Isiliel
Επιφανές μέλος

Το εξάρτημα που φόρεσε η κόρη μου σήμερα είναι στον ουρανίσκο (τον οποίο και θα διευρύνει

Η γιατρός της έδωσε ειδικό κερί για να το βάζει επάνω σε κάποια ενοχλητικά σημεία, αλλά δεν καταφέραμε να το στερεώσουμε

Πιο πολύ όμως ανησυχώ για το ψυχολογικό κομμάτι γιατί αυτό ήταν το πιο δύσκολο για μένα.
Βέβαια τότε σιδεράκια φορούσε 1 στους 10...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Αυτό που φόρεσε τώρα είναι εσωτερικό και δεν φαίνεται καθόλου, αλλά έχει επιρρεάσει αισθητά την ομιλία της!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Τι να πω, περι ορέξεως...
Πάντως αυτά που κολλάνε πάνω στα δόντια είναι πολύ ενοχλητικά στα ούλα και αυτό το κερί δεν κάνει τίποτα. Θυμάμαι απο την ενόχληση συνεχώς έκανα μια χαρακτηριστική κίνηση που η κολλητή μου με έλεγε "φοράδα"

BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως να ρωτήσω κάτι? Η κόρη σου έχει μόνιμα δόντια? Δεν θα τα αλλάξει αυτά που έχει?
Subject to change
e-steki.gr Founder

Καλε 10 χρονών είναι, ο,τι ήταν να αλλάξει το άλλαξε!Κι εμένα όσοι μου μιλάνε για τα σιδεράκια δεν μου λένε και τα καλύτερα. Δεν έχω βάλει ποτέ, όμως εγώ δεν θεωρώ ότι αισθητικά ασχημαίνουν κάποιον. Ποτέ δεν το πίστευα ακόμη κι από παιδί.
Πάντως να ρωτήσω κάτι? Η κόρη σου έχει μόνιμα δόντια? Δεν θα τα αλλάξει αυτά που έχει?

Πάντως Isi, κοίτα να την προσέχεις εσύ η ίδια όταν περάσει το διάστημα με τα σιδεράκια, να φοράει μετά το βράδυ τα μασελάκια της. Εγώ δεν τα φόραγα και όσο γρήγορα είχαν φτιάξει τα δόντια μου (μέσα σε 6 μόλις μήνες, ο γιατρός είχε πάθει πλάκα), τόσο γρήγορα χάλασαν επειδή δεν τα φόραγα.

BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλε 10 χρονών είναι, ο,τι ήταν να αλλάξει το άλλαξε!
![]()
10?

Πάντως σίγουρα θα πρέπει να πλένει καλά τα δόντια της και να προσέχει τί τρώει, γιατί κάποιες τροφές που κολλάνε δεν είναι και ότι καλύτερο.
ΞΕΠΛΑ
Νεοφερμένο μέλος

Γιαυτό και τώρα τελευταία δεν προτείνουν τα μασελάκια, γιατί αποδείχθηκε οτι τα παιδιά δεν είναι και τόσο συνεπή μ' αυτά και δεν γινόταν δουλειά.Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Πάντως Isi, κοίτα να την προσέχεις εσύ η ίδια όταν περάσει το διάστημα με τα σιδεράκια, να φοράει μετά το βράδυ τα μασελάκια της. Εγώ δεν τα φόραγα και όσο γρήγορα είχαν φτιάξει τα δόντια μου (μέσα σε 6 μόλις μήνες, ο γιατρός είχε πάθει πλάκα), τόσο γρήγορα χάλασαν επειδή δεν τα φόραγα.![]()
Αυτό που είναι σημαντικό και θα πρέπει να στο έχει τονίσει ο ορθοδοντικός είναι να πλένει πολύ καλά τα δόντια της και συχνά, γιατί μαζεύονται τροφές στα σιδεράκια και μπορεί να χαλάσουν.
ΥΓ Τι λες Demelene τα πήγα καλά με τις παραθέσεις;;;

Isiliel
Επιφανές μέλος

Καλε 10 χρονών είναι, ο,τι ήταν να αλλάξει το άλλαξε!
Κι όμως δεν έχει αλλάξει όλα της τα δόντια, πιθανότατα λόγω του συνοστισμού που επικρατούσε μέσα στο στόμα της.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Κοίτα να δεις ρε γμτ...για 2 χρόνια... Πριν 2 χρόνια και κάτι τα έβγαλα...
ΞΕΠΛΑ
Νεοφερμένο μέλος

Μη χαίρεσαιΔηλαδή τώρα τι κάνουν αντί για τα μασελάκια;
Κοίτα να δεις ρε γμτ...για 2 χρόνια... Πριν 2 χρόνια και κάτι τα έβγαλα...

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Εγώ στη θέση σου, θα έψαχνα για τα πιο ωραία χαμόγελα και τα πιο όμορφα δόντια (Σάκης

Πιθανά η κόρη σου να έχει ένα "προτυπο" όπως όλα τα παιδάκια.... αν της πεις οτι αυτο το προτυπο, έχει το χαμόγελο του ορδοντικού και ουχί της κρεστ, νομίζω θα τη βοηθήσει αρκετά...
Περισσότερα για το θεμα... δεν γνωρίζω... είχα την τύχη να έχω ίσια δόντια οπότε...

zanin
Διάσημο μέλος

λιακι μου το ξέρεις οτι το έλεγα για να γελάμεΚαι της αρέσανε περισσότερο τα σιδερένια;
Τι να πω, περι ορέξεως...
Πάντως αυτά που κολλάνε πάνω στα δόντια είναι πολύ ενοχλητικά στα ούλα και αυτό το κερί δεν κάνει τίποτα. Θυμάμαι απο την ενόχληση συνεχώς έκανα μια χαρακτηριστική κίνηση που η κολλητή μου με έλεγε "φοράδα"![]()
συγγνώμη αν σε ενόχλησε
Isiliel
Επιφανές μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

λιακι μου το ξέρεις οτι το έλεγα για να γελάμε
συγγνώμη αν σε ενόχλησε
Βρε Ζανούλα, δεν με ενόχλησε! Άλλωστε αν παρατηρήσεις έβαλα το "

Και αν με είχε πειράξει 2-3 χρόνια μετά θα στο λεγα;

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

είναι όντως πολύ ενοχλητικά. Θυμάμαι κι εγώ ότι προσπαθούσα συνεχώς με τη γλώσσα μου να τα βγάλω. Φαντάζομαι κάποια αντίστοιχη κίνηση θα έκανες κιεσύ.Πάντως αυτά που κολλάνε πάνω στα δόντια είναι πολύ ενοχλητικά στα ούλα και αυτό το κερί δεν κάνει τίποτα. Θυμάμαι απο την ενόχληση συνεχώς έκανα μια χαρακτηριστική κίνηση που η κολλητή μου με έλεγε "φοράδα"![]()
Νομίζω σιγά σιγά θα ψιλοσυνηθίσει. Οι πρώτες μέρες βεβαια είναι πολύ δύσκολες. Όσο για το ψυχολογικό, είναι νομίζω αρκετά πλέον τα παιδάκια που φοράνε σιδεράκια και δεν νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Φαντάσου ότι φοραγα σιδεράκια στα 12, πριν 16 χρόνια, ήμουν από τα λίγα παιδιά που φοράγαν τότε και φανταστήτε καζούρα που έτρωγα.Το εξάρτημα που φόρεσε η κόρη μου σήμερα είναι στον ουρανίσκο (τον οποίο και θα διευρύνει) και σήμερα που είναι και η πρώτη μέρα, την ενοχλούσε και δεν μπορούσε να φάει άνετα..
Η γιατρός της έδωσε ειδικό κερί για να το βάζει επάνω σε κάποια ενοχλητικά σημεία, αλλά δεν καταφέραμε να το στερεώσουμε
![]()
Πιο πολύ όμως ανησυχώ για το ψυχολογικό κομμάτι γιατί αυτό ήταν το πιο δύσκολο για μένα.
Βέβαια τότε σιδεράκια φορούσε 1 στους 10...

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Α) Τακτική υγιεινή.
Β) Αν κάπου την ενοχλεί και δεν μπορείτε να στερεώσετε το κερί/ δεν έχετε κερί, την ίδια δουλειά κάνει και η τσίχλα!

Γ) Βοηθάνε οι φώτο των κούκλων σταρ με τα ολόϊσια δόντια!

Δ) Υπομονή και μη κάνεις σαν να έγινε κάτι φοβερό (γιατί δεν έγινε

Ε) Όχι πολύ σκληρές τροφές για να μη κινδυνεύουν να ξεκολλήσουν.
Αυτά.. αν θυμηθώ κάτι, θα επανέλθω

Isiliel
Επιφανές μέλος

Εγώ, πάλι, πολύ το διασκέδαζα!!
Οκ, εκνευριζόμουν, που κολλούσε η πίτσα πάνω στα πάρτι, και έπρεπε να τρέχω στο μπάνιο πριν τη μπουκάλα...
Και μετά από μία ηλικία ήθελα απλά να γίνω πάλι νορμάλ...
Αλλά πλέον τα φορούσαν πολλάααα παιδιά!!!
Και είχε πλάκα!

Πόσων ετών είναι η κόρη σου και για πόσο θα τα φοράει;
Isiliel
Επιφανές μέλος

Έχει μικρό ουρανίσκο και επίσης έχει (λέει) μεγάλα δόντια και μικρά ούλα...
Τρέχα γύρευε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 111 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ougka pougka
- akis_95
- Μαρια30
- touvlo
- iew
- fmarulezkd
- fourkaki
- Wonderkid
- john29
- χημεια4λαιφ
- Αναστασία197
- Unboxholics
- GeorgePap2003
- marww
- Κλημεντίνη
- Joji
- oups
- Miranda32
- giannhs2001
- charmander
- Stratouorc
- Lila955
- Cupid
- Εχέμυθη
- bruh_234
- ggl
- Scandal
- Alexandros Drosos
- Viedo
- J.Cameron
- camil
- Ligmeni__Turokafteri
- Idontknoww
- taketrance
- Libertus
- Τέσση
- Mt73
- chris2799
- Appolon
- Μαυρίκιος
- DimitraA.
- _pathfinder_
- jj!
- New member
- Κατ
- Evenina
- me lene
- Rene2004
- Μαρία Α
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.