Φροντιζω τον εαυτό μου από παντού με διάφορους τρόπους, ψυχικά και σωματικα. Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά το γιατί σκάνε από το πουθενα αυτά τα συναισθήματα
Καλημερα !
Οσα χρονια και να περασουν οση δουλιτσα λες οτι εχεις κανει παντα θα σκανε γιατι πολυ απλα ειναι συναισθηματα .
Η λυπη ή η χαρα μπορει να ερχεται σχεδον καθημερινα στην ζωη σου .
Εσυ ειτε την λυπη ειτε την χαρα της εχεις συνδυάσει με ορισμενα βιωματα και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε .
Οποτε υποσυνειδητα και τελειως ασυναισθητα θα ερχονται στην επιφανεια σε καθε ευκαιρια και τα αντιστοιχα συναισθηματα .
ενώ τα έχω δουλέψει. .Έχω αποδεχτεί την πραγματικότητα όμως ψυχολογικά με στενοχωρεί ότι μεγάλωσα με ελλείψεις.
Αυτο δεν σημειανει δουλεια ή τουλαχιστον ολοκληρωμενη δουλεια ωστε να πεις οτι πλεον θα μαθεις να ζεις με αυτα αλλα
χωρις να σε επηρεαζουν .
Ναι η αποδοχη για το οτιδηποτε μας συμβαινει ειναι το πρωτο βημα .Οχι ομως το τελειωτικο ωστε να προβληματιζομαστε γιατι ακομα δεν νιωθουμε καλα .
Τα μετεπειτα και καθοριστικα ειναι αυτα που θα μας μαθουν να κατευθεινουμε εμεις το μυαλο μας και τις σκεψεις μας ωστε οταν μας επισκεφτονται (με οποιαδηποτε αφορφη )να ξερουμε πως θα το διαχειριζομαστε ωστε να μην μας φερνουν σε αυτη την θεση που εισαι εσυ σημερα .
Αυτο δυστηχως δεν το εχεις καταφερεις εσυ ακομα απο τον τροπο που μας λες οτι αντιδρας αλλα το κυριοτερο ?
Οτι το αναγνωριζεις και εσυ ,σε επηρεαζουν ακομα και σημερα παρα την αποδοχη τους ..
Οταν ενα γεγονος μας αφηνει κατι τραυμαματικο μαθαινουμε να το εχουμε στο μυαλο μας αλλα με θετικο προσιμο .
Θα μου πεις τι θετικο προσιμο να βαλω σε μια ισως κακοποιητικη παιδικη εμπειρια και θα εχεις και δικιο .
Θα βαλεις
θετικο προσημο στο σημερα .Το οτι
εισαι καλα ,εχεις αποδεχτει οτι εχει γινει κατι το οποιο σιγουρα
ΔΕΝ ευθύνεσαι εσυ ,
καταφερες ομως και βγηκες απο ολο αυτο και
προχωρας . .
Δες μονο τις λεξεις που χρησημοποιησα ..Δεν σου βγαζουν αυτοματα κατι θετικο ?
Κανεις θετικες σκεψεις,δηλαδη μαθαινεις να χρησημοποιειες
μονο θετικες λεξεις , με βαση τα καλα γεγονοτα ,ακομα και αν αυτα ειναι λιγοτερα απο τα αρνητικα .
Προσεχε να μην μαθεις στην ζωη σου μεσα απο ολο αυτο να θυματοποιησε ασυναισητα ..
Αν υιοθετησεις αυτη την νοοτροπια τοτε λυπαμαι που θα στο πω αλλα ακομα πιο δυσκολα θα ειναι να βγεις απο το συγκεκριμενο τουνελ .
Να εκπαιδευσουμε θελει το μυαλο μας να σκεφτεται-χρησιμοποιεί τα θετικα που εχουμε και οχι να μενουμε στα αρνητικα .Εσυ ακομα και σημερα εχεις ενα αρνητικο προσιμο .Υπερτερουν στο μυαλο σου ,παρα την αποδοχη του ΜΟΝΟ τα αρνητικα .
Οποτε πως περιμενεις να νιωθεις καλα οταν με την παραμικρη ασχετη αφορμη αισθανεσαι ενα συναισθημα που το εχεις στο μυαλο σου μονο με αρνητικο προσιμο και οχι με το θετικο της εξελιξης σου ?
Ειναι λιγο δυσκολο να σου το δωσω να το καταλαβεις αυτο,την φιλοσοφια αυτου , μεσο του γραπτου λογου και οσο πιο απλα μπορω.
Αυτο θα το κανει ομως ενας επαγγελματιας που θα εχεις κοντα σου ,θα ξερει την σημερινη σου εξελιξη και μεσα απο αυτη θα σου επισημανει και θα σου μαθει το τροπο που θα φερνεις στο μυαλο μονο τα θετικα ..
Στην αρχη αυτο γινενται καταναγκαστηκα ..Πιεζεις τον ευατο σου σε καθε αρνητικο να κανει στροφη και να σκεφτεται το οποιο θετικο ..
Επειτα μετα απο αρκετο καιρο αυτοματα η σκεψη σου θα πηγαινει στο θετικο με καθε αφορμη και επναφορα τετοιων συναισθηματων ..
Με λιγα λογια εχεις πολυ δουλεια ακομα μπροστα σου με ενα επαγγελματια ψυχικης υγειας που θα σου δειξει τον τροπο που θα το κανεις ολο αυτο
Δηλαδή είναι μια κατάσταση που με κυνηγά χωρίς να το επιλέγω εγω.
Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ότι δεν μου λείπει η οικογένεια μου γιατί δεν ξέρω πως είναι να σου λείπουν οι δικοί σου.. Δεν υπάρχει το βίωμα αλλά πιο βαθιά υπάρχει κάτι επώδυνο.
Ευκαρια να φτιαξεις μια δικη σου ουτοπία-κοσμοθεωρια με θετικο προσιμο ..
Οταν υπαρχουν τετοια βιωματα που
ΔΕΝ ξερουμε, στην παρουσα φαση θα βοηθησει να φτιαξουμε αυτο που αργοτερα δεν θα μας προκαλει κατι αρνητικο ..
Οσο σκληρο και να ειναι αυτο που θα σου πω ΕΣΥ και μονο ΕΣΥ θα το λαβεις σαν καλο .
Σκεψου οτι αν ειχες οικογενεια να ησουν σε πολυ πιο ασχημη θεση οποτε για καλο δεν εχεις ..
Αν το διαβασει καποος τριτος ο οποιος εχει μονο θετικες εμπειριες θα πει τι λεει τωρα ?Ξερεις τι σημαινει οικογενεια ?
Ενω αν το διαβασει καποιος τρττος ο οποιος ομως εχει ζησει το πολυ σκληρο προσωπο της οικογενειας με κακοποιησεις ,ξυλοδαρμους υποτιμησεις και πολλα αλλα ,θα πει πολυ καλα τα λεει ..
Βλεπεις εδω πως
ενα και μονο βιωμα εχει
δυο τελιως διαφορετικες οψεις .,,
Αυτο συμβαινει
στα παντα στην ζωη μας,φιλοσοφια πρεπει να σου γινει αυτη η φραση και αυτοματα να δεις τι δυναμη θα σου δωσει ...δεν υπαρχει ουτε ενα που να μην μπορουμε να του δωσουμε εστω ενα μικρο θετικο
Εσυ στην προκειμενη περιπτωση επιβαλεται να διαλεξεις αυτη με το θετικο πρόσημο...σκληρο το ξερω αλλα πρεπει δεν γινεται αλλιως ..
Ενα απλο παραδειγμα σου δινω πως κατι αρνητικο που μας βασανιζει και ειναι αβέβαιο και που φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να το εξακριβωσουμε ποτε
, πλεον του δινουμε εμεις το προσιμο που θελουμε για την ηρεμη κυριως αλλα και σωστη εξελιξη μας ,οποτε αυτοματα απωθείται και απο το μυαλο μας ..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 17 Μαΐου 2022
Ναι, πιάνω τον εαυτο μου κάποιες φορές να κάνω αυτό που περιγραφεις. Να ακολουθώ δηλαδή αυτό που μου έχουν μάθει και όχι αυτό που πραγματικά ειμαι
Για εμενα αυτο με συγχωρεις αλλα δεν το κανεις ακομα ..τουλαχιστον συνειδητα ωστε να βλεπεις και αποτελεσματα...
Και στο λεω αυτο γιατι εκει που ησουν ημουνα και εδω που ειμαι το ξερω οτι
μπορεις να ερθεις,αρκει να εχεις διπλα σου στην αρχη εναν ανθρωπο που θα σου δειξει τον τροπο