evouli
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάτι ανάλογο είναι αυτό που ρωτάς? Απ' όσο μου χει πει αυτό έχει να κάνει και με την πίεση. Είναι αρκετά ψηλός και επηρεάζει και αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Κι εμένα θα με ενδιέφεραν πληροφορίες για το θέμα μιας και μου έχουν συμβεί κάποια περιστατικά που ο πατέρας μου μου είπε οτι ίσως είναι ορθοστατική υπόταση. Πχ στο δημοτικό μια φορά δεν άντεξα στον αγιασμό την ορθοστασία και σχεδόν λιποθύμησα και γενικά δεν άντεχα τους αγιασμούς όσο πήγαινα σχολείο γιατί απο ένα σημείο και πέρα ένιωθα ζαλάδα λόγω της ορθποστασίας. Και τώρα, αν μείνω αρκετή ώρα όρθια αρχίζω και ζαλίζομαι λίγο ή αν σηκωθώ απότομα απο το κρεβάτι...![]()
Το πιο πιθανό είναι να έχεις υπόταση.Μικρό είναι το ενδεχόμενο να έχεις υπέρταση(υπάρχει κίνδυνος αν πίνεις καφέδες και γενικά προσλαμβάνεις καφείνη).Θα πρέπει να μετρήσει κάποιος την πίεση σου και αν την βρει χαμηλή,θα πρέπει να προσλαμβάνεις μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού(αλατισμένες ελιές,πατατάκια κτλ).
EDIT: Εφόσον έχεις τάση για λποθυμία και δεν ζαλίζεσαι λίγο όταν σηκώνεσαι έχεις υπόταση.
Kassie
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απ' οτι ξερω ειναι φυσιολογικο φαινομενο και μαλιστα πολυ συχνο. Δεν νομιζω οτι ειναι κατι ανησυχητικο

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Nicko_McBrain:Το πιο πιθανό είναι να έχεις υπόταση.Μικρό είναι το ενδεχόμενο να έχεις υπέρταση(υπάρχει κίνδυνος αν πίνεις καφέδες και γενικά προσλαμβάνεις καφείνη).Θα πρέπει να μετρήσει κάποιος την πίεση σου και αν την βρει χαμηλή,θα πρέπει να προσλαμβάνεις μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού(αλατισμένες ελιές,πατατάκια κτλ).
EDIT: Εφόσον έχεις τάση για λποθυμία και δεν ζαλίζεσαι λίγο όταν σηκώνεσαι έχεις υπόταση.
Τάση γι λιποθυμία έχω αν μείνω ΠΟΛΛΗ ώρα όρθια, και γενικά όσο περισσότερη ώρα μένω όρθια τόσο χειρότερα νιώθω απο ένα σημείο και πέρα.
The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Έτσι ίσως βγάλει κυτταρίτιδαΑρχική Δημοσίευση από Nicko_McBrain:Μέτρησε την πίεση σου και αν είναι χαμηλή να αυξήσειςς την πρόσληψη αλατιού με διάφορες τροφές.
![]()

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Bill_Slayer:Έτσι ίσως βγάλει κυτταρίτιδα![]()
Δεν θα πρέπει να υπερβάλλει με την ποσότητα αλατιού.Να έχει μια φυσιολογική πίεση ώστε να μην ζαλίζεται.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Και δεν έχω και κυτταρίτιδα

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Πχ στο δημοτικό μια φορά δεν άντεξα στον αγιασμό την ορθοστασία και σχεδόν λιποθύμησα και γενικά δεν άντεχα τους αγιασμούς όσο πήγαινα σχολείο γιατί απο ένα σημείο και πέρα ένιωθα ζαλάδα λόγω της ορθποστασίας.
Mήπως πρέπει να το ψάξεις αυτό με τους αγιασμούς???? Πχ μια επίσκεψη για τα κακά δαιμόνια

Τώρα όσο για τις ζαλάδες, επειδη έχω 3 αδερφές(ναι και ζω ακόμη

Demelene
Διάσημο μέλος

Λοιπόν αν τα ξέρω καλά!
Η υπόταση χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σιδήρου που μπορεί να φανεί από μια εξέταση αίματος με αιματοκρίτη. Οι παθολόγοι ξέρουν γιαυτό και αν έχεις σε ταίζουν για κάποιο διάστημα σίδηρο και είσαι γενικά κομπλέ!!! Η αδερφή μου δηλαδή αυτή την θεραπεία ακολούθησε. Το κατάλαβε όταν τράβηξε κάτι χλωμιάσεις και λυποθυμίες όντας όρθια πολύ ώρα!
Εγώ από την άλλη από εξετάσεις δεν έχω πρόβλημα σιδήρου. δλδ δεν έχω υπόταση. Απλά πιθανά και λόγω ύψους 1.95 αν σηκωθώ απότομα παίζει να έχω πόνους στο κεφάλι για λίγο και κάτι σαν σκοτοδύνη και απλά πρέπει να σταματήσω ακίνητος να κάνει reboot ο εγκέφαλος!! Η αδερφή μου αυτό δεν το παθαίνει. Από την άλλη όμως έχω και μεγάλο πρόβλημα να κάτσω πολύ ώρα ακίνητος όρθιος. Αυτό το θυμάμαι από μικρός όταν η μάνα που έραβε με έβαζε να κάτσω ακίνητος και το μισούσα. Την παραμικρή κίνηση να έχω δεν με ενοχλεί στο εγκέφαλο η ορθοστασία σε αντίθεση με την αδερφή μου που γενικά έχει πρόβλημα με την πολύωρη ορθοστασία!
Εγώ όμως αν με κρατήσεις ακίνητο θα τα δω όλα κολυόμενα. Μια φορά έχω φτάσει στο σημείο να μην βλέπω αλλά μια πορτοκαλάδα τα διόρθωσε όλα. Γενικά όπως και η αδερφή μου όσο απομακρυνθήκαμε από την εφηβεία τα συμπτώματα μειώθηκαν αλλά γνωρίζουμε την αδυναμία μας. Εγώ ας πούμε στη θητεία το γνώριζα αλλά ευτυχώς δεν τέσταρα αν πέφτω σαν το κοτόπουλο (έτσι μας λέγαν).
Πάντως εγώ ξέρω ότι έχω προδιάθεση για υπογλυκαιμία που συμβάλει πολύ στο πρόβλημα της ορθοστατικής υπότασης! Γενικά αν είσαι και αφάγωτος το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται πολύ. Πάντως εγώ κάποια φάση τσαντίστηκα με το να τρέχω στο περίπτερο για σοκολάτα όποτε το σώμα μου δεν ήθελε και είπα οχι ρε θα φτάσω στον προορισμό μου χωρίς εξωτερική παρέμβαση ούτε ξεκούραση. Μετά από ένα χρόνο τα φαινόμενα μειώθηκαν στο ελάχιστο.
πάντως το πρόβλημα στην ακίνητη ορθοστασία είναι και ψυχολογικό! Εγώ νιώθω ότι ζορίζομαι και λές και βράζω από μέσα από το κακό μου και με έβλεπα σε ένα θερμογράφο θα έλεγες ότι μια τρελή πυρκαγιά ανεβαίνει προς τα πάνω από κάτω. Αλλά επειδή έχω τραβήξει διάφορα, πιστεύω ότι το σώμα μου και χωρίς αντιδρά λόγω ψυχολογίας. Ίσως γιαυτό και στην θητεία να μην χρειάστηκε να πέσω σε αντίθεση με άλλους!
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπόταση είναι πίεση κάτω του φυσιολογικού που είναι μέχρι 13/8 χοντρικά.
Όταν βρω χρόνο θα γράψω καναδυό λόγια παραπάνω εδώ.
Να συμπληρώσω μόνο ότι η ορθοστατική υπόταση είναι σύμπτωμα, δεν είναι ασθένεια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.