• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ο Dr. Sanjay Gupta του CNN μιλάει για την ιατρική κάνναβη και πώς σώζει ζωές

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Ένα πολύ δυνατό κτηνιατρικό φάρμακο για επιληπτικά σκυλιά, ένα κώμα που προκαλείται ιατρικά και η Μαριχουάνα. Για την μικρή μας την 5χρόνη Σάρλοτ αυτά τα τρία δεν είναι καθόλου άσχετα μεταξύ τους, διότι ανάμεσα σε αυτά τα τρία έπρεπε να διαλέξουν οι γονείς της για τη σωτηρία της . Ήταν οι τρεις θεραπείες που έπρεπε να διαλέξουν για την Σάρλοτ που κάθε 2 λεπτά είχε και από μια κρίση. Έχουμε και τον Σον, τον πατέρα του Τσας, που το λέει ξεκάθαρα : «Πιστεύω ακλόνητα ότι η μαριχουάνα έσωσε τη ζωή του γιου μου».

Τα παραπάνω μπορεί σε πολλούς να προκαλούν φόβο και όχι άδικα. Δεν μπορείς να πας στο φαρμακείο και να αγοράσεις μαριχουάνα. Δεν υπάρχει τέτοιο πρωτόκολλο. Πιθανόν να χρειαστεί να μπλέξεις με τον «υπόκοσμο», μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος και με βαριές ποινικές διώξεις. Η παρανομία και το άγνωστο δεν είναι εύκολα συναισθήματα. Εξαρτάται βέβαια σε ποια χώρα ζεις, γιατί υπάρχουν πολλές χώρες που η μαριχουάνα κυκλοφορεί ελεύθερη, όπως το κρασί στις μεγάλες γιορτές …κυκλοφορεί ελεύθερη σαν μια τεράστια «πράσινη ορμή»!!

Ωστόσο οι γιατροί ανά την υφήλιο ασχολούνται όλο και περισσότερο, προσπαθούν να κατανοήσουν την πολύπλοκη λειτουργία των συστατικών της μαριχουάνας THC και CBD. Πιστεύουν ότι η CBD είναι ένα πολύ καλό φάρμακο, για αυτό μια οικογενειακή επιχείρηση στο Κολοράντο έχειν ένα ιδιαίτερο καινοτόμο προϊόν. Μαριχουάνα με λιγότερο από ένα 1% THC και μεγάλες ποσότητες CBD. Πολλοί τους χλεύασαν αλλά ήταν αυτοί που βοήθησαν την μικρή Σάρλοτ .

Δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε θετικές ειδήσεις για τα ναρκωτικά, ειδικά από το 1930 – όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε συμφέροντα να κυνηγήσει την μαριχουάνα. Ο ίδιος ο Dr. Sanjay Gupta, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, ιατρικός ρεπόρτερ του CNN αλλά και σύμφωνα με το Forbes ο ένας από τους 10 διάσημους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, πρόσφατα ζήτησε δημόσια συγνώμη για την κάθετη και αρνητική του στάση απέναντι στην μαριχουάνα όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύει ότι ήταν εντελώς λάθος!!

Έτσι λοιπόν τουλάχιστον αίσθηση θα σας προκαλέσει το ντοκιμαντέρ αυτό που μετέδωσε το CNN. Ο Dr. Sanjay Gupta που το παρουσίασε, προσπάθησε να δείξει τα θετικά και τα αρνητικά από τη χρήση της μαριχουάνας. Από τη μία βλέπουμε την περίπτωση της μικρής Σάρλοτ που πάθαινε συνέχεια επιληπτικές κρίσεις οι οποίες έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της και με τη χρήση της ιατρικής μαριχουάνας οι κρίσεις μειώθηκαν στο ελάχιστο και η ζωή της απέκτησε άλλη ποιότητα. Εμφανίζονται κι άλλες περιπτώσεις ασθενών που με την ιατρική μαριχουάνα αντιμετώπισαν τα προβλήματα υγείας τους. Από την άλλη όμως βλέπουμε και συνεντεύξεις ιατρών που μιλούν για τις βλάβες που προκαλούνται από τη μαριχουάνα ιδιαίτερα σε χρήστες νεαρής ηλικίας. Οι μαρτυρίες ασθενών και ιατρών είναι εντυπωσιακές και σίγουρα θα σας προβληματίσουν!


 

prinCess.

Well-known member

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,884 μηνύματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω για καλές ιδιότητες της κάνναβης, έχω διαβάσει πολλά περιστατικά που η κάνναβη βοήθησε ανθρώπους με διάφορες παθήσεις, πέρα από αυτές που εμφανίζονται στο βίντεο.
Απλά δεν υπάρχουν ακόμα 100% ενδείξεις, επιστημονικές ότι όντως είναι καλό για τον άνθρωπο. Είμαστε σε καλό δρόμο θαρρώ.

Τεςπα, απλά έχει υπάρξει αυτή η φάση που θεωρούν όλοι τη μαριχουάνα τραγικό κακό ναρκωτικό και αυτό δεν μας αφήνει να δεχτούμε τα καλά του στοιχεία, τουλχ φαίνεται να ξεθωριάζει αυτό.
Κάτι ξέραν, εξάλλου, οι αρχαίοι γι' αυτό το φυτό και το αγαπούσαν.:P
 

Lord Kratos

Τιμώμενο Μέλος

Ο Lord Kratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,606 μηνύματα.
Είχα παρακολουθήσει πριν καιρό ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΪ σχετικά με τις θεραπευτικές/αναλγητικές ιδιότητες της μαριχουάνας και στο οποίο παρέθεταν τις εμπειρίες τους αρκετοί ασθενείς - κυρίως καρκινοπαθείς - οι οποίοι έλεγαν ότι η μαριχουάνα τους βοήθησε σε κάποιο βαθμό.
Δυστυχώς, δεν μπορώ να βρω το ντοκιμαντέρ αλλά θα ψάξω περισσότερο.
Ενδιαφέρον έχει και το παρακάτω άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε εδώ:

Νόμιμη στη Νέα Υόρκη η ιατρική μαριχουάνα


Η Νέα Υόρκη θα «φουμάρει» νόμιμα πλέον, μόνο όμως για ιατρικούς σκοπούς. Ο κυβερνήτης της, Μάριο Κουόμο, αποφάσισε η νέα Υόρκη να γίνει η 21η πολιτεία των ΗΠΑ που θα χαλαρώσει τη νομοθεσία για την κάνναβη νομιμοποιώντας τη χρήση της μαριχουάνας μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα εφαρμοστεί σε 20 νοσοκομεία της πολιτείας με πληθυσμό 19,5 εκατομμύρια κατοίκους.
«Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και στη θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών, και 20 πολιτείες την έχουν επιτρέψει. Θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου 20 νοσοκομεία θα μπορούν να τη συνταγογραφούν», δήλωσε ο Μάριο Κουόμο, που σημεωτέον είχε αντιταχθεί επί σειρά ετών στην εφαρμογή του μέτρου. «Θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα για να αποτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα της ιατρικής μαριχουάνας», συμπλήρωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης.
Ο Μάριο Κουόμο θα εκδώσει νομοθετικό διάταγμα για την εφαρμογή του μέτρου, καθώς η πρόταση έχει καταψηφιστεί τέσσερις φορές από το τοπικό Κοινοβούλιο. Μαζί με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους, σε ποσότητες και πλαίσιο λιγότερο ή περισσότερο αυστηρό, επιτρέπεται σε 21 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.
Πρωτοπόρος στο θέμα υπήρξε η Καλιφόρνια, όπου η χρήση της μαριχουάνας εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 1996. Εκεί η μαριχουάνα συνταγογραφείται ακόμη και για απλούς πόνους της μέσης.
Στη Μασαχουσέτη, όπου το μέτρο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 2012, οι ασθενείς μπορούν να κατέχουν την αναγκαία για ιατρική χρήση 60 ημερών ποσότητα, στο πλαίσιο αγωγής για καρκίνο, γλαύκωμα, AIDS, νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας...Το Βερμόντ επιτρέπει στους ασθενείς «την κατοχή δύο μεγαλωμένων, επτά μικρών φυτών και 56,6 γραμμαρίων κάνναβης». Το Ορεγκον επιτρέπει την κατοχή 680 γραμμαρίων για άτομα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup τον Οκτώβριο 2013, το 58% των Αμερικανών είχε ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Μέχρι σήμερα 14 πολιτείες έχουν αποποινικοποιήσει την κατοχή μικρής ποσότητας κάνναβης. Πρόσφατα, το Κολοράντο προχώρησε ακόμη περισσότερο. Νομιμοποίησε πλήρως τη μαριχουάνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι καταναλωτές στο Κολοράντο ηλικίας άνω των 21 ετών μπορούν να αγοράζουν νομίμως μέχρι 28 γραμμάρια κάνναβης.Η πολιτεία της Ουάσιγκτον ψήφισε αντίστοιχο μέτρο, που θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη.
Οι αρχές των δύο αυτών πολιτειών αναλαμβάνουν να εποπτεύουν την καλλιέργεια, τη διάθεση και το μάρκετινγκ της κάνναβης.
Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τόσο η πώληση όσο και η κατοχή παραμένουν απαγορευμένες. Ομως τον Οκτώβριο 2009, η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε εγκύκλιο στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ζητώντας τους να μην προβαίνουν στη δίωξη ατόμων που προμηθεύουν κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς.
* Χθες και η Γαλλία έκανε το πρώτο βήμα στην ιατρική χορήγηση της κάνναβης, εγκρίνοντας την κυκλοφορία φαρμάκου για την ανακούφιση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, το οποίο βασίζεται σε εκχυλίσματα του φυτού.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top