Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσείς τι λέτε; Ποιά είναι η γνώμη σας; Να το διαβάσω ή όχι ακόμα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vkey
Επιφανές μέλος

Και ούτε ενθουσιάστηκα όσο περίμενα από αυτά που είχα ακούσει

Αλλά γούστα είναι αυτά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

δεν με επηρρεασε ιδιεταιρα, ασε που περιμενα πολυ περισσοτερα...
Vkey
Επιφανές μέλος

ασε που περιμενα πολυ περισσοτερα...
και φοβόμουν ότι ήμουν η μόνη που άλλα περίμενα από όλα όσα είχα ακούσει και άλλα αισθάνθηκα όταν το τέλειωσα

Giovanna
Επιφανές μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Δεν ξερω, προχειρο μου φανηκε.
Vkey
Επιφανές μέλος

πες μου ΕΝΑ πραγμα που να μη συμφωνουμε, τα τελευταια χρονια ρε βικακι!
Δεν υπάρχει μου φαίνεται

Isiliel
Επιφανές μέλος

Δεν θυμάμαι να μη μου άρεσε, πάντως αν με είχε επιρρεάσει θα το θυμόμουν.

Περισσότερο με γοήτευσε το Ζαχίρ παρά ο αλχημιστής

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, είσαι τώρα 17 ετών, πόσο μπορεί να αλλάξεις μέσα σε ένα χρόνο?

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που το διάβασαν και το θεώρησαν σταθμό στη ζωή τους
δεν ξέρω τι περιμένει ο καθένας να βρει μέσα σε ένα βιβλίο
άλλοι διαβάζουν κι ανάμεσα στις γραμμές και βρίσκουν περισσότερα κι άλλοι διαβάζουν με την tv ανοιχτή και μετά από πέντε σελίδες δεν θυμούνται τι διάβασαν
Το τι θα σου κάνει ένα βιβλίο είναι καθαρά υποκειμενικό κι όχι αντικειμενικό
Δε θεωρώ ότι είσαι μικρός για να το διαβάσεις, κι ούτε νομίζω ότι θα έχεις δραματικές αλλαγές .... μπορεί να διαβάσεις ένα comic να σου κάνει κλικ μια φράση και να αλλάξεις δρόμο... μπορεί να διαβάσεις μια γελοιογραφία στο Τεστ και να γίνεις ξαφνικά vegetarian ... χίλια δύο μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή όταν είμαστε "ανοιχτοί στις αλλαγές του εαυτού μας"
Βασικά θεωρώ ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί σταθμός στη ζωή μας αν δεν το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Στα 16 περίπου, μέσα σε μια μέρα...
Εντάξει καλό είναι, αλλά υπάρχουν βιβλία που με επηρρέασαν πολύ περισσότερο.
Δεν έχει και κάποιο βαθυστόχαστο νόημα που χρειάζεται περισσότερη ωριμότητα από αυτήν που έχει ένας 17χρονος. Αν και γενικότερα δε πιστεύω πως πρέπει να μετράς την ωριμότητα και την πνευματική καλλιέργια με βάση την ηλικία. Τουλάχιστον όχι πάντα...
Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

truffinho
Πολύ δραστήριο μέλος

suspiria
Διάσημο μέλος

Οταν το τελειωσα νομιζα οτι εκαναν πλακα οσοι μιλουσαν για αριστουργημα.
Δεν ξερω, προχειρο μου φανηκε.
Κι εμένα μου άφησε μία τέτοια εντύπωση που νομίζω οφείλεται στη μετάφραση, αν και γενικότερα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο ο τρόπος γραφής του Κοέλο από όσο μπορώ να κρίνω σαν απλή αναγνώστρια.
το μόνο που μπορεί να σε κάνει ο Αλχημιστής είναι να "κυνηγήσεις το όνειρο σου" αν δεν το κάνεις ήδη.
είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που το διάβασαν και το θεώρησαν σταθμό στη ζωή τους
δεν ξέρω τι περιμένει ο καθένας να βρει μέσα σε ένα βιβλίο
άλλοι διαβάζουν κι ανάμεσα στις γραμμές και βρίσκουν περισσότερα κι άλλοι διαβάζουν με την tv ανοιχτή και μετά από πέντε σελίδες δεν θυμούνται τι διάβασαν
Το τι θα σου κάνει ένα βιβλίο είναι καθαρά υποκειμενικό κι όχι αντικειμενικό
Δε θεωρώ ότι είσαι μικρός για να το διαβάσεις, κι ούτε νομίζω ότι θα έχεις δραματικές αλλαγές .... μπορεί να διαβάσεις ένα comic να σου κάνει κλικ μια φράση και να αλλάξεις δρόμο... μπορεί να διαβάσεις μια γελοιογραφία στο Τεστ και να γίνεις ξαφνικά vegetarian ... χίλια δύο μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή όταν είμαστε "ανοιχτοί στις αλλαγές του εαυτού μας"
Βασικά θεωρώ ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί σταθμός στη ζωή μας αν δεν το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι
Αυτό ακριβώς, και εγώ θυμάμαι κάποια πράγματα απο αυτό το βιβλίο που έχουν αλλάξει -προς το καλύτερο- το τρόπο που ζω και σκέφτομαι, για άλλους μπορεί να είναι ασήμαντα και κανένας δε μπορεί ,πιστεύω, να κρίνει πως θα αλλάξει κάτι κάποιον, ούτε να είναι απόλυτος για τα αποτελέσματα. Ούτε ο ίδιος ο Αρκτούρος μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα του βιβλίου σε αυτον, μπορεί να του είναι εντελώς αδιάφορο.
io-io
Διάσημο μέλος

Επισης, να διαβασεις το "Η Βερονικα αποφασιζει να πεθανει" και το "Ζαχιρ".
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Δεν έχω διαβάσει ακόμη τον Αλχημιστή, αλλά δεν νομίζω ότι ένα βιβλίο μπορεί να σε επηρεάσει τόσο βαθιά! Δεν θα διαβάσεις δα Χίτλερ, Λένιν ή Μαρξ (τους αναφέρω ως ηγετικές "πολιτικές" φυσιογνωμίες)!

Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

το διαβασα πολυ μικροτερη απο σενα.
δεν με επηρρεασε ιδιεταιρα, ασε που περιμενα πολυ περισσοτερα...
Μια απο τα ιδια!

Ασε που δεν καταλαβα το τι θα γινει αν σε επηρεασει...Καλο δεν θα ειναι αυτο;

Εγω το ειχα διαβασει καπου στο Λυκειο και επισης δεν ειχα συγκλονιστει, μη σου πω οτι δεν μου εκανε καν καποια ιδιαιτερη αισθηση. Το "Η Βερονικα αποφασιζει να πεθανει" του ιδιου μου αρεσε πολυ περισσοτερο.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Ή αν σου αρέσει ο Αλχιμιστής να συνεχίσεις με το άλλο.

Ο αλχημιστής πάλι είναι για μένα ένα ηθικοπλαστικό παραμυθάκι για να περνά η ώρα!
Δεν είμαι πολύ φαν τελικά!
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα συμβεί αν επηρρεαστείες από ένα βιβλίο.
Δύο βιβλία έχουν επηρρεάσει πάρα πολύ τη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενη που υπήρξαν!
Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Εν τέλει, θέλω να πω πως ήθελα απλά τη γνώμη σας γι'αυτό που λέμε "Ράδιο Αρβίλα". Εγώ το βιβλίο θα το διάβαζα έτσι κι αλλιώς, δεν θα άκουγα κανέναν, αλλά φαίνεται πόσο εύκολα ένα κοινωνικό περίβλημα περνά κάποιες ιδέες και απωθεί τους ανθρώπους από το ν'ανοίξουν το μυαλό τους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.