Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

07-08-22

21:35
Οχι..οχι...οχι ρε γμτ...τον ειχα φιλο στο φεεις...εβλεπα την μαχη του με τον κακρινο..ειχε καρκινο στο παγκρεας,αρχικα του εδιναν 6 μηνες ζωης...του φανηκαν πολλοι σε σχεση με αυτα που ειχε ακουσει..εφδινηε τεραστια μαχη και τα πηγαινε πολυ καλα.Μετα εκανε μετασταση στο συκωτι,ξανα χημειοθεραπειες και το παλευε.Τον εβλεπα που ποσταρε τοσο ομορφα πραγματα για το συμπαν,και τη ζωη.Νομιζα οτι θα ζησει παραπανω γμτ,αν και τα ειχ επαιε πολυ καλα σε σχεση με τον καρκινο που ειχε που θεωρειται ο χειροτερος..μα ποσο λυπαμαι πραγματικα..υπεροχος ανθρωπος και επιστημονας...
www.cnn.gr
www.tovima.gr
Αντιο πανεμορφε Ανθρωπε,Μεγαλε Επιστημονα,πανεμορφη Ψυχη.

Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
![]()
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος.
O Διονύσης Σιμόπουλος έδινε μάχη με τον καρκίνο.
O Δ. Σιμόπουλος είχε καταγωγή από τον Γρύλλο Ηλείας και ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
«Έφυγε» ο καθηγητής αστροφυσικής Διονύσης Σιμόπουλος #CNNgrNews

[...]Ο καθηγητής έδινε μάχη με τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους είχε γνωστοποιήσει τη νόσο από την οποία πάσχει ανέφερε:
«Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς – εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου – αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος»
Πρόσθεσε ότι ακολούθησε τις πιεστικές παροτρύνσεις δυο φίλων του γιατρών, οι οποίοι του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του, προκειμένου – επειδή είναι γνωστός – να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. «Σε αυτά τα 3 χρόνια που έχουν περάσει, έχω πάρει μηνύματα από ανθρώπους από όλη Ελλάδα που έχουν βοηθηθεί. Οπότε για αυτό και μόνο άξιζε».
«Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του πλανηταρίου το 2023», πρόσθεσε στη συγκλονιστική του εξομολόγηση και κατέληξε:
«Εγώ είμαι Επικούρειος. Ο Επίκουρος έλεγε ότι ο θάνατος είναι εκεί που βρίσκεται. Όσο είναι μακριά μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν επέλθει ο θάνατος, πάλι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί εμείς θα έχουμε φύγει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια φιλοσοφία».
Ποιος ήταν ο Διονύσης Σιμόπουλος
Ο Διονύσης Σιμόπουλος γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 8 Μαρτίου 1943 (καταγωγή Γρύλλος, Ηλείας) αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία (Ιαν. 1963 – Δεκ. 1972) στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (ΗΠΑ) στο Μπατόν Ρουζ, ΗΠΑ. Την ίδια περίοδο του απενεμήθησαν διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε θέματα ομιλιών και επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος (1968) με την Κάρεν-Λουϊζα Πήτερσον και έχουν μια κόρη (1974) και δύο γιους (1976, 1978).
Άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο του 1968 και χρημάτισε Επιμελητής (Ιαν.-Σεπ. 1968), Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης (Σεπ. 1968-Σεπ. 1969), και Διευθυντής Πλανηταρίου (Σεπ. 1969-Μαρ. 1973) στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα (Louisiana Art & Science Museum) καθώς και Ειδικός Σύμβουλος Επιστημονικής Εκπαίδευσης της Σχολικής Επιτροπής (1970-1973). Τον Οκτώβριο του 1972 προσκλήθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (Απρ. 1973-Απρ. 2014).
Είχε διδάξει σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια αποφοίτων πανεπιστημίου και στελεχών επιχειρήσεων ως εισηγητής θεμάτων επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, είχε παρακολουθήσει ενεργά πολυάριθμα Συνέδρια και Σεμινάρια όπου παρουσίασε εργασίες του και είχε δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.
Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση (ΕΑΑΕ – European Association for Astronomy Education) (1994-2002), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (1978-2008), Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων (1976-2008), Εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Αγγλίας (από το 1978) και της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (από το 1980), και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.
Το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση (IPS Service Award) της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση, ενώ το 2006 τιμήθηκε με τον «Ακαδημαϊκό Φοίνικα» (Palmes Academiques) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας. Στις 17 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) τον τίμησε για την συμβολή του στην εκλαΐκευση της επιστήμης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών στις 22 Δεκεμβρίου 2015, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας τον βράβευσε «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και τη διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου».
Για τη σωστή μαζική επιμόρφωση
Με στόχο τη σωστή μαζική επιμόρφωση είχε γράψει πάνω από 500 σενάρια με θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, όπως «Κόκκινοι Γίγαντες – Άσπροι Νάνοι», «Εξερευνητές», «Στα Μονοπάτια των Άστρων», «Τηλεγνώσεις», «Παράθυρο στο Σύμπαν», κλπ, πάνω από 250 σενάρια (κείμενα και σκηνοθεσία) πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, τα σενάρια δύο σειρών (30 και 24 επεισοδίων) βιντεομαθημάτων αστρονομίας και αστροναυτικής (ΥΠΕΠΘ), μία σειρά τεσσάρων CD-ROM αστρονομίας (ΔΟΛ) και είχε δώσει πάνω από 500 διαλέξεις με θέματα Επιστήμης και Αστροφυσικής σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος | ΤΟ ΒΗΜΑ
Ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση

Αντιο πανεμορφε Ανθρωπε,Μεγαλε Επιστημονα,πανεμορφη Ψυχη.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.618 μηνύματα.

08-08-22

01:55
Οχι..οχι...οχι ρε γμτ...τον ειχα φιλο στο φεεις...εβλεπα την μαχη του με τον κακρινο..ειχε καρκινο στο παγκρεας,αρχικα του εδιναν 6 μηνες ζωης...του φανηκαν πολλοι σε σχεση με αυτα που ειχε ακουσει..εφδινηε τεραστια μαχη και τα πηγαινε πολυ καλα.Μετα εκανε μετασταση στο συκωτι,ξανα χημειοθεραπειες και το παλευε.Τον εβλεπα που ποσταρε τοσο ομορφα πραγματα για το συμπαν,και τη ζωη.Νομιζα οτι θα ζησει παραπανω γμτ,αν και τα ειχ επαιε πολυ καλα σε σχεση με τον καρκινο που ειχε που θεωρειται ο χειροτερος..μα ποσο λυπαμαι πραγματικα..υπεροχος ανθρωπος και επιστημονας...
![]()
Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
«Έφυγε» ο καθηγητής αστροφυσικής Διονύσης Σιμόπουλος #CNNgrNewswww.cnn.gr
Tέθηκε ένα ερώτημα όπως και μένα μου έκανε εντύπωση. Δεν είχε κάνει σπουδές στην Αστροφυσική ο συγχωρεμένος, ούτε καν Φυσική και για 45 περίπου χρόνια καριέρας στο δημόσιο τα συστημικά κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και η Ελληνική κοινωνία τον αποκαλούσαν Αστροφυσικό! Επίσης με ποια ιδιότητα και επιστημονική συνάφεια από τις πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία;
Η Αστροφυσική είναι επαγγελματική ειδικότητα για ανθρώπους που έχουν την συναφή επιστημονική πιστοποίηση (σπουδές) και επαγγελματική ιδιότητα σε θέματα Αστροφυσικής και Φυσικής Διαστήματος σύμφωνα με τις διεθνείς ενώσεις Φυσικών και Μηχανικών για την Τεχνολογία Διαστήματος.
Μέρος από το βιογραφικό του Σιμόπουλου:
Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (ΗΠΑ). Την ίδια περίοδο του απονεμήθηκαν διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε θέματα ομιλιών και επικοινωνίας. Άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο του 1968 και χρημάτισε Επιμελητής (Ιαν.-Σεπ. 1968), Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης (Σεπ. 1968-Σεπ. 1969), και Διευθυντής Πλανηταρίου (Σεπ. 1969-Μαρ. 1973) στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα (Louisiana Art & Science Museum) καθώς και Ειδικός Σύμβουλος Επιστημονικής Εκπαίδευσης της Σχολικής Επιτροπής (1970-1973).
Τον Οκτώβριο του 1972 προσκλήθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (Απρ. 1973-Απρ. 2014).
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Δηλαδή αν κάποιος έχει κάνει σπουδές Θεολογίας ή Ιστορίας της Τέχνης θα μπορούσε να διατελέσει διευθυντής εργαστηριακού κέντρου έρευνων στην μηχανική υλικών και να συντονίζει διοικητικά projects πάνω σε θέματα μηχανικής υλικών σε εργαστηριακές, υπολογιστικές και μαθηματικές μελέτες; Δεν αντιλέγω για την ποιότητα έργου που άφησε ο Σιμόπουλος και εμένα μου άρεσε πολύ ο τρόπος που εκλαϊκευε την Αστρονομία, αλλά ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα είναι ό,τι δηλώσεις είσαι με προβληματίζει σαν παγιωμένη κακή κουλτούρα ζωής και σκέψης ότι άνθρωποι με συναφείς σπουδές και εργασιακή προϋπηρεσία παραμένουν στα αζήτητα σε θέσεις ειδικών προσόντων του κράτους-μπανανία. Τα 45 χρόνια καριέρα δημόσιο με πάσα κυβέρνηση κτλ, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο παρά μόνο σε χώρες με σοβιετικό καθεστώς τύπου Κίνας, Αλβανίας, Ρουμανίας, Κούβας, Βιετνάμ, κτλ και στην πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι απορίες μου είναι με όλο τον σεβασμό στο νεκρό.
Τι άποψη έχεις @Samael και @eukleidhs1821;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

08-08-22

07:54
Ειναι προχειρα αυτα τα βιογραφικα ειχε σπουδασει ακριβως αυτο που εκανεTέθηκε ένα ερώτημα όπως και μένα μου έκανε εντύπωση. Δεν είχε κάνει σπουδές στην Αστροφυσική ο συγχωρεμένος, ούτε καν Φυσική και για 45 περίπου χρόνια καριέρας στο δημόσιο τα συστημικά κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ αλλά και η Ελληνική κοινωνία τον αποκαλούσαν Αστροφυσικό! Επίσης με ποια ιδιότητα και επιστημονική συνάφεια από τις πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία;
Η Αστροφυσική είναι επαγγελματική ειδικότητα για ανθρώπους που έχουν την συναφή επιστημονική πιστοποίηση (σπουδές) και επαγγελματική ιδιότητα σε θέματα Αστροφυσικής και Φυσικής Διαστήματος σύμφωνα με τις διεθνείς ενώσεις Φυσικών και Μηχανικών για την Τεχνολογία Διαστήματος.
Μέρος από το βιογραφικό του Σιμόπουλου:
Δηλαδή αν κάποιος έχει κάνει σπουδές Θεολογίας ή Ιστορίας της Τέχνης θα μπορούσε να διατελέσει διευθυντής εργαστηριακού κέντρου έρευνων στην μηχανική υλικών και να συντονίζει διοικητικά projects πάνω σε θέματα μηχανικής υλικών σε εργαστηριακές, υπολογιστικές και μαθηματικές μελέτες; Δεν αντιλέγω για την ποιότητα έργου που άφησε ο Σιμόπουλος και εμένα μου άρεσε πολύ ο τρόπος που εκλαϊκευε την Αστρονομία, αλλά ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα είναι ό,τι δηλώσεις είσαι με προβληματίζει σαν παγιωμένη κακή κουλτούρα ζωής και σκέψης ότι άνθρωποι με συναφείς σπουδές και εργασιακή προϋπηρεσία παραμένουν στα αζήτητα σε θέσεις ειδικών προσόντων του κράτους-μπανανία. Τα 45 χρόνια καριέρα δημόσιο με πάσα κυβέρνηση κτλ, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο παρά μόνο σε χώρες με σοβιετικό καθεστώς τύπου Κίνας, Αλβανίας, Ρουμανίας, Κούβας, Βιετνάμ, κτλ και στην πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι απορίες μου είναι με όλο τον σεβασμό στο νεκρό.
Τι άποψη έχεις @Samael και @eukleidhs1821;
Προσωπικά στοιχεία

Διονύσης Σιμόπουλος - Βικιπαίδεια

Διονύσης Σιμόπουλος στην «Κ»: Από την Πάτρα στην Αμερική με 250 δολάρια στην τσέπη…
<p>Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που απευθύνουν στον Διονύση Π. Σιμόπουλο οι δημοσιογράφοι είναι, π.χ., πόσους επισκέπτες δέχεται μηνιαίως το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ποιες τεχνολογικές καινοτομίες φέρνει και, βέβαια, τις τελευταίες εξελίξεις στην αστροφυσική και στην...
Επισης ο Δανεζης σημερα που και αυτον τον εχω στο φεεις τον λεει συναδελφο.Μη λεμε οτι θελουμε,ντροπη για τον Ανθρωπο αυτο.
Ισως το αστροφυσικος δεν ειναι ακριβως ο τιτλος που πρεπει να του δινουμε,αν και το κανουν οι δημοσιογραφοι αυτο..αλλα οι σπουδες του εχουν να κανουν ακριβως μα την θεση του στο πλανηταριο και η συνεισφορα του σε αυτο ειναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.618 μηνύματα.

09-08-22

00:13
Ειναι προχειρα αυτα τα βιογραφικα ειχε σπουδασει ακριβως αυτο που εκανε
Προσωπικά στοιχεία
Ακριβως αυτο που εκανε ειχε σπουδασει.![]()
Διονύσης Σιμόπουλος - Βικιπαίδεια
el.wikipedia.org
Η επικοινωνια της αστροφυσικης ειναι ας το πω απλοικα πως ''περναει'' η αστροφυσικη στον κοσμο για αυτο και ανελαβε το πλανηταριο,απολυτα δικο του αντικειμενο.![]()
Διονύσης Σιμόπουλος στην «Κ»: Από την Πάτρα στην Αμερική με 250 δολάρια στην τσέπη…
<p>Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που απευθύνουν στον Διονύση Π. Σιμόπουλο οι δημοσιογράφοι είναι, π.χ., πόσους επισκέπτες δέχεται μηνιαίως το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ποιες τεχνολογικές καινοτομίες φέρνει και, βέβαια, τις τελευταίες εξελίξεις στην αστροφυσική και στην...www.kathimerini.gr
Επισης ο Δανεζης σημερα που και αυτον τον εχω στο φεεις τον λεει συναδελφο.Μη λεμε οτι θελουμε,ντροπη για τον Ανθρωπο αυτο.
Ισως το αστροφυσικος δεν ειναι ακριβως ο τιτλος που πρεπει να του δινουμε,αν και το κανουν οι δημοσιογραφοι αυτο..αλλα οι σπουδες του εχουν να κανουν ακριβως μα την θεση του στο πλανηταριο και η συνεισφορα του σε αυτο ειναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Αυτό που έκανε δεν είναι και τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουμε ανάλογους σε άλλες επιστήμες. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν αρκετοί όπως για παράδειγμα ο θεωρητικός φυσικός Michio Kaku που είναι θεωρητικός στη φυσική του μέλλοντος. Είναι ήδη καταξιωμένος στην θεωρία χορδών και κβαντομηχανική.
Στην Ελλάδα, έχουμε έναν επίσης καταξιωμένο "εκλαϊκευτή" επιστήμονα για την Μαθηματική επιστήμη με έμφαση τις Διαφορικές Εξισώσεις και Κβαντομηχανική, τον Στέφανο Τραχανά που είχε διατελέσει και διευθυντής των Πανεπ.Εκδόσεων Κρήτης.
Θεωρώ ότι τα βιβλία του είναι από τις καλύτερες εκδόσεις σε σχετικούς κλάδους της μαθηματικής φυσικής, καλογραμμένα και με την αμεσότητα που τον διακρίνει στο λόγο, νομίζεις ότι σου μιλάει ο ίδιος καθώς διαβάζεις σελίδα-σελίδα. Παρουσιάζει τα θέματα με μια ελεύθερη γλώσσα, κάτι που δεν συνηθίζεται σε ένα μαθηματικό κείμενο φυσικής ή απλά μαθηματικό κείμενο.
Ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι τέτοιοι άνθρωποι ίσως στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας μας, καθώς πολλοί ακαδημαϊκοί προτείνουν τα βιβλία του ως καλά ακαδημαϊκά συγγράμματα κυρίως σε Τμ.Φυσικής ή σε Τμ.Μαθηματικών, και Πολυτεχνείου καθώς οι ίδιοι δεν μπορούν να γράψουν. Η συγγραφή ενός καλού τεχνικού ακαδημαϊκού συγγράμματος μάλλον δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά ή μάλλον θα πρέπει να είναι χάρισμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...