Αντε επιτελους αρχιζει η σπουδαιοτερη ποδοσφαιρικη διοργανωση! Ας κανω καποια σχολια ως ειδικος
1ον) Ακουω πολυ κραξιμο για την Ελλαδα... Οντως δεν εχει και πολυ ταλεντο αυτη η ομαδα, εχει πολλους γερασμενους ποδοσφαιριστες για βασικους ομως δεν ειναι καινουργια αυτη η κατασταση. Η Ελλαδα την δυνατοτητα να κανει την εκπληξη την εχει. Σιγουρα τα προγνωστικα ειναι εναντιον της ομως η Ελλαδα παιζει να ειναι απο τις πιο αποτελεσματικες ομαδες με βαση τον ροστερ της. Εχει παρει euro, εχει συμμετασχει σε αλλα 2 στο ενα εκ'των οποιων περασε στην επομενη φαση και εχει συμμετασχει σε 2 διοργανωσεις μουντιαλ (μαζι με αυτη). Εχετε δει πολλες ομαδες με αναλογο ροστερ να τα εχουν καταφερει τοσο καλα; Γιατι εγω νομιζω οτι καποιες αλλες εθνικες ομαδες με αυταποδεικτα καλυτερα ροστερ δεν εχουν καταφερει ουτε στο ελαχιστο οτι εχει κανει η εθνικη Ελλαδας. Κακα τα ψεματα η Ελλαδα το συστημα ταμπουρι

ξερει να το παιζει καλα. Κλεινει τους χωρους ελπιζει με καμια αντεπιθεση ή στημενο. Δημιουργια μηδεν οντως αλλα για να το καταφερεις αυτο πρεπει να εχεις και παιχτες κλασης στην μεσαια γραμμη που δυστυχως η Ελλαδα δεν διαθετει.
2) Φαβορι φαινομενικα ειναι αυτες οι ομαδες: Βραζιλια, Ισπανια, Γερμανια, Αργεντινη.
Βραζιλια---> Για εμενα δεν εχει την καλυτερη ομαδα του τουρνουα ομως παιζει ρολο και το γεγονος οτι διοργανωνεται στην εδρα της. Ιστορικα στο μουντιαλ πολλες ομαδες κατακτουν το τροπαιο οταν ειναι οι διοργανωτριες. Οσον αφορα το αγωνιστικο μερος σιγουρα ειναι λιγοτερο ταλαντουχα απο οτι στο παρελθον και το μεγαλο της ''αστερι'' ο Νειμαρ ειδαμε οτι στο κορυφαιο Ευρωπαικο επιπεδο εχει πολυ δουλεια ακομα. Εκανε μετρια χρονια. Η επιθεση της περα απο τον Νειμαρ δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο (Φρεντ????) η μεσαια της γραμμη ειναι καλη (οχι ομως και κατι το απιστευτο) και η αμυνα της εχει καποιους παικτες παγκοσμιας εμβελειας. Τερματοφυλακας νομιζω ειναι ο σεζαρ που παιζει καπου στον Καναδα... Γενικα δεν μου φαινεται τοσο εντυπωσιακη ομαδα αλλα εχει καλο προπονητη και αμα κανει την διαφορα ο Νειμαρ σε συνδιασμο με την δυναμικη παρουσια του κοσμου μπορει να το παρει.
Αργεντινη-->Για εμενα δεν θα καταφερει πολλα. Απο οτι βλεπω δεν εχει καλο προπονητη και αφησε παιχτες με πολυ καλη σεζον εκτος (πχ τον Τεβεζ).Επισης η αμυντικη της λειτουργια και γενικα οι αμυντικοι της ειναι για την πλακα. Βεβαια ποτε δεν ξερεις καθως εχει παιχτες που κανουν την διαφορα (Μεσσι, Ντι μαρια, Αγουερο). Δεν θα με χαλαγε να παει καλα αλλα δεν το νομιζω.
Ισπανια-->Αντικειμενικα φανταζει το μεγαλο φαβορι. Εχει παιχτες κλασης σε ολους τις γραμμες ειδικα στην μεσαια. Επιπλεον δεν εχει το βαρος του μεγαλου φαβορι διοτι ολοι περιμενουν την Βραζιλια. Βεβαια ενας κορεσμος εχει επελθει+ οτι οι διεθνεις της που παιζουν στην Μπαρτσελονα δεν εκαναν πολυ καλη χρονια. Προσωπικα δεν μου αρεσει οπως παζει την θεωρω αρκετα βαρετη (τεινει να θελει να μπει με την μπαλα μεσα στα διχτυα).
Γερμανια-->Το 2ο μεγαλο φαβορι για εμενα. Και αυτη εχει παιχτες κλασης σε ολες τις γραμμες, πολυ καλο προπονητη και γενικα ειναι πολυ σωστα δουλεμενη. Παιζει ομορφο ποδοσφαιρο, ειναι γρηγορη και εχει παρα πολλους νεους ταλαντουχους ποδοσφαιριστες (Ροις, Γκετσε κτλ) Εκανε και ρεκορ γκολ απο οτι βλεπω στα προκριματικα. Ισως εχει ερθει η ωρα της δεδομενου οτι τα τελευταια χρονια πρωταγωνιστει σε ολες τις διοργανωσεις που συμμετεχει και φτανει παντα πολυ ψηλα.
3) Αουτσαιντερ θεωρω-->Ολλανδια (φαιναλιστ του προηγουμενου και μια ομαδα με πολλους σπουδαιους παιχτες στο ροστερ της), Πορτογαλια (CR7), Ουρουγουαη(πολυ στρωμενη ομαδα), Ιταλια (δεν ειναι τιποτα το εντυπωσιακο αλλα εχει παραδοση στον θεσμο με 4 κατακτησεις) και Βελγιο. Οσον αφορα το τελευταιο απλα κοιταξτε το ροστερ και μετα μιληστε

Eιναι μια ΠΑΡΑ πολυ ταλαντουχα ομαδα ομως επειδη ειναι απειρη σε τετοια επιπεδο πολυ πιθανο να μην καταφερει να δικαιωσει τις προσδοκιες του κοσμου. Το ταλεντο παντως το εχει και με το παραπανω (Αζαρ, Λουκακου, Φελαινι, Κουρτουα, Κομπανι,Μιραλας κτλ).
4) Οσον αφορα τις κατηγοριες για τα φαινομενα εκμεταλευσης κτλ συμφωνω ομως δεν ευθυνεται η Ελλαδα για αυτο. Η Βραζιλια το ανελαβε το εγχειρημα. Το προβλημα εντοπιζεται σε αυτους που εδωσαν το πρασινο φως στην Βραζιλια να το διοργανωσει γνωριζοντας οτι στην ουσια αποτελει μια χωρα του τριτου κοσμου.