• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ορθοπεδικός, Φυσικοθεραπευτής ή Χειροπρακτικός

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,410 μηνύματα.
Καλησπέρα. Από τον Ιούνιο που ξεκίνησα να εργάζομαι από το σπίτι στο λάπτοπ, λόγω κακής στάσης του σώματος (κάθομαι όπως να ναι, στραβά, οκλαδόν κλπ - λάθος μου το ξέρω), έχω αρχίσει να αποκτώ προβλήματα στη μέση και στον αυχένα. Θα μου πεις μη κάθεσαι ετσι... Ναι δεκτό, αλλά μάλλον το κακό έχει γίνει ήδη μιας και έχω μεγάλη ενόχληση. Εχω αγοράσει καλή καρέκλα, αλλά και πάλι, ψιλο-καμπουριάζω και πιάνω τον ευατό μου να κάθεται στραβά. Αγόρασα και μια ζώνη που σε κρατάει τη μέση ίσια, αλλά κυρίως στον αυχένα έχω το πρόβλημα που πέφτει μπροστά το κεφάλι.
Συνεπώς, που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να λύσω το ήδη υπάρχον πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί;
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,776 μηνύματα.
Οτι πρόβλημα σου εχει δημιουργηθεί είναι κατα βαση μυϊκό. Μπορείς να κάνεις φθσιοθεραπειες και μασαζ για ανακούφιση, αλλα αυτο δεν ειναι θεραπεία. Για να μην έχεις πρόβλημα πρέπει να φτιάξεις την σταση του σώματος και το σεταπ του γραφείου, πχ ύψος γραφείου και απόσταση καρέκλας (απ οτι περιγράφεις μαλλον έχεις λάθος θεση οθόνης). Καλο θα ηταν να έχεις ενα γραφείο που υψώνεται κιολας ωστε να αλλάζεις στάσεις μέσα στην ημερα.
Παράλληλα θα πρέπει να κανεις συστηματικά γυμναστική, ειδικά για κοιλιακούς/ραχιαίους και κατα προτίμηση κατι τύπου γιογκα.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,504 μηνύματα.
Φυσικοθεραπευτή. Πρέπει να εξάσκησεις την σπονδυλική στηλη ώστε οι μύες να την στηρίζουν καλύτερα. Ο φυσικοθεραπευτής θα σ δειξει αντίστοιχες ασκήσεις. Και εννοειται να κόψεις την στάση που έχεις συνηθίσει τελευταία τον οργανισμού σ.
 

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Ο κάθε επαγγελματίας υγείας θα σου δώσει λύσεις σύμφωνα με την οπτική του.
Ο ορθοπεδικός είναι πιθανόν να σου δώσει αντιφλεγμονώδη και να σου συστήσει ζώνες συγκράτησης ή κάποια επιθέματα για την καρέκλα.
Ο φυσικοθεραπευτής θα σου δείξει ασκήσεις ενδυνάμωσης και αλλαγής στάσης.
Ο χειροπρακτικός θα σου κάνει μαλάξεις για τοπική ανακούφιση.

Το σίγουρο είναι ότι και οι τρεις θα αναγνωρίσουν το αίτιο που στο δημιούργησε αυτό και θα σου προτείνουν μια αλλαγή στην συμπεριφορά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top