• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Υπάρχει ένα ζήτημα που αξίζει να συζητηθεί αλλά νομίζω χάνεται μέσα στη συνεχή ροή ειδήσεων που αφορούν την εξάπλωση και τη φύση του ιού. Αυτό αφορά την προέλευσή του. Τόσο ο COVID-19, όσο και ο SARS νωρίτερα αναπτύχθηκαν στην Κίνα, κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό μαρτυρά, ότι ίσως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την δημόσια υγεία στο μέλλον είναι οι συνθήκες φτώχειας στις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Η μείωση των ανισοτήτων και η εκπαίδευση πρέπει να είναι προτεραιότητες either way. Η τωρινή κατάσταση νομίζω απλά το υπενθυμίζει.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Να και τι τρώνε... Λογικό είναι να έχει η Κίνα παράδοση στους ιούς...
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Θα δουμε και ποσο ηλίθιοι θα αποδειχτούν στο μέλλον. Επειδή έχουν λιγότερα κρούσματα απο Γαλλία και Γερμανία νομίζουν οτι θα συνεχισει έτσι...
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Εδω ακυρωθηκαν ολα τα αθλητικα πρωταθληματα. Στην χωρα εχουμε κατι παραπανω απο 100 κρουσματα και στην περιοχη μου μολις ξεπερασαμε τα 50. Τα σημερινα μετρα στην περιοχη μου (μετραει 1 θανατο μεχρι στιγμης) περιλαμβανουν:
- οχι μη αναγκαια ταξιδια στο εξωτερικο (δεν ειναι απαγορευση αλλα προτροπη)
- οποιος δεν ακουσει και ταξιδεψει εξωτερικο, στην επιστροφη μπαινει για 2 βδομαδες σε καραντινα
- ακυρωνονται ολα τα events 250+ ατομων
- ακυρωνονται ολες οι θρησκευτικες εκδηλωσεις
- ενθαρρυνεται η εργασια απο το σπιτι και τα virtual meetings

Σημερα μια εργαζομενη στο διπλανο γραφειο εβηχε και εκανε εξετασεις και εφυγε σπιτι της. Αυριο το πρωι θα ξερουμε αν εχει προσβληθει. Ελπιζω πως οχι γιατι θα με παρει και εμενα η μπαλα και με βλεπω σε καραντινα για 2 βδομαδες.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,452 μηνύματα.
Ξεκίνησε και η Ισπανία .
Κορωνοϊός - Ισπανία: Σε καραντίνα τέσσερις περιοχές στην Καταλονία
Τέσσερις δήμοι στην Καταλονία τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε καραντίνα, ανακοίνωσαν οι Αρχές σε αυτή την περιοχή της βόρειαςΙσπανίας. Πρόκειται για το πρώτο μέτρο αυτού του τύπου, στην μάχη κατά της εξάπλωσης τουκορωνοϊού.
Οι 66.000 κάτοικοι τεσσάρων δήμων (Ιγκουαλάντα, Οντένα, Σάντα Μαργκαρίτα και Βιλανόβα ντελ Κάμι) μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά «δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την οικιστική τους περιοχή» από τις 21:00 σήμερα (22:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιοχής.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο δήλωσε πως η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα τη Μαδρίτη ως μέτρο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ολόκληρη η Ισπανία μετρά 2.968 κρούσματα και 84 θανάτους (37 τις τελευταίες 24 ώρες) και είναι η τέταρτη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μετά την Κίνα, την Ιταλία (15.113 κρούσματα και 1.016 θάνατοι) και το Ιράν (10.075 κρούσματα και 429 θάνατοι).

Παράλληλα, η Ισπανία θα υιοθετήσει περαιτέρω δημοσιονομικές και οικονομικές δέσμες μέτρων για την αναθέρμανση της οικονομίας ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Σάντσεθ έκανε λόγο για αύξηση της ρευστότητας για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και επιπρόσθετη χρηματοδότηση προς το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός πακέτου βοηθείας ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να βοηθηθούν οι περιφέρειες στην προσπάθειά τους να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Θα διατεθούν επίσης 1 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και 14 δισεκ. ευρώ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα θα ξεπεράσει σύντομα τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία η πανδημία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα διερευνήσει κάθε τρόπο για να νικήσει τον ιό.
Σε καραντίνα η υπουργός Ιρένε Μοντέρο και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας
Την ίδια ώρα, η υπουργός Ιρένε Μοντέρο διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Ο σύντροφος της Μοντέρο, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι σε καραντίνα και όλοι οι υπουργοί υποβλήθηκαν σε τεστ, αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.
Τα ποσοστά πληρότητας στα ισπανικά ξενοδοχεία έχουν μειωθεί δραματικά, με κάποια ξενοδοχεία να είναι άδεια, ενώ «δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος στη συνομοσπονδία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων της Ισπανίας CEHAT.

«Μας έχει έρθει ένα τσουνάμι. Μας έχει χτυπήσει ένας μετεωρίτης και πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CEHAT Ραμόν Εσταλέλα στο Reuters, καλώντας την ισπανική κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν χρεοκοπίες και απολύσεις σε ξενοδοχειακούς ομίλους.
Σαν να με γαργαλάει ο λαιμός μου .:vava:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Γιατί η θνητότητα είναι πιο υψηλή στην Ιταλία;

Αν ληφθεί υπ' όψιν ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας, το ποσοστό θνητότητας (ο λόγος του αριθμού νεκρών προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων) είναι 6,6% στην Ιταλία, έναντι 2% έως 2,5% στην Κίνα.

Όμως απέναντι στην πανδημία αυτή, οι πιο ηλικιωμένοι είναι και πιο ευάλωτοι. Η Ιταλία είναι μία χώρα ηλικιωμένων, με τον περισσότερο ηλικιωμένο πληθυσμό της Ευρώπης, σε πλήρη υπογεννητικότητα, με μέση ηλικά τα 46 χρόνια. Αν γίνει αναλογισμός προς κάθε ηλικιακή ομάδα, «τα ιταλικά ποσοστά (θνητότητας) είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερα από τα ποσοστά των Κινέζων», δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νόσων του Instituto Superiore di Sanita Giovanni Rezza.
..
Ειναι τραγικό αυτό που θα πω αλλά αν δεν ειχαμε αυτό τον χαμό στην Ιταλία, θα αργουσαμε ακόμα περισσότερο να παρουμε μετρα.
Δεν θα σταματήσουμε την πορεία του ιού, τουλάχιστον να σταματήσουμε την ΤΑΧΕΙΑ εξάπλωση του ιού.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
Ο επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ομολόγησε ότι υπάρχει εξάπλωση της νόσου στον πληθυσμό κι ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες. Πολύ περισσότερα εικάζεται ότι είναι τα “αγνώστου προέλευσης” από τα 10 επιβεβαιωμένα “ορφανά” που εντοπίστηκαν κυρίως στην περιοχή της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνολικό αριθμό των 2.180 ελέγχων για τη νόσο COVID-19 που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον πληθυσμό (τα 680 τεστ έγιναν μόνο την περασμένη Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), βρέθηκαν μόλις 10 "ορφανά" περιστατικά χωρίς διαπιστωμένη πηγή μόλυνσης. Ο αριθμός, όμως, είναι σίγουρα μεγαλύτερος, λένε οι ειδικοί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:

“Έχουμε μια εικόνα ότι υπάρχει ο ιός στην κοινότητα και παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προληπτικά μέτρα για να αποφύγουμε την ευρεία διασπορά του. Το ότι έχουμε 10 σήμερα «ορφανά» κρούσματα δεν σημαίνει ότι έχουμε τεράστια διασπορά στην κοινότητα. Σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά, η οποία μπορεί να αφορά αρκετές εκατοντάδες κρούσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πανικοβαλλόμαστε”.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

First Covid-19 case happened in November, China govt records show
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Warm weather slows the flu: Influenza thrives in cold and dry conditions, and behavioral differences in winter can also have an effect.

Nelson Michael, a leading US military medical researcher, predicted the coronavirus may behave like the flu and give us "less trouble as the weather warms up," but, he cautioned, it could come back when the weather gets cold again.

But warm countries around the world still have outbreaks. More than 100 cases have been confirmed in Singapore, where it's hot and muggy pretty much year round. Australia, Brazil and Argentina, all currently in the middle of summer, have also reported dozens of cases. And some of the worst hit areas around the world -- from Wuhan, where the virus was first detected, to Iran, Italy and South Korea -- are on more or less the same latitude, with similar temperatures and relative humidity
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Μόλις τώρα είδα οτι αν και στην Γερμανία (τη δεύτερη υπέργηρη χώρα στην Ευρώπη μετα την Ιταλία) τα πρωτα κρούσματα ξεκίνησαν αργότερα απο την Γαλλία, και τώρα είναι 20 περισσότερα... Συγκεκριμένα 2895 με 2876...
Αν φανταστούμε και οτι η Γερμανία είναι σχεδόν μισή σε έκταση από την Γαλλία, βγάζουμε συμπέρασμα για την ευκολότερη διασπορά του ιού.

Περιοριστε όσο γίνεται τις μετακινήσεις σας. Η ανθρωπότητα έδωσε πολλές μάχες. Μπορεί να πάρει κάποιο χρονο, αλλά στο τέλος θα νικήσει παλι.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,452 μηνύματα.
Ρε μη βάζετε το στανιό μου ληγμένα γμτ.:laugh:
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
1.png
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,452 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,452 μηνύματα.
Πωπω! Ρε γμτ τι για 80ρηδες λένε γω βλέπω πάρα πολλούς 65ρηδες τι είναι αυτό; Νταξ στα 80 έζησαν και τη ζωή τους και είναι πολύ μεγάλοι ,αναμενόμενο αλλά πολλοί 65 γμτ!Νεότατος πλεον θεωρήται κάποιος σε αυτή την ηλικία .:eek:
Και στην εντατική εδώ Ελλάδα ενας 53 χρονών είναι σε κρίσιμη κατάσταση .
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Εγώ παλι, δεν ξέρω κατα ποσο η Ιταλια είναι η δεύτερη πληγείσα χώρα στον κοσμο. Δείτε τι γίνεται στο Ιράν
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,452 μηνύματα.
Εγώ παλι, δεν ξέρω κατα ποσο η Ιταλια είναι η δεύτερη πληγείσα χώρα στον κοσμο. Δείτε τι γίνεται στο Ιράν
Μάλλον απο τα στοιχεία τα επίσημα,εικάζοντας δεν μπορούν επίσημα να πουν κάτι άλλο ,αλλά σίγουρα γίνεται χαμός και πραγματικά τους λυπάμαι πάρα πολύ! Διάβαζα πριν μερικές μέρες , 44 Ιρανοί πέθαναν απο κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ σε μια προσπάθεια τους να προστατευτούν , διότι έτσι τους είπαν κάποιοι ανεγκέφαλοι.
Αυτά είναι , οι ανεγκέφαλοι είναι πολύ επικίνδυνοι και δυστυχώς υπάρχουν παντού .;)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top