"Ο Αλχημιστής" [Την γνώμη σας για ένα θέμα πάνω στο βιβλίο]

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,881 μηνύματα.
Αυτό μόνο ξέρω από τον κοελο, εχω και λίγο τους ενδοιασμούς μου σε αυτό βέβαια καθώς δεν νομίζω πως οσοι άνθρωποι θέλουν κάτι παρα πολυ θα γίνει κιολας, η δυναμη της θέλησης οκ ναι σίγουρα αλλά υπάρχει και μια τυχη γενικά που χρειάζεται, συνθήκες κλπ κλπ...
Ο Αλχημιστής - όσο το θυμάμαι - νομίζω ότι είναι βαρετό βιβλίο. Πολύ πιο συμπαθητικό του Κοέλιο είναι το "Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα, κάθισα και έκλαψα". Εντάξει έχει την τάση να καταπιάνεται με το μεταφυσικό με έναν τρόπο παιδιάστικο θα έλεγα.

Η δύναμη της θέλησης ορίζει την πραγματικότητα μόνο στην περίπτωση που το θέλημά σου είναι ταυτισμένο με αυτό του ανώτερου εαυτού σου (ή του Θεού). Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι απλά μια επιθυμία που παρασύρεται απ' την τυχαιότητα του γίγνεσθαι και τους νόμους της Ειμαρμένης (αυτό λέει η θεωρία :cool:).
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γενικά θεωρώ τον Κοέλο υπερεκτιμημένο (ορίστε, το είπα). Μου είχε ψιλοαρέσει βέβαια το Πέμπτο βουνό.

Τώρα, για την κλασική φράση που συνομωτεί το σύμπαν για να αποκτήσεις αυτό που θες, μιας και είναι το πιο διάσημο ρητό του, αυτά είναι ξεκάθαρα επηρεασμένα από το κίνημα της νέας εποχής και πιο συγκεκριμένα τον William Atkinson.

Οπότε, όποιος θέλει να διαβάσει για νόμο της έλξης και δύναμη της θέλησης προτείνω να διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του Atkinson και όχι Κοέλο ή το χαζοχαρούμενο "Μυστικό"...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η δύναμη της θέλησης ορίζει την πραγματικότητα μόνο στην περίπτωση που το θέλημά σου είναι ταυτισμένο με αυτό του ανώτερου εαυτού σου (ή του Θεού).
Ό,τι θα διάβαζα στο στέκι για ανώτερο εαυτό ομολογώ δεν το περίμενα. Ευχάριστη έκπληξη πάντως...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,391 μηνύματα.
ενικά θεωρώ τον Κοέλο υπερεκτιμημένο (ορίστε, το είπα)
Ακριβως..μα ακριβως το ιδιο θεωρω και εγω.
Στο μυαλο μου τον εχω σαν ενα περασμα απο το πολυ λαιτ διαβασμα σε κατι λιγο βαθυτερο,για να πας μετα στην πραγματικα ''βαθια'' λογοτεχνια.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Βαρετό και ανούσιο. Ίσως είχα υπερπροσδοκίες λόγω της δημοφιλίας του. Πιστεύω έγινε διάσημο επειδή το πρότεινε ο κάθε άκυρος λάιφ κόουτς στο ποίμνιό του.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Τελείως βλακεία βιβλίο. Το διάβασα με το ζόρι. Έλεγα, για να το επαινούν τόσοι κάτι καλό θα φανεί στο τέλος. Αμ δε. Απορώ πώς έγινε μπεστ σελερ ένα μυθιστόρημα για 10χρονα κοριτσάκια.

1645361395364.png
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 816 μηνύματα.
Το διάβασα πέρσι και μπορώ να πω ότι ήταν μέτριο. Σε κάθε δυο σελίδες ο συγγραφέας ήθελε να μας υπενθιμήση το μότο του βιβλίου που είναι "αν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να πραγματοποιηθεί" πράγμα που το έκανε λίγο βαρετό.

Είχε κάποια ωραία σημεία για εμένα όπως όταν ο πρωταγωνιστής ήταν στο Μαρόκο, όμως στο τέλος που έγινε "άνεμος" και σκέπασε τους πάντες κάτω από την άμμο λίγο το έχασα...

Εν τέλει το μήνυμα μου άρεσε, ήθελε να σου πει ότι ακόμα και αν είσαι ένας βοσκός δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα πάντα αρκεί να κάνεις και τις ανάλογες θυσίες όπως να πουλήσεις τα πρόβατα σου ή αλλιώς να φύγεις από την ασφαλή ζώνη σου.

6/10
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top