Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, όμως δεν ισχύει όταν φοράς aligners. Γιατί πχ είναι οκ να πιεις ένα χυμο και να μην βουρτισεις τα δόντια σου, αν όμως φορεσεις τα aligners μετά τον χυμο, η ζάχαρη αναπτυσει τη φυσιολογική μικροχλωριδα, και μπορεί να σου προκαλέσει κάποια ζημιά.
Επίσης, δεν είναι κακό να βουρτσιζεις πολλές φορές τα δόντια σου, ο τρόπος που τα βουρτσιζεις μπορεί να καταστρέψει το σμαλτο. Κάποιος μπορεί να βουρτσιζει τα δόντια του δύο φορές την ημέρα, και αν ο τρόπος είναι λάθος, να κάνει περισσότερη ζημιά από κάποιον που βουρτσιζει πέντε φορές τη μέρα.
Εγώ βουρτσιζα τα δόντια μου τρεις φορές τη μέρα πριν. Τώρα παραπάνω. Πχ βουρτσιζεις τα δόντια σου το πρωί και μετά τρως πρωινό. Δεν μπορείς να βάλεις τα aligners χωρίς να ξαναβουρτσισεις γιατί μένουν τροφές, και μέσα στα aligners πολλαπλασιαζονται τα μικρόβια. Και επίσης, δεν κάνει να βουρτσιζεις τα δόντια αμέσως μετά το φαγητό, πρέπει να περάσει λίγη ώρα (νομίζω για να αποκατασταθεί το pH, δεν είμαι σίγουρη.)
Τα διαφανα σιδερακια δεν με ενθουσιαζουν. Θέλω να ξέρω ότι μπορώ να τα βγαλω όταν πάω για ένα καφέ. Ίσως φταιει η ηλικία μου. Επίσης ναι, πονανε μόνο τα δόντια που ισιωνουν, αλλά μόνο όταν αλλαζεις aligner. Τις υπόλοιπες μέρες είναι οκ. Και κοστιζει ανάλογα με τη δουλειά που χρειαζεσαι. Εμένα μου κοστισαν πολύ περισσότερο τα σιδερακια τότε. Έχει να κάνει με το πόσα aligners θα χρειαστεί να αλλαξεις.
Α, και αυτό με τα σαλια του σκύλου! Όχι, δεν είναι τόσο τραγικό! Δεν χρειάζεται να κρατανε ομπρελα οι γύρω σου!