιφών (αέρας)


Ο Ιππότης των Ξίφων συμβολίζει το πύρινο τμήμα του αέρα. Είναι ο άνεμος και η θύελλα, η βίαιη δύναμη της κίνησης.

Κυβερνάει από την 21η μοίρα του Ταύρου μέχρι την 20η μοίρα των Διδύμων.


'Ενας πολεμιστής. Στην περικεφαλαία του υπάρχει μια περιστρεφόμενη έλικα. Καβάλα επάνω σε ένα αφηνιασμένο άλογο, δίνει την εντύπωση σαν να πέφτει από τον ουρανό. Στο ένα χέρι του κρατάει ένα ξίφος, στο άλλο ένα στιλέτο. Εκφράζει το πνεύμα μιας θύελλας, την ιδέα της επίθεσης, τη διαννοητική φλόγα, τη διόραση, αλλά και τη βίαιη δύναμη της κίνησης.

Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ατόμου είναι: Δραστηριότητα και ικανότητα, λεπτότητα και εξυπνάδα. Είναι σφοδρός, ντελικάτος και θαραλέος. Εμπνευσμένος. Του έρχεται μια ιδέα ή μια έμπνευση χωρίς πολύ συλλογισμό.

Η αρνητική του εκδήλωση είναι η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη σκοπού. Μπορεί να είναι απερίσκεπτος και κατεργάρης.

Στη φύση, συμβολίζει όλους τους ανέμους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

 • Swords - Knight of Swords.jpg
  Swords - Knight of Swords.jpg
  450.6 KB · Εμφανίσεις: 317

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,318 μηνύματα.

'Ολες οι κάρτες των Ράβδων, συμβολίζουν το ΠΥΡ, την κίνηση, τη δύναμη και το έργο. Στην πρώτη μαντική επιχείρηση της Golden Dawn, αν η κάρτα του ερωτώντος πέσει στην 1η δέσμη των καρτών, συνήθως τον απασχολεί κάποιο ζήτημα εργασίας. Μια Ράβδος μπορεί να δείξει από ανώτερο ιδεολογικό αγώνα μέχρι τυραννία, βιαιότητα και φανατισμό.

'Ολες οι κάρτες των Κυπέλλων, συμβολίζουν το ΥΔΩΡ, το συναίσθημα, την ευχαρίστηση, την ευτυχία. Στην πρώτη μαντική επιχείρηση του Golden Dawn, αν ο ερωτών πέσει στη 2η δέσμη των καρτών, έχει ερωτήματα σχετικά με την αγάπη, την ευχαρίστηση και συναισθηματικά ζητήματα. 'Ενα Κύπελλο μπορεί να δείξει από απόλυτη ευτυχία και αγάπη μέχρι ακολασία, διαφθορά και φυγή στα ναρκωτικά.

'Ολες οι κάρτες των Ξιφών, συμβολίζουν τον ΑΕΡΑ, τη λογική, τη διάννοια, την επικοινωνία και αν στην πρώτη μαντική επιχείρηση ο ερωτών πέσει στη 3η δέσμη των καρτών, τον απασχολούν αγώνες, βάσανα, απώλειες, σκάνδαλα κλπ. 'Ενα ξίφος μπορεί να δείξει από ανώτερο πνευματικό θρίαμβο, μέχρι χαμηλού επιπέδου λογομαχία.

'Ολες οι κάρτες των Δίσκων (ή Νομισμάτων), σχετίζονται με υλικά αγαθά και πρακτικά, οικονομικά ζητήματα και συμβολίζουν τη ΓΗ. Αν ο ερωτών κατά την πρώτη μαντική επιχείρηση της Golden Dawn πέσει στην 4η δέσμη των καρτών, πιθανόν το ερώτημά του σχετίζεται με χρήματα και αγαθά.O Iππότης των Δίσκων (γη)

Ο Ιππότης των Δίσκων συμβολίζει το πύρινο τμήμα της γης και συμβολίζει τα φαινόμενα των βουνών, τους σεισμούς, τη βαρύτητα και τη δραστηριότητα της γης που παράγει ζωή, τη γεωργία.

Κυβερνάει από την 21η μοίρα του Λέοντα μέχρι την 20η μοίρα της Παρθένου.

Η κάρτα δείχνει ένα κοντό και ρωμαλέο πολεμιστή. Φοράει πανοπλία, αλλά επάνω στην περικεφαλαία του είναι το κεφάλι ενός ελαφιού. Φροντίζει αποκλειστικά για την παραγωγή τροφής. Για αυτό είναι οπλισμένος με ένα δουκάνι. Ο δίσκος που κρατάει είναι πολύ σταθερός. Συμβολίζει τη θρέψη. Το άλογό του δίνει μια πολύ σταθερή εντύπωση. Είναι ένα πολύ δυνατό, βαρύ άλογο που πατάει καλά στα τέσσερα πόδια του σε αντίθεση με τα άλογα των υπόλοιπων Ιπποτών. Το τοπίο είναι μια εύφορη γη και οι λόφοι καλλιεργημένοι.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του Ιππότη: Βαρύς τύπος, ασχολείται πολύ με τα υλικά ζητήματα, εργατικός και υπομονετικός. Υπευθυνότητα. Ρεαλισμός. Η επιτυχία του στη ζωή βασίζεται στο ένστικτο και στη μίμηση της φύσης. 'Ελλειψη πρωτοβουλίας. Η φωτιά που σιγοκαίει στη διαδικασία της ανάπτυξης.

Στην αρνητική τους εκδήλωση, αυτοί οι άνθρωποι είναι ανόητοι και δουλικοί. Μπορεί να ζηλεύουν αυτούς που συνειδητοποιούν ότι υπερτερούν, αλλά δεν έχουν το θάρρος ή τη νοημοσύνη να βελτιώσουν τους εαυτούς τους. Αγροίκοι, απρόθυμοι να έχουν οποιοδήποτε ενδιαφέρον πέρα από τον εαυτό τους, ανακατεύονται σε ασήμαντες υποθέσεις και καταστρέφουν ότι μπει στο δρόμο τους. Μπορεί να είναι επίσης φιλάργυροι, στριμένοι και υλιστές άρπαγες ή πλεονέκτες.

Αυτό το αρχέτυπο σχετίζεται ακόμα με τον Ερμή στην Παρθένο και στο καβαλιστικό σύστημα αντιστοιχεί στη φωτιά της γης. Ο Ερμής στην Παρθένο συμβολίζει τη νοημοσύνη, αλλά και τη δημιουργική ιδέα. Η κάρτα με αυτή την έννοια σχετίζεται με την κάρτα "Δέκα των Δίσκων" που κυβερνάται επίσης από τον Ερμή στην Παρθένο και συμβολίζει τη χρήση του μυαλού για επαγγελματική επιτυχία και πρακτικά οφέλη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

 • Coins - Knight of Disks.jpg
  Coins - Knight of Disks.jpg
  304.8 KB · Εμφανίσεις: 317

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
 • Φορτώνει...
Top