Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! εμενα μου βγαλε αυτα...

Το ενεργειακό σας αποτύπωμα έχει ως εξής:

Angie_Ann
Διάσημο μέλος

Πως διαχωρίζουμε αν μια συσκευή είναι ενεργειακής κατηγορίας Α 'η 'οχι;
Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

Μια μικρή προσπάθεια για να εμπεδώσουμε τι καταναλώνουμε.
Το αν μια συσκευή Angie είναι ενεργειακής κατηγορίας Α' ή όχι, πρέπει στο κατάστημα απ'όπου θα προμηθευτείς το προϊόν να γνωρίζουν να σου πούνε, ειδάλλως στη συσκευασία, κάπου αναφέρεται. Συχνά νομίζω έχει κάποιο ειδικό σήμα πάνω στην όποια ηλεκτρική συσκευή.
ΥΓ: Το κλιματιστικό καταστρέφει..
io-io
Διάσημο μέλος

Αρκτούρος
Πολύ δραστήριο μέλος

io-io
Διάσημο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

πολυ θα θελα να ξερα για το ασυρματο τηλεφωνο!
παντως απο την ημερα που το εκανα, βγαζω οσες συσκευες θυμαμαι απο την πριζα και δε χρησιμοποιω τηλεκοντρολ στο cd...
και φυσικα, αυτο το κανα απο παντα αλλα τωρα ειμαι και πιο συνειδητοποιημενη, σβηνω τα φωτα οταν βγαινω απο το δωματιο, ακομα και αν ξερω οτι θα ξαναμπω σε 1 λεπτο.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πως βλάπτει το τηλεκτρολ ;;;; Στην ουσία ένα φωτάκι είναιδεν ηξερα οτι ακομα και το τηλεκοντρολ βλαπτει...
πολυ θα θελα να ξερα για το ασυρματο τηλεφωνο!
παντως απο την ημερα που το εκανα, βγαζω οσες συσκευες θυμαμαι απο την πριζα και δε χρησιμοποιω τηλεκοντρολ στο cd...
και φυσικα, αυτο το κανα απο παντα αλλα τωρα ειμαι και πιο συνειδητοποιημενη, σβηνω τα φωτα οταν βγαινω απο το δωματιο, ακομα και αν ξερω οτι θα ξαναμπω σε 1 λεπτο.
Αν το τηλέφωνο είναι τεχνολογίας Dect (δλδ αν το αγόρασες πριν 3-4 χρόνια) τότε είναι οκ αν μιλάμε για θέματα υγείας, αν δεν είναι δεν γνωρίζω.
io-io
Διάσημο μέλος

evouli
Διάσημο μέλος

Εκτιμάται ότι οι εκπομπές CO2 που αντιστοιχούν στην μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά νοικοκυριό είναι 3720 kgCO2/χρόνο

Το άθροισμα των εκπομπών από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, από την κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου (που προορίζονται συνήθως για θέρμανση) και από τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Και προσπαθώ να περιορίζω όσο μπορώ την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας!

evouli
Διάσημο μέλος

Phoebe
Διακεκριμένο μέλος

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

ναι εμένα αφορούν ακόμα ένα άτομο. Αλλά ούτως ή άλλως δεν νομίζω να μεγάλο ρόλο σε κάποια πράγματα. Πχ την τηλεόραση θα την άνοιγα χ ώρες είτε ήμουν μόνη είτε όχι κλπ.Εγώ να ρωτήσω κάτι; Στο σπίτι σας μένετε μόνες σας; Τα στοιχεια που βάλατε δεν αφορούν και τα άλλα άτομα του σπιτιού; Επομένως κάνετε κανονική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας!

Niyia
Διάσημο μέλος

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αλλαγή του κλίματος παγκοσμίως οφείλεται σε φαινόμενα που έχουν σχέση με την κατάχρηση και υπερκατανάλωση αγαθών, το οποίο ok εν μέρει ισχύει. Γιατί δεν βγαίνει κανείς όμως να πει ότι την ίδια χρονική στιγμή "υπερδυνάμεις" έχουν επιδοθεί εδώ και κάποια χρόνια σε έναν ανευ προηγουμένο πόλεμο πειραμάτων "ελέγχου του κλίματος" με διάφορες επιστημονικές μεθόδους?
Κατεβάστε το σχετικό pps από εδώ :
https://www.nemesi.gr/?p=642
ή δείτε το εδώ (αν δεν σας ανοίγει το προηγούμενο) :
https://www.slideshare.net/guest8fd291/peiramata-gia-to-klima/
Κ δείτε τις χημικές γραμμές στον ουρανό : γραμμές εναιωρήματος από βάριο, αλουμίνιο και πολυμερή (ινίδια) πυριτίου που απελευθερώνονται κατά χιλιάδες τόνους σε όλους τους ουρανούς του κόσμου από αεροπλάνα με κατάλληλο εξοπλισμό... & δεν μιλάμε για αεροσκάφη αερογραμμών... Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις ερευνούν τον τρόπο ελέγχου του κλίματος κατά βούληση, όπως παρεμπόδιση βροχής, προσπάθεια ελέγχου ενός κυκλώνα κτλ., δίχως να λαμβάνουν υπόψη τις επικίνδυνες συνέπειες που έχουν οι σκόνες αυτές απελευθερούμενες στην ατμόσφαιρα για την υγεία...
Ένα επίσης ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με το φαινόμενο :
https://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=89977132
Isiliel
Επιφανές μέλος

Thanks N.

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

BrokenHeart
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι μας δουλευουν, τους δουλευουμε και δουλευομαστε και μεταξυ μας... Ολοι ειμαστε οικολογοι, ολοι ξερουμε οτι παιζονται πολλα κατω απο το τραπεζι, αλλα κανεις δεν κοιταει περα απο την μυτη του... Ε λοιπον, χ*στικα και εγω... Καντε τον οτι θελετε τον πλανιτη, ουτος η αλλος εγω δεν εχω κατι να χασω...
Αυτό σκεφτόμαστε όλοι μας, και γίνεται ότι γίνεται!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.