maria_lulu
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Το photoscape ειναι επισης καλο για να κανεις τα βασικα.
Ποιο προγραμμα χρησιμοποιειτε για raw format;
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

το photoimpact ναι ειναι της ulead... κοιτα να δεις στην ευχρηστια μοιαζει με το photoshop elements ...ενταξει δεν ειναι και οτι καλυτερο αμα δεν ειχες πριν καθολου ασχοληθει με καποιο προγραμμα επεξεργασιας... αυτο που λες οτι ηταν ευκολο στην χρηση του πρεπει να ειναι το photo express της ulead... πραγματι που ευχρηστο και αρκετα καλα αποτελεσματα... αυτο ειχα και γω πριν παρω το photoimpact...το photoimpact ειναι της ulead? Ειχα πολυ παλια ενα προγραμμα της ulead και ηταν παρα πολυ ευκολο στην χρηση του. Αυτο πως ειναι;
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Myrtle
Διάσημο μέλος

Ένα κολλάζ από την φετινή εκδρομή μου στην Ελαφόνησο. Δεν ανεβάζω το πριν, καθώς είναι απλά όλες αυτές οι φωτογραφίες ξεχωριστά! Όλες οι εικόνες (συμπεριλαμβανομένου και του φόντου) είναι τραβηγμένες την ίδια μέρα στο όμορφο αυτό νησί της Πελλοπονήσου!

LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

αχχ πολυ ωραια φωτο αυτη με το ηλιοβασιλεμα!!Ένα κολλάζ από την φετινή εκδρομή μου στην Ελαφόνησο. Δεν ανεβάζω το πριν, καθώς είναι απλά όλες αυτές οι φωτογραφίες ξεχωριστά! Όλες οι εικόνες (συμπεριλαμβανομένου και του φόντου) είναι τραβηγμένες την ίδια μέρα στο όμορφο αυτό νησί της Πελλοπονήσου!

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά και το Picassa είναι πράγματι καλό και απλό και μερικές φορές το χρησιμοποιώ κι εγώ, ειδικά με διευκολύνει πολύ στην διόρθωση του ορίζοντα
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

ναι πραγματι ειναι πολυ πιο ευκολο να γινουν οι απλες επεξεργασιες φωτισμου και του οριζοντα απο εκει...Αλλά και το Picassa είναι πράγματι καλό και απλό και μερικές φορές το χρησιμοποιώ κι εγώ, ειδικά με διευκολύνει πολύ στην διόρθωση του ορίζοντα
μιας και το φερε η κουβεντα (!!!) μηπως εχουμε βγει οφφ τοπικ?
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

Μια προχειρη προσπαθεια.

Noisette
Περιβόητο μέλος

Πάντως καλή προσπάθεια.

Isiliel
Επιφανές μέλος

View attachment 34724
Μια προχειρη προσπαθεια.Προσπαθουσα να πετυχω το effect του να εισαγει ενα χερι ενα "σουρεαλιστικο", μη πραγματικο αντικειμενο σε μια κανονικη εικονα. Αν ενδιαφερθει καποιος εχω και το psd με τις εικονες, και μπορω να εξηγησω το πως προεκυψε.
Νομίζω χρειαζόσουν μια εικόνα με περισσότερα στοιχεία που να μπορούν να δέσουν με το σκίτσο σου.
Δες για παράδειγμα κάτι αντίστοιχο από τον Ben Heine:

Pencil Vs Camera - 25 by Ben Heine, on Flickr

Pencil Vs Camera - 12 by Ben Heine, on Flickr
κάποια άλλα που έχει φτιάξει δεν είναι εξίσου πετυχημένα κατά τη γνώμη μου:

Pencil Vs Camera - 31 by Ben Heine, on Flickr
Εξαιρετική ιδέα πάντως και με λίγη δουλειά μπορεί να βγει πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Btw, ο δράκος είναι δικός σου;;

Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομίζω χρειαζόσουν μια εικόνα με περισσότερα στοιχεία που να μπορούν να δέσουν με το σκίτσο σου.
Δες για παράδειγμα κάτι αντίστοιχο από τον Ben Heine:
Εξαιρετική ιδέα πάντως και με λίγη δουλειά μπορεί να βγει πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Btw, ο δράκος είναι δικός σου;;![]()
Μα απο κει ειναι εμπνευσμενη η ιδεα.

Και για αυτο μιλησα για προχειρη προσπαθεια, γιατι και μενα δεν μου αρεσει πολυ.

Isiliel
Επιφανές μέλος

Είχα αυτήν την εικόνα: https://www.flickr.com/photos/mikoxd/3291646338/
Σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω για σκηνικό.
Βρήκα ένα κατάλληλο χέρι (που όπως αποδείχτηκε χρησιμοποιήθηκε για αντίστοιχο project - scroll down): https://www.projectwoman.com/uploaded_images/PC_hand-743212.jpg
Έψαξα για σκίτσα που θα ταίριαζαν στην εικόνα μου και βρήκα αυτό: https://media.photobucket.com/image/sketch man walking/Q-Caddle/ManWithaMission.jpg
Πάμε λοιπόν:
Έβαλα το χέρι στην αρχική φωτογραφία, το ξεγύρισα με το quick selection tool και το αντέστρεψα για να ταιριάξει με αυτό που είχα στο μυαλό μου:

Πρόσθεσα το σκίτσο και έκοψα τα δάχτυλα με τρόπο που να δίνεται η ψευδαίσθηση ότι το κρατάει. Διόρθωσα επίσης το χρώμα του χεριού (Levels + Hue Saturation) και με το εργαλείο Burn και ελάχιστο opacity, έκαψα λίγο τις περιοχές που λογικά θα είχαν περισσότερη σκιά.
Πρόσθεσα επίσης σε ένα νέο layer λίγη σκιά κάτω από το δάχτυλο που κρατάει το χαρτί:

Ξαναγύρισα στο background, το αντέγραψα σε καινούργιο layer και με το φίλτρο Ink Outlines το έκανα να μοιάζει με σκίτσο και το αποχρωμάτισα:

Γύρισα στο layer που περιέχει το ρομποτάκι τον επέλεξα με ctrl+κλικ πάνω στο layer, έκρυψα αυτό το layer και έκοψα την ίδια περιοχή από το ασπρόμαυρο πλέον background μου, ώστε να το απομονώσω και να το επεξεργαστώ περισσότερο.
Έπειτα πήρα αυτή την εικόνα εδώ: https://www.artofadambetts.com/images/postgraphics/downloads/desktopbgs/beoriginalgraphite-1920.png και χρησιμοποίησα τις άκρες αυτού του χαρτιού στη δική μου μικρή εικόνα.
Αντέγραψα επίσης το σκίτσο σε δεύτερο layer το απομόνωσα από το background και το τόνισα λίγο περισσότερο:

Έσβησα με πινέλο και λευκό χρώμα κάποιες περιοχές του σκίτσου ώστε να καθαρίσει περισσότερο η εικόνα του ρομπότ:

Τέλος πρόσθεσα ένα χαρτί με υφή (https://www.sxc.hu/browse.phtml?f=view&id=1210011) με mask, ώστε να επηρεάσει μόνο την περιοχή του σκίτσου και να μη φαίνεται πολύ ψεύτικο το χαρτί του.
Τελικό αποτέλεσμα:

--
Νομίζω Insomniac, ότι αν είχες το δράκο χωρίς τα κύματα, το εφέ θα αποδιδόταν καλύτερα. Δηλαδή να είχες καθαρό το σκίτσο του δράκου και το χέρι να το κρατάει.

Isiliel
Επιφανές μέλος

Ζηλεύωωωωωωω!
Isiliel
Επιφανές μέλος

Ζηλεύωωωωωωω!
Να μη ζηλεύεις! Είπαμε, εγώ ασχολούμαι από το '98. ...Σε 12 χρόνια θα είσαι ατσίδα!

maria_lulu
Επιφανές μέλος

Να μη ζηλεύεις! Είπαμε, εγώ ασχολούμαι από το '98. ...Σε 12 χρόνια θα είσαι ατσίδα!![]()

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην φωτογραφία όμως φαινόταν δεξιά και ένας άλλος άνθρωπος και ένα παγκάκι.
Τα αφαίρεσα λοιπόν με το clone stub, και ονόμασα την φωτογραφία "Μοναξιά"
(Επειδή δεν μπόρεσα να την βρω στο σάιτ που την ανέβασα πέρσι, το έκανα πρόχειρα τώρα, οπότε θα περιέχει και λάθη επεξεργασίας).
Επίσης έφτιαξα και λίγο τους τόνους για να φαίνεται καλύτερη.
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.