Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.765 μηνύματα.
Κάτι ξέρω.. 😘

Απλά αφήνω κάποιοι να πιστεύουν οτι ειναι ανώτεροι και γνωριζουν παραπανω ...

Η παιδαγωγική αλλάζει συνεχώς και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το χειρότερο σύστημα..
Μια ματιά στην σημερινή νεολαία και θα καταλάβεις με ποιους γονείς μεγαλώνουν και από ποιους παιδαγωγούς πλαισιωνονται .
Εγώ εργάζομαι σε λύκειο. Από φίλη όμως σε δημοτικό μαθαίνω πως οι γονείς είναι άκρως παρεμβατικοι και δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους άπαξ και νιώσουν πως το βλαστάρι τους δέχθηκε πχ επίκριση από τον εκπαιδευτικό. Στα 16+ τους πια έχει παγιωθεί μια αίσθηση απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών του ( από γονείς και παιδιά.. Υπάρχουν σαφώς και οι φωτεινές εξαιρέσεις)

Όταν δε μπαίνεις σε τάξη, συγγνώμη που θα το πω .. Δε μπορείς να εκφέρεις άποψη για την παρεχόμενη γνώση και σε πληροφορω πως έχω γνωρίσει εξαιρετικούς συναδέλφους που κάνουν από άποψη ποιότητας μάθημα φροντιστηριακο.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.919 μηνύματα.
Κάτι ξέρω.. 😘

Απλά αφήνω κάποιοι να πιστεύουν οτι ειναι ανώτεροι και γνωριζουν παραπανω ...

Η παιδαγωγική αλλάζει συνεχώς και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το χειρότερο σύστημα..
Μια ματιά στην σημερινή νεολαία και θα καταλάβεις με ποιους γονείς μεγαλώνουν και από ποιους παιδαγωγούς πλαισιωνονται .
Το θέμα δεν είναι στους εκπαιδευτικούς αλλά:

α) στο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι ένα χάος και υποβαθμίζεται συνεχώς και σκοπίμως για την επικράτηση της ιδιωτικής παιδείας και της παραπαιδείας
β) στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που προανέφερα, που δεν προάγουν αρετές όπως η αριστεία (η γνήσια, όχι της ΝΔ) αλλά άλλες σύγχρονες ιδεολογικές βλακείες (πχ σχεδόν η εξάλειψη της έννοιας της τιμωρίας). Το μεταπτυχιακό μου είναι ό,τι πιο σχετικό με αυτά που γράφω εδώ, οπότε έχω ιδία γνώση για το που επικεντρώνονται (πχ ολόκληρες βδομάδες να ασχολείσαι με αντιρατσιστικά και διαπολιτισμική εκπαίδευση κοκ).
γ) Στους γονείς που δεν δέχονται ότι το βλαστάρι τους μπορεί να είναι σκατόπαιδο ή ένας στούρνος και ζητάνε τον λόγο από τους καθηγητές.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 731 μηνύματα.
Εγώ εργάζομαι σε λύκειο. Από φίλη όμως σε δημοτικό μαθαίνω πως οι γονείς είναι άκρως παρεμβατικοι και δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους άπαξ και νιώσουν πως το βλαστάρι τους δέχθηκε πχ επίκριση από τον εκπαιδευτικό. Στα 16+ τους πια έχει παγιωθεί μια αίσθηση απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών του ( από γονείς και παιδιά.. Υπάρχουν σαφώς και οι φωτεινές εξαιρέσεις)

Όταν δε μπαίνεις σε τάξη, συγγνώμη που θα το πω .. Δε μπορείς να εκφέρεις άποψη για την παρεχόμενη γνώση και σε πληροφορω πως έχω γνωρίσει εξαιρετικούς συναδέλφους που κάνουν από άποψη ποιότητας μάθημα φροντιστηριακο.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτο που λες για τους γονείς ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που βιώνουν ήδη τεράστιο μπουλινγκ από δήθεν άλλους "μορφωμένους " γονείς που δεν καλλιεργούν στα παιδιά τους την ενσυναισθηση ...

Και θα το ξαναπώ...Δεν ξέρετε μερικοί τι ξέρουμε και τι όχι οπότε έχω φίλη ξαδέλφη και είμαι δεν ειναι επιχείρημα....

Η νέα γενιά δασκάλων έχει πολλές περισσότερες γνώσεις εκτός παιδαγωγικής και βοηθούν τα παιδιά πολύ καλύτερα απ ότι οι προηγούμενοι..

Λυπάμαι αν το πήρες προσωπικά όλο αυτό ΑΛΛΑ είπα ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις..
Συζητήσεις κάνουμε και σε μια συζήτηση θα ακουστούν και τα αρνητικά ...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το θέμα δεν είναι στους εκπαιδευτικούς αλλά:

α) στο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι ένα χάος και υποβαθμίζεται συνεχώς και σκοπίμως για την επικράτηση της ιδιωτικής παιδείας και της παραπαιδείας
β) στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που προανέφερα, που δεν προάγουν αρετές όπως η αριστεία (η γνήσια, όχι της ΝΔ) αλλά άλλες σύγχρονες ιδεολογικές βλακείες (πχ σχεδόν η εξάλειψη της έννοιας της τιμωρίας). Το μεταπτυχιακό μου είναι ό,τι πιο σχετικό με αυτά που γράφω εδώ, οπότε έχω ιδία γνώση για το που επικεντρώνονται (πχ ολόκληρες βδομάδες να ασχολείσαι με αντιρατσιστικά και διαπολιτισμική εκπαίδευση κοκ).
γ) Στους γονείς, που δεν δέχονται ότι το βλαστάρι τους μπορεί να είναι σκατόπαιδο ή ένας στούρνος και ζητάνε τον λόγο από τους καθηγητές.
Αν αναφέρεσαι στην παιδαγωγική του gentle parenting αντιλαμβάνομαι πολλά περισσότερα...

Εδώ δεν δέχονται ότι το παιδί τους έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία και θα πρέπει να το βοηθήσουν.
Ο γονέας του σήμερα είναι αδιάφορος και η δικαιολογία τους είναι ότι δουλεύω πολλές ώρες.
Παιδιά και έφηβοι στον αυτόματο με ένα κινητό στο χέρι.
Αδιάφορα σχολικά περιβάλλοντα χωρίς όρια κανόνες και κανένα αξιακο σύστημα σαν αρχική βάση...

Από εδώ και πέρα να δουν οι εκπαιδευτικοι τι θα αντιμετωπίσουν ...Είναι η γενιά της τηλεδιάσκεψης

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.313 μηνύματα.
πιστεύεται
πιστεύετε είναι ενεστώτας β' πληθυντικός. Πιστεύεται είναι παθητική φωνή. Ως απόφοιτος λυκείου, και δη Θετικών επιστημών με μάθημα επιλογής τη Βιολογία, δεν μπορώ να σας βοηθήσω περαιτέρω. Θα σας παραπέμψω όμως στο ischool, οπού η πολυαγαπημένη εκπαιδευτικός @glayki θα είναι παραπάνω απο πρόθυμη να βοηθήσει με οποιαδήποτε γλωσσική απορία μπορεί να έχετε! :prettyplz:
η παιδεια ξεκινα απο αλλου ,φιλακια !!!
Σαφώς και δε περιμένω απο ένα φόρουμ να μου διδάξει τι είναι η παιδεία. Αλλά ούτε περιμένω απο ένα ανώνυμο προφίλ που παρακάτω στην ίδια παράγραφο με την παιδεία χλευάζει τις "δημοκρατικές μανούλες" που δεν ανέχονται τα παιδιά τους να τα χτυπάνε οι καθηγητές.
Κάπου να υπάρχει μια μέση οδός, παλιά ήτανε αυταρχικά και οριακά παραβατικά των δικαιωμάτων των παιδιών, τώρα μπάτε σκύλοι αλέστε. Φιλάκια!!!!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.457 μηνύματα.
πάντως όσοι εκπαιδευτικοί ήταν σκατόψυχοι ήταν έτσι και εκτός εργασίας

είναι στον άνθρωπο αλλά και πόσο να αντέξει κι αυτός οταν εχει ενα σχολείο που πέφτουν σοβάδες, δεν υπάρχει παράλληλη στήριξη εκεί που πρέπει, τους κόβουν μισθούς ή τους έχουν εποχικούς νομάδες

δηλαδή εντάξει άνθρωπος είσαι πόσο να αντέξεις
και το έχουν ξεφτιλίσει και το λειτούργημα αυτό οπως και όλα τα άλλα

αλλα οπως πάντα είναι πιο εύκολος στόχος ο τάκης και ο μάκης απο το να κρίνεις πολυδιάστατα κάθε θέμα

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 731 μηνύματα.
πιστεύετε είναι ενεστώτας β' πληθυντικός. Πιστεύεται είναι παθητική φωνή. Ως απόφοιτος λυκείου, και δη Θετικών επιστημών με μάθημα επιλογής τη Βιολογία, δεν μπορώ να σας βοηθήσω περαιτέρω. Θα σας παραπέμψω όμως στο ischool, οπού η πολυαγαπημένη εκπαιδευτικός @glayki θα είναι παραπάνω απο πρόθυμη να βοηθήσει με οποιαδήποτε γλωσσική απορία μπορεί να έχετε! :prettyplz:

Σαφώς και δε περιμένω απο ένα φόρουμ να μου διδάξει τι είναι η παιδεία. Αλλά ούτε περιμένω απο ένα ανώνυμο προφίλ που παρακάτω στην ίδια παράγραφο με την παιδεία χλευάζει τις "δημοκρατικές μανούλες" που δεν ανέχονται τα παιδιά τους να τα χτυπάνε οι καθηγητές.
Κάπου να υπάρχει μια μέση οδός, παλιά ήτανε αυταρχικά και οριακά παραβατικά των δικαιωμάτων των παιδιών, τώρα μπάτε σκύλοι αλέστε. Φιλάκια!!!!
Το ξέρεις καλά το ποιηματάκι βλέπω ώστε να δικαιολογείς μια δική σου λάθος συμπεριφορά..

Δεν πειράζει μικρούλης είσαι ακόμα αλλά να σου πω ένα μυστικό;
Ξεπέρασε το ...

ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.... όλα με αι ...Μέχρι να σβήσει ο ήλιος εγώ θα κάνω όσο ορθογραφικά θέλω και θα αφήνω όλους εσάς να λαμβάνεται επιβεβαίωση όταν με διορθώνεται..

Χίλιες φορές ανορθόγραφη πάρα άνθρωπος χωρίς παιδεία και ένα αξιόλογο αξιακο σύστημα στη ζωή του !!

Φιλάκια :give_rose:

Η σκατοψυχια δεν έχει να κάνει ούτε με πτυχία ούτε με μόρφωση...Μόνο με τον τρόπο που μεγάλωσες και σκατοψυχους βρίσκουμε σε όλους τους τομείς..
Όποιος λοιπόν παρεξηγείτε οφείλει να τα βρει με τον εαυτό του ..

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.313 μηνύματα.
Το ξέρεις καλά το ποιηματάκι βλέπω ώστε να δικαιολογείς μια δική σου λάθος συμπεριφορά..

Δεν πειράζει μικρούλης είσαι ακόμα αλλά να σου πω ένα μυστικό;
Ξεπέρασε το ...

ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.... όλα με αι ...Μέχρι να σβήσει ο ήλιος εγώ θα κάνω όσο ορθογραφικά θέλω και θα αφήνω όλους εσάς να λαμβάνεται επιβεβαίωση όταν με διορθώνεται..

Χίλιες φορές ανορθόγραφη πάρα άνθρωπος χωρίς παιδεία και ένα αξιόλογο αξιακο σύστημα στη ζωή του !!

Φιλάκια :give_rose:

Η σκατοψυχια δεν έχει να κάνει ούτε με πτυχία ούτε με μόρφωση...Μόνο με τον τρόπο που μεγάλωσες και σκατοψυχους βρίσκουμε σε όλους τους τομείς..
Όποιος λοιπόν παρεξηγείτε οφείλει να τα βρει με τον εαυτό του ..
οκ :thumbup:

adams33

Δραστήριο μέλος

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Καμάρι μου !
Πες με πάλι καμάρι και δωκε μου φιλάκια και θα έχουμε κακα ξεμπερδέματα
⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣷⣄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⢀⣀⡘⠿⣿⣿⡿⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣰⣿⣿⡿⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣿⣟⢿⣿⣦⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣿⣿⣿⣟⢿⣿⣦⣀⣠⣶⠤⠄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⡿⠿⠿⣿⣿⣿⣿⠆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⢿⣿⣿⣿⣷⡀⢿⣿⣿⣷⣶⢆⣀⣀⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠈⢛⣟⣻⢿⣿⡄⠉⠛⠋⠁⢟⣽⣯⢻⣷⣄⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠘⠿⢿⣿⣶⣷⣤⣄⣴⣾⣿⢿⣿⣾⣿⣿⣧⡀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠸⣽⣻⣿⣿⡿⠟⠁⠈⢿⣿⣿⣿⣿⣷⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣿⣿⣿⡇⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⢠⣿⣿⣿⠇⠀⠀⠀⠀⠀⢠⣿⣿⣿⣿⠇⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⢀⣿⣿⣿⠏⠀⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣿⠟⠁⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⢀⣾⣿⣿⡏⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣿⣿⣷⣶⣶⣶⣶⣄
⠀⠀⠀⠘⢿⣿⠟⠀⠀⠀⠀⠘⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠟

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.728 μηνύματα.
Πες με πάλι καμάρι και δωκε μου φιλάκια και θα έχουμε κακα ξεμπερδέματα
⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣷⣄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⢀⣀⡘⠿⣿⣿⡿⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣰⣿⣿⡿⡄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣿⣟⢿⣿⣦⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⣿⣿⣿⣟⢿⣿⣦⣀⣠⣶⠤⠄⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⡿⠿⠿⣿⣿⣿⣿⠆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⢿⣿⣿⣿⣷⡀⢿⣿⣿⣷⣶⢆⣀⣀⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠈⢛⣟⣻⢿⣿⡄⠉⠛⠋⠁⢟⣽⣯⢻⣷⣄⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠘⠿⢿⣿⣶⣷⣤⣄⣴⣾⣿⢿⣿⣾⣿⣿⣧⡀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠸⣽⣻⣿⣿⡿⠟⠁⠈⢿⣿⣿⣿⣿⣷⠀⠀⠀