Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κ.Καραμανλής διετέλεσε και πρόεδρος της Δημοκρατίας, η 2η δε θητεία του έληξε το '95, όταν δλδ οι σημερινοί 28ρηδες ήταν 15! Οπότε ναι, ένας σημερινός 28ρης μπορεί και να τον θυμάται!Η πρωθυπουργία του Κ.Καραμανλή τελείωσε το 1980. Ένας σημερινός 28ρης έχει γεννηθεί το 1981.
Λέει ότι συγκεκριμένα, η Σούπερ Κατερίνα δεν είχε τότε τέτοια άρθρα, ενώ τώρα έχει. Και ζήτησα να μου υποδείξει το τεύχος.
Για τη Σουπερ Κατερίνα κατάλαβα άλλο (αυτό που έγραψα παραπάνω)αν και πραγματικά δεν γνωρίζω την ύλη της πλέον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Απλά τον προλάβαμε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας και γενικότερα εν ζωή.Η πρωθυπουργία του Κ.Καραμανλή τελείωσε το 1980. Ένας σημερινός 28ρης έχει γεννηθεί το 1981.
Λέει ότι συγκεκριμένα, η Σούπερ Κατερίνα δεν είχε τότε τέτοια άρθρα, ενώ τώρα έχει. Και ζήτησα να μου υποδείξει το τεύχος.
Επίσης αυτό για την Σούπερ, εγώ το εξέλαβα ως υπονοούμενο για περιοδικά τύπου Cosmopolitan, τα οποία είναι πλέον της μόδας στα 15χρονα (και άνω) κορίτσια

Subject to change
e-steki.gr Founder

@fandago: Από περιέργεια, ξέρεις τότε ποιό τεύχος του Cosmopolitan έγραψε κάτι τέτοιο; Μπορείς να το βρεις; Ακόμα και για αυτό μου κάνει εντύπωση...
Τελικά την κρυάδα με το αλυσοπρίονο την κατάλαβες;

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Δεν ξέρω αν έγραψε ακριβώς τέτοιο άρθρο, απλά το "πνεύμα" των τίτλων του είναι του στυλ "κάντε τον δικό σας με 5 βήματα", "πως να τον τρελάνετε στο κρεβάτι", "της φίλης μου ο φίλος, είναι δυο φορές φίλος μου;"@fandago: Από περιέργεια, ξέρεις τότε ποιό τεύχος του Cosmopolitan έγραψε κάτι τέτοιο; Μπορείς να το βρεις; Ακόμα και για αυτό μου κάνει εντύπωση...
Τελικά την κρυάδα με το αλυσοπρίονο την κατάλαβες;![]()

Ναι να το "μοιράσουμε", ομολογώ ότι δεν το έπιασα με την πρώτη

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Και αυτές οι γενιές με τη σειρά τους θα έχουν άλλα τόσα να θυμούνται αναπολώντας την παιδική τους ηλικία και τις τότε ασχολίες τους και δε θα υστερούν σε τίποτα εφόσον τότε ήταν ευτυχισμένα και τα απολάμβαναν.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Υ.Γ. Λία, με έκανες και γέλασα, ειδικά αυτό με το game boy και το αλυσοπρίονο, το ερμήνευσα κάπως έτσι: "Για τολμήστε παιδάκια να μου ζητήσετε το game boy!"

jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πραγματικότητα:

Τα θετικά

Είναι γεγονός ότι χαρήκαμε το παιχνίδι στις αλάνες, διότι δεν είχε επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό ακόμα η οικοπεδοποίηση. Επίσης, δεν υπήρχαν τόσοι κίνδυνοι όσοι σήμερα. Θυμάμαι ότι τα καλοκαίρια παίζαμε με τις ώρες πολλά παιδιά μαζί και οι γονείς μας δεν ανησυχούσαν, διότι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Τη σημερινή εποχή αφενός μεν τα παιδιά είναι εγκλωβισμένα στις πολυκατοικίες αφετέρου δε υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και αρκετοί γονείς φοβούνται να τα αφήνουν να παίζουν στις πλατείες.
Τα αρνητικά:

Για πολλά θέματα δεν υπήρχε η αίσθηση του κινδύνου. Τα καλοκαίρια, στο σπίτι της γιαγιάς μου στον Πύργο της Ηλείας, μαζευόμασταν πολλά παιδιά στο περιβόλι της και τρώγαμε φρούτα από τα δέντρα χωρίς να τα πλένουμε. Αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο.
Επίσης, στις σχολικές εκδρομές, όταν πήγαινα στο δημοτικό, θυμάμαι ότι πίναμε από το ίδιο μπουκάλι με τις φίλες μου. Θα έπινα, λόγου χάρη, εγώ από την πορτοκαλάδα της κι εκείνη από τη βυσσινάδα μου κτλ. Κι αυτό επίσης ήταν πολύ επικίνδυνο. Αντίθετα τη σημερινή εποχή τα παιδιά είναι υποψιασμένα σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες.
Επιπλέον, τα παιδικά που βλέπαμε φαίνονταν αθώα, αλλά ουσιαστικά ήταν πορνογραφήματα. Μια παρένθεση: Ως προοδευτικός άνθρωπος αποδέχομαι την πορνεία, διότι οι ιερόδουλες επιτελούν κοινωνικό ρόλο. Δεν έχω ρατσισμό για καμία κοινωνική ομάδα. Ωστόσο, θεωρώ ότι στις παιδικές ταινίες πρέπει να υπάρχει ευαισθησία και σεβασμός στην παιδική ψυχή. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Θα θυμάστε σίγουρα (τουλάχιστον όσοι/ες είστε 35+) την Κάντυ, το γνωστό ξανθό πουτανάκι (συγνώμη για τη λέξη) με τα σγουρά μαλλιά, που μια ήθελε τον Άντονι, μια τα ξαδέλφια του, τον Στίαρ και τον Άρτζι, μία τον Τέρι, που γνώρισε στο κολέγιο, μια τον Νηλ, ακόμα και τον θείο Γουίλιαμ. Όταν μάλιστα σκοτώθηκε ο Άντονι σκοτώθηκε πέφτοντας από το άλογο, η Κάντυ την έπεσε στα ξαδέλφια του. Στις 9 του μακαρίτη,

Άλλο πάλι: Ενώ από τη μια θεωρούσαμε ταμπού το να μιλήσουμε για το σεξ, όταν πηγαίναμε στο δημοτικό, από την άλλη δεν αλλάζαμε θέμα. Τουλάχιστον σήμερα τα παιδιά είναι πιο ειλικρινή.
Ίσως ακούγομαι κυνική, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα (τουλάχιστον ως έναν βαθμό.).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάτι άλλο: Η "αγνή" δεκαετία του 80 (που ήμουν παιδί) ήταν γεμάτη από υποκρισία και προσποιητή ηθική. Σήμερα, λ.χ., οι γονείς μιλούν ελεύθερα στα παιδιά τους για το σεξ, ενώ τότε ήταν ταμπού μια τέτοια κουβέντα. Μεγαλώσαμε σε έναν ψεύτικο κόσμο, αγνοώντας την πραγματικότητα, τους φυσικούς και τους κοινωνικούς της νόμους. Τι να εξειδανικεύσω λοιπόν; Δεν θεωρώ ότι η δική μας γενιά είχε κάτι καλύτερο από την τωρινή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Δεν έπαθες όμως ποτέ τίποτα, πράγμα που σημαίνει πως ίσως και να μην ήταν επικίνδυνο τελικά εκείνη την εποχή, ενώ ίσως είναι τώρα.Τα αρνητικά:
Για πολλά θέματα δεν υπήρχε η αίσθηση του κινδύνου. Τα καλοκαίρια, στο σπίτι της γιαγιάς μου στον Πύργο της Ηλείας, μαζευόμασταν πολλά παιδιά στο περιβόλι της και τρώγαμε φρούτα από τα δέντρα χωρίς να τα πλένουμε. Αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο.
Επίσης, στις σχολικές εκδρομές, όταν πήγαινα στο δημοτικό, θυμάμαι ότι πίναμε από το ίδιο μπουκάλι με τις φίλες μου. Θα έπινα, λόγου χάρη, εγώ από την πορτοκαλάδα της κι εκείνη από τη βυσσινάδα μου κτλ. Κι αυτό επίσης ήταν πολύ επικίνδυνο. Αντίθετα τη σημερινή εποχή τα παιδιά είναι υποψιασμένα σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες.
Μην ξεχνάς πως ο λόγος που δεν πρέπει να τρώμε καρπούς χωρίς να τους πλύνουμε είναι κυρίως τα φυτοφάρμακα, που όμως δεν τα χρησιμοποιούσαν τόσο τότε και κυρίως όχι στα δικά τους δέντρα.
Επίσης το να πίνεις από το ίδιο ποτήρι ή μπουκάλι που θα πιεί και ένα άλλο παιδάκι, τότε δεν ήταν τόσο επικίνδυνο όσο είναι τώρα. Δεν είχαν σκάσει ακόμα ένα σωρό μολυσματικές ασθένειες που πλέον μας έχουν υποψιάσει.
Και τέλος μην ξεχνάς τους παιδικούς σταθμούς που πλέον μεγαλώνουν όλα τα παιδάκια γιατί οι γονείς τους εργάζονται και οι δυό. Τα μικρά είναι συνέχεια άρρωστα γιατί κολλάνε το ένα με το άλλο σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ παλιά αυτό γινόταν από τα σχολικά χρόνια και μετά.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το κακό είναι οτι τότε δεν ήμουν σε θέση να εκτιμήσω όλ'αυτά.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Λίγος προβληματισμός

Μετάφραση στο γερμανικό: όταν ήμουν παιδί, το κοινωνικό μου δίκτυο ονομαζόταν ''έξω''
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Λίγος προβληματισμός
Μετάφραση στο γερμανικό: όταν ήμουν παιδί, το κοινωνικό μου δίκτυο ονομαζόταν ''έξω''
Eίσαι ρεαλιστικότατη!

Στα δικά μου παιδικά χρόνια (80s) βέβαια υπήρχε και πολύ υποκρισία. Σχολούσαμε από το κατηχητικό και στο δρόμο λέγαμε όλο για αγόρια!

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Eίσαι ρεαλιστικότατη!![]()
Είμαι τυχερή που μέχρι τα 10 μου μπορεί και λίγο περισσότερο δεν είχα υπολογιστή

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι τυχερή που μέχρι τα 10 μου μπορεί και λίγο περισσότερο δεν είχα υπολογιστή![]()
Εμένα μου τον έκανε δώρο ο πατέρας μου στα 18 μου χρόνια, όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο. Την ίδια χρονιά (1995) η μητέρα μου μου έκανε δώρο ένα κινητό.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Γενικά στις μέρες μας κατηγορείται η κοινωνία ότι έχει πάρει τον κατήφορο σε σχέση με τις δεκαετίες 70s - 80s σε κινδύνους και εγκληματικότητα που αφορά τα παιδιά, οι γονείς είναι υστερικοί με τον κίνδυνο ενώ οι παλαιότερες γενιές γονέων είχαν άγνοια κινδύνου κτλ:
Lea Verou:
Δεν είναι ακριβώς ότι οι γονείς μας είχαν άγνοια κινδύνου, είναι ότι εμείς έχουμε υπερβολική γνώση κινδύνου. Είναι γνωστό στην ψυχολογία ότι όταν ακούμε για ένα περιστατικό τείνουμε να υπερεκτιμούμε τη συχνότητα του (availability heuristic). Όποτε όταν τα media μας βομβαρδίζουν όλη μέρα με ο,τι ατύχημα, απαγωγή, κακοποίηση συμβαίνει, τείνουμε να αποκτούμε την άποψη ότι ζούμε σε πολύ επικίνδυνο κόσμο, ενώ με βάση στατιστικές, ο κόσμος είναι πιο ασφαλής τώρα απ’οτι ήταν γενιές πριν. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για αυτό το φαινόμενο, ψάξε το βιβλίο Small animals: Parenthood in the age of fear
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.