antreas9
Νεοφερμένο μέλος

Εκτός αυτού, ότι χρέη οφείλονται σε αγορές και μεταβιβάσεις περιουσίας, ε΄ναι δυνατόν να γίνουν trace από τους τραπ.οργανισμούς, και άρα, μπορούν να κατασχεθούν! Εδώ μιλάμε, οτι από τη στιγμή zero,που άρχισαν να δημιουργούνται τα χρέη, μέχρι και σήμερα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει φύγει απο΄τους γονείς μας προς τα εμάς, σε μορφή μετρητών ή ακινητών ή κινητής περιουσίας.
(άλλωστε, ο ετοιμοθάνατος, θα χρωστάει ακόμα πολλές δόσεις, οπότε ΑΝ δεν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς, η τράπεζα έχει αυτομάτως το δικαίωμα να σου παρει πίσω πχ το σπίτι που ακόμα χρωστάς)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antreas9
Νεοφερμένο μέλος

Ερώτηση: Μου ακούστηκε πολύ νομικη εκφραση το : αποδοχή κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής. Τι σημαίνει?
ΥΓ: αυτό προσπαθώ να πω κ εγώ. Οτι αν δεν γνωρίζεις την ύπαρξή τους,δεν έχεις υπογράψει ως εγγυητής, πως μπορεί να σου μεταβιβαστούν τα χρέη?
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

matinakkm
Νεοφερμένο μέλος

teta1975
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LAZARUS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ:
1.Είσαι έμπορος;
2. Το χρέος είναι όλο σε μία Τράπεζα ή σε πολλές;
και τα λέμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
teta1975
Νεοφερμένο μέλος

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Πως μπορώ να τα κάνω σε μια με μια δόση?
Αν μπορεί ας μου πει κάποιος...
1ο ποσό : 5.000 δόση ανα μήνα - 140,00
2ο ποσό : 4.000 περίπου... δόση ανα μήνα 132,00
Θέλω μια δόση αλλά να μην ξεπερνάει τα 200,00 ευρώ μηνιαίως
LAZARUS
Εκκολαπτόμενο μέλος

.teta1975 έγραψε στις 12:37, 08/01/10:
Καλησπερα σε ολους.Μπαινω κατευθειαν στο θεμα.Εχω οφειλες απο δανεια και καρτες που αγγιζουν τις 80000 ευρω.Εφτασα σε σημειο να μην μπορω να πληρωσω ουτε τις ελαχιστες καταβολες.Προσπαθησα να κανω διακανονισμο με την τραπεζα χωρις επιτυχια.περιττο να αναφερω την ψυχολογικη μου κατασταση που δεν παει παρακατω....Οποιος λοιπον ξερει υπευθυνα μου απανταει αν θελει σε καποια ερωτηματα που εχω.Υαρχει κινδυνος προσωποκρατησης?Δεν εχω ακινητη περιουσια στο ονομα μου.Μπορουν να μου κατασχεσουν το αμαξι μου?Μπορουν να κανουν κατασχεση σε επιπλα και προσωπικα αντικειμενα?Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια.
Λοιπόν Τέτα.
1) Είσαι έμπορος οπότε ισχύει η προσωπική κράτηση.
Όμως
α) Οι Τράπεζες συνήθως δεν προχωρούν σε προσωπικές κρατήσεις και μάλιστα για τέτοια ποσά.
β) Η προσωπική κράτηση είναι μια μακρά διαδικασία και απαιτείται να αποδειχθεί ότι «έχεις και δεν πληρώνεις.»
γ) Και τελευταίο, ακόμα και τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου να υπάρχει, είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστεί. Οπότε μην ανησυχείς καθόλου.
2) Το αυτοκίνητό σου μπορεί να κατασχεθεί, εφόσον η κυριότητα ανήκει στον οφειλέτη, δηλ. σ΄αυτόν που χρωστάει. Δεν μπορεί όμως να εκπλειστηριαστεί, μέχρι 30-6-2010 και μετά πάλι βλέπουμε. (αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 200.000 ευρώ οφειλής).
3) Τα έπιπλα του σπιτιού κατά κανόνα δεν κινδυνεύουν, εκτός αν θεωρηθούν εξεζητημένα και όχι απαραίτητα για τη συμβίωση. (π.χ.
πολύτιμοι πίνακες) Αλλά και πάλι οι τράπεζες δεν κατάσχουν συνήθως έπιπλα.
teta1975
Νεοφερμένο μέλος

aggelost
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
matina sketo
Νεοφερμένο μέλος

είμαι απελπισμένη πλέον και ζητάω τη γνώμη όποιου γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει.Έχασα τους γονείς μου μέσα σε 3 χρόνια.Η μητέρα μου που πέθανε πρόσφατα είχε κάποια χρέη σε τράπεζες ύψους 30.000€ πλέον.Η περιούσία είναι ένα σπίτι και ένα αμάξι τα οποία είναι στο όνομά μου.Έχω επίσης μια μεγαλύτερη αδερφή στην οποία η μητέρα μου δεν άφησε τίποτα.Μένουμε με την αδερφή μου στο ενοίκιο οπότε το σπίτι που κληρονόμησα θεωρείται πρώτη κατοικία.Ζητάω τη βοήθειά σας διότι δεν έχουμε λεφτά ούτε για δικηγόρο χωρίς υπερβολή.Χρωσταμε παντου και φυσικα και στις τραπεζες αφου κληρονομησαμε και τα χρεη.Θέλω να ρωτησω τι μπορω να κανω με τις τραπεζες.Δηλαδη,εχω το δικαιωμα να ζητησω να διαγραφει μερος του χρεους;Μηπως υπαρχει καποιος νομος που να καλυπτει την περιπτωση μου;Εκτος βεβαια απο το νομο 3869/2010 για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια τον οποιο γνωριζω.Δεν ξερω τι να κανω πλεον και ποιες ειναι οι επιλογες μου.Σας παρακαλω βοηθηστε με αν μπορειτε ειμαι πελαγωμενη και απογοητευμενη.
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasilis245
Νεοφερμένο μέλος

μπορει το δανειο να το πηρε αφου μου ειχε γραψει τα σπιτια δεν θυμαμαι καλα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Οποιος τα ξέρει καλύτερα ας προσθέσει (ή ας με διορθώσει αν λέω κάτι λάθος).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasilis245
Νεοφερμένο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

stepaniska
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος

χρωστάω στις διαφορετικές τράπεζες κοντά στα 70.000, σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις εδώ κι 5 χρονια,τελυταία 3 χρονια δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο , καμια ενόχληση δηλαδή,υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει διαγραφή χωρίς να με ενημερώσουν;
Κοπελιά το πιθανότερο είναι να έχει θεωρηθεί μη εξυπηρετούμενο οπότε και να πουληθεί τώρα σε hedge funds του εξωτερικού που θα κινήσουν την διαδικασία πλειστηριασμού για να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία σου ή του εγγυητή που υπέγραψε.Τζαμπατζήδες ΤΕΛΟΣ πάμε για φούντο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.