miv
Επιφανές μέλος

Εγώ μπορεί να αγοράσω κάποιο καινούριο παγωτό ή σοκολάτα, αλλά από κει και πέρα, αν δε μου αρέσει, τί να το κάνω;
Επίσης να προσθέσω την αναίδεια των διαφημίσεων των τραπεζών, που πλασάρουν το σλόγκαν: "Πάρτε το τάδε δάνειο από την τάδε τράπεζα ή κάντε μεταφορά υπολοίπου στην τάδε τράπεζα και θα γίνετε αρσιβαρίστες και θα τα σηκώνετε, και θα έχετε επιτύχει στη ζωή σας οικονομικά". Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Θα έπρεπε να απαγορευθούν παντελώς οι διαφημίσεις τραπεζών από την τηλεόραση. Άσε που είναι και οι πιο κακόγουστες κατά τη γνώμη μου (μετά από αυτές με τον ηλίθιο γάτο που σπιλώνει το είδος του με τις διαφημίσεις μια ανόητης τσιχλόφουσκας)...
Αν και τελευταία, επειδή έχω κόψει σχεδόν τελείως την τηλεόραση και δε βλέπω ποτέ τις διαφημίσεις.
Είναι κιτς, αλλά οι τράπεζες δεν μπορούν, παρά να διαφημίζονται. Το μόνο πρόβλημα που εγώ βλέπω στις τραπεζικές διαφημίσεις είναι ότι τα ψιλά γράμματα περνάνε από κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κι άσχετα με τις μουφες του μοντέλου που μιλάει, το πραγματικό ετήσιο επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) είναι πολύ μεγαλύτερο και με πολύ πιο σκληρούς όρους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος

Εχω προσπαθησει απειρες φορες να τα διαβασω (απο περιεργεια), αλλα ποτε δεν τα καταφερα!Το μόνο πρόβλημα που εγώ βλέπω στις τραπεζικές διαφημίσεις είναι ότι τα ψιλά γράμματα περνάνε από κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος

ελεος δηλαδη..η μαζοποιηση εχει φτασει στα ορια...
εγω δεν βλεπω πλεον πολυ συχνα τηλεοραση..και αδιαφορω για τις διαφημισεις...
γενικα δε με ενδιαφερει ο καταναλωτισμος ουτε ο υλικος ευδαιμονισμος,...
δεν πιστευω πως υπαρχει shopping therapy αλλα shopping disease...
τελος παντων ολο αυτο το σκηνικο στις διαφημισεις ειναι ενα θεατρο παραλογου...μια ψευτια μια σπαστικη υποκρισια την οποια την αποφευγω και δεν της δινω καμια βαση...
In Flames Gn
kostas221117
Νεοφερμένο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Δεν μου τον φερνεις να μου κανει κι εμενα μαθημα; Αν ο μη γενοιτο πεσω στην αναγκη των τραπεζων (που θα πεσω, δεν τιθεταιμας εκανε μια βδομαδα μαθημα για παγιδες "ορους¨" των τραπεζων..

Παντως, σοβαρα τωρα, πιστευω οτι κατι τετοιο θα επρεπε να γινεται σε ολα τα σχολεια. Δηλαδη να δινεται περισσοτερη βαση στην οικονομικη παιδεια (οσο και αν τη σιχαινομαι). Γιατι ετσι μας περνανε και για ηλιθιους δηλαδη...
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

:bravo::bravo::bravo::bravo:συμφωνω απολυτα..ετσι ειναι....αν ειναι δυνατον δηλαδη...μιση ωρα να δουμε τηλεοραση....θα καταλαβουμε πως μαζι με την προωθηση των προιοντων...γινεται και προωθηση ενος 'τελειου' τροπου ζωης....ο οποιος φυσικα και δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.....τι εχουμε λοιπον;μια συνεχη προωθηση της τελειοτητας..και βεβαια ολο αυτο μας επηρεαζει....μιας και πλεον εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε πως οι ανορεξικες κατα τα αλλα κουκλες ειναι το προτυπο ομορφιας...και πως αν δεν εχουμε αυτο το τρομερο,καταπληκτικο,μοναδικο αυτοκινητο ειμαστε πολυ πισω και αισθανομαστε κι ασχημα...για να μην αναφερω τα πολυτελη σπιτια με τις πισινες και τους κηπους και τα σκυλακια να τρεχουν απο εδω κι απο εκει...ελεος δηλαδη....πανω σε αυτο που ειπε η dream για τα μοντελα...η ΕΕ θετει τελος (στην πραξη ? θα το δουμε) στις σεξιστικες διαφημισεις που προωθουν λαθος προτυπα (ανορεκτικες κοπελιτσες , αντρες με κοιλιακους φετες..) και μετατρεπουν ανθρωπους σε αντικειμενα του σεξ με στοχο την γελοια προωθηση των αχρηστων (κατα κανονα) προιοντων ..

:iagree::iagree::iagree:ετσι ειναι...παρα πολυ σωστα....:no1::no1:εκτος του οτι οι διαφημισεις παρασυρουν τα προβατα πολλες φορες, ενα ακομη κακο που παρατηρω ειναι οτι τα παιδια ειδικα στην εφηβεια και την παιδικη ηλικια πολλες φορες υιοθετουν το χιουμορ των διαφημισεων χρησιμοποιωντας συχνα ακομη και αυτουσιες φρασεις απο διαφημιστικα σλογκαν...
τελος παντων ολο αυτο το σκηνικο στις διαφημισεις ειναι ενα θεατρο παραλογου...μια ψευτια μια σπαστικη υποκρισια την οποια την αποφευγω και δεν της δινω καμια βαση...
In Flames Gn

και εγώ έχω προσπαθήσει να τα διαβάσω αλλά με τέτοια ταχύτητα...Εχω προσπαθησει απειρες φορες να τα διαβασω (απο περιεργεια), αλλα ποτε δεν τα καταφερα!![]()
σε όλες τις διαφημίσεις οι ηθοποιοί είναι χαρούμενοι μέχρι αηδίας και παρουσιάζουν κάτι το ιδανικό.προσωπικά μαρέσουν οι οικολογικές διαφημίσεις:no1:
+φωνώ
Crookshanks
Διάσημο μέλος

Είναι κιτς, αλλά οι τράπεζες δεν μπορούν, παρά να διαφημίζονται. Το μόνο πρόβλημα που εγώ βλέπω στις τραπεζικές διαφημίσεις είναι ότι τα ψιλά γράμματα περνάνε από κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κι άσχετα με τις μουφες του μοντέλου που μιλάει, το πραγματικό ετήσιο επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) είναι πολύ μεγαλύτερο και με πολύ πιο σκληρούς όρους...
Σε άλλες χώρες της Ευρώπης πάντως απαγορεύονται οι διαφημίσεις τραπεζών σε τηλεοράσεις, τύπο και σινεμά. Οπότε ναι, οι τράπεζες μπορούν και να μη διαφημίζονται. Οι τραπεζικές διαφημίσεις είναι και οι πιο παραπλανητικές μετά τα προϊόντα καλλωπισμού και αδυνατίσματος.
εκτος του οτι οι διαφημισεις παρασυρουν τα προβατα πολλες φορες, ενα ακομη κακο που παρατηρω ειναι οτι τα παιδια ειδικα στην εφηβεια και την παιδικη ηλικια πολλες φορες υιοθετουν το χιουμορ των διαφημισεων χρησιμοποιωντας συχνα ακομη και αυτουσιες φρασεις απο διαφημιστικα σλογκαν...
In Flames Gn
+
Αν και εγώ πιστεύω μέχρι κάποιο σημείο στο shopping therapy... Όχι σαν θεραπεία αλλά ως ευκαιρία να περάσεις καλά. Χωρίς υπερβολές και χωρίς σπατάλες, όμως.
σε όλες τις διαφημίσεις οι ηθοποιοί είναι χαρούμενοι μέχρι αηδίας και παρουσιάζουν κάτι το ιδανικό.προσωπικά μαρέσουν οι οικολογικές διαφημίσεις:no1:
Ναι, οι οικολογικές διαφημίσεις και οι διαφημίσεις για θέματα όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά, το AIDS και η κοινωνικές προκαταλήψεις είναι ίσως οι μοναδικές διαφημίσεις που έχουν νόημα.
Όσο για τους ηθοποιούς που φοράνε αυτό το ηλίθιο χαμόγελο σαν να τους έχουν κολλήσει σελοτέιπ από τις άκρες των χειλών μέχρι τις φαβορίτες, πολύ θα μου άρεσε να τους το σβήσω δείχνοντάς τους πόσες οικογένειες χάνουν τα σπίτια τους από δάνεια και πλειστηριασμούς.
Δεν μου τον φερνεις να μου κανει κι εμενα μαθημα; Αν ο μη γενοιτο πεσω στην αναγκη των τραπεζων (που θα πεσω, δεν τιθεται) δεν θελω να γινω "θυμα". Σιχαινομαι και ολα αυτα τα οικονομικιστικα...
Κι εγώ τα σιχαίνομαι, αλλά δυστυχώς είναι πρακτικώς απαραίτητητα.
miv
Επιφανές μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

gregoire
Εκκολαπτόμενο μέλος

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

αλλωστε οι περισσοτερες διαφημισεις στοχευουν τους νεους και τα παιδια γιατι αυτοι δεν εχουν διαμορφωσει ακομη δικια τους αποψη και επομενως επηρεαζονται πιο ευκολα.
κανενα προβλημα δεν εχω με τις διαφημισεις(υπαρχουν διαφημισεις αριστουργηματα -τεχνη) ομως οι περισσοτερες ειναι ηλιθιες
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Από τότε κοιτάω όλα τα προιόντα από περιέργεια να δω τι λένε και πράγματι, σαν μερίδα ορίζουν την μια μπουκιά, προσπαθώντας να σε πείσουν ότι είναι light.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.