"Το όνομα του γιου μου σημαίνει Ανάσταση. Ας αναστήσουμε αυτή τη χώρα, ώστε η γενιά του να μην την εγκαταλείψει."
VIDEO
Η ομιλία του Onic V. Palandjian δόθηκε στα πλαίσια του TEDxThessaloniki
τον Απρίλιο του 2011
Περιμένουμε σύντομα την Ελληνική μετάφραση.
Πριν από μερικές ημέρες, βρήκα ένα αγωνιώδες μήνυμα που με προέτρεπε να παρουσιάσω την παρούσα ομιλία. Θυμήθηκα ένα θέμα που φιλοξενούμε εδώ στο στέκι:
Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;
Σκέφτηκα λοιπόν, πως αξίζει τον κόπο να δοθεί μια θέση στον αντίλογο.
Ο Ονίκ Παλαντζιάν, αρμενικής καταγωγής, έχει πολυετή εμπειρία σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες σαν επιχειρηματίας και στέλεχος εταιριών επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το 2003 συνίδρυσε τη Capital Connect ΑΕ Διαχείρισης Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (
Capital Connect ), μέσω τις οποίας έχει συμβάλλει στην ολοκλήρωση επενδύσεων σε εταιρίες με αιχμή του δόρατος επενδύσεις στο περιβάλλον με τις εταιρίες ανακύκλωσης Herco & Mavin.
Πριν τη Capital Connect διεύθυνε την διεθνή επέκταση της - εισηγμένης πλέον - Velti Plc, που κατέχει τον ηγετικό ρόλο στο τομέα του mobile marketing διεθνώς καθώς και δυο καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας, την ΙΗΜ Limited (
iammoving.com - i am moving - The ONLY online change of address service ) στο Λονδίνο και την ΙΖU GmbH (
www.ich-zieh-um.de ) στο Αμβούργο.
Πριν την εμπειρία του ως επιχειρηματίας, εργάστηκε στην Αμερικανική εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων Eagle Financial Partners LLC, όπου βοήθησε στην ολοκλήρωση επενδύσεων σε εταιρίες μεταφορών, ενέργειας, και καταναλωτικών αγαθών.
Είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και πανεπιστήμια και αρωγός νέων επιχειρηματιών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια της Βοστόνης Bentley και Harvard. (
Πηγή: Private Equity Forum )
‘Οταν στην αρχή της ομιλίας του ο Ονίκ ρώτησε πόσοι από το κοινό σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, μια θάλασσα από χέρια υψώθηκε μπροστά του. Εκείνος όμως είχε να τους μεταφέρει τη δική του εμπειρία, το δικό του όραμα. Ο Ονίκ επέστρεψε στην Ελλάδα «
για όσα εδώ θεωρούμε δεδομένα αλλά μου έλειπαν στο εξωτερικό ».
Αν και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο κ. Παλατζιάν θεωρεί πρωταρχικό παράγοντα της Αριστοτελικής ευδαιμονίας το επίπεδο διαβίωσης που συναντά κανείς στην Ελλάδα με το μοναδικό Αιγαιοπελαγίτικο φως, τη θάλασσα, την εύφορη φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις την προσωπική ζωή, την οικογένεια, τα παιδιά.
«Η Ελλάδα είναι το διαβατήριό μου στην ευδαιμονία. Το μυστικό μου; Απλά μετρώ αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή» , μας λέει στην ομιλία του και μας καλεί να φτιάξουμε το δικό μας διάγραμμα ευδαιμονίας.