• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα!
Κλασικη Ελληνικη δεξια, μολις αρχισουν τα κοκκινα να ερθει ο μπαμπας-κρατος να ριξει χρημα να μας σωσει. Κατα τα αλλα την λετε στους αριστερους οταν το κανουν εκεινοι.
Ουστ, κρατικοδιαιτες βδελλες
 
Τελευταία επεξεργασία:

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Φοκό, θέλω πρόβλεψη:
Το ΑΠΘ θα μείνει καραντίνα ΜΟΝΟ 14 μέρες ή θα φύγει παραπάνω;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Φοκό, θέλω πρόβλεψη:
Το ΑΠΘ θα μείνει καραντίνα ΜΟΝΟ 14 μέρες ή θα φύγει παραπάνω;
Δε μπορώ να κάνω πρόβλεψη με αυτούς τους πουθενάδες.... θα προσπαθήσω όμως.
πιστεύω πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί συνεπώς θα έχουμε περισσότερες μέρες καραντίνα . :/
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,430 μηνύματα.
1583870708483.png
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
1583870827281.png


Θα σας εξηγήσω γιατί πολλοί νομίζετε λανθρσμένα ότι τρολάρω

Την πράσινη γραμμή την ξεχναμε (δεν έχει νόημα για μένα)....

Έχουμε την πορτοκαλί γραμμή της Κίνας και την κίτρινα των άλλων περιοχών ....οι αλλες περιοχες. η κίτρινη γραμμή και αυτή είναι ψευτική στην πραγματικότητα είναι όπως η πορτοκαλί το θέμα είναι δε τους έχουμε ανακαλύψει ακόμα όποτε παιρνει την μορφή αυτή (ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak). Με το κλείσιμο των σχολείων η κατάσταση δε θα αλλάξει θα ανιχνεύονται συνέχεια νέα κρούσματα και θα μοιάζει η κατάσταση ψευδώς ότι επιδεινώνεται, συνεπώς μετά τις 15 μερες θα έχουμε μια κατάσταση πανικού...

Τα μέτρα που πέρνουν τώρα οι υπουργοί δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα όπως νόημα δεν έχει στην Ιταλία...
____________________

:D παιδιά φίλοι μου .... τα έχω πει όλα στο ιατρικό κανάλι μου στο youtube για το Κορονοιο ώστε να μη με λέτε τρολ. Ως τώρα έχω επαληθευτεί στα περισσότερα που έχω πει.
 

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κλασικη Ελληνικη δεξια, μολις αρχισουν τα κοκκινα να ερθει ο μπαμπας-κρατος να ριξει χρημα να μας σωσει. Κατα τα αλλα την λετε στους αριστερους οταν το κανουν εκεινοι.
Ουστ, κρατικοδιαιτες βδελλες

Κλασικός φιλελευθερισμός στην πράξη everywhere θες να πεις.Μπερδεύτηκες
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Παιδιά, το μόνο πράγμα στο οποίο έχει πέσει έξω, είναι ότι πρόβλεψε κλείσιμο του απθ για τις 25 και τελικά κλείσαμε στις 10. Κατά τα άλλα λέει σοβαρά πράγματα και δεν αναπαράγει "ειδήσεις" γιατί "έτσι ακούγεται".
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,430 μηνύματα.
Kαλύτερα σκέφτομαι , να μπαίνει και το κείμενο ,πολλοί δεν πατάν τα λινκς .

Έλληνας επιστήμονας ΜΙΤ: Αυτές είναι οι 10 συμβουλές κατά του κορωνοϊού
Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας δίνει δέκα συμβουλές για τον κορωνοϊού
Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» αλύπητα την Ιταλία, ενώ εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς ανά τον πλανήτη και στην Ελλάδα μετρούμε δεκάδες πλέον κρούσματα. Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, ο Μανώλης Κέλλης του ΜΙΤ, δίνει 10 συμβουλές για τον κορωνοϊό, σε έναν απλό δεκάλογο που οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε.
Διαβάστε παρακάτω τις 10 συμβουλές του επιστήμονα.
Μερικές συμβουλές κορονοϊού για τους φίλους μου:
1. Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι ήδη φορέας και να μεταδίδεις τον ιό εν αγνοία. Για να περιορίσετε την εκθετική του ανάπτυξη, παρακαλούμε ελαχιστοποιήστε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, ταξίδια, χειραψίες και αγγίζοντας το πρόσωπό σας.
2. Οι βασικοί λόγοι που οι παγκόσμιοι αριθμοί είναι χαμηλοί, ειδικά στην Κίνα, είναι η επιστήμη, η ανίχνευση, η αναγνώριση, η δοκιμή, η ετοιμότητα και τα δρακόντεια μέτρα. Χωρίς αυτά θα αντιμετωπίζαμε εκατομμύρια θανάτους στην Κίνα μόνο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
3. Μην γελάτε από τον ιό:
α)
ο ρυθμός εξάπλωσης του είναι πολύ χειρότερος από τη γρίπη

β) η θνησιμότητα του είναι πολύ χειρότερη από τη γρίπη

γ) η έμφυτη ανοσία μας σε αυτόν είναι πολύ χειρότερη από τη γρίπη

δ) δεν υπάρχουν εμβόλια γι ' αυτό, σε αντίθεση με τη γρίπη

ε) η ασυμπτωματική εξάπλωση του σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την περιορίσουμε ζητώντας από τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι. Μικρές διαφορές στους εκφραστές μπορούν να μετατρέψουν 10,000 θανάτους σε 50 εκατομμύρια θανάτους, γι’ αυτό μην τους υποτιμάτε.

4. Μην φοράς μάσκα προσώπου. Συσσωρεύει μικρόβια που στη συνέχεια θα απλώσετε στο πρόσωπό σας, στο σπίτι σας και στους αγαπημένους σας, όταν τελικά βγάλετε τη μάσκα. Αν είσαι άρρωστος, και * χρειάζεσαι * να βγεις έξω, ναι, φόρεσε μια ιατρική μάσκα για να προστατέψεις τους άλλους. Αλλά αν δεν είστε άρρωστοι, αυτές οι μάσκες θα σας αρρωστήσουν και θα λείψουν πολύ τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη κοντά. Γι ' αυτό σε παρακαλώ μην το κάνεις.

5. Εάν είστε πραγματικά άρρωστοι με μόνο μέτρια συμπτώματα γρίπης, μείνετε στο σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο, για να αφήσετε χώρο για πιο σοβαρά περιστατικά. Πιθανόν να φταίει η γρίπη, αλλά ακόμα και αν είναι κορωνοϊός, δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία, και τίποτα που μπορεί να κάνει το νοσοκομείο για μέτρια περιστατικά. Κρατήστε λοιπόν τα κρεβάτια για όσους χρειάζονται οξυγόνο και αναπνευστήρες.

6. Αντιμετωπίστε κάθε επιφάνεια ως μολυσμένη. Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Ελαχιστοποιήστε το άγγιγμα του προσώπου σας. Αντικαταστήστε χειραψίες με χτυπήματα στον αγκώνα. Αντιμετωπίστε το κινητό σας ως συνεχώς μολυσμένο, σκουπίστε το με απολυμάντηλα, και κρατήστε το μακριά από το κρεβάτι σας. Σπρώξτε πόρτες ανοιχτές με τα πόδια, τραβήξτε πόρτες ανοιχτές με ένα μαντηλάκι, ειδικό αντικείμενο, ή το πίσω μέρος του χεριού σας. Πνίγετε τα παιδιά σας με φιλιά (μοιράζεστε όλα τα μικρόβια σας ούτως ή άλλως) αλλά κρατήστε έξω τα μικρόβια. Κάποια από αυτά τα πράγματα θα γίνουν φυσικά, και ίσως η γρίπη του επόμενου έτους να μην είναι τόσο σοβαρή με καλύτερη υγιεινή.

7. Εάν είμαστε παρανοϊκοί, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την εκθετική του ανάπτυξη σε έναν χαμηλότερο εκφραστή, δίνοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης την ευκαιρία να ανταπεξέλθει σε έναν πιο αργό ρυθμό σοβαρών κρουσμάτων. Ναι, είσαι υγιής και δεν θα αρρωστήσεις. Ναι, ίσως όλοι όσοι γνωρίζετε τελικά εκτεθούν στον ιό. Αλλά όλα έχουν να κάνουν με τον ρυθμό των λοιμώξεων. Εάν επιβραδύνουμε αυτό το ποσοστό, τα νοσοκομεία μας δεν θα συντριφθούν, και η θνησιμότητα θα διατηρηθεί πολύ χαμηλότερη από ό, τι θα γίνει αντιθέτως.

8. Τελικά, ο ζεστός καιρός θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης των ιογενών σωματιδίων, με περισσότερη κυκλοφορία του αέρα, περισσότερο χρόνο που περνάμε σε εξωτερικούς χώρους, περισσότερο ηλιακό φως και υπεριώδη έκθεση που μετουσιώνουν τον ιό. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την επόμενη "σεζόν του κορωνοϊού, θα έχουμε περισσότερη έμφυτη ανοσία, ίσως ένα εμβόλιο, και τελικά θα είναι απλά ένα ακόμη" εμβόλιο γρίπης Αλλά οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, γι ' αυτό αντιμετωπίστε το σαν πανδημία, για να αποφύγετε να ζήσετε πραγματικά μία.

9. Το να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου είναι φοβερό. Έχω ακυρώσει 4 εκδηλώσεις μόνο αυτή την εβδομάδα (το πάρτι γενεθλίων μου, ένα κοινό εργαστήριο υποχώρηση με άλλα πέντε εργαστήρια, μια κουβέντα στο Ελληνικό Προξενείο, και ένα συνέδριο στην Ευρώπη). Δεν μετανιώνω, περνάω περισσότερο χρόνο με τους μαθητές μου, την οικογένειά μου, τους στενούς μας φίλους, μαθαίνοντας, δημοσιεύω (αυτό) και δουλεύοντας σε σημαντικά χαρτιά και επιχορηγήσεις. Μια αυτο-επιβαλλόμενη απαγόρευση ταξιδιού είναι πραγματικά αρκετά φοβερή, και εστιάζει εκ νέου την προσοχή στα σημαντικά πράγματα.

10. Πάνω απ ' όλα, στηρίξτε τη βασική επιστήμη, εμπιστευτείτε τις συμβουλές των ειδικών, και εκτιμήστε τις φοβερές εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Θα βλέπαμε δεκάδες εκατομμύρια θανάτους χωρίς αυτό, με όλους εμάς να αναρωτιόμαστε γιατί οι θεοί είναι τόσο θυμωμένοι. (μπορούμε ακόμα να αναρωτιόμαστε αυτό, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε κάτι γι ' αυτό).

Συμπέρασμα: Μην πανικοβάλλεστε, αλλά μην το υποτιμάτε αυτό. Ενεργήστε λογικά, ελαχιστοποιήστε την εξάπλωση για να προστατεύσετε τους άλλους, απολαύστε χρόνο με τους αγαπημένους σας, και συμπεριφέρεστε σαν να είναι πανδημία, για να μην γίνει
 

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
11 Απριλίου κλείνουν άπαντα για Πάσχα μόνο αυτό... Αν ανοίξει σε κανένα bet στοίχημα μέχρι πότε θα πάρει παράταση θα πάω να ποντάρω την προίκα μου.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
#Περίληψη_των_14πρώτων_ημερών_coronavirus_στην_Ιταλία
(δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο, αλλά αναφέρει αρκετά πράγματα της κατάστασης στην Ιταλία)
To συγκεκριμένο κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα “Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι της Ιταλίας” και αποτελεί μία προειδοποίηση προς τους Έλληνες και την Ελλάδα τι μπορεί να συμβεί αν δεν ακολουθηθούν τα μέτρα προστασίας.

O #ασθενής_0, στην Ιταλία όπως δείχνουν οι επιδημιολογικές έρευνες (που θεωρούνται σημαντικές για τα “whereabouts” του ιου και τον τρόπο εξάπλωσης του), δεν ήταν τελικά κάποιος μετανάστης, πρόσφυγας, Κινέζος τουρίστας, ούτε καν Ιταλός επιχειρηματίας, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ένας Γερμανός που απο το Μόναχο βρέθηκε στο Codogno (μέσα Γενάρη) και απο εκεί κ έπειτα ξεκίνησε (μέσα Φεβρουαρίου) το χάος στην Β. Ιταλία. [Ο ίδιος κόλλησε απο Κινέζο συνάδελφο και με τη σειρά του κόλλησε συναδέλφους του και τον υπόλοιπο κόσμο:https://tg24.sky.it/…/coronavirus-paziente-zero-tedesco-con…].

Μέσα στις 2 #μόνο αυτές εβδομάδες

1. #Ανεύθυνες_συμπεριφορές των πολιτών, που δεν ακολούθησαν/ακολουθούν τις αρχικές οδηγίες/συστάσεις (κατ’οίκον περιορισμό) και διευθύνσεων νοσοκομείων (που τους έκαναν εισαγωγή περνώντας τους απο διάφορα Τμήματα)- μαζί και με την επώαση του για κανένα μήνα εν αγνοία τελικά των πάντων (όσο οι δημοσιογράφοι σταματούσαν κόσμο με κινέζικα χαρακτηριστικά και ρωτούσαν “Έχετε τον ιο;” και οι ρατσιστές τους προπηλάκιζαν σε απευθείας μετάδοση στο FB), οδήγησαν σε μια σοκαριστική εξάπλωση του ιου (#note: σε κάποιες περιοχές έχουν μέχρι και 50 επιβεβαιωμένα περιστατικά ημερησίως), και στο προσωρινό (έστω) κλείσιμο ολόκληρων νοσοκομείων, κρίσιμα και χρήσιμα στην παρούσα φάση.

2. Οι #ιταλικές_αρχές φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος και ενω διέθεσαν χρήματα στις πληγείσες Περιφέρειες, οργάνωσαν τα νοσοκομεία κλπ, δεν κατάφεραν να “συνετίσουν τους Ιταλούς” επιβάλλοντας εγκαίρως μέτρα (ενω οι γιατροί παρακαλούσαν), ούτε τελικά να πείσουν τον κόσμο οτι “όλα καλά” και να συγκρατήσουν τον πανικό.

3. Η #επιδρομή των πανικόβλητων Ιταλών στα φαρμακεία, e-shop κλπ έχει αφήσει χωρίς αποθέματα μασκών κλπ, μέχρι και τα νοσοκομεία και η 1η μεγάλη δωρεά έφτασε απο επιχειρηματίες απο την Κίνα. Στα άμεσα μέτρα, που λέγεται οτι σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι η εμπλοκή του στρατού που διαθέτει τα μέσα, στην παραγωγή τέτοιου υλικού.

4. Τα #νοσοκομεία τους, που διαθέτουν σαφώς περισσότερους αριθμητικά γιατρούς (και μάλλον κ ειδικότητες), στις πληγείσες ΜΟΝΟ περιοχές του Βορρά, ζητάνε άμεσα έναν απίστευτο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί οτι αυξάνονται τα περιστατικά και στην Ν. Ιταλία, όπου -guess what- δεν υπάρχουν κλίνες και οι ασθενείς μεταφέρονται απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

5. Η Πανιταλική Ένωση #αναισθησιολόγων (και άλλων κρίσιμων για τον Covid-19 ειδικοτήτων) αναγκάζονται να βγάλουν ανακοίνωση, οτι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση (προσωπικό, εξοπλισμός πχ αναπνευστήρες κλπ) θα αναγκαστούνε να νοσηλεύουν/σώζουν όσους έχουν επιστημονικά περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. [https://www.repubblica.it/…/coranvirus_limite_di_eta_per_…/…]

6. Οι #γιατροί, οι οποίοι εκτός απο #σωματικά πρέπει να έχουν διαλυθεί και #ψυχολογικά και να “σπάνε” μαζικά, ποστάρουν/αρθογραφούν αυτά που βιώνουν, που πραγματικά αν τα συγκεντρώσει κάποια στιγμή κάποιος, γράφει βιβλίο..και δεν θα είναι επιστημονικής φαντασίας, για τα όσα δραματικά (ιατρικά, ελλείψεις, ανθρώπινα) βιώνουν.

7. Οι πολιτικές #κόντρες μεταξύ Περιφερειών (Λέγκα) και κυβέρνησης, οδήγησε χτες στην διαρροή απο μέρους της Περιφέρειας του νέου διατάγματος (απαγόρευση εξόδου/εισόδου στην Λομβαρδία και άλλες 14 επαρχίες της Ιταλίας) [ https://www.facebook.com/…/a.15976386872…/2272835396351297/…] με αποτέλεσμα να υπάρχει ο απόλυτος πανικός και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση πάρα πολλοί, με τον φόβο αποκλεισμού στην Λομβαρδία [https://napoli.fanpage.it/coronavirus-napoli-treno-milano/ + https://www.corrieredellacalabria.it/…/228473-coronavirus…/…]. Ανάγκασαν τον Conte σε μεταμεσονύκτιο διάγγελμα και τις #περιφέρειες_του_Νότου, να ανακοινώνουν οτι θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όποιον φτάνει στις περιοχές τους απο τις “κόκκινες ζώνες” [https://gds.it/…/coronavirus-musumeci-obbligo-di-quarante…/…]

8. Το #Βατικανό (κράτος εν κράτει) και εν γένει η καθολικη εκκλησία κάνει e- λειτουργία, σε #συμμόρφωση με τις οδηγίες των ιταλικών αρχών, χωρίς να ανοίγουν περιττές και αποπροσανατολιστικές συζητήσεις για την δύναμη της πίστης, το αμόλυντο της καθολικής εκκλησίας ή το αλάθητο του πάπα. Ενω η κυβέρνηση ανακοίνωσε την #απαγόρευση τέλεσης #γάμων, #βαπτισίων και του #χρίσματος [https://www.fanpage.it/…/coronavirus-il-governo-vieta-i-ma…/]

9. Η Ιταλία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το πρόβλημα της #αστεγίας και της προστασίας αυτής της πληθυσμιακής ομάδας, καθώς και με την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στις #φυλακές, όπου οι συνθήκες κράτησης μαζί με τον υπερπληθυσμό, αποτελούσαν και πριν τον κοροναϊό #υγειονομική_βόμβα. Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια, γίνονται εξεγέρσεις (ιδίως στις φυλακές του Νότου) και εξετάζεται η μετατροπή πολλών σε κατ’οίκον περιορισμό. Ενω κυκλοφορούν και τα πρώτα άρθρα, ΔΤ κόσμου που εργάζεται με τους πρόσφυγες και αισθάνεται οτι δεν έχουν ληφθεί μέτρα (κανένα) τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον ευάλωτο πληθυσμό.

10. Τεράστιο ζήτημα, αποτελεί επίσης η αδυναμία συμπαράστασης, φυσικής παρουσίας συγγενών, φίλων, συντρόφων σε γηροκομεία, νοσοκομεία κλπ και στους ετοιμοθάνατους, που πραγματικά απο τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, νοσηλεύονται γυμνοί, σκεπασμένοι με σεντόνια και πεθαίνουν εντελώς τελείως μόνοι τους, χωρίς #φυσικά να ξέρουν οταν περνούν τις πύλες των νοσοκομείων αν θα ξαναβγούνε ζωντανοί.Και μιλάμε για τραγικές ιστορίες και προσωπικά δράματα, απο αυτά που διαβάζουμε σε τσουνάμι, σεισμούς.

#Note1 Ο #Walter_Ricciardi, υψηλόβαθμο στέλεχος του .Ο.Υ και σύμβουλος της Ιταλικής κυβέρνησης τα λέει #απλά_και_κατανοητά: “Οι κίτρινες περιοχές θα γίνουν άμεσα κόκκινες, γιατί ο ιος τρέχει γρήγορα. Τα μέτρα της κυβέρνησης απαραίτητα για να περιορίσουν την εξέλιξη. Ο πληθυσμός της Κ. και Ν. Ιταλίας θα πρέπει να #ειδοποιηθεί και να μην συχνάζει σε πολυσύχναστα μέρη”. Κυρίως λέει “Ο #κοροναΐός έχει μια ταχύτητα μετάδοσης απίστευτη, πιο γρήγορη απο αυτή του SARS. Εξελίσσεται τόσο γρήγορα γιατί είναι νέος ιος και μπροστά του συναντά λιβάδια και όχι εμπόδια. Αφου δηλ συναντάει έναν πληθυσμό που είναι απόλυτα εκτεθειμένος στην μόλυνση, χωρίς αμυντικό σύστημα, αφού το αμυντικό του σύστημα δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο”. [ https://www.tpi.it/…/coronavirus-walter-ricciardi-al-sud-…/…]

#Note2 O καθηγητής επιδημιολόγος #MassimoGalli του νοσοκομείου αναφοράς Sacco του Μιλάνο τα λέει επίσης απλά:
“Ποτέ ξανά στην ζωή μου, δεν χρειάστηκε να εκκενώσω την μεγαλύτερη κλινική Λοιμωδών σε όλη την Λομβαρδία, για να βάλω κόσμο με Covid-19. Στις ιστορικές επιδημίες έχεις μιας #1η φάση, στην οποία λες ‘Το πρόβλημα το έχει ο διπλανός μας. Τί φόβος, αλλά το έχει εκείνος’. Στην #2η φάση αντιλαμβάνεσαι οτι έφτασε και σε εσένα, αλλά το αρνείσαι. Στην #3η φάση, πρέπει να δράσεις και υιοθετούνται μέτρα. Μετά ακολουθεί η φάση που κάποιος λέει “Αυτά τα μέτρα θα μας καταστρέψουν” και τα μειώνει. Και μετά έρχεται η #φάση της καταστροφής, γιατί η αρρώστια έχει πλέον ξεφύγει και σαρώνει. Αν ο κόσμος πιστεύει οτι υπερβάλλουμε, τους καλώ να έρθουν στο νοσοκομείο, για να δούνε για τί πράγμα μιλάμε. Δεν περιμένω οτι είναι κάτι που θα περάσει έτσι εύκολα κ απλά. Πολύ θα μου άρεσε, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι”.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,035 μηνύματα.
Κλασικός φιλελευθερισμός στην πράξη everywhere θες να πεις.Μπερδεύτηκες

Σου πατησα θενκς αν και έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ο Von Mises θα διαφωνούσε μαζί σου. Αλλά αν εννοείς τον εφαρμοσμένο ελληνοκαπιταλισμό, λίγο σχολή του σικάγο, λίγο "οι επιχειρηματίες είναι φίλοι μας, μας αγαπάνε οι επιχειρηματίες" και το αγόρι μου, ναι εκεί μέσα.

ΥΓ: Και δεν είναι φιλελευθερισμός, αλλά μπλε κομμουνισμός
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,035 μηνύματα.

Εξέτασαν κι έναν για ξεκάρφωμα, μη τους πουν και ανεύθυνους. Τόσο δούλεμα έχουν φάει, όλοι γύρω ψοφολογάνε, οι Τούρκοι καπνίζουν αργιλέ με τσάι και την έχουν περάσει ράουλο τη φάση, δήθεν μηδεν κρούσματα και παπάρια ζεστά με σορόπι μπακλαβά.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,430 μηνύματα.
Κορωνοϊός: Θετική στον COVID-19 η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας
Η υφυπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ναντίν Ντόρις διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφότου ασθένησε την Παρασκευή, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση το βράδυ της Τρίτης η εφημερίδα «The Times».
Η Ντόρις, η οποία έχει τεθεί σε απομόνωση και αναρρώνει, συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι ήταν παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε στη Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και επικεφαλής των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Σκοπος των μετρων ειναι να μειωθουν τα κρουσματα ωστε να αντεξουν τα νοσοκομεια. Το ειπα 1000 φορες οτι δεν θα αντεξουν και φαινεται και στην Ιταλια. Καποιοι χλευασατε που μιλουσα για το ποσοστο θνησιμοτητας οτι ειναι υψηλο. Δειτε τι γινεται στην Ιταλια και συντομα παντου. Δεν βγαινουμε σε χωρους με πολυκοσμια, καθομαστε μακρια απο κοσμο σε αποσταση 2μ, δεν αγκαλιαζομαστε, δεν φιλιομαστε, και πλενουμε τακτικα χερια. Η κατασταση ειναι πολυ σοβαρη. Αν απο μονοι μας δεν τηρησουμε αυτους τους απλους κανονες για μερικες εβδομαδες ή μηνες και αν δεν προετοιμαστουμε, θα θρηνησουμε πολλα θυματα.

Σημερα ειχαμε αλλα 2 κρουσματα εδω (εξωτερικο) με ιστορικο ταξιδιου στην Αιγυπτο. Πιστευω ειναι εκτος ελεγχου και εκει και θα σκασει σαν βομβα οπως στο Ιραν.

Δεν θελω να σας ανησυχησω αλλα η κατασταση σε εσας ειναι χειροτερη απο εμας. Εδω το ελεγχουν καλυτερα γιατι το 1ο κρουσμα εμφανιστηκε 29 Ιανουαριου και μεχρι τωρα εχουμε 94. Εσεις απο 1 κρουσμα στις 26 Φεβρουαριου εκτιναχθηκατε στα 89 σε λιγες μολις ημερες. Εδω δεν εχουν κλεισει σχολεια. Εχουν ακυρωθει ομως συνεδρια, εκδηλωσεις (πχ οι κινεζοι δεν γιορτασαν το νεο ετος - ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ! Οπως δεν θα το γιορτασουν και οι Ιρανοι στις 21 Μαρτιου, επισης οικειοθελως). Απολυμαινονται τα ΜΜΜ, κτιρια που βρεθηκαν κρουσματα, ο κοσμος πλενει τα χερια του και βαζει αντισηπτικο σαν να μην υπαρχει αυριο. Πολλοι που ταξιδευουν απο χωρες που εχουν πληγει κλεινονται ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ σε καραντινα για 2 βδομαδες. Οσοι επιστρεφουν απο τις χωρες που εχουν πληγει περισσοτερο μπαινουν σε υποχρεωτικη καραντινα. Οποιος αρρωσταινει καθεται σπιτι του ασχετα με το αν εχει ταξιδεψει ή οχι. Δεν ακους κοσμο να μιλαει για ενα "συναχακι" ή να γκρινιαζει για καραντινες ή να κατηγορει την κυβερνηση ή να μιλαει για συνωμοσιες. Η κατασταση δεν ειναι για να κανουμε πλακα. Ο καθε ενας απο εμας εχει τις ευθυνες του. Περιοριστειτε, μπορει να σκοτωσετε κοσμο με την αλλαζονικη συμπεριφορα σας.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,430 μηνύματα.
Για πρώτη φορά κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα – Νέα μέτρα από Μητσοτάκη την Τετάρτη
Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία φτάνουν πλέον τα 89.
Τα πρώτα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα πήρε το υπουργείο Υγείας, καθώς για πρώτη φορά κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για 14 μέρες.

Οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία φτάνουν πλέον τα 89.
Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ασθενείς με κορωνοϊό
Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 67χρονος ο οποίος έχει προβληθεί από κορωνοϊό και βρίσκεται διασωληνωμένος σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο.

Ειδικότερα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής από το Υπουργείο Υγείας αναφερόμενα στην κατάσταση της υγείας των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επισημαίνουν ότι ο 67χρονος στο νοσοκομείο της Πάτρας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Άλλοι τρεις που είναι άνω των 60 ετών περνούν μια πνευμονία, η οποία προς το παρόν ελέγχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του MEGA σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ακόμα ένας ασθενής με σοβαρή πνευμονία, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο
Το νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο φιλοξενεί συνολικά πάνω από 15 κρούσματα, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήδη 3 κλινικές έχουν επιταχθεί και έχουν διαμορφωθεί ειδικά ώστε να υποδεχτούν ύποπτα κρούσματα.

Διασωληνωμένος, με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και πνευμονίας, νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και ένας 53χρονος άνδρας από της Σιάτιστα Κοζάνης.

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας
Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες θα μείνουν κλειστές από την Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση είχε να κάνει με δύο νεότερα επιστημονικά δεδομένα που ετέθησαν στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και αφορούσαν την υψηλή μεταδοτικότητα του νέου ιού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους.

Διατηρώντας, λοιπόν, υψηλό ιικό φορτίο για πολλές μέρες, θα μπορούσαν, παρότι τα ίδια δεν νοσούν βαριά ή και καθόλου, να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το μέτρο που έχει ανακοινωθεί αφορά κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών για δύο εβδομάδες, αλλά θα επανεξεταστεί μετά την περίοδο αυτή και δεν είναι απίθανο να παραταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν ο κίνδυνος για διασπορά του ιού στην κοινότητα εξακολουθεί να παραμένει αυξημένος.

Είναι μωρέ που είναι σαν τη γριπούλα και απλά τα κράτη είπαν : Δεν τρελαίνουμε λίγο τον τουρισμό μας και την οικονομία μας έτσι να περάσει η ώρα; :big_boss:
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Ότι και να κάνουν στην Ιταλία δεν εχει κανένα νόημα το ίδιο και στην Ελλάδα, ο ιός ήρθε για να μείνει. Τα κρούσματα που έχουμε στην Ελλάδα ειναι πιο πολλα απο οτι μπορεί να φανταστούμε....ο πανικός ειναι δικαιολογημένος γιατι κανείς δεν λέει την αλήθεια και τα μέτρα ακόμα τα θεωρώ υπερβολικά και χωρίς νόημα και αυτο που κάνουν ειναι να τρομοκρατούν τον κόσμο. Ακόμα και έρευνα κάνανε για την μάσκα.

η προπαγάνδα εχει πετύχει τον σκοπο της, ΕΛπιζω να καταλάβατε οτι έχουμε πλέον πανδημία και να μην περιμένετε τον που να το πει.
Φτάνουμε 100 διαγνωσμένα σιγά σιγα στην Ελλάδα και δε θα αργήσει να ανακοινωθεί και ο πρώτος θάνατος ο οποίος θα προκαλέσει πανικό και πάλι. Τις έπομενες μέρες θα έχουμε πιο πολλα ανακοινωθέντα κρουσματα. Μοναδικός μας σύμμαχος ο καιρός. Αυτή η αύξηση δε θα ειναι real time αλλα πλασματική ο λόγος,δείτε το προηγούμενο ποστ μου με τις καμπύλες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Περί μέτρων τώρα μακάρι να με διαβάσουν εκεί στο υπουργείο γιστι πιστεύω κάποιος απο αυτούς διαβάζει στεκι
Σκοπός μας κύριοι της κυβέρνησης δεν ειναι να σταματήσουμε την διασπορά του ιού αλλα να περιορίσουμε τους θανάτους ... ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτο ειναι να κλείσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ώστε οι χρόνιοι ασθενείς να μην έρχονται Σε επαφή με κρουσματα. Έτσι θα έχουμε σημαντική μειώση των θανάτων
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top