Παναγιωτόπουλος: Αυξάνεται από 9 σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

Συμφωνείτε με την αύξηση της θητείας;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 29)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
1)...απ' όλους εμάς που πήγαμε στρατό και φάγαμε παραπανήσιες υπηρεσίες στο κεφάλι εξαιτίας τους...

σιγά ρε κομάντο πόσο σε πήγαινε δηλαδή και έμπαινες μέσα 5-1; γιατί εγώ όποιον ρώτησα Έβρο κάτω από 1-2 δεν άκουσα

οι εμπλοκές πέφτουν τα καλοκαίρια και εν μέρει λόγω αδειών των μονιμάδων οπότε οι υπηρεσίες αντί να μειώνονται αυξάνονται, βέβαια αυτά είναι και στην ευχέρεια των διοικητών να ορίσουν. Οπότε να πω πως μας φταίει το 9μηνο να το καταλάβω τα υπόλοιπα αστα στην ησυχία τους.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,309 μηνύματα.
Kαι ο Ρασούλης έλεγε:

"άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο να σε παθαίνει εκείνη..." :tongue:

Γιάννη με συγχωρείς φίλε, αλλά στρατιωτική θητεία να μαζεύεις σερβιετικά και χεσμένα μωρομάντηλα από παστίτσιο με κρέμα γάλακτος, δεν είναι θητεία αλλά κάτι άλλο. Αν με αυτό νομίζουμε ότι εκπληρώνουμε το χρέος στην πατρίδα και κοροϊδευόμαστε με προσαυξήσεις για μικροκομματικές εντυπώσεις συν πλην 2-3 μήνες, καλύτερα να μην υπάρχει θητεία. Η Τουρκία για να κάνει επεισόδιο, πόλεμο ή ότι άλλο θέλουν στα social media οι κουτόφραγκοι Ελληνάρες, θα πρέπει να πάρει την άδεια από το ΝΑΤΟ πρώτα. Δεν ζούμε την εποχή του 1922.

Δεν πεθαίνεις για την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση φίλε αλλά για να είναι ελεύθερη η πατρίδα σου. 10 εκατομμύρια νεκροί Σοβιετικοί στρατιώτες στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945 ( εισβολή των Γερμανών- Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα ). Νομίζεις όλοι αυτοί ήσαν κομμουνιστές; Πολλοί από αυτούς ήταν φιλομοναρχικοί ή εθνικιστές που όμως δεν πρόδωσαν την χώρα τους για μία απάνθρωπη κυβέρνηση και έπεσαν για την Γη τους ακόμα και αν πολλοί από αυτούς προέρχονταν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας όπου τους έσερναν οι Σοβιετικοί και τους πετούσαν στο Μέτωπο στις πρώτες γραμμές για να τελειώνουν μια για πάντα με αυτούς. Έτσι πάει. Ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης θα κάνουν διακοπές πάλι σε καμία Αίγυπτο όταν οι νέοι θα ρίχνονται στο Μέτωπο σαν πρόβατα στην σφαγή.

Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ. Προφανώς και χρειάζεται εκ θεμελίων αλλαγές η δομή της τωρινής στρατιωτικής θητείας. Θα ήταν ωραίο να ζούσαμε σε κόσμο απόλυτης ειρήνης και να μην υπήρχαν στρατιωτικές δαπάνες αλλά δεν θα μιλάμε για wet dreams τώρα.

Ο καθένας πλέον κάνει ό,τι θέλει. Το ΝΑΤΟ αντί να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες μένει μακριά. Αφού το είπαν ξεκάθαρα, δεν μπλεκόμαστε σε διενέξεις μεταξύ μελών της συμμαχίας. Συνεπώς αν γίνει Ελληνοτουρκικός πόλεμος αυτοί θα πουλάνε όπλα και στις δύο μεριές και θα βγουν κερδισμένοι. Οι διεθνείς φορείς απέτυχαν παταγωδώς. Ποιος ΟΗΕ ποια Ανθρώπινα Δικαιώματα;
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα άτομα που σκοπεύουν να σπουδάσουν, αν υπηρετούν υποχρεωτικά έναν χρόνο οι άνδρες, θα εισέρχονται στην τριτοβάθμια έναν χρόνο αργότερα από τις γυναίκες. Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες ή και όχι, δεν έχω στοιχεία να τεκμηριώσω κάτι από τα δύο, αλλά το θέτω επί τάπητος.

@giannhs2001 Πάντως, για τους Σοβιετικούς μη βιάζεσαι να τους βαφτίσεις πατριώτες για να εξυπηρετήσεις τη ρητορική σου. Ανάμεσα στον θάνατο στο μέτωπο και στην εξόντωση στη Σιβηρία νομίζω ότι πολλοί θα προτιμούσαν το πρώτο - μιας και εκεί έχει και μία πιθανότητα να ξεφύγεις. Δεν είναι ότι ήταν τόσο πατριώτες απαραίτητα...
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
Η Τουρκία για να κάνει επεισόδιο, πόλεμο ή ότι άλλο θέλουν στα social media οι κουτόφραγκοι Ελληνάρες, θα πρέπει να πάρει την άδεια από το ΝΑΤΟ πρώτα. Δεν ζούμε την εποχή του 1922.
Αν νομίζεις ότι το ΝΑΤΟ θα κουνήσει ένα δαχτυλάκι αν ο Τούρκος θελήσει να πατήσει Ελληνικό έδαφος είσαι βαθιά νυχτωμένος...
σιγά ρε κομάντο πόσο σε πήγαινε δηλαδή και έμπαινες μέσα 5-1; γιατί εγώ όποιον ρώτησα Έβρο κάτω από 1-2 δεν άκουσα

οι εμπλοκές πέφτουν τα καλοκαίρια και εν μέρει λόγω αδειών των μονιμάδων οπότε οι υπηρεσίες αντί να μειώνονται αυξάνονται, βέβαια αυτά είναι και στην ευχέρεια των διοικητών να ορίσουν. Οπότε να πω πως μας φταίει το 9μηνο να το καταλάβω τα υπόλοιπα αστα στην ησυχία τους.
Δεν το λέω ντε και καλά για μένα εξυπνούλη...το λέω για τα παιδιά που πήγαν σε Έβρους, νησιά κ.λπ. (που ΚΑΙ εδώ έχουν ευθύνη οι ψευτογιωτάδες, γιατί αν πήγαιναν όλοι θα είχαν περισσότερες πιθανότητες για μετάθεση κοντά στο σπίτι τους όσοι το είχαν πραγματικά ανάγκη) και τους πήγαινε από 15-1 και πάνω τις περιόδους "αιχμής" γιατί κάτι άλλοι εξυπνούληδες που κοιμούνται όλη μέρα, τους ζουν οι γονείς τους στα 30+ κ.λπ. θεώρησαν ότι "θα χάσουν το χρόνο τους" αν πάνε 9 μήνες (7-8 "καθαρούς" στη χειρότερη) να βγάλουν την υποχρέωση (απέναντι στο συμπατριώτη τους και στον ίδιο τους τον εαυτό, ούτε στην "πατρίδα" ούτε πουθενά αλλού)...
Δεν πεθαίνεις για την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση φίλε αλλά για να είναι ελεύθερη η πατρίδα σου.
Ας μην κοροϊδευόμαστε φιλαράκο μου, ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος του σήμερα δε θέλει να πάει να πολεμήσει και να ρισκάρει τη ζωή του για καμία "πατρίδα" και κανένα κράτος...
Εγώ λέω το άλλο, ότι ρε παιδί μου τι να κάνουμε σπάει ο διάολος το ποδάρι του, μπαίνει το κράτος στο οποίο ζεις μόνιμα, έχεις ιθαγένεια κ.λπ. σε εμπόλεμη κατάσταση κι επειδή δεν έχει επαγγελματίες στρατιώτες κλείνουν τα σύνορα κι επιστρατεύονται οι απλοί πολίτες (καλή ώρα όπως θα γίνει στην Ελλάδα αν μπει σε πόλεμο)...ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ εσύ σ' αυτή την περίπτωση, από τη στιγμή που είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ πλέον να πολεμήσεις;
Κάνεις το καθήκον σου ή ψάχνεις βάρκα να φύγεις όπως όπως;:rolleyes:
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα άτομα που σκοπεύουν να σπουδάσουν, αν υπηρετούν υποχρεωτικά έναν χρόνο οι άνδρες, θα εισέρχονται στην τριτοβάθμια έναν χρόνο αργότερα από τις γυναίκες. Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες ή και όχι, δεν έχω στοιχεία να τεκμηριώσω κάτι από τα δύο, αλλά το θέτω επί τάπητος.
Άλλο ένα σοβαρό θέμα για το οποίο κανείς δε μιλάει: γιατί δε θητεύουν στον Ελληνικό στρατό υποχρεωτικά ΚΑΙ οι γυναίκες;:whistle:
 
Τελευταία επεξεργασία:

hirasawayui

Νεοφερμένος

Ο hirasawayui αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 66 μηνύματα.
1)Το ότι δεν "στιγματίζουμε" ως καθυστερημένους, ζαβούς, ανίκανους κ.λπ. ανθρώπους με μαϊμού Ι5 δε σημαίνει ούτε ότι "η εποχή που ο στρατός ήταν must πάει" (ο στρατός παραμένει "must" για χώρες όπως η Ελλάδα κι ευτυχώς οι περισσότεροι νέοι Έλληνες εκπληρώνουν αυτή τους την υποχρέωση) ούτε ότι οι μαϊμού Ι5 θα γίνουν ποτέ αποδεκτοί, συμπαθείς κ.λπ. απ' όλους εμάς που πήγαμε στρατό και φάγαμε παραπανήσιες υπηρεσίες στο κεφάλι εξαιτίας τους...

2)Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι απ' όσους μιλούν για "χάσιμο χρόνου" στο στρατό (που όντως είναι για έναν ώριμο και συγκροτημένο άντρα με "στρωμένη" ζωή) δεν κάνουν τίποτα στη ζωή τους κι έχουν χάσει χρόνο σε πολύ πιο ανούσια πράγματα από τη στρατιωτική θητεία...

3)Ο θεσμός δεν πρόκειται να καταργηθεί, απλούστατα γιατί λεφτά για επαγγελματίες στρατιώτες δεν υπάρχουν...κι όσο τα Ι5 αυξάνονται μετά τους 12 μήνες η θητεία θα γίνει 18, μετά 24 κ.ο.κ.
1) Στο κέντρο που ήμουν και ήμασταν καμιά 150-200 άτομα, εκεί που καθόμασταν, ρωτάει ένας αξιωματικός "παιδιά, αν δεν ήταν υποχρεωτική η στράτευση, πόσοι θα ερχόσασταν?" Σε πληροφορώ πως μόλις 5 άτομα σήκωσαν το χέρι τους.
Τις παραπανίσιες υπηρεσίες που έφαγα προσωπικά, δεν τις χρεώνω σε αυτούς που πήραν μαϊμού ι5, στους αντιρησσίες κλπ. Αν δεν υπήρχε το τρέξιμο και η βαβούρα για όλο αυτό, το τι θα γίνει αν δεν, τι επιπτώσεις μπορεί να έχω κλπ κλπ και γω το ίδιο θα έκανα. Αν μπορώ να τις χρεώσω κάπου -που ούτε αυτό θα το κάνω, γιατί πάλι στη θέση τους και γω το ίδιο θα 'κανα- είναι τα βύσματα, αλλά κυρίως απ' το λάθος προγραμματισμό του στρατου γενικά. Δεν γίνεται π.χ. να μου χεις 1000 (τυχαία λεω) άτομα να κάθονται σε γραφεία και να τα ξύνουν και άλλα 1000 να τους πηγαίνουν 8-1. Δεν γίνεται(πραγματικό περιστατικό) εμένα να με πηγαίνει 7-1 επι 3 μήνες και στο ίδιο στρατόπεδο στα 2 άλλα τάγματα να τους πηγαίνει 1-1 και 1-2 αντίστοιχα. Για να μην αναφερθώ πανελλαδικά...

2) Είναι χάσιμο χρόνου για τον οποιοδήποτε. Στη χώρα που ο βασικός είναι 550 και τα τελευταία χρόνια για να νοικιάσεις μια τρύπα 25 τετραγωνικών θες 300 ευρώ, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να πετάξεις ένα χρόνο απ τη ζωή σου. Όλοι/ες κοιτάμε πως θα αποκτήσουμε μια α' εργασιακή εμπειρία, συνεχείς επιμορφώσεις, πτυχία, σεμινάρια, συνεχείς επιμορφώσεις, σεμινάρια, πτυχία και repeat. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να τα ξύσει για ένα χρόνο, θα είναι περισσότερο εποικοδομητικό για τον εαυτό του. Γιατί βαρέθηκε να διαβάζει απ' τη 1η Γυμνασίου εως και το πτυχίο του ασταμάτητα, γιατί βαρέθηκε να δουλεύει σαν ζώο σε γαλέρες. Για τον οποιοδήποτε λόγο, δικαίωμά του.

3) Καλά τώρα, διαφωνώ εντελώς. 10+ δις για αεροπλάνα και βαπόρια(προκλητικό ποσό), πεταμένα μύρια στον "μεγάλο περίπατο", σκοιλ ελικικου...από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις.
Τα ι5 θα αυξηθούν κατακόρυφα αν γίνει 12μηνη, το θεωρώ δεδομένο. Η μέση οικογένεια έχει χάσει την υπομονή της και δεν θα κάτσει να πετάξει 2000+ χιλιάρικα για έναν "αναγκαστικό" και αναχρονιστικό θεσμό.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δεν το λέω ντε και καλά για μένα εξυπνούλη...το λέω για τα παιδιά που πήγαν σε Έβρους, νησιά κ.λπ. (που ΚΑΙ εδώ έχουν ευθύνη οι ψευτογιωτάδες, γιατί αν πήγαιναν όλοι θα είχαν περισσότερες πιθανότητες για μετάθεση κοντά στο σπίτι τους όσοι το είχαν πραγματικά ανάγκη) και τους πήγαινε από 15-1 και πάνω τις περιόδους "αιχμής" γιατί κάτι άλλοι εξυπνούληδες που κοιμούνται όλη μέρα, τους ζουν οι γονείς τους στα 30+ κ.λπ. θεώρησαν ότι "θα χάσουν το χρόνο τους" αν πάνε 9 μήνες (7-8 "καθαρούς" στη χειρότερη) να βγάλουν την υποχρέωση (απέναντι στο συμπατριώτη τους και στον ίδιο τους τον εαυτό, ούτε στην "πατρίδα" ούτε πουθενά αλλού)...

όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν είναι 9μηνοι in the first place οπότε τη μετάθεση δεν τη παίρνουν κοντά στο σπίτι τους την παίρνουν σπίτι τους κατευθείαν

οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο καζάνι ποιος δηλαδή έχει την ευχέρεια να χάσει 9 μήνες απ' τη ζωή του και να ξοδέψει 2 χιλιάρικα σε μαλακίες για να καταλάβω, ο φοιτητής; ο 18χρονος; ο εργαζόμενος που έμεινε χωρίς δουλειά;

ας αποδεχτούμε πως όλος ο στρατός είναι ένα μεγάλο βύσμα και πάμε παρακάτω. Γιατί βύσμα δεν είναι μόνο να πας πολεμικό μουσείο είναι και το να βρεις το θείο σου το συχωριανό απ' το πρώτο γραφείο να σε βάλει να κάνεις κάμερες αντί για πύλη και ψιλά πράματα που πολλοί με την πρώτη ευκαιρεία κάνουν
 

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.
Δεν το λέω ντε και καλά για μένα εξυπνούλη...το λέω για τα παιδιά που πήγαν σε Έβρους, νησιά κ.λπ. (που ΚΑΙ εδώ έχουν ευθύνη οι ψευτογιωτάδες, γιατί αν πήγαιναν όλοι θα είχαν περισσότερες πιθανότητες για μετάθεση κοντά στο σπίτι τους όσοι το είχαν πραγματικά ανάγκη) και τους πήγαινε από 15-1 και πάνω τις περιόδους "αιχμής" γιατί κάτι άλλοι εξυπνούληδες που κοιμούνται όλη μέρα, τους ζουν οι γονείς τους στα 30+ κ.λπ. θεώρησαν ότι "θα χάσουν το χρόνο τους" αν πάνε 9 μήνες (7-8 "καθαρούς" στη χειρότερη) να βγάλουν την υποχρέωση (απέναντι στο συμπατριώτη τους και στον ίδιο τους τον εαυτό, ούτε στην "πατρίδα" ούτε πουθενά αλλού)...
Αυτό με τις υπηρεσίες που δεν βγαίνουν και πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί η θητεία είναι ένα ακόμη μεγάλο παραμύθι. Αρχικά τα στρατόπεδα "κόβουν και ράβουν" τον αριθμό των υπηρεσιών ανάλογα με το πόσοι φαντάροι υπάρχουν, αυξάνοντας κάποιες φορές τις υπηρεσίες για να "κόψουν" εξόδους. Όταν πρόκεται για μείωση υπηρεσιών βέβαια, δυσκολεύονται λίγο, αλλά παίρνουν την απόφαση κάποιες φορές.

Επίσης, ζούμε στον 21ο αιώνα, η τεχνολογία έχει προοδεύσει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι υπηρεσίες παραπέμπουν στο 1900. Αντί για μια σταθερή σκοπιά, με φαντάρους που παίζουν στο κινητό και δεν παρατηρούν τίποτα (και πολύ καλά κάνουν, λαμβάνοντας μισθό 8 ευρώ το μήνα), πιο αποτελεσματικό θα ήταν να τοποθετηθούν κάμερες που θα καταγράφουν τα πάντα. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι το περίπολο, γιατί έχει εποπτεία όλου του στρατοπέδου, αν και είναι εξίσου παρωχημένη γιατί συνήθως γίνεται με τα πόδια και κάνεις 1 ώρα να γυρίσεις το στρατόπεδο, οπότε, αν κάποιος θέλει μπει από έξω, μπορεί πανεύκολα να το κάνει, μόλις το περίπολο περάσει από την θέση που περιμένει.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αυτό με τις υπηρεσίες που δεν βγαίνουν και πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί η θητεία είναι ένα ακόμη μεγάλο παραμύθι. Αρχικά τα στρατόπεδα "κόβουν και ράβουν" τον αριθμό των υπηρεσιών ανάλογα με το πόσοι φαντάροι υπάρχουν, αυξάνοντας κάποιες φορές τις υπηρεσίες για να "κόψουν" εξόδους. Όταν πρόκεται για μείωση υπηρεσιών βέβαια, δυσκολεύονται λίγο, αλλά παίρνουν την απόφαση κάποιες φορές.

ισχύει, κι αυτό παίζει πολύ, ειδικά τώρα φέτος επί καραντίνας όσοι πέρασαν επειδή δεν μπορούσαν να τους βγάλουν έξοδο αλλά δεν είχαν και τι να τους κάνουν, έχωναν ό,τι υπηρεσία μπορείς να φανταστείς

στις επιφυλακές που μας κάνανε ανάκληση αδειών κάτσανε και βγάλανε σκοπιές απ' τον πάτο τους γιατί δεν είχαν τι να μας κάνουν
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,309 μηνύματα.
@giannhs2001 Πάντως, για τους Σοβιετικούς μη βιάζεσαι να τους βαφτίσεις πατριώτες για να εξυπηρετήσεις τη ρητορική σου. Ανάμεσα στον θάνατο στο μέτωπο και στην εξόντωση στη Σιβηρία νομίζω ότι πολλοί θα προτιμούσαν το πρώτο - μιας και εκεί έχει και μία πιθανότητα να ξεφύγεις. Δεν είναι ότι ήταν τόσο πατριώτες απαραίτητα...

Πολλοί Ρώσοι πολίτες είχαν χάσει την αγάπη που κάποτε είχαν για τον κομμουνισμό με τον θάνατο του Λένιν. Ο Στάλιν αν δεν έκανε πολύ καλά σχεδιασμένη πολιτική προπαγάνδα μέσω του κράτους θα κατέρρεε. Η κοινή γνώμη ήταν αρκετά τρομοκρατημένη για να λέει ελεύθερα το τι θέλει. Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι πολέμησαν με την ψυχή τους ενώ είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ουκρανών ( συνεργασία με τους κατακτητές ). Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, προφανώς και αρκετοί επέλεγαν την μάχη για αυτό. Αλλά γενικά τότε στο μυαλό του απλού ανθρώπου ακόμα και του αριστερού δεν υπήρχαν έννοιες όπως παγκοσμιοποίηση, μάχες για συμφέροντα τρίτων και όλες αυτές οι σημερινές χαζομάρες. Πολεμούσαν γιατί ένιωθαν την ανάγκη να το κάνουν. Άλλο το τότε άλλο το τώρα.

Ας μην κοροϊδευόμαστε φιλαράκο μου, ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος του σήμερα δε θέλει να πάει να πολεμήσει και να ρισκάρει τη ζωή του για καμία "πατρίδα" και κανένα κράτος...
Εγώ λέω το άλλο, ότι ρε παιδί μου τι να κάνουμε σπάει ο διάολος το ποδάρι του, μπαίνει το κράτος στο οποίο ζεις μόνιμα, έχεις ιθαγένεια κ.λπ. σε εμπόλεμη κατάσταση κι επειδή δεν έχει επαγγελματίες στρατιώτες κλείνουν τα σύνορα κι επιστρατεύονται οι απλοί πολίτες (καλή ώρα όπως θα γίνει στην Ελλάδα αν μπει σε πόλεμο)...ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ εσύ σ' αυτή την περίπτωση, από τη στιγμή που είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ πλέον να πολεμήσεις;
Κάνεις το καθήκον σου ή ψάχνεις βάρκα να φύγεις όπως όπως;:rolleyes:

Εγώ φίλε μεγάλα λόγια δεν λέω γιατί και πολλοί που τα έλεγαν φόρεσαν κουκούλα το 41'. Το μόνο που θα πω είναι μακάρι εν καιρώ πολέμου να διατηρήσω τα μυαλά που έχω τώρα και να πάω. Εδώ έρχονται δύο πράγματα σε αντίθεση. Το να μη θέλει να πολεμήσει κάποιος σε έναν δικό μας ιμπεριαλιστικό πόλεμο το καταλαβαίνω. Και εγώ σαν άνθρωπος προφανώς τάσσομαι υπέρ της ειρήνης αλλά όταν μιλάμε για αμυντικό πόλεμο είναι αστείο να ακούς από μερικούς λόγια περί συμφέροντα τρίτων. Δεν πας εκεί για συμφέροντα, απειλείται η οικογένεια σου, η περιουσία σου, η ελευθερία σου, τα πάντα!

Κάνεις αυτό που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις. Όταν εσύ χρειαζόσουν το κράτος για παιδεία, υγεία και εργασία όλα ήταν καλά ( ναι στο τελευταίο το κράτος δεν είναι τύπος και υπογραμμός αλλά τέλος πάντων ), όταν σε χρειάζεται αυτό όμως τι κάνεις; Δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έτσι δουλεύει ο κόσμος.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
1) Στο κέντρο που ήμουν και ήμασταν καμιά 150-200 άτομα, εκεί που καθόμασταν, ρωτάει ένας αξιωματικός "παιδιά, αν δεν ήταν υποχρεωτική η στράτευση, πόσοι θα ερχόσασταν?" Σε πληροφορώ πως μόλις 5 άτομα σήκωσαν το χέρι τους.
Τις παραπανίσιες υπηρεσίες που έφαγα προσωπικά, δεν τις χρεώνω σε αυτούς που πήραν μαϊμού ι5, στους αντιρησσίες κλπ. Αν δεν υπήρχε το τρέξιμο και η βαβούρα για όλο αυτό, το τι θα γίνει αν δεν, τι επιπτώσεις μπορεί να έχω κλπ κλπ και γω το ίδιο θα έκανα. Αν μπορώ να τις χρεώσω κάπου -που ούτε αυτό θα το κάνω, γιατί πάλι στη θέση τους και γω το ίδιο θα 'κανα- είναι τα βύσματα, αλλά κυρίως απ' το λάθος προγραμματισμό του στρατου γενικά. Δεν γίνεται π.χ. να μου χεις 1000 (τυχαία λεω) άτομα να κάθονται σε γραφεία και να τα ξύνουν και άλλα 1000 να τους πηγαίνουν 8-1. Δεν γίνεται(πραγματικό περιστατικό) εμένα να με πηγαίνει 7-1 επι 3 μήνες και στο ίδιο στρατόπεδο στα 2 άλλα τάγματα να τους πηγαίνει 1-1 και 1-2 αντίστοιχα. Για να μην αναφερθώ πανελλαδικά...

2) Είναι χάσιμο χρόνου για τον οποιοδήποτε. Στη χώρα που ο βασικός είναι 550 και τα τελευταία χρόνια για να νοικιάσεις μια τρύπα 25 τετραγωνικών θες 300 ευρώ, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να πετάξεις ένα χρόνο απ τη ζωή σου. Όλοι/ες κοιτάμε πως θα αποκτήσουμε μια α' εργασιακή εμπειρία, συνεχείς επιμορφώσεις, πτυχία, σεμινάρια, συνεχείς επιμορφώσεις, σεμινάρια, πτυχία και repeat. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να τα ξύσει για ένα χρόνο, θα είναι περισσότερο εποικοδομητικό για τον εαυτό του. Γιατί βαρέθηκε να διαβάζει απ' τη 1η Γυμνασίου εως και το πτυχίο του ασταμάτητα, γιατί βαρέθηκε να δουλεύει σαν ζώο σε γαλέρες. Για τον οποιοδήποτε λόγο, δικαίωμά του.

3) Καλά τώρα, διαφωνώ εντελώς. 10+ δις για αεροπλάνα και βαπόρια(προκλητικό ποσό), πεταμένα μύρια στον "μεγάλο περίπατο", σκοιλ ελικικου...από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις.
Τα ι5 θα αυξηθούν κατακόρυφα αν γίνει 12μηνη, το θεωρώ δεδομένο. Η μέση οικογένεια έχει χάσει την υπομονή της και δεν θα κάτσει να πετάξει 2000+ χιλιάρικα για έναν "αναγκαστικό" και αναχρονιστικό θεσμό.
1)Άλλα αντ' άλλων μου απαντάς...προφανώς και ΚΑΝΕΙΣ δε θα ήθελε να πάει στρατό αν ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικός!
ΕΙΝΑΙ όμως, καλώς ή κακώς...
Επίσης καλό θα ήταν ν' αντιληφθείς ότι το "παίρνω μαϊμού Ι5 γιατί μπορώ" δεν είναι κάτι που σταματάει εκεί, είναι "τρόπος ζωής" αυτών των ανθρώπων...που σημαίνει ότι μετά τις "παραπανήσιες υπηρεσίες" ακολουθούν οι "παραπανήσιοι φόροι" (από τη φοροδιαφυγή, τους ρουσφετικούς διορισμούς, τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.) και πολλά ακόμη "παραπανήσια βάρη" για σένα, που κάνουν τις "παραπανήσιες υπηρεσίες" του στρατιωτικού να μοιάζουν παιδική χαρά!:rolleyes:
Κι αλοίμονο στην κοινωνία που όλο αυτό θα γίνει ο "κανόνας" και θα το θεωρούμε "αποδεκτό"...

2)Για κάποιον που δεν κάνει τίποτα στη ζωή του μάλλον "μάθημα ζωής" θα ήταν παρά "χάσιμο χρόνου"...και τυχαίνει να ξέρω αρκετά τέτοια ατομάκια που ένα στρατιωτικό έστω και λίγων μηνών θα τους βοηθούσε αρκετά να γίνουν άνθρωποι!:rolleyes:
Οι άλλοι άνθρωποι που περιγράφεις (που ξέρουν ν' αξιοποιούν και σέβονται το χρόνο τους κ.λπ.) κάνουν ένα πρόγραμμα στη ζωή τους και φροντίζουν να πάνε στρατό μια όσο το δυνατόν πιο "βολική" περίοδο για να ξεμπερδεύουν...δε χάνουν χρόνο ούτε σε ψυχιάτρους και φρουραρχεία, ούτε σε αναβολές 2+ ετών περιμένοντας το γιωτόχαρτο, ούτε ρίχνουν την αξιοπρέπειά τους παριστάνοντας τους αρρώστους ενώπιον επιτροπών...κι ούτε βέβαια μπαίνουν στη διαδικασία να "τεκμηριώσουν" και να συζητάνε επί μακρόν το πόσο χάσιμο χρόνου κ.λπ. είναι ο στρατός!:rolleyes:
Όσο για το οικονομικό που αναφέρεις και ξαναναφέρεις, ο στρατιώτης εκτός από τα λιγοστά € που παίρνει (ως απλός 9μηνος, αν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή πάει Κύπρο, Δ.Ε.Α. κ.λπ. παίρνει πολλά παραπάνω) έχει και δωρεάν σίτιση και στέγαση...

3)Α οκ τότε, να μην αγοράσουμε "αεροπλάνα και βαπόρια" και ν' αφήσουμε τις Ε.Δ. χωρίς αυτά για να μην ξεβολευτεί απ' τον καναπέ ο μέσος Ελληνάκος 20άρης για μερικούς μήνες!:whatever:
1)όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν είναι 9μηνοι in the first place οπότε τη μετάθεση δεν τη παίρνουν κοντά στο σπίτι τους την παίρνουν σπίτι τους κατευθείαν

2)οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο καζάνι ποιος δηλαδή έχει την ευχέρεια να χάσει 9 μήνες απ' τη ζωή του και να ξοδέψει 2 χιλιάρικα σε μαλακίες για να καταλάβω, ο φοιτητής; ο 18χρονος; ο εργαζόμενος που έμεινε χωρίς δουλειά;

3)ας αποδεχτούμε πως όλος ο στρατός είναι ένα μεγάλο βύσμα και πάμε παρακάτω. Γιατί βύσμα δεν είναι μόνο να πας πολεμικό μουσείο είναι και το να βρεις το θείο σου το συχωριανό απ' το πρώτο γραφείο να σε βάλει να κάνεις κάμερες αντί για πύλη και ψιλά πράματα που πολλοί με την πρώτη ευκαιρεία κάνουν
1)Με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο για να γίνεις δικαιούχος έστω 6μηνης θητείας (δεν αναφέρω τους 8μηνους γιατί σ' αυτούς το χρονικό όφελος θητείας είναι αμελητέο και μετάθεση κοντά στο σπίτι τους παίρνουν προς το τέλος της θητείας τους) πρέπει να έχεις και τους δύο γονείς νεκρούς ή/και ανίκανους για εργασία ή να έχεις 5-6 αδέρφια...θεωρείς λοιπόν πως μόνο αυτοί έχουν αυτή την ανάγκη;

2)Τα 2.000€ που αναφέρεις από που προκύπτουν ως "έξοδα θητείας";

3)Δεν ανησυχώ, οι μαϊμού γιωτάδες θα μας σώσουν απ' τη βυσματοκρατία!:rolleyes:
Αυτό με τις υπηρεσίες που δεν βγαίνουν και πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί η θητεία είναι ένα ακόμη μεγάλο παραμύθι. Αρχικά τα στρατόπεδα "κόβουν και ράβουν" τον αριθμό των υπηρεσιών ανάλογα με το πόσοι φαντάροι υπάρχουν, αυξάνοντας κάποιες φορές τις υπηρεσίες για να "κόψουν" εξόδους. Όταν πρόκεται για μείωση υπηρεσιών βέβαια, δυσκολεύονται λίγο, αλλά παίρνουν την απόφαση κάποιες φορές.

Επίσης, ζούμε στον 21ο αιώνα, η τεχνολογία έχει προοδεύσει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι υπηρεσίες παραπέμπουν στο 1900. Αντί για μια σταθερή σκοπιά, με φαντάρους που παίζουν στο κινητό και δεν παρατηρούν τίποτα (και πολύ καλά κάνουν, λαμβάνοντας μισθό 8 ευρώ το μήνα), πιο αποτελεσματικό θα ήταν να τοποθετηθούν κάμερες που θα καταγράφουν τα πάντα. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι το περίπολο, γιατί έχει εποπτεία όλου του στρατοπέδου, αν και είναι εξίσου παρωχημένη γιατί συνήθως γίνεται με τα πόδια και κάνεις 1 ώρα να γυρίσεις το στρατόπεδο, οπότε, αν κάποιος θέλει μπει από έξω, μπορεί πανεύκολα να το κάνει, μόλις το περίπολο περάσει από την θέση που περιμένει.
Συμφωνώ απόλυτα, ΑΛΛΟΙ όμως έχουν ΚΑΙ το καρπούζι ΚΑΙ το πεπόνι, όχι εμείς...
Εγώ φίλε μεγάλα λόγια δεν λέω γιατί και πολλοί που τα έλεγαν φόρεσαν κουκούλα το 41'. Το μόνο που θα πω είναι μακάρι εν καιρώ πολέμου να διατηρήσω τα μυαλά που έχω τώρα και να πάω. Εδώ έρχονται δύο πράγματα σε αντίθεση. Το να μη θέλει να πολεμήσει κάποιος σε έναν δικό μας ιμπεριαλιστικό πόλεμο το καταλαβαίνω. Και εγώ σαν άνθρωπος προφανώς τάσσομαι υπέρ της ειρήνης αλλά όταν μιλάμε για αμυντικό πόλεμο είναι αστείο να ακούς από μερικούς λόγια περί συμφέροντα τρίτων. Δεν πας εκεί για συμφέροντα, απειλείται η οικογένεια σου, η περιουσία σου, η ελευθερία σου, τα πάντα!

Κάνεις αυτό που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις. Όταν εσύ χρειαζόσουν το κράτος για παιδεία, υγεία και εργασία όλα ήταν καλά ( ναι στο τελευταίο το κράτος δεν είναι τύπος και υπογραμμός αλλά τέλος πάντων ), όταν σε χρειάζεται αυτό όμως τι κάνεις; Δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έτσι δουλεύει ο κόσμος.
Δυστυχώς (όπως σωστά τόνισες προηγουμένως) είμαστε λαός αποτελούμενος κατά κύριο λόγο από φυγόπονους και βολεψιάρηδες παρτάκηδες, που μόνο "δικαιώματα" θεωρεί πως έχει...κι όπως προσπαθούν σήμερα με κάθε τρόπο να πάρουν απαλλαγή απ' το στρατό έτσι θα προσπαθήσουν κι αύριο μεθαύριο σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση να βρουν βάρκα να φύγουν νύχτα απ' τη χώρα!
 
Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
1)Με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο για να γίνεις δικαιούχος έστω 6μηνης θητείας (δεν αναφέρω τους 8μηνους γιατί σ' αυτούς το χρονικό όφελος θητείας είναι αμελητέο και μετάθεση κοντά στο σπίτι τους παίρνουν προς το τέλος της θητείας τους) πρέπει να έχεις και τους δύο γονείς νεκρούς ή/και ανίκανους για εργασία ή να έχεις 5-6 αδέρφια...θεωρείς λοιπόν πως μόνο αυτοί έχουν αυτή την ανάγκη;

2)Τα 2.000€ που αναφέρεις από που προκύπτουν ως "έξοδα θητείας";

3)Δεν ανησυχώ, οι μαϊμού γιωτάδες θα μας σώσουν απ' τη βυσματοκρατία!

πες μου εσύ και θα σου πω κι εγώ

αλλά να χεις υπόψη σου πως δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη με προβλήματα
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι άνθρωποι που περιγράφεις (που ξέρουν ν' αξιοποιούν και σέβονται το χρόνο τους κ.λπ.) κάνουν ένα πρόγραμμα στη ζωή τους και φροντίζουν να πάνε στρατό μια όσο το δυνατόν πιο "βολική" περίοδο για να ξεμπερδεύουν...δε χάνουν χρόνο ούτε σε ψυχιάτρους και φρουραρχεία, ούτε σε αναβολές 2+ ετών περιμένοντας το γιωτόχαρτο, ούτε ρίχνουν την αξιοπρέπειά τους παριστάνοντας τους αρρώστους ενώπιον επιτροπών...κι ούτε βέβαια μπαίνουν στη διαδικασία να "τεκμηριώσουν" και να συζητάνε επί μακρόν το πόσο χάσιμο χρόνου κ.λπ. είναι ο στρατός!:rolleyes:
Ναι αυτοί οι άνθρωποι χάνουν 9 μήνες απ' τη ζωή τους ναι ή όχι;
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
πες μου εσύ και θα σου πω κι εγώ

αλλά να χεις υπόψη σου πως δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη με προβλήματα
Ανάγκη να είναι κοντά στο σπίτι του μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, είτε είναι 9μηνος είτε όχι, είτε είναι 18χρονος είτε 40χρονος...το θέμα είναι ότι με την υπάρχουσα κατάσταση μετάθεση με διαφανή τρόπο ΔΕΝ προβλέπεται για υπόχρεους πλήρους θητείας!
Αν η προσέλευση στρατιωτών στις ΕΣΣΟ ήταν μεγαλύτερη και οι παραμεθόριες μονάδες ήταν πλήρεις θα ήταν αλλιώς τα πράγματα!

Πες μου τώρα για τα 2.000€...
Ναι αυτοί οι άνθρωποι χάνουν 9 μήνες απ' τη ζωή τους ναι ή όχι;
Χάνουν, αλλά δεν κάθονται να κλαίγονται γι' αυτούς τους 9 μήνες...ήταν μια υποχρέωση, την έβγαλαν, πήραν ό,τι θετικό μπορούσαν απ' αυτή και τέλος!
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,309 μηνύματα.
Δυστυχώς (όπως σωστά τόνισες προηγουμένως) είμαστε λαός αποτελούμενος κατά κύριο λόγο από φυγόπονους και βολεψιάρηδες παρτάκηδες, που μόνο "δικαιώματα" θεωρεί πως έχει...κι όπως προσπαθούν σήμερα με κάθε τρόπο να πάρουν απαλλαγή απ' το στρατό έτσι θα προσπαθήσουν κι αύριο μεθαύριο σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση να βρουν βάρκα να φύγουν νύχτα απ' τη χώρα!

Θα πρέπει να ξέρουν ότι μετά τον πόλεμο ακολουθεί πάντα ένας Μελιγαλάς. Έτσι συμπεριφέρονται οι Έλληνες στους προδότες και στους λιποτάκτες. Εν καιρώ πολέμου δεν μένει κανένας στρατεύσιμος. Τυχεροί είναι που με την ΕΕ καταργήθηκε η θανατική ποινή για την λιποταξία. Εκεί φτάσαμε.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ανάγκη να είναι κοντά στο σπίτι του μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, είτε είναι 9μηνος είτε όχι, είτε είναι 18χρονος είτε 40χρονος...το θέμα είναι ότι με την υπάρχουσα κατάσταση μετάθεση με διαφανή τρόπο ΔΕΝ προβλέπεται για υπόχρεους πλήρους θητείας!
Αν η προσέλευση στρατιωτών στις ΕΣΣΟ ήταν μεγαλύτερη και οι παραμεθόριες μονάδες ήταν πλήρεις θα ήταν αλλιώς τα πράγματα!

Πες μου τώρα για τα 2.000€...

ναι; πώς θα ήταν τα πράγματα ακριβώς; θα πήγαιναν οι Αθηναίοι στην Αττική και οι Ροδίτες στη Ρόδο; οι δεύτεροι πολύ πιθανόν. Για τους άλλους άστο, δε βγαίνουν τα νούμερα. Κάποιος πρέπει να συντηρήσει και τα φυλάκια του Έβρου στη μέση του πουθενά. Από την άλλη δεν έχει τη δυνατότητα κάθε στρατόπεδο να φιλοξενεί 1500 άτομα οπότε πιο πιθανό είνια να βρεθείς σε κάνα κολοχώρι κάτω απ' την Τρίπολη.

Ο στρατός ακολουθεί δομή δημοσίου. Αν είσαι σε ειδική κατηγορία μετάθεση κατ εξαίρεση παίρνεις ο κόσμος να χαλάσει. Αν όχι ακόμη και βγάζοντας το βύσμα απ' τη μέση τα κριτήρια εφαρμόζονται βάσει μορίων, το οποίο είναι τελείως γελοίο. Δεν υπάρχει αξιοκρατία σε ένα σώμα όπου τυπικά και πρακτικά τα standards είναι στο πάτωμα.

Πες μου τώρα για τα 2.000€...

υποθέτω πως δε ρωτάς επειδή δεν έχεις πατήσει στρατό οπότε, έλα περιμένω να μου πουλήσεις την κάρτα του σπαρτιάτη φαντάρου που τολμά και έχει living standards στα 25 του και δε μένει μέσα σε όλες τις εξόδους να τρέφεται με νερό βρύσης και γκοτζίλα
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παιδιά κάθε χρονο τα ίδια λένε ξεκολλήστε.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,345 μηνύματα.
1)ναι; πώς θα ήταν τα πράγματα ακριβώς; θα πήγαιναν οι Αθηναίοι στην Αττική και οι Ροδίτες στη Ρόδο; οι δεύτεροι πολύ πιθανόν. Για τους άλλους άστο, δε βγαίνουν τα νούμερα. Κάποιος πρέπει να συντηρήσει και τα φυλάκια του Έβρου στη μέση του πουθενά. Από την άλλη δεν έχει τη δυνατότητα κάθε στρατόπεδο να φιλοξενεί 1500 άτομα οπότε πιο πιθανό είνια να βρεθείς σε κάνα κολοχώρι κάτω απ' την Τρίπολη.

2)Αν είσαι σε ειδική κατηγορία μετάθεση κατ εξαίρεση παίρνεις ο κόσμος να χαλάσει.
1)Δε θα κάτσω να συζητήσω το "πως" ως άσχετος μ' έναν επίσης άσχετο...το σίγουρο είναι πως ΑΛΛΗ τακτική σε παίρνει ν' ακολουθήσεις με γεμάτα στρατόπεδα και άλλη με μισογεμάτα!

2)Όχι δεν ισχύει αυτό που λες...αν είσαι 9μηνος και δικαιούσαι κατ' εξαίρεση δεν πρόκειται να την πάρεις σε περιόδους "μικρών" ΕΣΣΟ κι από στρατόπεδα που οι στρατιώτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, με το ζόρι βγαίνουν οι υπηρεσίες κ.λπ.
Κι ακόμη και σε "μεγάλες" ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριο και Νοέμβριο δηλαδή) θέλεις και το βυσματάκι σου για να "σπρώξει" την αίτησή σου (αφού μαζί μ' εσένα συνήθως είναι δικαιούχοι πολλοί ακόμη)...
υποθέτω πως δε ρωτάς επειδή δεν έχεις πατήσει στρατό οπότε, έλα περιμένω να μου πουλήσεις την κάρτα του σπαρτιάτη φαντάρου που τολμά και έχει living standards στα 25 του και δε μένει μέσα σε όλες τις εξόδους να τρέφεται με νερό βρύσης και γκοτζίλα
Λοιπόν για να τελειώνουμε μ' αυτό: ο στρατιώτης ΔΕΝ χρειάζεται ντε και καλά λεφτά κατά τη διάρκεια της θητείας του!
Μένει στο στρατόπεδο τζάμπα, τρώει πίνει κ.λπ. τζάμπα και δικαιούται και κάποια φύλλα πορείας για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις του...
Το ότι οι στρατιώτες ξοδεύουν λεφτά κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε καφέδες, ποτά κ.λπ. επειδή "θέλουν να έχουν living standards" (και καλά κάνουν) είναι δικό τους θέμα!
Αν δεν έχουν λεφτά στην άκρη ας κάτσουν μέσα στο στρατόπεδο ή ας πάνε Κύπρο Δ.Ε.Α. κ.λπ. να πληρώνονται ένα μισθό για να καλύπτουν αυτά τα έξοδα!
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
'Ολα αυτά προτείνω να τα διαβάσει κάθε άτομο που είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης:

Χάνουν, αλλά δεν κάθονται να κλαίγονται γι' αυτούς τους 9 μήνες...ήταν μια υποχρέωση, την έβγαλαν, πήραν ό,τι θετικό μπορούσαν απ' αυτή και τέλος!
Θα σου περιγράψω απλά γιατί η οπτική σου πάντα θα χάνει από την αντίπαλη, η οποία θα είναι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης. Καταρχάς, η ρητορική "ο στρατός σου δίνει πράγματα" είναι τελείως αβάσιμη, καθώς αυτό το κρίνουμε με κόστος ευκαιρίας, δλδ τι άλλο θα μπορούσες σ' αυτό το μακροσκελές διάστημα των 9 μηνών. Υπάρχουν άπειρες καλύτερες εναλλακτικές, λοιπόν.

Τώρα, δεν ξέρω αν το πιστεύεις αυτό εσύ συγκεκριμένα, αλλά κάθε υπέρμαχος της υποχ. στράτευσης που έχω γνωρίσει, έχει αποδοκιμάσει την προηγούμενη παράγραφο λέγοντας "σιγά τώρα, για τους περισσότερους καλό θα κάνει συνολικά", "εσύ τι είσαι, καλύτερος;" και άλλα τέτοια τσουβαλίστικα σλόγκαν.

Γι' αρχή, ας δούμε κάτι απλό: Η υποχρεωτική θητεία κάνει πολύ, ΠΟΛΥ περισσότερο κακό σε αναλογία με το πόσο απέχει το άτομο από τη μάζα. Ενώ σε περιπτώσεις απλοϊκών ατόμων μπορεί ακόμα και να έχει θετικό αντίκτυπο, μαθαίνοντας τους πως να στρώνουν τα κρεβάτια τους και τα συναφή, σε άτομα που καμία ανάγκη δεν έχουν να ασχοληθούν με αυτά, τα αποσυντονίζει πλήρως από τα πράγματα στα οποία οφείλουν να στρέφουν την προσοχή και την ενέργεια τους.

Αυτό το βλέπουμε πολύ καθαρά στην πλειοψηφία των πιο ικανών επαγγελματικά Ελλήνων, που κοιτάνε όσο πιο γρήγορα μπορούνε να φύγουνε στο εξωτερικό, χωρίς να πάνε στρατό. Γι' αυτούς, λοιπόν, που βγάζουν τόσα χρήματα και κοιτάνε τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής, ο στρατός είναι ένα σιχαμερό εμπόδιο και καλά κάνουν και τον αποφεύγουν έτσι. Εκτός αν νομίζεις πως δεν είναι πρόβλημα να δουλεύεις 2-3 χρόνια και να πας 9 μήνες στρατό παρατώντας τα όλα, χάνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο να επιστρέψεις εκεί που ήσουνα. Είναι επίσης τελείως λάθος να πει κάποιος "ας πήγαιναν στα 18". Ο χρόνος και η ενέργεια του ατόμου δεν έχει λιγότερη αξία στα 18, κάθε άλλο μάλιστα.

Ερχόμαστε τώρα στο επιχείρημα "ναι ο στρατός έχει προβλήματα, να τα λύσουμε όμως όχι να τον καταργήσουμε".

Εγώ σε αυτό σίγουρα συμφωνώ, αρκεί όμως να δούμε τα προβλήματα αυτά χωρίς ιδεολογίες και δασκαλίκια. Παραθέτω εδώ λίγα πράγματα τα οποία δεν έχω δει *κανέναν* να προτείνει ως διορθώσεις, αλλά που είναι απολύτως απαραίτητα για να δικαιολογηθεί ο θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης, χωρίς η λίστα να είναι πλήρης βέβαια:
  • Στις περισσότερες ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του εξωτερικού, οι εκπαιδευόμενοι γυρνάν τα σαββατοκύριακα σπίτι τους. Είναι απολύτως γελοίο λοιπόν να μην μπορούν οι φαντάροι να κάνουν το ίδιο.
  • Παρομοίως γελοίο είναι και να θεωρούμε την εκπαίδευση 24ωρη διαδικασία. Οι φαντάροι πρέπει να εκπαιδεύονται και μετά να έχουν ελεύθερο χρόνο να κάνουν ό,τι αυτοί θέλουν και, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, να μένουν εκτός του στρατοπέδου. Ο στρατός λοιπόν οφείλει να αντιμετωπίζεται σαν δουλειά, που κατά προτίμηση κρατάει λιγότερο από 40 ώρες την εβδομάδα.
  • Κάθε λεπτό που περνάει ο φαντάρος εντός του στρατοπέδου πρέπει να δικαιολογείται. Τα οικιακά και οι αγγαρείες δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση του φαντάρου, εκτός αν υπάρχουν τμήματα πιο κοντά στον στρατό που γίνεται τώρα και απαρτίζονται από άτομα που πρέπει να τα μάθουν αυτά οπωσδήποτε και δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο.
  • 'Ολο το στρατιωτικό προσωπικό πρέπει να υπάγεται σε τακτικές αξιολογήσεις και να γίνονται απολύσεις καταλλήλως. Η έστω κάτι παρόμοιο.
  • Η μέγιστη δικαιολογήσιμη διάρκεια της θητείας είναι το 6μηνο. Σε αυτό δε νομίζω να υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
1)Δε θα κάτσω να συζητήσω το "πως" ως άσχετος μ' έναν επίσης άσχετο...το σίγουρο είναι πως ΑΛΛΗ τακτική σε παίρνει ν' ακολουθήσεις με γεμάτα στρατόπεδα και άλλη με μισογεμάτα!

2)Όχι δεν ισχύει αυτό που λες...αν είσαι 9μηνος και δικαιούσαι κατ' εξαίρεση δεν πρόκειται να την πάρεις σε περιόδους "μικρών" ΕΣΣΟ κι από στρατόπεδα που οι στρατιώτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, με το ζόρι βγαίνουν οι υπηρεσίες κ.λπ.
Κι ακόμη και σε "μεγάλες" ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριο και Νοέμβριο δηλαδή) θέλεις και το βυσματάκι σου για να "σπρώξει" την αίτησή σου (αφού μαζί μ' εσένα συνήθως είναι δικαιούχοι πολλοί ακόμη)...

Λοιπόν για να τελειώνουμε μ' αυτό: ο στρατιώτης ΔΕΝ χρειάζεται ντε και καλά λεφτά κατά τη διάρκεια της θητείας του!
Μένει στο στρατόπεδο τζάμπα, τρώει πίνει κ.λπ. τζάμπα και δικαιούται και κάποια φύλλα πορείας για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις του...
Το ότι οι στρατιώτες ξοδεύουν λεφτά κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε καφέδες, ποτά κ.λπ. επειδή "θέλουν να έχουν living standards" (και καλά κάνουν) είναι δικό τους θέμα!
Αν δεν έχουν λεφτά στην άκρη ας κάτσουν μέσα στο στρατόπεδο ή ας πάνε Κύπρο Δ.Ε.Α. κ.λπ. να πληρώνονται ένα μισθό για να καλύπτουν αυτά τα έξοδα!

καλά αυτό με τα φύλα πορείας είναι ανέκδοτο. Αν τη συμφέρει τη μονάδα δηλαδή είστε κάμποσοι με το ίδιο φύλο και είναι κοντά το άλλο στρατόπεδο σε πάει με καναδέζα αλλιώς άστο. Σου καλύπτουν μόνο το φθηνότερο δυνατό δρομολόγιο δηλαδή συνήθως κάποιο βραδινό τραίνο κι αυτό μόνο αν τους τρέξεις εσύ και μόνο την τελευταία μέρα πριν παρουσιαστείς. Όσους είχα απ τη σειρά μου που πηραν μεταθέσεις για αλλού τα έβαλαν όλα απ' τη τσέπη τους και μάλιστα ο ένας δεν είχε και πού να μείνει και του λένε τι θες να κάνουμε; πάρε κτελ και νοίκιασε ξενοδοχείο. Περίεργο που κάθομαι και τα εξηγώ ενώ λες πως έχεις κάνει θητεία.

Όσον αφορά το νερό, τα περισσότερα στρατόπεδα δεν έχουν πόσιμο οπότε τα σκας καθημερινά σε εμφιαλωμένα ή αν είσαι τυχερός και παίζει ψύκτης με φίλτρο στην ξεφτίλα.

Τα ρούχα κλπ φυσικά τα αγοράζεις όλα μόνος σου καθώς ακόμη και τα λίγα που σου δίνουν είναι όλα ό,τι να ναι μέγεθος γιατί είναι άμπαλοι.

Αν στο στρατόπεδο παίζει πλυντήριο είσαι πάλι τυχερός, αλλιώς στο χεράκι ή ψάχνεσαι με καθαριστήρια.

Φυσικά δε βάζω μέσα κάρτοκινητά, αναλώσιμα μαλακίες.

Το πρόγευμα σε πολλές περιπτώσεις είτε χάνεται στο δρόμο είτε σε κάποια στρατόπεδα δεν έρχεται ποτέ (ξέρω περιπτωση που δεν το φέρνανε γιατί βαριούνταν) οχι πως είναι και τίποτα το ιδιαίτεορ, κάποια παχυντική μαλακία που τους κοστιζει 30 λεπτά. Όσον αφορά το φαΐ πολλές φορές είναι ληγμένο ή κονσέρβα (ή και τα 2). Φυσικά αυτά τα ξεφτιλίκια τα γνωρίζουν και οι ίδιοι για αυτό και πχ στο ένα στρατόπεδο που πέρασα και σου σέρβιρε κονσέρβες για μεσημεριανό βγαίνανε και ψήνανε καλαμάκια μες στο στρατόπεδο και στα χρεώνανε 1 ευρώ το ένα, και στο άλλο που σου δίνανε κρουασάν και ελιόψωμο για πρόγευμα 10 λεπτά πιο πριν περνούσε η καναδέζα με "κυλικείο" όπου σου πουλούσαν homemade σαντουιτσάκια με ζαμπόν τυρί ντομάτα πάλι έναντι αντιτίμου.

Αυτά φυσικά όχι για σένα που τα θεωρείς φυσιολογικά αλλά για αυτούς που είναι στην απέξω για να έχουμε μια ιδέα πώς σε αντιμετωπίσει η πατρίδα.
2.000 ευρώ λοιπόν μέσο όρο για να σαι μέσα με τη προϋπόθεση πως θα κάνεις 9μηνο μακριά απ' το σπίτι σου χωρίς ίχνος υπερβολής, αν θες να ζεις σαν άνθρωπος το 2020 κι όχι σαν κατσαρίδα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top