Παιδικά παιχνίδια και συσχέτιση με το φύλο

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.481 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι γιατί τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη έλξη προς τα παιχνίδια που συνδέονται με τη μάχη, τη δράση και τον ανταγωνισμό ,δεν θα μπορούσαν να εκ τονώσουν αυτή τη ροπή με άλλους τρόπους ; Δεν νοείται ( για μένα ) να προωθείς ως παιδικό παιχνίδι ένα προϊόν που συνειρμικά να το δεις παραπέμπει σε βία και θάνατο. Όσες φορές ( ελάχιστες)έχω συναινέσει στην αγορά τέτοιου παιχνιδιού , με μισή καρδιά το έκανα.

Θυμάμαι τώρα πως με αυτό με τις μπίλιες ο μικρός σκότωσε ένα πουλι 😡😡

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι γιατί τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη έλξη προς τα παιχνίδια που συνδέονται με τη μάχη, τη δράση και τον ανταγωνισμό
Γιατί δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων από τη φύση και όλα αυτά είναι κοινωνικές κατασκευές. Έτσι δεν λένε οι ανθρωπιστικές επιστήμες;
Συγγνώμη κιόλας που είμαστε έτσι από τη φύση μας, αλλά θα εξαλειφθούμε το αντρικό φύλο κάποια στιγμή. Και πάλι, έτσι δεν λένε τα άρθρα της lifo;

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Α ρε τι με θύμισες... μικρά πάντα ήταν το καλύτερό μας να αγοράζουμε αεροβόλα στα πανηγύρια, να παίρνουμε χιλιάδες πλαστικές μπίλιες και να παίζουμε πόλεμο στη γειτονιά... χωριζόμασταν σε ομάδες και ήταν κάτι σαν counter σε αληθινό, και οι μπίλιες πονούσαν αρκετά, ειδικά αν ήταν από κοντά... κι ο πατέρας μου είχε ένα με σιδερένια σφαιρίδια, πηγαίναμε μικρός που ήμουν σε ένα ρυάκι και με μάθαινε σκοποβολή...
Ο αδερφος μου παλι μου ειχε δωσει ενα πιστόλι αεροβόλο το οποίο έσπασε δυστυχώς μεσα σε 3 μερες
Αλλα οταν μου το πήρε είχα εγώ το m16 και αυτός το πιστόλι και παίζαμε και με είχε καταγαμήσει επειδή ήμουν ξερωγω 8 και αυτός είχε πάει στρατό και είχα κρυφτεί πισω απο μια καρέκλα και του έριχνα... Πω, τι μου θύμισες τώρα. Θέλω πάλι να πάρω ένα...
Αναρωτιέμαι γιατί τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη έλξη προς τα παιχνίδια που συνδέονται με τη μάχη, τη δράση και τον ανταγωνισμό ,δεν θα μπορούσαν να εκ τονώσουν αυτή τη ροπή με άλλους τρόπους ; Δεν νοείται ( για μένα ) να προωθείς ως παιδικό παιχνίδι ένα προϊόν που συνειρμικά να το δεις παραπέμπει σε βία και θάνατο. Όσες φορές ( ελάχιστες)έχω συναινέσει στην αγορά τέτοιου παιχνιδιού , με μισή καρδιά το έκανα.
Με τι να παίζουν τα αγοράκια; Κουκλίτσες και και πλαστελίνες;
Θυμάμαι τώρα πως με αυτό με τις μπίλιες ο μικρός σκότωσε ένα πουλι 😡😡
Ωραίος. Δώστου ενα με πελετ μολυβδου να κηνυγάει χήνες, και να με παρει μαζι του εννοειται

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.481 μηνύματα.
Γιατί δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων από τη φύση και όλα αυτά είναι κοινωνικές κατασκευές. Έτσι δεν λένε οι ανθρωπιστικές επιστήμες;
Συγγνώμη κιόλας που είμαστε έτσι από τη φύση μας, αλλά θα εξαλειφθούμε το αντρικό φύλο κάποια στιγμή. Και πάλι, έτσι δεν λένε τα άρθρα της lifo;
Ξεκολλα με τη lifo. Τι σχέση έχει με το ότι μου φαίνεται βάρβαρο ως παιχνίδι

Άνδρας/ αγόρι = οπλοκατοχος γιατί έτσι είναι το ανδρικό φυλο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μα ή όπλα ή κούκλες ;

Μη χειρότερα

τόσα ωραία παιχνίδια στρατηγικής και κατασκευαστικά υπάρχουν

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ζητώ συγνώμη για τον γουαταμπαουτισμό αλλα, στα κοριτσάκια τι παίρνεις;
Ροζούλικα ρουχαλάκια, μικρές κουκλίτσες, παιχνιδάκια μαγειρικών/ ροζ κουζίνες, μπαρμπι, μωράκια σε καροτσάκια κλπ.
Αυτά δεν είναι εξ' ίσου χαρακτηριστικά και στερεοτυπικά για το θηλυκό φύλο, διαιωνίζοντας την νοοτροπία οτι "ρόζ = θηλυκό" και οτι οι γυναίκες πρέπει να είναι σπιτονοικοκυρές;

Ομοίως για τα αγοράκια. Αυτο θέλουν, με αυτό αισθάνονται πιο κοντά, υπάρχουν πολλές κοπέλες που γουστάρουν τα όπλα, οι περισσότεροι οπλοκάτοχοι εκτός απο την ασφάλεια που τους παρέχει είναι απλώς χομπιστες και nerdουλες που γουστάρουν τους μηχανισμούς, τα οπτικά, το πως λειτουργούν τα όπλα κλπ. Δεν είναι "βια θανατος σκοτωμός"
1728815919623.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

τόσα ωραία παιχνίδια στρατηγικής και κατασκευαστικά υπάρχουν
τόσα ωραία παιχνίδια στρατηγικής
παιχνίδια στρατηγικής
στρατηγικής
:read:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.
Ξεκολλα με τη lifo. Τι σχέση έχει με το ότι μου φαίνεται βάρβαρο ως παιχνίδι

Όχι, δεν ξεκολλάω. Δεν είναι κάτι προσωπικό, απλά δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου, ούτε εδώ ούτε στον πραγματικό κόσμο να αφήσω αναπάντητη φεμινιστική προπαγάνδα και μισανδρικά σχόλια.
Τα αγόρια, ναι, είναι φύσει πιο ανταγωνιστικά και με ροπή προς τη βία... αυτά μπορούν να τα εκτονώσουν με ό,τι τα μάθεις, βλέπουμε από μικρά στην τηλεόραση πολέμους και παίρνουμε όπλα... μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος εκτόνωσης ναι, παρόλα αυτά ο στρατός είναι απαραίτητος για τα κράτη, οπότε μπορεί να γίνεται και σκόπιμα αυτό. Δεν είναι κακό, εφόσον χρειάζεσαι στρατό δεν μπορείς να μεγαλώνεις αγόρια σαν να είναι κοριτσάκια. Τα θες δυναμικά, να βγουν λεβέντες σαν τον @giannhs2001

glayki

Περιβόητο μέλος

Ροζούλικα ρουχαλάκια, μικρές κουκλίτσες, παιχνιδάκια μαγειρικών/ ροζ κουζίνες, μπαρμπι, μωράκια σε καροτσάκια κλπ.
Για να μην έχεις απορία απεχθάνομαι τα ροζ και μπαρμποπαιχνιδια

nearos

Επιφανές μέλος

Για να μην έχεις απορία απεχθάνομαι τα ροζ και μπαρμποπαιχνιδια
η χρήση του β ενικού προσώπου είναι γενική.
Σε οποιοδήποτε παιχνιδοκατάστημα μπείς, βλέπεις στα αγορίστικα φορτηγά, όπλα, στρατιωτικά/αστυνομικα κλπ, ενω στα κοριτσίστικα είναι ρόζ με κουζίνες καροτσάκια μωράκια και μπάρμπι.

Πολλοί απεχθάνονται τα ρόζ και τα στερεοτυπικά, ομως εξακολουθεί αυτό να είναι η μη δημοφιλείς γνώμη, δυστυχώς ή ευτυχώς

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.439 μηνύματα.
Και κοριτσια μπορουν να παιζουν με οπλα και παιχνιδια ανταγωνιστικα.2024 εχουμε. Σεξιστικουλη αυτο που ειπες @glayki

glayki

Περιβόητο μέλος

η χρήση του β ενικού προσώπου είναι γενική.
Σε οποιοδήποτε παιχνιδοκατάστημα μπείς, βλέπεις στα αγορίστικα φορτηγά, όπλα, στρατιωτικά/αστυνομικα κλπ, ενω στα κοριτσίστικα είναι ρόζ με κουζίνες καροτσάκια μωράκια και μπάρμπι.

Πολλοί απεχθάνονται τα ρόζ και τα στερεοτυπικά, ομως εξακολουθεί αυτό να είναι η μη δημοφιλείς γνώμη, δυστυχώς ή ευτυχώς
Άρα η βιομηχανία του παιχνιδιού προωθεί τις επιλογές που συνδέονται με τους ρόλους. Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια που συνδέονται ( συνειρμικά με τη βία)

Και δεν έχει να κάνει με φεμινιστική προπαγάνδα και μισανδρισμο, όπως ο Ηλίας αφήνει να εννοηθεί.

nearos

Επιφανές μέλος

Άρα η βιομηχανία του παιχνιδιού προωθεί τις επιλογές που συνδέονται με τους ρόλους. Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια που συνδέονται ( συνειρμικά με τη βία)
Oι βιομηχανίες ακολουθούν τα κοινωνικά πρότυπα και τις απόψεις, όχι το αντίθετο.

glayki

Περιβόητο μέλος

Oι βιομηχανίες ακολουθούν τα κοινωνικά πρότυπα και τις απόψεις, όχι το αντίθετο.
Νομίζω πως η σχέση είναι αμφίδρομη. Λανσάρεις πχ στην αγορά ένα προϊόν, αφουγκράζεσαι τις τάσεις του καταναλωτή και ανάλογα κινείσαι .

ilias90

Περιβόητο μέλος

Δε μου αρέσουν τα παιχνίδια που συνδέονται ( συνειρμικά με τη βία)
Αυτός είναι ο λόγος που οι δυτικοί άντρες έχουμε γίνει τέτοιοι φλώροι και οι λάθρο θα μας αντικαταστήσουν.
Και δεν έχει να κάνει με φεμινιστική προπαγάνδα και μισανδρισμο, όπως ο Ηλίας αφήνει να εννοηθεί.
Η θεωρία ότι οι ρόλοι των φύλων είναι κοινωνικές κατασκευές ξεκίνησε από την ανώμαλη-παιδόφιλη Μποβουάρ και τον κερατά Σαρτρ, οπότε η ρητορική σου είναι αμιγώς φεμινιστική και δεν κρίνω από ένα μήνυμα. Όπως και να έχει, τα αγόρια πρέπει να μαθαίνουν να γίνονται άντρες και τα κορίτσια να γίνονται γυναίκες. Πάρτε με τις εκφυλιές που μαθαίνουμε στα παιδιά τώρα έναν χαμό από μπερδεμένα και άφυλα παιδιά που θα βγαίνουν στις επόμενες γενιές.
Όπως λέει και το μιμ, «κάνε το παιδί σου άντρα, πριν στο κάνει το σχολείο γυναίκα.»

Και επειδή σίγουρα θα φαίνομαι υπερβολικός, τα παρακάτω διδάσκονται στα ακαδημαϊκά ινστιτούτα (έχω ίδια πείρα.) Η παρακάτω συμπαθής -κατά τα άλλα- παλαβή είναι απόφοιτη τέτοιων «σπουδών» και πραγματικά ετοιμαστείτε σε κάποια χρόνια αυτές οι τρέλες να διδάσκονται σε παιδιά. Ζούμε σε έναν κόσμο τσίρκο, ακριβώς για αυτό τον λόγο είμαι σκληρός με όλους αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται όπως τους κατέβει στο κεφάλι. Μην νομιμοποιείτε την παράνοια. Άντρας, γυναίκα, αυτά και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Τελευταία επεξεργασία:

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.308 μηνύματα.
Δεν νοείται ( για μένα ) να προωθείς ως παιδικό παιχνίδι ένα προϊόν που συνειρμικά να το δεις παραπέμπει σε βία και θάνατο. Όσες φορές ( ελάχιστες)έχω συναινέσει στην αγορά τέτοιου παιχνιδιού , με μισή καρδιά το έκανα.
Συνήθως τέτοια παιχνίδια έχουν να κάνουν με το φαντασιακό παιχνίδι που είναι από τα πιο σημαντικά στις μικρές ηλικίες και είναι λογικό εφόσον τα βλέπουν να θέλουν να το εντάξουν σε αυτό. Δεν είναι καν απαραίτητο να συνδέονται με την κλασική έννοια του πολέμου, τα περισσότερα κινούμενα σχέδια έχουν να κάνουν με χαρακτήρες-ήρωες έτσι και αλλιώς και προς τα εκεί κινούνται, κάποιον που θέλει να σώσει και να βοηθήσει τον κόσμο. Ακόμα και να μη τα πάρεις όμως θα βρουν τρόπο να παίξουν έτσι εφόσον το θέλουν ακόμα και αν είναι με κλαδιά δέντρου. Εγώ θυμάμαι έκανα τα φρίσμπι ή ο,τι άλλο σε ίδιο σχήμα έβρισκα- σάκραμ και τα πέταγα. Το θέμα είναι το ίδιο το παιδί και το πως εκδηλώνεται και εκτός του παιχνιδιού που είναι ένας αυτόνομος κόσμος για το ίδιο εκείνη τη στιγμή.
Ανειρωνικά και αυτά δίνουν χρήσιμα πράγματα

ilias90

Περιβόητο μέλος

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.
Εγω πάντως απο μικρός, θυμαμαι επαιρνα μπλοκ ζωγραφικής και ειτε ζωγράφιζα τη Μεγάλη Ιδεα και απελευθέρωση της Ανατολίας μας, είτε F-16 ελληνικά να έχουν λοκαρισμένα αντιστοιχα τουρκικά και να τους ρίχνουν.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ!

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.773 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.
Άσε Κατερινιώ μου, συν 200 μη σου πω. Βλέπω κάτι κούρδισσες με αυτόματα στο Youtube που σκατα το χα δει ή κάτι Ισραηλινές του IDF σαν αστακούς, και τρελαίνομαι.

Πόσο τέλειο η γυναίκα να είναι μηχανή, ζόρικια φονική μηχανή.

Εγω θα καταστρωνω την εισβολή κι αυτή θα έχει κάτσει και θα βαράει στα υψιπεδα της Ανατολίας, δε θα περνάει μύγα.

ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΕ, ΦΟΥΝΤΩΝΩ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Όταν με το καλό ο Νεαρός βγάλει την άδεια οπλοφορίας του, να πάτε για σκοποβολή.
Η Κατερίνα ως γνήσιο Βυζαντινό κοράσιο με υπέροχες καταβολές, αξιώσεις, φιλοδοξίες κι επιρροές, θα είναι ενα θαυμάσιο παράδειγμα για τον φίλο νεαρό να τον μυήσει στα της σκοπευτικής τέχνης.

Πρέπει να κανουμε ενα steki meeting σε σκοπευτικό όμιλο κι υστερα να παμε για γουρνοπουλα και τσιπουρα στα βλάχικα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια