Οχι δεν λεω να συγκατοικουν με τους γονεις τους απαραιτητα. Λεω
ειτε να μενουν με τους δικους τους ειτε (στην πλειοψηφια)
να τους επισκεπτονται απλως, αρα να
διατηρειται η αλυσιδα μεταδοσης, να υπαρχουν οι επαφες δλδ.
Και θα το ξαναπω. Δεν λεω ολο αυτο να κραταει για παντα. Λεω οτι οφειλουμε να προσεχουμε στην περιπτωση που επικειται τριτη δοση και εχουμε ευπαθεις στις επαφες μας (οικογενεια και φιλοι). Γιατι αυτο να ειναι παραλογο; Τα παρτι αξιζουν περισσοτερο από το να κανεις λιγη υπομονη ακομη για να κανουν την τριτη δοση;
Το ξαναλεω, αν δεν εχεις επαφες με ευπαθεις γονεις κλπ ή αν οι γονεις δεν ειναι ευπαθεις ή σε μεγαλη ηλικια πασο, κανε ο,τι θες, οσα παρτι θες.
Θα μπορουσε ναι, αλλά σου διαφευγει μια βασικη προϋποθεση: Ποιος ειπε οτι ειναι στερηση το οτι δεν πηγαινω σε παρτι, ποσο μαλλον ωστε να προσπαθω να το δικαιολογησω μεσα μου για να μην με ποναει;
Τα παρτι μου ειναι αδιαφορα, ισα ισα προτιμω μια καλη παρεα και συζητησεις ή να διαβασω σπιτι ενα βιβλιο και ηρεμια με ενα ποτηρι (ή καλυτερα δύο) σοκολάτα ζεστή με σιροπι φουντουκι (ή και καραμελα ή και τα δύο και έξω να βρέχει με κρύο το χειμώνα, τέλεια φάση..). Αμα τυχει να παμε σε παρτι ας παμε αρκει να εχει καλη μουσικη που να ξερω τα λογια ωστε να νιωθω τους στιχους οταν θα χορευω.
Δεν ειναι οτι μου λειπουνε τα παρτι και τα στερω στον εαυτο μου και ψαχνω τροπους να δικαιολογησω μεσω του κορωνοιου για ποιο λογο δεν παω σε αυτα προφασιζομενος τυψεις και ιους, ωστε να μην με ποναει που δεν πηγαινω επειδη ακολουθω την "παραλογη λογικη" μου οπως λες. Οπότε αυτο καταρριπτει την υποθεση σου καθώς δεν ικανοποιειται η βασικη υποθεση του κινητρου-πόνου (δεν θελω να τα αντιστοιχισω με προκειμενες και τετοια, ο ξυλινος λογος ταιριαζει πιο πολυ στην πολιτικη και στο δικαστηριο - καλος ο Σοπενχαουερ αλλά δε θελω να εχω παντα δικιο).
Από την άλλη όμως.. ειναι πιθανο να ισχυει για εσενα αυτο (το β' ενικο δεν παει σε εσενα εσενα, αλλά στην πλευρα που υποστηριζεις), δηλαδη λες "ε αφου θα κολλησουν που θα κολλησουν τι νοημα εχει αν ειμαι εγω αυτος που θα τους κολλησει; Ετσι κι αλλιως δεν μπορουμε να ξερουμε ποιος τους κολλησε αρα εγω θα εχω ησυχη τη συνειδηση." Αυτο ειναι το μαξιλαρακι που προφασιζεσαι ωστε 1. να μην παιρνεις ευθυνες πλεον περι τα οσα συμβαινουν με τον ιο - στιλ εκανα το εμβολιο, εκανα το χρεος μου τωρα τελος δεν ξανασχολουμαι ξεμπερδεψα, κάνω ό,τι θέλω δε με νοιάζει 2. να συνεχιζεις τις δραστηριοτητες που σε ευχαριστουν με αγνοια κινδυνου (οπως τετοια παρτι που για σενα η στερηση τους ειναι οντως πονος επειδη σε αυτα βρισκεις μεγαλη ευχαριστηση και τα λαχταρας) και 3. να μην εχεις τυψεις (ο πονος που αποφευγεται κανοντας τη θεωρηση σου αυτη) σε περιπτωση που οντως κολλησεις καποιον ευπαθη δικο σου.
Τελος να σημειωσω οτι δεν χρειαζονται ουτε προκειμενες, ουτε βαθυστοχαστοι συλλογισμοι, ουτε δικαστηρια. Η τοποθετηση απο εναν ειδικο, οπως λοιμωξιολογοι και CDC θα αρκουσε. Και αυτο που λεει η επιστημη και η ιατρικη αποσο γνωριζω ειναι οτι η υγεια μπαινει πανω απο ολα και σαφως και την διασκεδαση μας και το ξεσαλωμα, ετσι δεν ειναι; Ποσο πιο αυτονοητο απο αυτο; Το λεω επειδη μου λες οτι θα χρειαζοταν στο δικαστηριο να εχω αποδεικτικα στοιχεια για ολα οσα ισχυριζομαι επειδη ο συλλογισμος μου μπαζει και ειναι σαθρος και αρα η επιχειρηματολογια απο μονη της δεν θα αρκουσε, ετσι δεν ειναι; Ομως πώς σου ξεφυγε αυτη η βασικη, απλη, θεμελιωδης αρχη; Οι
μεγαλες συναθροισεις με πολύ συνωστισμο ειναι επικινδυνες και αυτο δεν αναιρειται ουτε στην περιπτωση των εμβολιασμενων. Πόσο μαλλον
οταν στον ιδιο χωρο δεν ειναι μονο εμβολιασμενοι. Το τι μας υποσχεθηκε η κυβερνηση ειναι αλλο θεμα, αδιαφορο. Το εμβολιο, αν δεν κανω λαθος, δεν το καναμε για να συναθροιζομαστε ανεξελεγκτα. Επαναλαμβανω, γιατι πρεπει να το παμε στα ακρα; Ειτε κλεισμενοι σε καραντινα με μασκα παντου εξω ειτε με το πρωτο φτου ξελευθερία, ολοι φουλ γιολο σε παρτι εκατονταδων ατομων; Ενδιαμεσο σταδιο δεν υπαρχει; Δηλαδη λιγο σεβασμο στους νεκρους αυτου του εναμιση χρονου.
Σε ρωτάω στα ίσα λοιπον: Aν σε εβαζα για μία ωρα σε ενα δωματιο με 10 ανεμβολιαστους ή ακομα χειροτερα 10 φορεις του ιου που εχει παρελθει η λανθανουσα περιοδος και ειναι μολυσματικοι και μπορουν να τον μεταδωσουν:
1. Θα δεχοσουν να μεινεις ή θα εφευγες;
2. Θα εβαζες μασκα ή θα μιλουσατε προσωπο με προσωπο κανονικα σα να μην τρεχει τιποτα;
3. Θα σφιγγοταν λιγο η καρδια σου και θα ελεγες κανω λαθος ή θα ησουν γιολο και δε θα σενοιαζε;
4. Θα επαιρνες μετα μέτρα για να μην κολλησεις κι αλλους (υποθετουμε πως εχεις ηδη κολλησει) ή θα ελεγες "ελα μωρε ενταξει αφου ειναι εκτεθειμενοι ετσι κι αλλιως, μπορει να κολλησουν κι απο αλλου τι σημασια εχει αν θα ειμαι εγω αυτος που θα τους κολλησει;";
5. Θα πηγαινες σπιτι να αγκαλιασεις τους δικους σου και τους παππουδες σου ελευθερα ή θα κρατουσες αποστασεις και θα προσεχες μεχρι να περασει μια βδομαδα και μετα θα τους εβλεπες;