• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
:) και η Τουρκία είναι μια από αυτές.
Γενικά αυτές η χώρες κρίνουν ότι δε χρειάζεται να γίνουν τα έξοδα για διαγνώσεις πλησιάζουμε στην πανδημία. Όλα αυτά επηρεάζουν τα στατιστικά. Αξιόπιστα στατιστικά θα βγουν όταν βγάλουν φτηνό τεστ.

_______
Τα παιδιά από ότι φαινεται την παιρνούν υποκλινικά ή ελαφριά την λοίμωξη συνεπώς μέσω αυτόν γίνεται κυρώς η διασπορά...
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.
Μέρος 1ον: Περί της αξίας της ανθρώπινης ζωής και ότι "οι 65άρηδες θα πεθάνουν ούτως ή άλλως":

Ξεκινάω να γράψω μια απάντηση και στην ουσία τρέμουν τα χέρια μου από αγανάκτηση. Υποτίθεται ότι άλλοι είμαστε οι συντηρητικοί και οι μπήξε δήξε εδω μέσα, και τέτοια πράγματα δεν τολμήσαμε ποτέ να ξεστομίσουμε.

Εσείς πότε θα πεθάνετε; Πόσο πρέπει να ζήσετε; Πόση αξία έχει η δική σας ζωή; Γιατί έχει αξία; Γιατί μεταξύ εσάς και ενός 20 χρόνια μεγαλύτερου θα έπρεπε κάποιος να διαλέξει να σώσει εσάς;

Κυνικές απλές ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει και ο καθένας για σας.

65 χρονών έχει κανείς από 12 εως 30 χρόνια μπροστά του ακόμα. Εαν τον προσέξουμε, μπορεί να ζήσει πολύ παραπάνω σε σχέση με το προσδόκιμο που έχει ένας απρόσεκτος νεαρός 25 ετών που κάνει κόντρες κάθε βράδυ με το αμάξι του.

Κι αν ο 65άρης είναι επιστήμονας και ερευνά το μυστικό για την ίαση του καρκίνου και τον αφήσει ο γιατρός να πεθάνει βασισμένος στο ότι "εντάξει μωρέ ο 65άρης από κάτι θα πεθάνει ούτως ή άλλως"; Εκεί τι γίνεται; Αλλάζει η ηθική;

Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε. Είτε από πέσιμο, είτε από το άλλο, είτε από ιο, είτε από ασφυξία, είτε απο τροχαίο, είτε από οτιδήποτε.

Επιτέλους πια...


Μέρος 2ον - Περί των δηλώσεων διαφόρων επιστημόνων και της Θείας Κοινωνίας.

Κι όσο για τους επιστήμονες που ποσταριστηκαν παρακάτω, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους.

Απλά κανένας δεν πάει κόντρα με το παπαδαριό για 3 πιθανούς λόγους:

1. Ο ελληνικός λαός είναι βαθιά θρησκευόμενος οπότε αυτομάτως θα δημιουργήσει ο επιστήμονας αντιπάθειες προς το πρόσωπό του.

2. Ο ίδιος ο επιστήμονας είναι βαθιά θρησκευόμενος και έχουμε προκατάληψη πίστεως. (και καλά να το πιστεύεις για τον εαυτό σου, βάζεις εσένα σε ρίσκο, αλλά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρόσεχε τι λες γιατί επηρρεάζεις ως αυθεντία τους αδαείς)

3. Ως δημόσιο πρόσωπο, εαν κοντράρεις οτιδήποτε θρησκευτικό, την επόμενη μέρα πας ΟΑΕΔ για δελτίο ανεργίας. Οποιοσδήποτε θέλει να είναι σε θέση ισχύος, πρέπει να τα χει καλά με τον κλήρο και την πίστη του λαού.

Και τα υποθέτω αυτά ως Χριστιανός Ορθόδοξος, υπόψιν. Δεν είμαι άθεος.

Αν θες να κάνεις το σταυρό σου, εκεί είναι οι εικόνες στα σπίτια μας, εκεί είναι η Αγία Γραφή και το προσευχητάρι.

Όχι συναθροίσεις του εκκλησιάσματος στους ναούς, όχι μυστήριον της Θείας Κοινωνίας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον ιό. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ακόμα κι ένας Ορθόδοξος με μια λογική τα καταλαβαίνει αυτά.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
τα μικρά διασπείρουν τη νόσο στουσ γονεις
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Νομίζω παρεξηγήσατε λίγο την Έλενα. :P Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία για ότι ηλικίες και να μιλάμε απλά αν ακούσεις ότι κάποιος πέθανε στα 60-70 δεν προκαλεί την ίδια αντίδραση με το να ακούσεις ότι κάποιος πέθανε στα 15-25. Τελείως αυθόρμητα για τη δεύτερη περίπτωση σε πιάνει πιο πολύ η καρδούλα σου (πάντα για άγνωστα προς εμάς άτομα λέω).
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.
τα μικρά διασπείρουν τη νόσο στουσ γονεις

Να κλείσουν τα σχολεία όλης της χώρας αύριο πρωί. Τι φοβούνται εκεί στο υπουργείο; Μην πληρώσουν τσάμπα τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές για ένα μήνα παραπάνω πριν τους απολύσουν ως αναλώσιμους όπως κάθε χρόνο;

Αφού το ένα παιδάκι θα κολλήσει το άλλο, τους γονείς και τους δασκάλους, τι το φυλάνε ανοιχτό το εκπαιδευτικό σύστημα;

Τα πιο απρόσεκτα στο θέμα υγιεινής είναι τα μικρά. Ήταν θέμα χρόνου κι αυτό.
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Νομίζω παρεξηγήσατε λίγο την Έλενα. :P Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία για ότι ηλικίες και να μιλάμε απλά αν ακούσεις ότι κάποιος πέθανε στα 60-70 δεν προκαλεί την ίδια αντίδραση με το να ακούσεις ότι κάποιος πέθανε στα 15-25. Τελείως αυθόρμητα για τη δεύτερη περίπτωση σε πιάνει πιο πολύ η καρδούλα σου (πάντα για άγνωστα προς εμάς άτομα λέω).
Ναι αυτό ήθελα να πω μέσα στις άκρες και ίσως το εξέφρασα με λάθος τρόπο (εγώ είμαι η Έλενα παιδιά, χάρηκα :P ). Σε καμία περίπτωση μία ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει λιγότερο απο μια άλλη όπως και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγεία κλπ. Και καλύτερα να μιλήσει κάποιος που εργάζεται στον τομέα της υγείας για τα περιστατικά που έχουν προτεραιότητα απο κάποια άλλα στην Ελλάδα όπου γνωρίζουμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ένα κάρο προβλήματα. Επειδή γράφω εδώ πολύ καιρό, και πιστεύω είναι ήδη γνωστές οι θέσεις μου σε πολλά ζητήματα μην παρερμηνεύετε όσα λέω. Θα ήταν προτιμότερο να ζητάτε διευκρινίσεις.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να διώξουμε από μέσα μας το μεσαίωνα.
Από ΕΔΩ
(Αφιερωμένο στο Φώκο και στην κ. Γιαμαρέλου)
Στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες η μετάληψη της θείας κοινωνίας τελείτο διαφορετικά.Ο αρχαιοπρεπής τρόπος, που διασώζεται στην λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, θα μπορούσε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί και σήμερα, χωρίς την ανάγκη Συνοδικής απόφασης. Κατά τον τρόπο αυτό γίνεται ξεχωριστά η μετάληψη του Σώματος του Κυρίου και ξεχωριστά η μετάληψη του Αίματος. Μάλιστα, στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες η μετάληψη γινόταν πιθανότατα με τα χέρια, ενώ το «κουταλάκι» (το κοχλιάριο) καθιερώθηκε περίπου από τον 10ο αιώνα και ύστερα. Συνεπώς, ο τρόπος μετάληψης της θείας κοινωνίας θεωρώ ότι δεν είναι κανονικό ή δογματικό ζήτημα, αλλά απλώς ένα λειτουργικό έθος. Οπότε, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους προσαρμογή στις νέες έκτακτες υγειονομικές συνθήκες. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται εσχάτως μίας χρήσεως «κουταλάκι» για την μετάληψη, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του νέου ιού. Έγκριτοι θεολόγοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε ιερέα να χρησιμοποιήσει τον ένα ή τον άλλο μεμαρτυρημένο στην εκκλησιαστική παράδοση τρόπο μετάληψης, χωρίς καν να λογοδοτήσει στην προϊσταμένη του αρχή.
Όσον αφορά στην θεία λειτουργία, αυτή αποτελεί το κορυφαίο λατρευτικό και ομολογιακό γεγονός της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν είναι μια απλή προσευχή, αλλά πολλά περισσότερα. Είναι τόσο βασική, όσο και η αναπνοή για τον άνθρωπο. Δεν μπορεί να καταργηθεί ή να σταματήσει η τέλεσή της.

Στην Ορθοδοξία όμως ισχύει το ”κατ′ οικονομίαν”
. Δηλαδή, ένα ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο μπορεί, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής οικονομίας, να αποφασίσει πρόσκαιρη -λογική και συνετή- παρέκκλιση από την ακρίβεια των ιερών κανόνων, χωρίς μετακίνηση των δογματικών ορίων. Αρκεί η παρέκκλιση αυτή να γίνεται από χριστιανική αγάπη και για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, και εφόσον η εκκλησιαστική οικονομία πρέπει να ασκηθεί χωρίς δογματική μετακίνηση, η αναστολή τέλεσης λατρευτικών συνάξεων και ιερών μυστηρίων, της θείας λειτουργίας προεξαρχούσης, αποκλείεται. Ωστόσο, δύναται η Εκκλησία να προχωρήσει σε προσαρμογές και διευθετήσεις που θα επιτρέψουν τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να διαμηνυθεί σε ομάδες υψηλού κινδύνου ότι δεν παραβιάζουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αν αποφύγουν να εκκλησιαστούν μαζικά όσο διαρκεί η επιδημία. Επίσης, θα μπορούσαν να βρεθούν τρόποι καλύτερης διευθέτησης του εκκλησιάσματος, χωρικά και χρονικά. Ούτε αυτό αντίκειται στο δόγμα και το κανονικό δίκαιο.

Τέλος, στο ζήτημα του ασπασμού των εικόνων, η Εκκλησία δύναται να συστήσει στους πιστούς να αποφεύγουν την επαφή με την εικόνα και να κάνουν μόνο τον σταυρό τους ενώπιόν της. Η προσκύνηση των εικόνων είναι ένδειξη σεβασμού, ο οποίος αποδίδεται επαρκώς και χωρίς τον ασπασμό.

Σε ανάλογες διευθετήσεις και προσαρμογές οφείλουν να προχωρήσουν και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων δογμάτων και θρησκειών, όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες. Πιστοί και μη πιστοί έχουν το ίδιο καθήκον σεβασμού του συνανθρώπου τους. Με καλή διάθεση και θέληση είναι δυνατή η εξεύρεση λύσεων υγειονομικά ορθών, που ταυτόχρονα δεν θα προσβάλλουν καμιά θρησκεία ή δόγμα.

μετ3.png
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν κατανόησες πλήρως αυτά που έγραψα, για το λόγο αυτό σε παρακαλώ πολύ να τα ξαναδιαβασεις έχοντας στο μυαλό σου ότι αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο σε μια κατηγορία ευπαθών ομάδων. Απο εκεί και πέρα όταν το κάνεις αυτό θα σου πρότεινα να διαβάσεις και τι άλλο αναφέρουν τα υπόλοιπα παιδιά καθώς και κάποιες βασικές έννοιες όπως πχ τι είναι ιός. Καλό σου απόγευμα :)
Μια χαρά σε κατάλαβα κούκλα μου .
Έγραψες όμορφα ότι αυτοί των 65 θα πεθάνουν έτσι και αλλιώς.
Ωραία; Και μόνο για αυτό σου έχω απαντήσει.
Εσυ όχι; Όλοι μας έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε .Όχι;
Οκ αν εσύ θες να πεθάνεις στα 65 σου πέθανε ,δεν θα αδιαφορήσουμε εμείς οι υπόλοιποι όμως ούτε για τους 65ρηδες ,που θεωρούνται νεότατοι πλεον και συμπληρώνω ,ούτε για τους 50ρηδες ούτε για όλες τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες .
Μια χαρά σε κατάλαβα !:thumbup:
 

emperor_ath

Νεοφερμένος

Ο emperor_ath αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Νομίζω ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός και ταυτόχρονα σύμβουλος για τον κορονοϊό. αν ακολουθήσουμε τα μέτρα υγιεινής που μας προτείνουν οι ειδικοί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. αυτές οι τακτικές με τις μάσκες που φορούν όλοι, χωρίς λόγο, εκτός από αυτούς που πρέπει είναι υπερβολή, καθώς επίσης και οι αγορές τροφίμων από super market.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
#off_topic #sorry

Αναρωτιέμαι, με αφορμή την ανάρτηση του Valder και μετά του Δία, αν θα έπρεπε να αναστέλλονται οι διαφορες θρησκευτικές τελετές (δεν αναφέρομαι μόνο στο χριστιανισμό) σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παρ' ότι άθεη θεωρώ πως το freedom of worship είναι και πρέπει να είναι από τις πιο βασικες ελευθερίες του ανθρώπου.
Από την άλλη, η ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι και αυτή ουσιαστική.
Moral dilemma or not?
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
#off_topic #sorry

Αναρωτιέμαι, με αφορμή την ανάρτηση του Valder και μετά του Δία, αν θα έπρεπε να αναστέλλονται οι διαφορες θρησκευτικές τελετές (δεν αναφέρομαι μόνο στο χριστιανισμό) σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παρ' ότι άθεη θεωρώ πως το freedom of worship είναι και πρέπει να είναι από τις πιο βασικες ελευθερίες του ανθρώπου.
Από την άλλη, η ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι και αυτή ουσιαστική.
Moral dilemma or not?
Κι άλλες όμως ''εκδηλώσεις'' και όπως και θέληση για συμμετοχές είναι δικαίωμα μας .Για παράδειγκα τα γήπεδα .Τα θέατρα κοκ.
Εφόσον απαγορευτούν όλες οι συναθροίσεις πάνω απο κάποιο αριθμό ατόμων,το οποίο και αυτό κατά μια έννοια ,θίγει μια ελευθερία μας ,το δικαίωμα συμμετοχής μας σε όλα αυτά που θέλουμε ,θα εξαιρέσουμε τη θρησκεία; Γιατί; Είναι πιο δικαίωμα απο τα άλλα δικαιώματα;

Η απάντηση μου είναι όχι .

Αν απαγορευτούν τα υπόλοιπα,πρέπει κατ΄εμέ να απαγορευτεί και ο εκκλησιασμός.Για μετάληψη δεν θα το συζητήσω καν.Δόξα τον Ποσειδώνα ( :loltooth: ) ,υπάρχει και η TV που δείχνει τας λειτουργίας .:popeanim:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μέρος 1ον: Περί της αξίας της ανθρώπινης ζωής και ότι "οι 65άρηδες θα πεθάνουν ούτως ή άλλως":
Ξεκινάω να γράψω μια απάντηση και στην ουσία τρέμουν τα χέρια μου από αγανάκτηση. Υποτίθεται ότι άλλοι είμαστε οι συντηρητικοί και οι μπήξε δήξε εδω μέσα, και τέτοια πράγματα δεν τολμήσαμε ποτέ να ξεστομίσουμε.

Εσείς πότε θα πεθάνετε; Πόσο πρέπει να ζήσετε; Πόση αξία έχει η δική σας ζωή; Γιατί έχει αξία; Γιατί μεταξύ εσάς και ενός 20 χρόνια μεγαλύτερου θα έπρεπε κάποιος να διαλέξει να σώσει εσάς;

Κυνικές απλές ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει και ο καθένας για σας.

65 χρονών έχει κανείς από 12 εως 30 χρόνια μπροστά του ακόμα. Εαν τον προσέξουμε, μπορεί να ζήσει πολύ παραπάνω σε σχέση με το προσδόκιμο που έχει ένας απρόσεκτος νεαρός 25 ετών που κάνει κόντρες κάθε βράδυ με το αμάξι του.

Κι αν ο 65άρης είναι επιστήμονας και ερευνά το μυστικό για την ίαση του καρκίνου και τον αφήσει ο γιατρός να πεθάνει βασισμένος στο ότι "εντάξει μωρέ ο 65άρης από κάτι θα πεθάνει ούτως ή άλλως"; Εκεί τι γίνεται; Αλλάζει η ηθική;

Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε. Είτε από πέσιμο, είτε από το άλλο, είτε από ιο, είτε από ασφυξία, είτε απο τροχαίο, είτε από οτιδήποτε.

Επιτέλους πια...


Μέρος 2ον - Περί των δηλώσεων διαφόρων επιστημόνων και της Θείας Κοινωνίας.

Κι όσο για τους επιστήμονες που ποσταριστηκαν παρακάτω, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους.

Απλά κανένας δεν πάει κόντρα με το παπαδαριό για 3 πιθανούς λόγους:

1. Ο ελληνικός λαός είναι βαθιά θρησκευόμενος οπότε αυτομάτως θα δημιουργήσει ο επιστήμονας αντιπάθειες προς το πρόσωπό του.

2. Ο ίδιος ο επιστήμονας είναι βαθιά θρησκευόμενος και έχουμε προκατάληψη πίστεως. (και καλά να το πιστεύεις για τον εαυτό σου, βάζεις εσένα σε ρίσκο, αλλά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρόσεχε τι λες γιατί επηρρεάζεις ως αυθεντία τους αδαείς)

3. Ως δημόσιο πρόσωπο, εαν κοντράρεις οτιδήποτε θρησκευτικό, την επόμενη μέρα πας ΟΑΕΔ για δελτίο ανεργίας. Οποιοσδήποτε θέλει να είναι σε θέση ισχύος, πρέπει να τα χει καλά με τον κλήρο και την πίστη του λαού.

Και τα υποθέτω αυτά ως Χριστιανός Ορθόδοξος, υπόψιν. Δεν είμαι άθεος.

Αν θες να κάνεις το σταυρό σου, εκεί είναι οι εικόνες στα σπίτια μας, εκεί είναι η Αγία Γραφή και το προσευχητάρι.

Όχι συναθροίσεις του εκκλησιάσματος στους ναούς, όχι μυστήριον της Θείας Κοινωνίας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον ιό. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ακόμα κι ένας Ορθόδοξος με μια λογική τα καταλαβαίνει αυτά.
Τώρα σε είδα man μου.
ΟΚ.Αυτό! :worship:
I love you !:inlove:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Bγήκαν θετικοί και απλώς είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Πλήρη δικαίωση του fockou.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
#off_topic #sorry

Αναρωτιέμαι, με αφορμή την ανάρτηση του Valder και μετά του Δία, αν θα έπρεπε να αναστέλλονται οι διαφορες θρησκευτικές τελετές (δεν αναφέρομαι μόνο στο χριστιανισμό) σε τέτοιες περιπτώσεις.
Παρ' ότι άθεη θεωρώ πως το freedom of worship είναι και πρέπει να είναι από τις πιο βασικες ελευθερίες του ανθρώπου.
Από την άλλη, η ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι και αυτή ουσιαστική.
Moral dilemma or not?
Εγώ τα καταλαβαίνω τα σάψαλα που θέλουν να πάνε εκκλησία. Αν κλείσουν τα γήπεδα θα πάθω αμόκ. :look:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
.
Ίσως ακουστεί κυνικό αυτό που θα πω αλλά άτομα άνω των 65 έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν από κάτι, αν πχ ο κορονοϊος κοστίζει λιγότερο απ'ότι πχ ο καρκίνος του πνεύμονα, ε τι να κάνουμε (εννοειται ότι έχω στο νου μου ότι ο ιός μεταδίδεται).Γενικά αυτές οι ομάδες είναι εαυλωτες έτσι κι αλλιώς.
Δεν χωράει παρερμηνεία,ήσουν πολύ κατανοητή ! :thumbup:
Δεν απάντησες σε ένα ερώτημα του τύπου αν έπρεπε να επιλέξετε να σώσετε ένα παιδί και έναν 65άρη ποιον θα σώζατε ; Καθόλου!Δεν τέθηκε καν τέτοιο ερώτημα .

Απάντησες αμέσως κάτω απο το δικό μου μήνυμα που έγραψα τις οδηγίες για ευπαθείς ομάδες ,έγραψα επίσης ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτές τις ομάδες,διότι εμείς μπορεί να μην κινδυνεύουμε κινδυνεύουν όμως κάποιοι άλλοι.

Καπάκι απο κάτω το δικό σου μήνυμα ,αυτό και μετά και άλλο ξεκαθάρισμα.

Μετά που έφαγες το κράξιμο προσπαθείς να το μαζέψεις με απόλυτη αποτυχία.
Αλλά παρανόηση δεν έγινε.
Καταλάβαμε ακριβώς τι ήθελες να πεις διότι ξεκάθαρα το είπες.
Καλό θα είναι λοιπόν να μη μας λες ότι δεν καταλάβαμε διότι μας λες και ηλίθιους;:loltooth:
Ε δεν είμαστε.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Αυτό που δεν ξέρει κανεις είναι να προβλεψει αν ο ιος υποστεί μετάλλαξη και ετσι γίνει επιθετικοτερος ή πιο θανατηφόρος ή αντίθετα ηπιότερος. Είμαστε μπροστά σε ενα καινούργιο ιο για τον οποίο ξέρουμε ακόμα λιγα πραγματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Αυτό που δεν ξέρει κανεις είναι να προβλεψει αν ο ιος υποστεί μετάλλαξη και ετσι γίνει επιθετικοτερος ή πιο θανατηφόρος ή αντίθετα ηπιότερος.
Είναι και το άλλο που δεν έχω ακούσει πουθενά.Από επιστήμονα εννοώ.
Τώρα κυκλοφορεί και ο ιός της γρίπης .Τι θα γίνει αν ένας που ήδη νοσεί απο γρίπη , κολλήσει και τον κορονοϊό ;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Bγήκαν θετικοί και απλώς είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Πλήρη δικαίωση του fockou.
το αστείο είναι ότι ηλίθιοι δημοσιογράφοι αρχικα κατηγορούσαν τους ιατρούς ότι δεν έστειλαν το δείγμα στο pasteur. Το να καλύπτεις δημοσιογραφικά τέτοιο θέμα και να μην κοιτάς μερικά βάσικά πράγματα όπως οι οδηγίες του ΕΟΔΥ το βρισκω πολύ λυπηρώ δυστυχώς .
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Είναι και το άλλο που δεν έχω ακούσει πουθενά.Από επιστήμονα εννοώ.
Τώρα κυκλοφορεί και ο ιός της γρίπης .Τι θα γίνει αν ένας που ήδη νοσεί απο γρίπη , κολλήσει και τον κορονοϊό ;
Δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά για την συμπεριφορά ενος καινούργιου ιού. Ουτε τι μεταλλάξεις, θετικότερες ή αρνητικοτερες μπορεί να έχει στο μέλλον.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Μπορούμε να ξέρουμε απλά θα βγουν και τα 2 τεστ θετικά.
Πολλές φορές κάνουμε τεστ για τεστ γρίπης και τον κλαστικό κορονοιό και βγαίνουν θετικά και τα 2
Για αυτό ειναι λάθος τακτική να θεωρούμε ότι όσοι έχουν γρίπη κολλάνε κορονοιό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Για την συμπεριφορά και τις μεταλλάξεις ενος καινουργιου ιού δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά. Επίσης το να έχει κανεις και τους δυο ιούς λογικά δεν είναι καλυτερο απο το να έχει εναν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top