• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,873 μηνύματα.

«Ανοσία… νεκρής αγέλης»: Το κυνικό σχέδιο της Αγγλίας κατά του κορωνοϊού σοκάρει τον πλανήτη
Το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ακριβώς όπως αρχικά εκφράστηκε. Και πάλι όμως συνιστά ένα τεράστιο ρίσκο, που δεν αναιρεί τη μετατροπή των Άγγλων πολιτών σε... πειραματόζωα


Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία έχασε περίπου 450.000 ανθρώπους. Τόσους υπολογίζεται ότι θα χάσει και από την επιδημία του κορωνοϊού, βάσει του σχεδίου για την αντιμετώπιση του που έχει εκπονήσει η βρετανική κυβέρνηση – ένα νούμερο φρικαλέο και μόνο να το διανοηθείς.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι (προφανώς) εγκέφαλος του σχεδίου δεν είναι ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά οι στενοί επιστημονικοί συνεργάτες του. Παραδέχονται ότι στη χειρότερη περίπτωση θα μολυνθεί με τον SARS-CoV-2 το 80% του πληθυσμού. Δεδομένου ότι ο πληθυσμός Αγγλίας και Ουαλίας είναι 60.000.000 (Σκωτία και Ιρλανδία έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, παίρνοντας πολύ πιο δραστικά μέτρα), αν νοσήσει το 70% μιλάμε για 42 εκατ. άνθρωποι. Δέχονται επίσης ως ποσοστό θνησιμότητας το 1%, το οποίο ερμηνεύεται σε 420.000 θανάτους.


Το σχέδιο είναι να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια εμβολίου «ανοσία αγέλης» και να αποφευχθεί το «κραχ» στην οικονομία. Ποια κοινωνία μπορεί όμως να αντέξει σε ψυχολογικό επίπεδο καθημερινές εκατόμβες νεκρών, παριστάνοντας ότι οι παραγωγικοί μηχανισμοί της λειτουργούν ρολόι; Η αγορά δεν είναι κάτι αφηρημένο, τα γρανάζια της είναι άνθρωποι που θα πρέπει να αποδίδουν μέσα σε ένα χαροκαμένο περιβάλλον, χάνοντας κάποιοι εξ’ αυτών ίσως και παραπάνω από ένα συγγενικά τους πρόσωπα και τελώντας διαρκώς υπό το φόβο να αποδειχτεί και για αυτούς μοιραίος ο SARS-CoV-2.

Μπορεί μια οικονομία να διαχειριστεί μια τόσο κυνική, σχεδόν ψυχοπαθητική προσέγγιση που αποδέχεται τη λογική των «αναγκαίων θυμάτων» προτάσσοντας τα νούμερα πάνω από τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να δουλέψει κάτι τέτοιο παράλληλα με ένα σκηνικό ατέρμονων κηδειών και αδιάκοπου θρήνου;

Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτό το σχέδιο. Όσο κυνικός και ψυχρά τεχνοκράτης είναι ένας ηγέτης είναι αδύνατο να πιστεύει ότι θα παραμείνει εν έτει 2020 στην καρέκλα του, παίρνοντας τόσο κόσμο στο λαιμό του. Κατά πάσα βεβαιότητα ούτε οι ίδιοι οι Άγγλοι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει μια τέτοια εθνική τραγωδία. Ειδάλλως θα είχαν ήδη εξεγερθεί και δεν θα περιόριζαν τις αντιδράσεις τους στα μεταξύ τους πηγαδάκια και στα social media. Ίσως το σύνδρομο της έμφυτης διαφορετικότητας από τους άλλους λαούς και η εκπορευμένη από την ιστορία πίστη αποτελεσματικής διαχείρισης μεγάλων κρίσεων (στον Α’ και κυρίως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) από τις βρετανικές ηγεσίες, να είναι τα στοιχεία που για την ώρα δίνουν πίστωση χρόνου στους χειρισμούς του Τζόνσον.

Η επικείμενη ανακοίνωση για τον εγκλεισμό σε καραντίνα όλων των ανθρώπων ηλικίας άνω των 70 ετών για τέσσερις ολόκληρους μήνες (!) υποδηλώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει το «worst case» σενάριο, προσδοκώντας να ξεμπερδεύει μια και καλή με το πρόβλημα (και να μην το αντιμετωπίσει ξανά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θέλει να εκπλήξει τον υπόλοιπο κόσμο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Η ιδέα είναι να κολλήσουν όσα περισσότερα άτομα χαμηλού κινδύνου γίνεται και έχοντας πια ανοσία να μειωθεί η μετάδοση σε άτομα υψηλού κινδύνου. Να μολυνθούν κυρίως παιδιά και υγιείς άνθρωποι και τα δικά τους αντισώματα να αποτελέσουν προϊόντος του χρόνου ασπίδα προστασίας για τους ευπαθείς. Η άνω των 70 είναι ως επί το πλείστον συνταξιούχοι, παραγωγικά μη ενεργοί και ο εγκλεισμός τους στο σπίτι (όσο επώδυνο και αν είναι το νούμερο των 120 ημερών) δεν θα διαταράξει την παραγωγική διαδικασία.


Ακόμα κι αν μετριαστεί ο αριθμός των ευπαθών οργανισμών που θα νοσήσουν, είναι αδύνατο να εκμηδενιστεί. Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι μονάδες ΜΕΘ που διαθέτει το σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά περιορισμένες (άλλωστε αρκεί η εποχική γρίπη για να το φτάσει κάθε χρόνο στα όρια του) ώστε να αντέξει στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο απανωτών κρουσμάτων κι έτσι ετοιμάζει ένα γενναίο σχέδιο, που παραπέμπει σε Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη (σωτήρια) απόφαση του Τσόρτσιλ να επιτάξει όλα τα ιδιωτικά σκάφη για τον απεγκλωβισμό μέσω θαλάσσης του εκστρατευτικού σώματος που είχε περικυκλωθεί από τους Ναζί στη Δουνκέρκη.

Τα βρετανικά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η επίταξη ξενοδοχείων και άλλων κτιρίων για να μετατραπούν σε προσωρινά νοσοκομεία, καθώς και η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών και νοσηλείας σε περισσότερους ανθρώπους και θα αποφορτιστούν τα κρατικά νοσοκομεία, φιλοξενώντας μόνο τα πολύ βαριά περιστατικά.

Όλα αυτά ασφαλώς είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πάλι όμως δεν αναιρούν την αίσθηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός και οι επιστημονικοί συνεργάτες του παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο, αντιμετωπίζοντας τρόπο τινά ως πειραματόζωα τους Άγγλους και Ουαλούς πολίτες. Αν χαθεί έστω και ένας νέος και υγιής άνθρωπος από κορωνοϊό (πόσο μάλλον ένα παιδί), η πίστη στο σχέδιο θα ταλαντευτεί, μαζί και το ηθικό του λαού που πρέπει να το υπηρετήσει, με απρόβλεπτες συνέπειες. Επιπλέον αν δεν εφαρμοστεί άμεσα το μέτρο της απομόνωσης των μεγαλύτερων ηλικιακά, υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί ταχύτητα ένα τσουνάμι επιδημίας τύπου Ιταλίας, που θα διαλύσει το σχεδιασμό προτού καν τεθεί σε εφαρμογή. Άγνωστος «Χ» είναι επίσης ο αριθμός και συνεπώς ο ρόλος που θα διαδραματίσουν στην αλυσίδα μετάδοσης των ανθρώπων που είναι μεν κάτω των 70 αλλά έχουν βεβαρημένα ιστορικά υγείας και άρα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα της Κίνας και το αντι-παράδειγμα της Ιταλίας έχουν δείξει ότι στην παρούσα φάση η παρέμβαση στο ρυθμό μετάδοσης και η προστασία όσο των δυνατών περισσότερων ανθρώπων είναι η ενδεδειγμένη λύση, εν αναμονή της αύξησης των επιπέδων υγρασίας και κάποιας αντιικής θεραπείας.

Στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας ο Θεός ας βάλει το χέρι του. Στο τέλος της μέρας μακάρι ο Τζόνσον να έχει δίκιο και να μην αποδειχτεί εύστοχο το δημοσίευμα του Guardian, που προ ημέρων τον παρομοίασε με τον δήμαρχο στην ταινία «Jaws», που δεν σφράγισε τις ακτές του νησιού Αμίτι μολονότι ο δολοφόνος λευκός καρχαρίας είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Η χώρα δεν είναι μαγαζί του εκάστοτε ΠΘ, να κάνει ό,τι νομίζει. Ο Μητσοτάκης απηύθυνε πολλές εκκλήσεις στο ιερατείο να κλείσουν τους ναούς, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, αφετέρου να μην παρεμβαίνει ο ίδιος στα θέματα της εκκλησίας. Όταν η εκκλήσια δεν έπραξε ως πρέπει, παρενέβη ο ίδιος.
Είναι θετικό ο ΠΘ να βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με άλλες αρχές και να προσπαθεί να βρει σύγκλιση και συμφωνία μαζί τους, αλλά όταν αυτό δεν καθίσταται δυνατό να αναλαμβάνει ο ίδιος το τιμόνι.

Βέβαια, θα υπάρχουν και αυτοί που στην αρχή δυσανασχετούσαν που έκλεισαν τα πάντα "εκτός από τις εκκλησίες", γιατί "δεν είναι δυνατόν να ζούμε στο μεσαίωνα που η εκκλησία ελέγχει ακόμα το κράτος". Αλλά όταν τελικά έκλεισαν οι εκκλησίες, το πρόβλημα έγινε ότι "δεν έκλεισαν όσο νωρίς έπρεπε".

Παιδιά, η δημοκρατία δεν είναι τέλεια. Κυρίως, γιατί αποτελεί το προϊόν συμβιβασμού. Μπορεί μερικές φορές να μην μας αρέσει, αλλά κανένας δεν μεταναστεύει στην Κίνα ή την Κορέα, για να βελτιώσει το βιωτικό του επίπεδο. ;)
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,284 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,498 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ, χθες στο 31 (αστικο Θεσσαλονικη) ο οδηγος φορουσε μια λευκη ολοσωμη στολη με μασκα ολοκληρου προσωπου. Δεν κανω πλακα, ηταν ακριβως αυτο απλα σε λευκη στολη:

Τον ειδα καθως εβγαινα και επαθα πλακα!
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,873 μηνύματα.
Παιδιά, η δημοκρατία δεν είναι τέλεια. Κυρίως, γιατί αποτελεί το προϊόν συμβιβασμού. Μπορεί μερικές φορές να μην μας αρέσει, αλλά κανένας δεν μεταναστεύει στην Κίνα ή την Κορέα, για να βελτιώσει το βιωτικό του επίπεδο. ;)
Βεβαια η ελλαδικη εκκλησία ειχε μικροτερα ανακλαστικα απο το θεοκρατουμενο Ιραν... Ισως να δικαιολογείται απο την σοβαρότητα με την οποια επληγησε το Ιραν (αν και οι θαμώνες της εκκλησιας ειναι γηροτεροι και πληγονται περισσότερο απο τον ιό).
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,446 μηνύματα.
1584440697612.png


:loltooth:

Μένουμε μέσα και περνάμε και ωραία! :popcorn:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



καραγκίοζης δημοσιογράφος του OPEN (μπορεί και να τρολάρει τι να πω) o οποίος λέει και το όνομα του. Απαιτεί από φαρμακοποιό να βάλει γάντια. Μάταια η φαρμακοπωλήτρια προσπαθεί να του πει ότι δε κάνει κάτι λάθος.
Κακή συμπεριφορά παιδιά και ασχετοσύνη ...
τόσο βλάκας ο τύπος που το δημοσίευσε και όλας..

Δεν ισχύει. Ήταν fake.
Χυδαία επίθεση και διαπόμπευση φαρμακοποιού από άνδρα που δήλωνε ψευδώς δημοσιογράφος του OPEN

Για πλάκα βγαίνουν fake ,πόσο μάλλον για ένα τέτοιο γεγονός που ζούμε, είναι σίγουρο ότι θα βγαίνουν συνεχώς πάρα πολλά fake, θα έλεγα να είμαστε υποψιασμένοι περισσότερο, ειδικά σε αυτά που κυκλοφορούν στο facebook,το σύνολο των fake εκεί βγαίνει, εκεί παίζει και εκεί θα παίζει.
Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα fake, τα πιθανά fake και τα σοβαρά news, αρκεί να το θέλουμε και να μην πετάμε ότι βλέπουμε.
Λέω γω τώρα.:scratchhead:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.
Τα ΜΜΜ πρέπει μα κλείσουν για 7-10 μέρες.

Τη βουτάς στο κεφάλι πριν την πετάξεις έξω από το στόμα σα σαλαμάνδρα ή την έχεις για διακόσμηση τη γλώσσα;

Επειδή είναι μαλάκες δηλαδή μερικοί, να κόψουμε και το οξυγόνο για 7-10 μέρες σε όλο τον πληθυσμό;

Εκεί κι αν δεν θα μπορείς να κολλήσεις μετά κορωνοιό.

Η χώρα δεν είναι μαγαζί του εκάστοτε ΠΘ, να κάνει ό,τι νομίζει. Ο Μητσοτάκης απηύθυνε πολλές εκκλήσεις στο ιερατείο να κλείσουν τους ναούς, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, αφετέρου να μην παρεμβαίνει ο ίδιος στα θέματα της εκκλησίας. Όταν η εκκλήσια δεν έπραξε ως πρέπει, παρενέβη ο ίδιος.
Είναι θετικό ο ΠΘ να βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με άλλες αρχές και να προσπαθεί να βρει σύγκλιση και συμφωνία μαζί τους, αλλά όταν αυτό δεν καθίσταται δυνατό να αναλαμβάνει ο ίδιος το τιμόνι.

Βέβαια, θα υπάρχουν και αυτοί που στην αρχή δυσανασχετούσαν που έκλεισαν τα πάντα "εκτός από τις εκκλησίες", γιατί "δεν είναι δυνατόν να ζούμε στο μεσαίωνα που η εκκλησία ελέγχει ακόμα το κράτος". Αλλά όταν τελικά έκλεισαν οι εκκλησίες, το πρόβλημα έγινε ότι "δεν έκλεισαν όσο νωρίς έπρεπε".

Παιδιά, η δημοκρατία δεν είναι τέλεια. Κυρίως, γιατί αποτελεί το προϊόν συμβιβασμού. Μπορεί μερικές φορές να μην μας αρέσει, αλλά κανένας δεν μεταναστεύει στην Κίνα ή την Κορέα, για να βελτιώσει το βιωτικό του επίπεδο. ;)

Μ αρέσει που τον λέγαμε άτολμο όταν πρωτοβγήκε ή με τους μετανάστες, αλλά μια χαρά τον βλέπω τον Μητσοτάκη και πολύ καλά το χειρίζεται.

Και το λέω αυτό εγω, που αν μου έβαφες τα άντερα γαλάζια σα τη ΝΔ, ούτε αυτά δε θα χώνευα.

Η άποψή μου τελείως χύμα είναι η εξής:

Δε θα κάτσει να μας βάλει μυαλό ο Μητσοτάκης και να μας παρακαλάει επειδή πολλοί από τον γενικό πληθυσμό είναι για ψυχιατρείο ή έχουν IQ ραδικιού.

Τους κλείνει τα σχολεία, πάνε στα νετ καφέ. Τους κλείνει τα νετ καφέ και τα λοιπά καφέ, πάνε στις παραλίες. Τους κλείνει τις παραλίες, πάνε στα βουνά.

Απάλευτοι απολίτιστοι κρετίνοι που πλασάρονται για σοφός λαός. Όχι όλοι. Αλλά πολλοί.

Δηλαδή πόσα να κάνει ο Μητσοτάκης; Ήδη σε κυνηγάει από πίσω να σου μαζέψει τη μαλακία στον εγκέφαλο. Και το λένε και το ξαναλένε "καθήστε σπίτι".

Τι άλλο να κάνει; Να σε κλειδώσει με αλυσίδες και nail choke collar στο κρεβάτι και να σου κάνει "γρρρρ, νιαου";

Περί της Εκκλησίας:

Κι εγω ήμουν υπερ του κλεισίματος των ναών. Ας είμαστε σοβαροί. Έτσι έπρεπε κι ας λένε ότι θέλουν πέντε δέκα γραφικοί παπάδες.

Αν αγαπάς το ποίμνιό σου το προστατεύεις. Η Εκκλησία είναι Αγάπη, ο Χριστός είναι Αγάπη. Πως μπορείς να το λογαριάζεις σα μαγαζάκι εκκλησία επε και να μην το κλείνεις; Με κάτι τέτοιους υποκριτές και σαλεμένους τα έβαλε ο Χριστός στην εποχή του και τον σταυρώσανε.

Εντούτοις, πάντα θα υπάρχουν οι πέντε δεκα ανόητοι και υστερικοί προοδευτύλοι που ότι και να κάνει η Εκκλησία θα τους φταίει. Μέχρι εκεί φτάνει ο σεβασμός της διαφορετικότητας που σε κάθε άλλη περίπτωση τόσο περίοπτα -και σωστά βεβαίως- μας θέτουν προ των οφθαλμών της ηθικής μας. Αλλά όχι μόνο τα σωστά που μας βολεύουν συντρόφια της κουλτούρας ναι;

Όταν είναι διδαγμένοι και κατευθυνόμενοι, τόσο από τις πολιτικές και τις επαγγελματικές τους φράξιες, όσο και από την προσωπική τους φαγούρα, πάντα θα τους φταίει η Εκκλησία.

Καθένας με τις αδυναμίες του και τα κόμπλεξ του προφανώς. Όλοι έχουμε, και δεν είναι κακό. Απλά μερικοί τα βάζουμε καμιά φορά υπόθετο αντί να πρήζουμε τους άλλους.
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Τη βουτάς στο κεφάλι πριν την πετάξεις έξω από το στόμα σα σαλαμάνδρα ή την έχεις για διακόσμηση τη γλώσσα;

Επειδή είναι μαλάκες δηλαδή μερικοί, να κόψουμε και το οξυγόνο για 7-10 μέρες σε όλο τον πληθυσμό;

Εκεί κι αν δεν θα μπορείς να κολλήσεις μετά κορωνοιο
Σήμερα έχει διάγγελμα ο Μητσοτάκης στις 17:00
Σε ρωτώ, βγαίνει και λέει "απαγόρευση κυκλοφορίας" τι θα κάνεις;
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Για να καταλάβουν ορισμένοι το βάρος της απόφασης για το "κλείσιμο" των Εκκλησιών, αναλογιστείτε, ότι όσοι ιερείς λειτουργήσουν κανονικά την Κυριακή, βάσει νόμου, θα πρέπει να συλληφθούν. Αναλογιστείτε ακόμη, ότι στη Βόρειο Ελλάδα και δη στη Θράκη, οι Χ.Ο δεν είναι η μόνη θρησκεία. Σας φαίνεται ακόμη ότι "άργησε" και ότι είναι τόσο απλό;
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,446 μηνύματα.
Τώρα που έχουμε όσο τίποτε άλλο ανάγκη να έχουμε νοσοκομεία και γιατρούς .
ΠΟΕΔΗΝ: Σε καραντίνα 10 γιατροί και 11 νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο
Συνολικά 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική Ιπποκράτειο τέθηκαν την Τρίτη σε καραντίνα επτά ημερών, καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς να έχει ιστορικό.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 νοσηλευτές και 10 γιατρούς.

Στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση την Τρίτη (17/03/2020) και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν οι ασθενείς.

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι θάνατοι είναι τέσσερις.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι τους 6.700, σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.



Προσέχετε γεγικότερα, καλό είναι τα νοσοκομεία να μην τα βλέπουμε απο κοντά, μόνο απο φωτό.:P


Επίσης
Κορονοϊός: Τέλος τα αντιδραστήρια για την εξέταση του ιού
Χωρίς αντιδραστήρια μένουν τα δημόσια εργαστήρια για τον έλεγχο του κορονοϊού στην πιο κρίσιμη φάση της επιδημίας

Με το σταγονόμετρο γίνονται πλέον τα διαγνωστικά τεστ σε δείγματα για τον κορονοϊό, καθώς τελειώνουν και τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για την εξέταση. Γεγονός βέβαια που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα, δεδομένου ότι τις επόμενες εβδομάδες (μία με δύο) οι ειδικοί αναμένουν να ξεκινήσει η έξαρση των κρουσμάτων.
Έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr από υψηλόβαθμες πηγές αναφέρουν ότι πλέον είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα αντιδραστήρια στον ΕΟΔΥ και στα εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να αποστέλλονται και εκεί δείγματα. Άλλωστε ο ιδιωτικός τομέας φαίνεται ότι διαθέτει ακόμη προμήθειες, γι αυτό εξάλλου και πραγματοποιούνται εξετάσεις σε εξαιρετικά υψηλές τιμές από 150 έως και πάνω από 300 ευρώ με κάλυψη των εξόδων από τους ίδιους τους πολίτες.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δύναται να συνάπτει συμβάσεις για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών, για την εξέταση δειγμάτων με ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας».
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εδώ και κάποιες ημέρες όταν άρχισε δηλαδή να περιορίζεται το απόθεμα των αντιδραστηρίων, ξεκίνησε μόνο ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα δείγματα και πλέον πραγματοποιείται όχι σε όλους που έχουν συμπτώματα, έστω και έντονα, αλλά μόνο στις ευπαθείς ομάδες με σοβαρή συμπτωματολογία, καθώς και σε όσους νοσηλεύονται με πνευμονία στα νοσοκομεία.
Άγνωστο παραμένει εάν με τα λιγοστά τέστ που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο μπορεί να επιτευχθεί η ακριβής καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού που υπάρχουν στη χώρα.
Εξάλλου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην τελευταία του ανακοίνωση μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη να πραγματοποιούνται όλο και περισσότερα τεστ στους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα ανεξάρτητα εάν είναι ήπια ή όχι, καθώς μόνο έσι μπορεί να περιορισθεί η διασπορά στην κοινότητα.
Την έλλειψη αντιδραστηρίων επιβεβαίωσε και ο επιφανής καθηγητής επιδημιολογίας και κοινωνικής ιατρικής Άγγελος Χατζάκης ο οποίος μιλώντας στο OPEN έκανε ξεκάθαρα λόγω για ελλείψεις στα απαραίτητα αντιδραστήρια.

 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ρε πστη μου, τι νταλκά βαράτε ορισμένοι ταλιμπάν με το να συνεχιστούν να τελούνται τα μυστήρια της εκκλησίας; Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτές τις συμπεριφορές ακυρώνετε την οποία καλή προσπάθεια γίνεται για να μην μας χτυπήσει τόσο πολύ η πανδημία;
Δεν σας φτάνει που διαχρονικά πηγαίνετε πίσω την χώρα και την κρατάτε όμηρο στον σκοταδισμό, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τη μισαλλοδοξία, θέλετε να μας πάρετε και όλους στον λαιμό σας τώρα; Έλεος!
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,446 μηνύματα.
Τώρα λέει στο ΣΚΑΙ ο ανταποκριτής στη Βρετανία ότι ο παπάρας που έχουν για πρωθυπουργό, αρχίζει και αλλάζει στάση καθώς σε έρευνα που έγινε οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι αν συνεχίσει αυτήν την τακτική οι θάνατοι στην Βρετανία θα ήταν περίπου 250.000 !
Να δούμε τώρα πόσοι θα είναι, διότι και έχει αργήσει αλλά και δεν έχει λάβει και ιδιαίτερα μέτρα.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,050 μηνύματα.
Ρε πστη μου, τι νταλκά βαράτε ορισμένοι ταλιμπάν με το να συνεχιστούν να τελούνται τα μυστήρια της εκκλησίας; Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτές τις συμπεριφορές ακυρώνετε την οποία καλή προσπάθεια γίνεται για να μην μας χτυπήσει τόσο πολύ η πανδημία;
Δεν σας φτάνει που διαχρονικά πηγαίνετε πίσω την χώρα και την κρατάτε όμηρο στον σκοταδισμό, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τη μισαλλοδοξία, θέλετε να μας πάρετε και όλους στον λαιμό σας τώρα; Έλεος!

Ηρέμησε, είναι ακόμα μεσημέρι, δε θα θελα να δω τα νεύρα σου το βράδυ πως θα ναι.

Κανείς σώφρων άνθρωπος δε λέει να συνεχιστούν τα μυστήρια. Ξεκαβαλήστε την επαναστατίλα, το καταλάβαμε, δε γουστάρετε το Χριστό.

Κλείσανε οι Εκκλησίες και καλώς κλείσανε. Ψυχραιμία.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top