kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να την φτιάξουμε χρειαζόμαστε τα εξής υλικά (αυξομειόνουμε αναλογα με τα άτομα, η συνταγη αυτη ειναι για 4 πιατα )
- 500γρ πέννες
- 150γρ βρασμένος στραγγιστος αρακας
- 80 γρ βούτυρο
- 250ml κρεμα γαλακτος
- 3 κρεμυδακια φρεσκα ψιλλοκομενα
- 100ml λευκο κρασι
- 100γρ λιωμενο με το πιρουνι ροκφορ
- λιγο μαιντανο ή ανηθο αν θελουμε
- αλάτι,πιπέρι
βραζουμε τις πέννες συμφωνα με τις οδηγίες.κραταμε δυο κουταλιες της σούπας απο το νερο που βράζαν και μετα τα στραγγίζουμε.ζεσταίνουμε το μισο απο το βουτυρο μέχρι να λιωσει και σοταρουμε τον αρακα.κατοπιν αναμυγνύουμε τον αρακά με τα ζυμαρικά.στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοταρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.αλατοπιπερώνουμε.σβηνουμε με το κρασι και βραζουμε μεχρι να εξατμιστούν τα υγρα.έπειτα προσθέτουμε το ροκφορ και τη κρέμα γάλακτος και το νερό που χαμε κρατησει και ανακατευουμε.σιγοβραζουμε μεχρι να λιωσει το τυρι και να δέσει η σαλτσα.ριχνουμε τη σαλτσα στα ζυμαρικα και ανακατεύουμε!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαμήλη σε θερμίδες και αποτελεί ένα υγιεινο πίατο...
Χωρίς φυσικά να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις, ένα πιάτο με βάση τους υδατάνθρακες (και μάλιστα όχι ολικής άλεσης), στο οποίο προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο, δεν το λες ούτε «υγιεινό», ούτε χαμηλό σε θερμίδες…

Πιστεύω πως αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο και τη κρέμα γάλακτος με εβαπορέ χαμηλών λιπαρών, θα είναι και πιο υγιεινό και πιο light.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πρόβλημα είναι και η πολλή κρέμα γάλακτος (ένα κουτάκι για τέσσερα άτομα θα κάνει το φαΐ να "κολυμπάει") αλλά και το βούτυρο: είναι υπερβολικά πολύ. Αφού μιλάμε για σωτάρισμα, θα μπορούσε να είναι μία κουταλία, δηλαδή ούτε 20 γραμμάρια..
(Ίση ποσότητα ελαιόλαδου μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα λιπαρών, αλλά περισσότερες θερμίδες.)
Επίσης, είναι ΜΕΓΑΛΗ μερίδα. Μία μερίδα εστιατορίου μακαρόνια έχει περίπου 100 γραμμάρια ζυμαρικών, εγώ κάνω 80 και ο καλός μου 150. Αν με αυτή τη συνταγή σερβίρεις κάθε άτομο 125 γραμμάρια ζυμαρικά και λίγο αρακά, μάλλον είναι άντρες.

Όλα αυτά με αφορμή κυρίως το ότι είναι "ελαφριά"... Ειδάλλως, μοιάζει πεντανόστιμη, ευχαριστούμε!
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Συνημμένα

αλλά ρε κορίτσια όποτε το βλέπω μου γυρίζει το στομάχι

Να μπω στη διαδικασία ή αν αναγουλιάζω μόνο με τη θέα του τυριού να το αφήσω καλύτερα;

kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω τόση περιέργεια να το δοκιμάσω αυτό το τυρί...
αλλά ρε κορίτσια όποτε το βλέπω μου γυρίζει το στομάχι![]()
Να μπω στη διαδικασία ή αν αναγουλιάζω μόνο με τη θέα του τυριού να το αφήσω καλύτερα;![]()
και όμως σε μερικούς αρέσει πολύ και θεωρείται και <<πολυτελείας>>

kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Βρε το ξέρω ότι αρέσει σε πολλούς, για αυτό έχω και περιέργεια να το δοκιμάσω, το θέμα είναι ότι κολλάω κάπως![]()
καταλαβα!

Άγγελος
Επιφανές μέλος

ποια είναι η Κουταλία?μία κουταλία

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Τέλος, γίνεται μὲ κάποιον τρόπο νὰ ἀφαιρέσουμε τὸν ἀρακᾶ; Τὸν σιχαίνομαι!

Άγγελος
Επιφανές μέλος

γιατι?Τέλος, γίνεται μὲ κάποιον τρόπο νὰ ἀφαιρέσουμε τὸν ἀρακᾶ; Τὸν σιχαίνομαι!
εγω τον λατρευω,,εδικα αν ειναι μαλακος και γλυκος
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

γιατι?
εγω τον λατρευω,,εδικα αν ειναι μαλακος και γλυκος
Τί νὰ σοῦ πῶ... Εἶναι ἀπὸ τὰ λαχανικὰ τὰ ὁποῖα δὲ μοῦ ἀρέσουν μὲ ὁποιον τρόπο καὶ ἂν εἶναι μαγειρευμένα, σὲ ὁποιαδήποτε μορφή. Σὰν τὴν μπανάνα ἕνα πρᾶγμα....

Backdrop
Δραστήριο μέλος

δὲν εἶναι φθηνό, κάνει κοντὰ 27€!
Αυτά είναι πολλά λεφτά!!!!!!!!!
Η μητέρα μου είναι λάτρης αυτόύ του τυριού και μια φορά που είχα δοκιμάσει δεν μου άρεσε καθόλου..
Γενικότερα φτιάχνω μακαρονάδες με διαφορα λαχανικά!
Και από τι καλύτερες που κάνω είναι αυτή με τον αρακά! Μιας και δε τον τρώει η αδερφή μου κάνουμε αλχημείες στο σπίτι για να τον κατεβάσει και αυτόν!

Εγώ την κάνω πιο ελαφριά μιας και δεν μ' αρέσει η κρέμα γάλακτος και μια φορά που το είχα δοκιμάσει σαν συνταγή μου είχε αλλοιώσει πολύ την γεύση των λαχανικών.
Φτιάχνω ψητά τα λαχανικά, προσθέτω λίγα μπαχαρικά, μπορεί και λίγη μουστάρδα για να πάρει λίγη γεύση , καθώς δεν βάζω αλάτι στο φαγητό (είμαι γενικότερα της άποψης πως τα φαγητά από μόνα τους περιέχουν ήδη συγκεκριμένη ποσότητα αλατιού, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού), και στο τέλος λίγο λαδάκι!!
Γενικότερα σαν συνταγή είναι πάρα πολύ ωραίο, και σε φουσκώνει και σε χορταίνει και δε σε βαραίνει!!
Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος

βτγ ,απο πότε λέγεται ρόκφορ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.