Τελικα εβαλα damon σιδερακια (clear damon στα μπροστινα) και ευτυχως δεν χρειαστηκε να κανω εξαγωγες. Αν βγουν πολυ μπροστα θα μου τροχισει 0.1-0.2 χιλιοστα απο τα μπροστινα δοντια. Invisalign δυστυχως δεν μπορεσα να βαλω γιατι πρεπει να στραφουν καποια δοντια και το invisalign δεν μπορει να τα περιστρεψει.
3η μερα σημερα και ακομα πονανε τα δοντια μου, αλλα ευτυχως οχι τοσο για να παιρνω παυσιπονα. Δεν μπορω να μασησω σκληρη τροφη ακομα. Τα σιδερακια θα τα βγαλω σε 2 χρονια

Θα πηγαινω να τα τροποποιει καθε 2 μηνες.
Αποριες:
1. Καποια δοντια μου τα νιωθω να κουνιουνται και να κανουν κλικ. Ο ορθοδοντικος ειπε οτι ειναι φυσιολογικο, αλλα συνεχιζω να ανησυχω. Οσοι εχετε βαλει σιδερακια, θυμαστε να κουνιουνται τα δοντια σας;
2. Τα βουρτσιζω με τις ωρες, με ειδικο βουρτσακι κατω απο συρμα και οδοντικο νημα καθε βραδυ, αλλα αναρωτιεμαι αν οι περισσοτεροι απο εσας οντως ακολουθησατε τις οδηγιες του ορθοδοντικου. Το βρισκω απιστευτα εκνευριστικο να βουρτσιζω τις πλευρες με τα σιδερακια 3 φορες. 1 φορα με 45 μοιρες κλιση προς τα ουλα, 1 φορα με 45 μοιρες κλιση προς τα σιδερακια απο την πανω πλευρα και μια με 45 μοιρες κλιση απο κατω προς τα σιδερακια. Και πριν το κανω ολο αυτο, βουρτσιζω με το βουρτσακι κατω απο τα συρματα. Ειδικα το βραδυ που καθαριζω και με οδοντικο νημα, μου παιρνει μιση ωρα ολο αυτο.
3. Επειδη με το οδοντικο νημα σπαταλαω απειρο χρονο, αναρωτιεμαι αν κανεις απο εσας στραφηκε στο waterpik και αν το waterpik μπορει να αντικαταστησει το οδοντικο νημα.
4. Στους ποσους μηνες ειδατε τα δοντια σας να εχουν ισιωσει; Μου ειπαν οτι στους 6 μηνες θα εχουν ισιωσει και επειτα οι μετακινησεις θα ειναι μικρες και επικεντρωμενες στην διορθωση του δαγκωματος/μασηματος.
5. Απο οδοντοβουρτσες τι μου προτεινετε; Εχω την sonicare με diamondclean βουρτσακι, αλλα αναρωτιεμαι αν πρεπει να το αλλαξω σε κατι αλλο. Μηπως να παρω και μια oral B που περιστρεφεται;