όσο μεγαλώνω τα σκέφτομαι όλα αυτα....
και ναι τα έχω κάνει πολλές φορες κουβέντα με φίλους....
με αυτους της δικής μου γενιάς που ειχαν όντως την τυχη να μεγαλώσουν σαν παιδια!
Και το μόνο που καταλήγω μονιμως ειναι μια απεραντη θλιψη και μια αγωνια....
Αγωνία για τα δικά μου παιδια!
Οταν με το καλό κάνω... πως θα μεγαλώσουν....
Κι εκεί ερχεται το καλοκαιρι....
Που όταν ανοιγω το παραθυρο ακουω από κατω στο στενο τους πιτσιρικάδες να βριζουν μ@λ@κα ο ένας τον άλλον και γω να το παιζω και καλα κακια και να βγαινω στο μπαλκονι και να τους λεω να μιλανε καλυτερα...
Και να ανοιγω ακομα πιο πολυ τα παραθυρα για να τους ακουω που παιζουν και απο μεσα μου να γελαω... και να θυμαμαι (σε ευχαριστω πολύ Θεε μου για αυτό.... ΘΥΜΑΜΑΙ!) τα δικά μου χρόνια, και το δικό μου στενο κατω απ το πατρικό μου σπιτι και την κυρα Ευθαλια που φωναζε να μιλαμε καλυτερα!
Αραγε να γελαγε κι εκεινη από μεσα της?
Και να θυμαμαι ότι πριν 10 χρόνια που αγορασα το σπιτι μου και ήμουν μόλις 25 το αγορασα εδω ακριβως για αυτο τον λόγο... για το αδιεξοδο στενο κατω απ το σπιτι που θα μπορουν κάποια στιγμή να παιζουν τα βλασταρια μου....
Ναι το ειδα να ερχεται αυτο....
Και νιωθω θλιψη για τη γενια του Nitendo και η γενια αυτη σιγουρα νιωθει θλιψη για τη γενια μου που δεν ηξερε να παιζει τπτ αλλο εκτος από ξυλικι... πεντοβολα... μακρια γαϊδουρα....
Και τελικα αναλογιζομαι ξανα και ξανα... θα ειναι έτσι και τα δικα μου παιδια?
Θα αναγκαστω να μπω και γω σε αυτο το τριπακι? Θα ΠΡΕΠΕΙ να τους αγορασω gameboy για να μην τα κοροϊδευουν τα άλλα παιδια?
Η κουμπάρα μου τουλαχιστον αυτο μου ειπε....
"επρεπε να του το παρω γιατι όλα τα παιδια ειχαν και ο δικος μου ηταν σαν ουφο"
Κι εμεινα αποσβολομενη να την κοιταω....
Και αναρωτιεμαι... μηπως να τα μαζεψω και να φυγω απ την Αθηνα?
Στην επαρχια τα πραγματα ειναι -ακόμα- πιο αγνά....
Τι μπορω να κανω για τα παιδια μου για να μεγαλωσουν σαν παιδια όπως μεγαλωσα εγω?
Και καταλήγω....
Το μονο που μπορω να κανω ειναι να ΘΥΜΑΜΑΙ.... ότι ήμουν και γω παιδι...
Να ΘΥΜΑΜΑΙ πως επαιζα.... να μάθω στο παιδι μου να παιζει αμπαριζα... μπορει και να του αρεσει....
Να μάθω να παιζω και γω gameboy ωστε να μην εχουμε το χασμα.... μπορει και να μου αρεσει....
Αν παραμινω παιδι... θα βοηθησω το παιδι μου να μεγαλωσει σαν παιδι

Αυτος ειναι ο στοχος μου... αυτο ειναι το οραμα μου και οι βλεψεις μου για το πως θα ήθελα να μεγαλωσω τα δικα μου παιδια...
Ευχομαι καποια στιγμή να ευλογηθω και να τα καταφερω....