Οριστικό κλείσιμο του flash.gr και του ραδιοσταθμού flash.

Γιάννης

New member

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 3,056 μηνύματα.


Ένας σταθμός σιγεί για πάντα. Οριστικό κλείσιμο στον ραδιοσταθμό flash και στον δικτυακό τόπο του, www.flash.gr Τα λόγια ειναι περιττά, ακολουθει ανακοίνωση απο το ίδιο το flash το τελευταίο κείμενο που δημοσιεύεται.

Μας κλείνει τον Flash96. και το flash.gr. Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με τις περιπέτειες του Flash96 και του flash.gr μετά τη δήλωση του Ν. Κακαουνάκη ότι παρουσίασε πρόταση αγοράς της Flash AE. στον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος, όπως είπε ο δημοσιογράφος, του απάντησε πως είναι αποφασισμένος να την κλείσει.
Την πρόταση υπέβαλλε και στην ΕΣΗΕΑ, ο Ν. Κακαουνάκης ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει με τον Ν. Κακαουνάκη τη συνέχιση της λειτουργίας του Flash, με την προϋπόθεση να εξοφλήσει η προηγούμενη ιδιοκτησία τα χρέη της, ενώ πρόθυμος να συμμετάσχει στο εγχείρημα αυτό δήλωσε και ο Παύλος Τσίμας. Για την πρόταση αυτή ενημέρωσαν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας από τον πρόεδρό του να μην κάνει δεκτή οποιαδήποτε αίτηση ανάκλησης της άδειας του Flash. Ο κ. Πουλόπουλος κληθείκε από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις αλλά παρέστει δια του δικηγόρου του. «Εάν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να εγγυηθούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, το πρόβλημα λύνεται με μια απλή τροπολογία στη βουλή» δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής.
Το σύνολο των εργαζομένων στον Flash96. και στο flash.gr συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά την ενημέρωση του κοινού από τα ερτζιανά και το Internet αναμένονταςτιςνεότερεςεξελίξεις έπειτα από την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της Flash ΑΕ Σ. Πουλόπουλου ότι προτίθεται να προχωρήσει σε «λύση της επιχείρησης και απόλυση του συνόλου των εργαζομένων», μετά από 16 και 5 χρόνια λειτουργίας του ραδιοφώνου και της ιστοσελίδας, αντίστοιχα.
Από τη συχνότητα των 96 MHz στα FM και την διεύθυνση www.flash.gr καταγράφονται φωνές πολιτικών συνδικαλιστών και ακροατών οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεση και διαμαρτυρία τους για την απόφαση αυτή της εργοδοσίας και τη συμπαράσταση τους στους υπό απόλυση εργαζόμενους για τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος με δήλωση του αποκάλυψε ότι τους επιφυλάσεται μια θέση στα προγράμματα ...του ΟΑΕΔ.
Μ. Ανδρουλάκης: «ο σταθμός παραδόθηκε στη δεξιά από την εργοδοσία»
Πολιτική συμφωνία υπεννόησε με δήλωση του ο Μ. Ανδρουλάκης ο οποίος κατήγγειλε ότι «ο σταθμός παραδόθηκε στη δεξιά από την εργοδοσία».
Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προτείνει η ΕΣΗΕΑ
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και προτείνει στις Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ την οργάνωση κοινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις επιχειρήσεις Ενημέρωσης και συγκέντρωση - διαδήλωση στην Αθήνα προς τα υπουργεία Επικρατείας και Εργασίας για «τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται και μάλιστα με οξύ τρόπο, στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, στην πρώτη, μετά τη συγκρότησή του συνεδρίαση που συνέπεσε με τις δραματικές εξελίξεις στον FLASH, ασχολήθηκε με τα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται και μάλιστα με οξύ τρόπο, στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης κατά του κόσμου της εργασίας, από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κλείνουν επιχειρήσεις Ενημέρωσης, πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, αφαιρούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καταπατούνται σε όλο και μεγαλύτερη έκταση οι Συλλογικές Συμβάσεις -η ύπαρξη των οποίων αμφισβητείται πλέον ανοιχτά- με προφανή δυσμενή αποτελέσματα όχι μόνο για τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και για την ίδια την Ενημέρωση.
Υπεύθυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση και η οποία ενισχύει τα κέρδη των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, καθώς και το ΕΣΡ δεν μπορούν να εμφανίζονται ως Πόντιοι Πιλάτοι. Αποδεικνύονται καθημερινά σύμμαχοι της εργοδοτικής ασυδοσίας όπου και όπως αυτή εκδηλώνεται: Πρώτα στον PLANET και την ΑΠΟΦΑΣΗ, ύστερα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, το Συγκρότημα Τράγκα και στο Συγκρότημα Αλαφούζου με τον ΣΚΑΙ, τώρα με ακόμα πιο δραματικό τρόπο στον FLASH. Αύριο οπωσδήποτε κάπου αλλού. Κάποιων άλλων συναδέλφων μας θα έρθει η σειρά.
Το σαθρό σύστημα που οικοδομήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ενημέρωση (αυτό που όλοι ονομάζουμε διαπλοκή της οικονομικής με την πολιτική εξουσία) σήμερα οδηγείται σε αδιέξοδα, αναδιατάσσεται επώδυνα για τον κλάδο μας και προετοιμάζει τις θέσεις για τα νέα τζάκια την επόμενη δηλαδή εποχή μιας νέας διαπλοκής.
Η κατάσταση πλέον είναι κρίσιμη. Δεν πάει άλλο. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Δύναμή μας η συσπείρωση και η δράση όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Γι' αυτό το λόγο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Συντονιστικού των συνεργαζόμενων Ενώσεων με στόχο την οργάνωση κλιμακούμενων κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων απέναντι σ' αυτή την κατάσταση και για την κοινή διεκδίκηση των νέων Συλλογικών Συμβάσεων.
Ως πρώτο βήμα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε (και προτείνει στις Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ) την οργάνωση κοινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις επιχειρήσεις Ενημέρωσης και συγκέντρωση - διαδήλωση στην Αθήνα προς τα υπουργεία Επικρατείας και Εργασίας. Ο χρόνος εκδήλωσης αυτής της κινητοποίησης και της συγκέντρωσης θα αποφασιστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων και από την ΠΟΕΣΥ για όλη την Ελλάδα
».
Το θέμα του Flash στη Βουλή
Το θέμα του Flash φέρνουν στη βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Επικρατείας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
ΝΔ
«Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος» δήλωσε ο Τάσος Καραμάριος, βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
ΠΑΣΟΚ
«Αναρωτιέμαι γιατί ο Flash ήταν κερδοφόρος σε εισαγωγικά επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και έπαψε να είναι κερδοφόρος μόλις έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ» δήλωσε στον Flash ο Απόστολος Κακλαμάνης. «Αντί για περισσότερη διαφάνεια στις αναθέσεις έργων ο βασικός μέτοχος οδήγησε τελικά σε λιγότερο φως στο χώρο της ενημέρωσης»τόνισε ο πρώην υπουργός, Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θεσμικό κενό που δημιούργησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποφάσεις της. Για αναπηρία στην πολυφωνία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία από αυτή την εξέλιξη μίλησε ο Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει μεθόδευση πρέπει να αποτραπεί». Για μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση έκανε λόγο και ο Τηλέμαχος Χυτήρης.
ΚΚΕ
«Έρχεται μαύρος χειμώνας στην ενημέρωση» δήλωσε εκ μέρους του ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλη.
ΣΥΝ
«Είναι απαράδεκτο οι ιδιοκτησίες των ηλεκτρονικών μέσων, πραγματικές ή αχυράνθρωποι, να αφήνονται απερίσπαστοι στα παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής που έχουν σαν μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και την ενημέρωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός.
Εργατικό Κέντρο Αθηνών
Την αγανάκτηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εξέφρασε ο πρόεδρος του, Γρηγόρης Φελόνης, σημειώνοντας ότι υπήρξε μεθόδευση για να φτάσει η επιχείρηση σε αυτό το σημείο.
ΔΑΚΕ
«Δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη ο Flash τόσα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης.
Συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο
Σε ανακοίνωση τους οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο τονίζουν ότι μετά τον PLANET και τα όσα συμβαίνουν στο ΣΚΑΙ, ο Flash αποτελεί το τελευταίο μεγάλο κανόνι στο χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου. Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους, αλλά τελικό στόχο το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεών μας καλούν την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα να παρέμβουν αποφασιστικά στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει από την «επιδημία» λουκέτων και ομαδικών απολύσεων στον χώρο των ΜΜΕ. Μετά τον PLANET και τα όσα συμβαίνουν στον Σκάι, ο Flash αποτελεί το τελευταίο μεγάλο «κανόνι» στον χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου.
Ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε τη λύση της εταιρείας υποσχόμενος απλώς την πλήρη αποζημίωση όλων των εργαζομένων. Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους αλλά τελικό στόχο το ίδιο το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Ζούμε μια ευρύτερη επιχείρηση απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που φέρνουν σε κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας εκατοντάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ που χάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους χιλιάδες που, προς το παρόν, τη διατηρούν.
Το θέμα είναι πολιτικό. Είναι πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών και των αρμοδίων κρατικών οργάνων που προς το παρόν παρακολουθούν απαθή μια θολή και αδιαφανή επιχείρηση αναδιανομής του «ενημερωτικού πλούτου».
� Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει εδώ και τώρα απαιτώντας από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ΜΜΕ που για χρόνια χρησιμοποίησαν ως προστιθέμενη αξία στους ομίλους τους και τώρα πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
� Καλούμε το ΕΣΡ να περιφρουρήσει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, τις ραδιοφωνικές συχνότητες που δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο σκοτεινών επιχειρηματικών συναλλαγών.
� Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να κάνουν υπόθεσή τους την κρίση στα ΜΜΕ φέρνοντας το θέμα στη βουλή.
Οι ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων βρίσκονται σε ετοιμότητα για γενικευμένες κινητοποιήσεις
»
ΠΟΕΣΥ
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει όπως και όλοι οι εργαζόμενοι την ωμή και προκλητική δήλωση - απειλή της ιδιοκτησίας του FLASH ότι κλείνει το σταθμό και πετάει στο δρόμο 130 και πλέον εργαζόμενους. Καλεί την εργοδοσία και την Κυβέρνηση να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και για αυτά τα πρωτοφανή που μεθοδεύονται και εκτελούνται εν ψυχρώ. Προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δε γίνονται αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την κατάσταση που δημιουργείται, όχι μόνο στο ραδιοσταθμό FLASH αλλά και σε πολλά άλλα μέσα, αφού με το μανδύα «εθελουσίας εξόδου» εκβιάζουν, απολύουν είτε δρομολογούν απολύσεις εργαζομένων, με την ανοχή της Κυβέρνησης, που με τον τρόπο αυτό ενισχύει την ασυδοσία της εργοδοσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
Η είδηση κάνει τον γύρο του Internet
Το in.gr με τίτλο «Τέλος εποχής...»έγραψε «Κλείνουν τα μικρόφωνα του Flash96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας. Κλείνει έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash96 και ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος flash.gr λόγω οικονομικών προβλημάτων....».
Το skyradio.gr με τίτλο «Κλείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός ``Flash``», γράφει: «Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλο. Δήλωσε πως θα επιστρέψει την άδεια στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και θα προχωρήσει στη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Στο ραδιοφωνικό σταθμό και στην ιστοσελίδα του, «Flash.gr» εργάζονται συνολικά 160 εργαζόμενοι και τα χρέη της ραδιοφωνικής επιχείρησης ανέρχονται συνολικά σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 700 χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και περίπου 580 χιλιάδες ευρώ στην Intracom. Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός με τη σύμφωνα γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου μεταβιβάστηκε από την Ελένη Κόκκαλη στο Σωτήρη Πουλόπουλο, τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι 250 χιλιάδων ευρώ».
H naftemporiki.gr με τίτλο «Τέλος εποχής για τον Flash» αναφέρει ότι «τo κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας flash.gr ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Flash AE, Σωτήρης Πουλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τα Σωματεία των Ενώσεων του Τύπου».
Το medianews.gr με τίτλο «Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!» αναφέρει «Ανακοίνωση-σοκ του ιδιοκτήτη του Flash Σωτήρη Πουλόπουλου πριν από δύο ώρες περίπου στους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ στον σταθμό, ότι η εταιρία εισέρχεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης και πρόκειται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή τους! Ο Πουλόπουλος απέδειξε ότι όλα αυτά που έλεγε τον τελευταίο καιρό περί αγοραστών κλπ. ήταν παραμύθια και το σχέδιο κλεισίματος ήταν έτοιμο. Αυτή τη στιγμή οι δημοσιογράφοι του Flash έχουν πάρει τον σταθμό στα χέρια τους και βγάζουν ακροατές στον αέρα που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σταθμού. Σύμφωνα με τους εργαζομένους πάντα, από αύριο ο σταθμός δεν θα εκπέμπει!Ο Πουλόπουλος ανακοίνωσε το κλείσιμο του Flash!».
Την είδηση μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας ότι ο κ. Πουλόπουλος κατά τη σχετική ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε με τα σωματεία των ενώσεων του τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είπε ότι«σκοπεύει να προχωρήσει στην λύση της Flash ΑΕ με ταυτόχρονη απόλυση του συνόλου των εργαζομένων. Είπε ακόμη ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των αποζημιώσεών τους και των δεδουλευμένων τους και υποσχέθηκε την εξόφλησή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αγνωστο παραμένει αν ο σταθμός σιγήσει και η ιστοσελίδα κλείσει άμεσα καθώς στο αίτημα των σωματείων του Τύπου αυτό να γίνει όταν καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ο κ. Πουλόπουλος δεν απάντησε»
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

emufear

New member

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,272 μηνύματα.
Το απόλυτο ξεπούλημα των καιρών μας... Το κεφάλαιο τελικά καταπίνει τα πάντα! Κρίμα, πολύ κρίμα... :'(
 

Mitsos The Great

New member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Βαρθολομιό (Ηλεία). Έχει γράψει 990 μηνύματα.
κρίμα που έκλεισαν τον σταθμό. Και έλεγε πολύ καλες ειδήσεις. Τωρα έχουμε τον ΣΚΑΙ 100,3 ...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top