Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

11-02-22

19:02
Ο «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό» στην κορυφή της τηλεθέασης

Ο «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό» στην κορυφή της τηλεθέασης
Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς παρακολούθησαν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές - Συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό η ιστορική - βιογραφική σειρά του Mega
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.

11-02-22

19:04
Επικροτούμε τέτοιες σειρές και τέτοιες προσπάθειες.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.460 μηνύματα.

11-02-22

19:08
Φαίνεται πολυ ενδιαφέρουσα σειρά!
Δεν πρόλαβα τη πρεμιέρα της σειράς αλλά θα την δω σε web!
Δεν πρόλαβα τη πρεμιέρα της σειράς αλλά θα την δω σε web!
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

11-02-22

19:28
Η Ελλάδα γυρίζει στο Μεσαίωνα. Ταινία για τον Νεκτάριο, σειρά για τον Παΐσιο, εικόνες που δακρύζουν, η Κεραμέως με τις προγεννητικές μπούρδες. Τι άλλο θα δούμε ακόμα; Εικονομάχους και εικονολάτρες να αλληλοσκοτώνονται; Θα κάψουμε και μάγισσες; Ο κόσμος προχωρά μπροστά κι εμείς όλο και πιο πίσω. Έλεος!
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.460 μηνύματα.

11-02-22

19:33
Δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθήσεις τις σειρές και τις ταινίες και τις ειδήσεις. Ορισμένους τους ενδιαφέρει να δουν σειρές και ταινίες με θρησκευτικό/ βιογραφικό περιεχόμενο.Η Ελλάδα γυρίζει στο Μεσαίωνα. Ταινία για τον Νεκτάριο, σειρά για τον Παΐσιο, εικόνες που δακρύζουν, η Κεραμέως με τις προγεννητικές μπούρδες. Τι άλλο θα δούμε ακόμα; Εικονομάχους και εικονολάτρες να αλληλοσκοτώνονται; Θα κάψουμε και μάγισσες; Ο κόσμος προχωρά μπροστά κι εμείς όλο και πιο πίσω. Έλεος!
Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.

11-02-22

19:36
Δεν είναι απαραίτητα θέμα θρησκείας Δία. Ο Πάτερ Παΐσιος είναι ιστορική προσωπικότητα, έχει περάσει στην ιστορία είτε το θέλουμε είτε όχι. Προσωπικά, δεν δίνω μεγάλη έμφαση στην Θρησκεία και το ξέρουν όλοι, ούτε πιστεύω προσωπικά σε Αγίους ( πιστεύω σε ενάρετους ανθρώπους αλλά όχι σε Αγίους όπως ερμηνεύεται από πολλούς ). Τέτοιες σειρές έχουν ιστορικό και βιογραφικό χαρακτήρα και απλά δίδουν γνώσεις. Δεν απευθύνονται απαραίτητα σε Χριστιανικό κοινό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει και αυτό να αντιμετωπίζεται με αυτό τον επικριτικό τρόπο. Στη τελική, σε Χριστιανική χώρα ζείτε.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει και αυτό να αντιμετωπίζεται με αυτό τον επικριτικό τρόπο. Στη τελική, σε Χριστιανική χώρα ζείτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

11-02-22

19:40
Δεν εχει περασει στην ιστορια,σορυ...ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΝ στην ιστορια ειναι το σωστο.Ο Πάτερ Παΐσιος είναι ιστορική προσωπικότητα, έχει περάσει στην ιστορία
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

11-02-22

19:40
Ναι. Όμως το οργανωμένο κράτος με τα ελεγχόμενα του ΜΜΕ προωθεί αυτές τις τακτικές μεσαιωνισμού.Δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθήσεις τις σειρές και τις ταινίες και τις ειδήσεις. Ορισμένους τους ενδιαφέρει να δουν σειρές και ταινίες με θρησκευτικό/ βιογραφικό περιεχόμενο.
Ειδικά για τον Παΐσιο, δεν ήταν παρά ένας αγράμματος αφελής που στα γεράματα ξεκούτιανε και έλεγε ανοησίες. Κάποιοι τον αγιοποίησαν για τα δικά τους συμφέροντα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

11-02-22

19:41
Συμφωνω απολυτα.Αρκει η βιογραφια να ειναι αληθινη και οχι βασισμενη σε ψεμματα.Και μυθους Κια μεσαιωνικες παπαριες.Δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθήσεις τις σειρές και τις ταινίες και τις ειδήσεις. Ορισμένους τους ενδιαφέρει να δουν σειρές και ταινίες με θρησκευτικό/ βιογραφικό περιεχόμενο.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

11-02-22

19:44
Ε και; Πέρασε ή δεν πέρασε; Πολλά Χριστιανικά πρόσωπα πέρασαν, η νεοελληνική ιστορία είναι συνυφασμένη με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό όπως και η Μεσαιωνική μέσω του Βυζαντίου. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν πολλές προσωπικότητες που η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία αγιοποίησε πέρασαν στην Ιστορία και το να προβάλλεται απλά ο βίος τους σε σειρές ή σε βιβλία τα οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί με δική του καθαρή θέληση να δει/διαβάσει αντίστοιχα δεν καταλαβαίνω που δημιουργεί πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται καθολικά. Είστε υπέρ της λογοκρισίας;Δεν εχει περασει στην ιστορια,σορυ...ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΝ στην ιστορια ειναι το σωστο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Στη τελική το αν τα γεγονότα που παρουσιάζονται είναι αληθή ή έχουν διαστρεβλωθει για σκοπιμότητες είναι κάτι που θα το ελέγξουν οι αρμόδιοι ιστορικοί που ασχολούνται με τον τομέα αυτό.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος

11-02-22

19:46
Τι συμφέρον μπορεί να κρύβεται πίσω απο την αγιοποιήση του;Ναι. Όμως το οργανωμένο κράτος με τα ελεγχόμενα του ΜΜΕ προωθεί αυτές τις τακτικές μεσαιωνισμού.
Ειδικά για τον Παΐσιο, δεν ήταν παρά ένας αγράμματος αφελής που στα γεράματα ξεκούτιανε και έλεγε ανοησίες. Κάποιοι τον αγιοποίησαν για τα δικά τους συμφέροντα.
Μπορείς να μου πεις μερικά παραδείγματα;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

11-02-22

19:51
Δεν εχω προβλημα με καποιους που ηταν χριστιανοι ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΓΟ.Ε και; Πέρασε ή δεν πέρασε; Πολλά Χριστιανικά πρόσωπα πέρασαν, η νεοελληνική ιστορία είναι συνυφασμένη με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό όπως και η Μεσαιωνική μέσω του Βυζαντίου. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν πολλές προσωπικότητες που η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία αγιοποίησε πέρασαν στην Ιστορία και το να προβάλλεται απλά ο βίος τους σε σειρές ή σε βιβλία τα οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί με δική του καθαρή θέληση να δει/διαβάσει αντίστοιχα δεν καταλαβαίνω που δημιουργεί πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται καθολικά. Είστε υπέρ της λογοκρισίας;
Εχω προβλημα με την αγιοποιηση ενος φονια του γιου του,οπως ο Μεγας Κωνσταντινος.,για λογους καθαρα εκκληστιατικους ,και αγιοποιησης αφελων καλογερων,επειδη υπαρχουν ακομα πιο αφελη προβατα να φωνμασκουν αγιος αγιος.. και για διαφορους αλλους λογους.
Αυτη η βιογραφια σε τιβι δεν θα υπηρχε αν η εκκλησια και οι αφελεις δεν τον εχριζαν αγιο.
Οποτε και η βιογραφια βασισμενη σε ενα ψεμμα ειναι.
Εκει ειναι η αποστροφη μου.
Υπερ της λογοκρισιας σε κατι ΜΗ παρανομο ποτε δεν ειμαι.Εχω δικαιωμα να πω ομως κατι, οτι δεν μου αρεσει;
ΑΥΤΟ ΛΕΩ.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ.
Ευχαριστω.
ΥΓ Η απιστευτη σειρα της ΕΡΤ ''Αγαπη παρανομη'' που εθιγε ολο το προβλημα της πατριαρχιας, βασισμενη στο μυθιστιρημα του Θεοτοκη .ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ...ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ..ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Εκει φαινεται ολη η λακαμια που μας δερνει.
ΟΛΟ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙ/ΠΑΝΗΓΥΡΙ /ΕΜΠΟΡΙΟ γυρω απο τους αγιους,βλεπε εμποροπανηγυρεις,και παρα πολλα αλλα επισης και η εκκλησια που ΠΑΝΤΑ εχει αναγκη για συγχρονους ''ΑΓΙΟΥΣ'' για να εχει περαση ακομα.Τι συμφέρον μπορεί να κρύβεται πίσω απο την αγιοποιήση του;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΜΠΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ.
Μα ποσο αφελεις ειστε γμτ;

Dias
Επιφανές μέλος

11-02-22

19:53
Ναοί στο όνομά του, βιβλία, προσκυνήματα των ράσων του, των γυαλιών του, της παντόφλας του. Όλα αυτά δεν είναι πηγές κέρδους;Τι συμφέρον μπορεί να κρύβεται πίσω απο την αγιοποιήση του;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

11-02-22

19:57
Τεραστιο εμποριο ανεκαθεν οι αγιοι!
Ενταξει ποση αφελεια;
Ενταξει ποση αφελεια;
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος

11-02-22

20:04
Άρα δηλαδή λέμε για κέρδος απο πανηγύρια, προσωπικα του αντικείμενα κλπ.
Εγώ εχω να πω το εξης. Καλώς η κακώς, ανάλογα όπως το βλέπει το πράγμα ο καθένας, ζούμε σε μια χώρα η οποία στη πλειοψηφία της αποτελείται απο Χριστιανούς (Ορθόδοξους, Καθολικούς κ.α). Το λογικό είναι να προβάλλεται στη τηλεόραση και γενικότερα στα ΜΜΕ, οπτικοακουστικό υλικό που να είναι συνφασμένο με τον Χριστιανισμό.
Εγω γνωρίζω οτι δεν επιβάλλεται σε κανέναν να δει τη σειρά με τον Παίσιο. Τώρα ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και αν θέλει το παρακολουθεί και το ενστερνίζεται, το κρίνει. Το εάν πιστεύει ο άλλος στο ότι είναι Άγιος η όχι επίσης προσωπική του άποψη.
Όπως και σε μια χώρα η οποία έχει στη πλειοψηφία της Μουσουλμάνους ανάλογα θα γίνονται και ανάλογη προβολή σειρών ταινιών κλπ.
Οπότε διαφωνώ με τον Δια, στο γεγονός οτι γυρνάμε στον Μεσαίωνα μιας και ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Να πω οτι ηταν το μονάδικο κανάλι που είχε η τηλεοραση και σου εβαζαν τις λειτουργίες της εκκλησίας και σειρές με Αγίους να πω εντάξει έχεις δικιο δείχνει μόνο αυτό με περιορίζει πολύ στις επιλογές μου. Αλλα δεν είναι έτσι.
Εγώ εχω να πω το εξης. Καλώς η κακώς, ανάλογα όπως το βλέπει το πράγμα ο καθένας, ζούμε σε μια χώρα η οποία στη πλειοψηφία της αποτελείται απο Χριστιανούς (Ορθόδοξους, Καθολικούς κ.α). Το λογικό είναι να προβάλλεται στη τηλεόραση και γενικότερα στα ΜΜΕ, οπτικοακουστικό υλικό που να είναι συνφασμένο με τον Χριστιανισμό.
Εγω γνωρίζω οτι δεν επιβάλλεται σε κανέναν να δει τη σειρά με τον Παίσιο. Τώρα ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και αν θέλει το παρακολουθεί και το ενστερνίζεται, το κρίνει. Το εάν πιστεύει ο άλλος στο ότι είναι Άγιος η όχι επίσης προσωπική του άποψη.
Όπως και σε μια χώρα η οποία έχει στη πλειοψηφία της Μουσουλμάνους ανάλογα θα γίνονται και ανάλογη προβολή σειρών ταινιών κλπ.
Οπότε διαφωνώ με τον Δια, στο γεγονός οτι γυρνάμε στον Μεσαίωνα μιας και ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Να πω οτι ηταν το μονάδικο κανάλι που είχε η τηλεοραση και σου εβαζαν τις λειτουργίες της εκκλησίας και σειρές με Αγίους να πω εντάξει έχεις δικιο δείχνει μόνο αυτό με περιορίζει πολύ στις επιλογές μου. Αλλα δεν είναι έτσι.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.838 μηνύματα.

11-02-22

20:04
Εσύ για πες μας τι έργο/ μόρφωση έχεις ώστε να δούμε αν πρέπει να σε ακούμε η όχι.Ναι. Όμως το οργανωμένο κράτος με τα ελεγχόμενα του ΜΜΕ προωθεί αυτές τις τακτικές μεσαιωνισμού.
Αν δεν σου αρέσει απλά άλλαξε κανάλι και δες κάτι πιο ποιοτικό (survivor αν σου αρεσει). Βγάζεις σπυράκια οπότε ακούς θρησκεία.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

11-02-22

20:26
Ρε αγαπουλα σορυ....απαγορευεται να πουμε αν κατι μας αρεσει ή οχι;Σοβαρα τωρα; Κια καταλογιζεις τον εαυτο σου σε δημοκρατικο ατομο; Ρε μαζευτητε γμτ.Εσύ για πες μας τι έργο/ μόρφωση έχεις ώστε να δούμε αν πρέπει να σε ακούμε η όχι.
Αν δεν σου αρέσει απλά άλλαξε κανάλι και δες κάτι πιο ποιοτικό (survivor αν σου αρεσει). Βγάζεις σπυράκια οπότε ακούς θρησκεία.
Ο μεσαιωνα φαινεται ηδη/.
Οποιος δεν ειναι ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ...το τονιζω..ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ..ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!!!!!!!!!!
Μα ποσο μας επιβεβαιωνετε αγαπουλες;

Την γνωμη του μ πορει να την πει; Σορυ..ΜΠΟΡΕΙ;Άρα δηλαδή λέμε για κέρδος απο πανηγύρια, προσωπικα του αντικείμενα κλπ.
Μαλλον οχι.
ΛΥΠΑΜΑΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΚΑΤΑ.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

11-02-22

20:29
Από πού κι ως που μεσαιωνικό;;
Γνωρίζετε τον βίο και τα έργα του ή απλά βρήκατε μια ακόμα αφορμή να επιτεθείτε στην ορθόδοξη πίστη ;
Δεν καταλαβαίνω τι σας ενοχλεί αν δε θέλετε μη το παρακολουθείτε.
Εσείς δεν είστε υπέρμαχοι της ελευθερίας ;;; Μάλλον όταν πρόκειται για το χριστιανισμό τα ξεχνάτε.
Γνωρίζετε τον βίο και τα έργα του ή απλά βρήκατε μια ακόμα αφορμή να επιτεθείτε στην ορθόδοξη πίστη ;
Εσείς δεν είστε υπέρμαχοι της ελευθερίας ;;; Μάλλον όταν πρόκειται για το χριστιανισμό τα ξεχνάτε.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος

11-02-22

20:29
Κάθε άλλο, όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές Πουπουλίνα μου.Ρε αγαπουλα σορυ....απαγορευεται να πουμε αν κατι μας αρεσει ή οχι;Σοβαρα τωρα; Κια καταλογιζεις τον εαυτο σου σε δημοκρατικο ατομο; Ρε μαζευτητε γμτ.
Ο μεσαιωνα φαινεται ηδη/.
Οποιος δεν ειναι ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ...το τονιζω..ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ..ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!!!!!!!!!!
Μα ποσο μας επιβεβαιωνετε αγαπουλες;
Την γνωμη του μ πορει να την πει; Σορυ..ΜΠΟΡΕΙ;
Μαλλον οχι.
ΛΥΠΑΜΑΙ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

11-02-22

20:30
Ρε κοπελια θα καταλαβεις οτι απλα λεμε τη γνωμη μας;Από πού κι ως που μεσαιωνικό;;
Απαγορεύεται να την πούμε; Σοβαρά τώρα απαγορεύεται;
Πρέπει να μας αρέσει όλο αυτό το πανηγύρι;
ΤΟ ΒΛΕΠΩ!!!!!!!!!!!Κάθε άλλο, όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές Πουπουλίνα μου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 66 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.