Παιδικές ερωτήσεις. Γιατί;

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών, επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3.923 μηνύματα.
Σε αυτό το θέμα θα μιλήσουμε για τις παιδικές μας απορίες που μέχρι σήμερα συνεχίσουμε να τις έχουμε ή για ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά αλλά δεν ξέρουμε την απάντηση.

Εννοείται, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο θεός είναι καλός;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο μικρός μου ο ανηψιος:

-Θεία πότε θα πάς στον ουρανό;
-Δεν ξέρω παιδί μου
-Θεία αν πάς στον ουρανό θα είαι γέρος ή νέος;
-Γιατί ρωτάς;
-Θ'ελω να ξέρω αν θα με αφήσουν να έρθω στην κηδεία:hmm:

Εμένα με ρώτησε ο γιος μου γιατί κουνάει ο σκύλος τηv ουρά του αριστερά - δεξιά όταν περπατάει και όχι πάνω - κάτω.

Εμένα με ρώτησε ο γιος μου γιατί κουνάει ο σκύλος της ουρά του αριστερά - δεξιά όταν περπατάει και όχι πάνω - κάτω.

:confused: ..... αλήθεια, καλή ερώτηση! Τι του απάντησες;;;

"Tόσο καιρό στο σχολείο διαβάζω ιστορία και τη μαθαίνω σα νερό.
Mα στο μυαλό μου γυρνά η ίδια απορία, που να την λύσω δεν μπορώ.
Γιατί οι άνθρωποι μαλώνουν;
Γιατί δε ζουν ειρηνικά;
Γιατί δε θέλουν να έχουν φίλους όπως εμείς που 'μαστε παιδιά;
Γιατί να πολεμούν με όπλα;
Γιατί κακίες να κρατούν;
Γιατί με τα παιδιά δε μοιάζουν, που τόσο εύκολα συγχωρούν;.
Kάθε φορά που μιλούν για πόλεμο στο σπίτι εγώ φοβάμαι πιο πολύ. Tο 'μαθα πια πως ποτέ ο πόλεμος δε λείπει, ούτε θα λείψει από τη γη"

Παιδικό τραγουδάκι που μας έκαναν στο δημοτικό. :)

-petros

Τελευταία επεξεργασία:
Εχω ένα άσκημο συνήθειο και πίνω νερό απευθείας απο την βρήση,μια μέρα με βλέπει ο ανηψιος μου και ρωτάει την μάνα του:
Μαμά γιατί δεν πίνουμε και μείς σαν την θεία αντί σε ποτήρια
και η αδερφή μου
Γιατί δεν είμαστε ζώα σαν την θεία σου παιδί μου..:redface:

"Δεν ξερω μορακι μου":redface::redface::redface:

:P .... Καλά έκανες! .... :P:P:P

Δεν είναι φοβερό όμως, πόσα πράγματα παρατηρούν τα παιδιά, που εμείς τα θεωρούμε άνευ σημασίας;

Εμένα μια φορά με ρώτησε η μικρή ξαδέρφη μου (6 ετών):
"Να σου πω, αφού ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα και από αυτούς έγινε ο κόσμος, πως γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μαύροι, κίτρινοι και κόκκινοι;;;" :)

Εμένα μια φορά με ρώτησε η μικρή ξαδέρφη μου (6 ετών):
"Να σου πω, αφού ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα και από αυτούς έγινε ο κόσμος, πως γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μαύροι, κίτρινοι και κόκκινοι;;;"

:)..Αντε τωρα τι να τις απαντησεις???:D

Γενικα τα πιτσιρικια εχουν τρελο γελιο.Παρατηρουν πραγματα που εσυ απλα τα θεωρεις δεδομενα..

Ο μικρος μου ανιψιος οταν ηταν 4,5 ηθελε να γινει ποδοσφαιριστης σαν τον Ροναλντινιο που εβλεπε στην τηλεοραση..Και λεει σε καποια φαση στη μαμα του:

Καλα ρε μαμα,οταν ομως θα τελιωνει ο αγωνας εγω θα μενω μεσα στην τηλεοραση??

:)..Αντε τωρα τι να τις απαντησεις???:D

Γενικα τα πιτσιρικια εχουν τρελο γελιο.Παρατηρουν πραγματα που εσυ απλα τα θεωρεις δεδομενα..

Ο μικρος μου ανιψιος οταν ηταν 4,5 ηθελε να γινει ποδοσφαιριστης σαν τον Ροναλντινιο που εβλεπε στην τηλεοραση..Και λεει σε καποια φαση στη μαμα του:

Καλα ρε μαμα,οταν ομως θα τελιωνει ο αγωνας εγω θα μενω μεσα στην τηλεοραση??

:hehe::hehe::hehe:

Εγω αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ειχα ρωτησει, εαν μας βλεπουν αυτοι που λενε ειδησεις ή οι κυριες που εκφωνουν το προγραμμα..ειχα παρει αρνητικη απαντηση και συνεχιζα να ρωταω και γιατι δε μας μας βλεπουν, αφου μας κοιτουν στα ματια και εμεις τους βλεπουμε....:P
Σιγουρα δεν ειχα παρει ικανοποιητικη απαντηση, γιατι για πολυ καιρο την ωρα που ειχε ειδησεις ή τις εκφωνητριες του προγραμματος, εκρυβα το δαχτυλο που εβαζα στο στομα για να μη με δουν και με κοροιδεψουν και καθομουν σουζα! :D
Ειχα προβληματα, δεν μπορειτε να πειτε:P:D

Είναι λίγο μακάβριο, σας προετοιμάζω, αλλά είναι το μοναδικό "γιατί" που μου 'χει μείνει.

Ήμουν 6 και η αδερφή μου 4 χρονών και στην κηδεία του παππού μου γυρίζει και λέει στη μάνα μου:
-Μαμά γιατί βάλατε τον παππού στη βάρκα;
-Θα πάει ταξίδι παιδί μου
:/:

Γιατί άραγε "ζαρώνουν" τα δάχτυλά μας όταν είναι πολύ ώρα στο νερό?? :worry:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μαζευετε νερο μεσα τους και για αυτο γινονται ετσι, και ειναι περισσοτερο αιστιτο στα δαχτιλα λογο της δομης τους, αν μεινεις πολλες ωρες θα ζαρωσεις ολοκληρος

Γιατί; Να. :)

Οκ, να.

Τελευταία επεξεργασία:
Γιατι υπαρχουν τα σύννεφα???

O διαγωνισμος της κουκουρούκου κληρώνει 10 ποδήλατα. Μα τι θα τα κάνει ο νικητής 10 ποδήλατα; :hmm:

ένα πολύ αστείο που άκουσα:

"Γιατί ο Χριστός δεν έχει επίθετο?''

τι του λες?:hmm:

Γιατι όταν απανταμε στο τηλεφωνο λέμε "ναι, παρακαλώ ή οριστε"??????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back