• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.
Όσον αφορά την προέλευση του ιού, η ομάδα του facebook "Τοπική Ομάδα ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στον COVID 19 Βόλος" έχει κάνει το εξής post (το οποίο εγώ προσωπικά κρίνω ως αρκετά αξιόπιστο):

Το εθελοντικό επιστημονικό δυναμικό της ομάδας καταρρίπτει με επίστημονικα τεκμήρια και αποδείξεις γιατί ο ιός ΔΕΝ είναι κατασκευασμένος σε εργαστήρια.
Δίνουμε τέλος στη παραπληροφόρηση.
Ανεβάζουμε αυτή τη δημοσίευση για να απαντήσουμε σε όλες εκείνες τις "απόψεις"/δημοσιεύσεις και "θεωρίες" που υπονοούν ή και ακόμη εκφράζουν ξεκάθαρα τη θέση πως ο ιός SARS-Cov-2 είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.
Επιτρέψτε μας να μην επεκταθούμε πλήρως, καθώς το συγκεκριμένο θέμα επιτάσσει τη χρήση δυσνόητης ορολογίας, ειδικότερα στους μη έχοντες επαφή με το αντικείμενο. Τα πεδία της μοριακής βιολογίας, της βιοτεχνολογίας και της γενετικής μηχανικής προϋποθέτουν γνώσεις και τριβή με το αντικείμενο ώστε να γίνουν κατανοητοί οι όροι, οι μέθοδοι όπως επίσης και τα αποτελέσματα στο σύνολο τους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να απλοποιήσουμε το τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τον ιό.
Ήδη από το 2013, και ορμώμενες από προηγούμενα επιδημικά/πανδημικά γεγονότα κορονοϊών (SARS-MERS) αμερικανικές ερευνητές ομάδες ανακοίνωσαν την απομόνωση και το χαρακτηρισμό ενός παρόμοιου με τον SARS κορονοϊού ο οποίος χρησιμοποιεί υποδοχείς που απαντώνται στον άνθρωπο. [https://www.nature.com/articles/nature12711](https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.nature.com%2Farticles%2Fnature12711%3Ffbclid%3DIwAR2ppjb7YS1bWzZ7lXVHcfGy79JviqCUKOkBseeq-ARbNo-eomzNm8ILqIc&h=AT18eGrnasAe9ussWyfagZlPgw9v0012tRf16kU5kGK_KO7RVMWYbfi5jIrvpD6rOQDgyOQJV1fLtITnVL0pVJgVbIfcvlQdvoEhwkOqWbxgZhM3Isa77KuDIM4vSjxIfO8tjg)
Δύο χρόνια αργότερα το 2015, ερευνητικές ομάδες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, επισημαίνουν πως μελετώντας παρόμοιο κορονοϊό με τουςSARS και MERS επιβεβαιώνουν πως είναι δυνατό να μεταδοθεί στον άνθρωπο και με υπόστρωμα ξενιστές οργανισμούς όπως οι νυχτερίδες. Αξίζει να σημειωθεί πώς οι ίδιοι δηλώνουν πως απέτυχαν στη δημιουργία ενός σκευάσματος το οποίο να απενεργοποιεί τη λειτουργία του υπό μελέτη ιού. [https://www.nature.com/articles/nm.3985](https://www.nature.com/articles/nm.3985)
Κατά την πανδημία που λαμβάνει χώρα σήμερα και στις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώνεται από ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γιουχάν πως η έξαρση περιστατικών πνευμονίας στη περιοχή σχετίζεται με κορονοϊό που προσβάλει της νυχτερίδες και πιθανολογείται η μετάδοσή του στον άνθρωπο από αυτές. https://www.nature.com/articles/s41586-020-2012-7#ref-CR7 Την επόμενη μέρα κατατίθεται ερευνητική εργασία μετά από σύμπραξη ομάδων από τη Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και την Αμερική η οποία χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους συγκρίνει τους ιούς SARS-Cov και SARS-Cov-2 επιχειρώντας να δώσει πληροφορίες για τη διαχείριση τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ερευνητές ενημερώνουν πως λόγω της μεγάλης διάδοσης, υποθετικές επικείμενες μεταλλάξεις του ιού θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης μιας θεραπείας. https://www.mdpi.com/1999-4915/12/2/244/htm Παρόμοιες φυλογενετικές μελέτες ανακοινώνονται λίγες μέρες αργότερα από ερευνητικές ομάδας στην Κίνα και στην Αμερική. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/jmv.25731
Στις 17 Μαρτίου ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τονDr. Andersen του τμήματος Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας από το "The Scripps Research Institute" της Καλιφόρνια ανακοίνωσε τις δύο πιθανές οδούς μετάδοσης του ιού από τα ζώα στον άνθρωπο και καλεί την επιστημονική κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας απάντησης καθότι θεωρεί πως έτσι θα βοηθηθεί η πρόβλεψη αλλά και η θεραπεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις. [https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9](https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9)
Αξίζει να σταθούμε στην τελευταία δημοσίευση κάπως περισσότερο διότι είναι η πρώτη που παραθέτει πλήθος στοιχείων και αναλύσεων που καταρρίπτουν ευθέως την “θεωρία” του ευφυούς σχεδιασμού του νέου κορονοϊού από ανθρώπους. Οι επιστήμονες μελέτησαν την γενετική ακολουθία του νέου κορονοϊού για να κατανοήσουν την προέλευσή του. Συνέκριναν την αλληλουχία RNA του με την αλληλουχία συγγενικών ιών, συμπεριλαμβανομένου του SARS-Cov (υπεύθυνου για την επιδημία SARS του 2002-2003), του MERS-Cov (που προκαλεί το MERS, Middle East Respiratory Syndrome), έναν συγγενικό ιό νυχτερίδας (RaTG13) και έναν συγγενικό ιό παγκολίνου (είδος μυρμηγκοφάγου της Ασίας), με στόχο να αναγνωρίσουν μέρη του RNA που είναι όμοια ή διαφορετικά μεταξύ των ιών.
Για να κατανοήσουν την προέλευση του νέου κορονοϊού, φρόντισαν να ελέγξουν το αν υπάρχουν οποιαδήποτε σημάδια πως ο ιός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο (εκούσια τροποποιημένος ιός). Δεν βρήκαν κανένα τέτοιο στοιχείο εκούσιας χειραγώγησης. Αν ο ιός είχε τροποποιηθεί σε εργαστήριο, θα υπήρχαν μικρές αλληλουχίες RNA από τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παραποίησή του, όμως δεν βρέθηκαν τέτοια.
Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία μοριακής μοντελοποίησης, εντόπισαν μία από τις αλληλουχίες του γενετικού υλικού του ιού που πιθανόν ευθύνεται για την προσβολή του ανθρώπου και είναι διαφορετική στον νέο κορωνοϊό. Αυτή η ακολουθία βάσει της υπάρχουσας γνώσης δεν μπορεί να προβλεφθεί ότι θα μολύνει ανθρώπους. Άρα, αν κάποιος ανθρώπινος παράγοντας ήθελε να σχεδιάσει αυτό το κομμάτι του RNA ώστε να μπορεί να επιμολύνει ανθρώπους, το πιο πιθανό θα ήταν να χρησιμοποιούσε διαφορετική αλληλουχία. Αυτό το κομμάτι του γενετικού υλικού είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το αντίστοιχο από τον ιό του παγκολίνου.
Τέλος, ανέπτυξαν τρεις υποθέσεις για την προέλευση του νέου κορονοϊού. Πρώτα πως ο νέος ιός εξελίχθηκε στην τωρινή μορφή του σε ζώο-ξενιστή και μετά μεταδόθηκε στον άνθρωπο.
Δεύτερον πως ο ιός εξελίχθηκε στην τωρινή του μορφή στον άνθρωπο αφού μεταφέρθηκε στον άνθρωπο από ζώα. Τρίτον πως ο ιός εξελίχθηκε στην παρούσα μορφή στο εργαστήριο μέσα στην πάροδο πολλών ετών καλλιέργειας του ιού για πειράματα και μετά διέφυγε ακούσια.
Μια λεπτομερής ανάλυση των γενετικών ακολουθιών του νέου κορονοϊού, του συγγενικού ιού που μολύνει νυχτερίδες (RaTG13) και του συγγενικούς ιού που μολύνει τον παγκολίνο, δείχνει πως ο νέος κορονοϊός είναι κατά 96% όμοιος με τον ιό των νυχτερίδων. Παρόλα αυτά ο νέος κορονοϊός έχει ένα μικρό κομμάτι του γενετικού του υλικού από τον ιό του παγκολίνου, μία από τις δύο σημαντικές νέες αλληλουχίες που καθιστούν τον νέο κορονοϊό μολυσματικό στον άνθρωπο. Επιπλέον βρήκαν μία αλληλουχία που το πιο πιθανό είναι να βοηθά την μόλυνση στον άνθρωπο, η οποία δεν ανήκει ούτε στον ιό της νυχτερίδας, ούτε στον ιό του παγκολίνου. Το πιο πιθανό είναι πως προέρχεται από την εξέλιξη σε ανθρώπινο ξενιστή.
Συνοψίζοντας, όλα τα στοιχεία υποστηρίζουν ισχυρά πως ο νέος κορονοϊός προήλθε από τις νυχτερίδες, μαζί με ποσότητα DNA από τον ιό του παγκολίνου και στο τέλος τροποποιήθηκε γενετικά σε ανθρώπους, αποκτώντας την σημερινή μορφή. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν πως ο νέος κορονοϊός αποτελεί μια μίξη των ιών νυχτερίδας και παγκολίνου, με τις προσθήκες μεταλλάξεων που δεν συναντώνται σε ζωικούς κοροναϊούς, η εξελικτική πίεση από τα ανοσοποιητικά συστήματα των νυχτερίδων, παγκολίνων και ανθρώπων και οι μεταπηδήσεις από το ένα είδος στο άλλο οδήγησαν στο να πάρει ο ιός τη σημερινή του μορφή, υποστηρίζοντας ένα μείγμα των δύο πρώτων υποθέσεων και απορρίπτοντας εντελώς την τρίτη.
Για μας, δεν υπάρχουν θολά σημεία στη συγκεκριμένη ιστορία. Οι παραπάνω αποτελούν μερικές από τις μελέτες που βρήκαμε στη πρόσφατη βιβλιογραφία. Εξελιγμένες εργαστηριακοί μέθοδοι αλλά και απτά εργαστηριακά αποτελέσματα μας επιβάλλουν να δεχτούμε τα συμπεράσματα των παραπάνω καθώς και άλλων που εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα. Επιπλέον όταν νύξεις που υποβοηθούν τα σενάρια συνωμοσίας προέρχονται και από επίσημα χείλη αξιωματούχων εν μέσω διεθνών αντιπαραθέσεων [https://www.the-scientist.com/news-opinion/chinese-officials-blame-us-army-for-coronavirus-67267](https://www.the-scientist.com/news-opinion/chinese-officials-blame-us-army-for-coronavirus-67267) θεωρούμε ότι αποτελεί χρέος μας η μεταφορά και παρουσίαση πληροφοριών που αντιπροσωπεύουν πραγματικότητες και όχι εικασίες.
Μιας και βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα της εξέλιξης του φαινομένου στην Ελλάδα, θέλουμε για μια ακόμη φορά να καταστήσουμε σαφές πως, το μοναδικό μέσο που διαθέτουμε για το περιορισμό της εξάπλωσης προς στιγμή είναι ο αυτοπεριορισμός. Παρακαλούμε όλους να παραμείνουν ασφαλείς σε συγκεκριμένους χώρους. Τόσο οι ίδιοι όσο και κατ' επέκταση οι υπόλοιποι που επιτελούν διεργασίες που αφορούν την εξυπηρέτησε όλων μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αποδελτιώνουμε τις ερευνητικές προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα χωρίς σταματημό και να ενημερώνουμε για κάθε νέα εξέλιξη με ψυχραιμία και προσκόλληση στο μόνο όπλο που έχουμε, τα επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα.
Ψυχραιμία, υπομονή και αλληλεγγύη!
Ο χρόνος που προσφέρεται σε όλους ας χρησιμοποιηθεί παραγωγικά και ενδοσκοπικά ώστε να αποτελέσει τη μαγιά στη διεργασίες των ανθρώπων μόλις όλα αυτά τελειώσουν ή τεθούν υπό έλεγχο.
Με εκτίμηση
Tο εθελοντικό επιστημονικό δυναμικό της ομάδας.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Όσον αφορά την προέλευση του ιού, η ομάδα του facebook "Τοπική Ομάδα ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στον COVID 19 Βόλος" έχει κάνει το εξής post (το οποίο εγώ προσωπικά κρίνω ως αρκετά αξιόπιστο):
To κείμενο που παραθέτεις είναι αξιόπιστο διότι δεν είναι ενα απλό κείμενο με έναν τίτλο, παραθέτει πηγές και μάλιστα επιστημονικές όσο μπορώ να καταλάβω.Λέει κάτι και βάζει την ανάλογη πηγή.
Νταξ αυτά περι εργαστηρίου είναι οι αναμενόμενες μ@κίες απο τους κλασικούς ανεγκέφαλους συνωμοσιολόγους που βρίσκονται παντού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μια λεπτομερής ανάλυση των γενετικών ακολουθιών του νέου κορονοϊού, του συγγενικού ιού που μολύνει νυχτερίδες (RaTG13) και του συγγενικούς ιού που μολύνει τον παγκολίνο, δείχνει πως ο νέος κορονοϊός είναι κατά 96% όμοιος με τον ιό των νυχτερίδων. Παρόλα αυτά ο νέος κορονοϊός έχει ένα μικρό κομμάτι του γενετικού του υλικού από τον ιό του παγκολίνου, μία από τις δύο σημαντικές νέες αλληλουχίες που καθιστούν τον νέο κορονοϊό μολυσματικό στον άνθρωπο. Επιπλέον βρήκαν μία αλληλουχία που το πιο πιθανό είναι να βοηθά την μόλυνση στον άνθρωπο, η οποία δεν ανήκει ούτε στον ιό της νυχτερίδας, ούτε στον ιό του παγκολίνου. Το πιο πιθανό είναι πως προέρχεται από την εξέλιξη σε ανθρώπινο ξενιστή.
Συνοψίζοντας, όλα τα στοιχεία υποστηρίζουν ισχυρά πως ο νέος κορονοϊός προήλθε από τις νυχτερίδες, μαζί με ποσότητα DNA από τον ιό του παγκολίνου και στο τέλος τροποποιήθηκε γενετικά σε ανθρώπους, αποκτώντας την σημερινή μορφή. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν πως ο νέος κορονοϊός αποτελεί μια μίξη των ιών νυχτερίδας και παγκολίνου, με τις προσθήκες μεταλλάξεων που δεν συναντώνται σε ζωικούς κοροναϊούς, η εξελικτική πίεση από τα ανοσοποιητικά συστήματα των νυχτερίδων, παγκολίνων και ανθρώπων και οι μεταπηδήσεις από το ένα είδος στο άλλο οδήγησαν στο να πάρει ο ιός τη σημερινή του μορφή, υποστηρίζοντας ένα μείγμα των δύο πρώτων υποθέσεων και απορρίπτοντας εντελώς την τρίτη.
Για μας, δεν υπάρχουν θολά σημεία στη συγκεκριμένη ιστορία. Οι παραπάνω αποτελούν μερικές από τις μελέτες που βρήκαμε στη πρόσφατη βιβλιογραφία.
Αυτό είναι το συμπέρασμα και δείχνει ακριβώς αυτό που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα ότι ενεπλάκησαν άγρια ζώα+ άνθρωπος, ο ξενιστής.
Οι αγορές άγριων ζώων στην Κίνα και μάλιστα με τις συνθήκες που επικρατατούν είναι μια υγειονομική βόμβα.
Το πρώτο μάθημα μετα απο όλο αυτό στην ανθρωπότητα είναι ότι πρέπει να απαγορεύσει εντελώς και παντού αυτές τις αγορές.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.
Το θεμα ειναι οτι και ο SARS του 2003 από εκει ξεκίνησε, από τα wet markets της Κινας, τη μαυρη αγορα αγριων ζωων. Και μετα το 2005 οταν περασε η επιδημια, παρολο που ειχαν κλεισει επισημα μετα ξανανοιξαν. Ολοκληρη επιχειρηση ειναι, μην το ψαχνεις..
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Το θεμα ειναι οτι και ο SARS του 2003 από εκει ξεκίνησε, από τα wet markets της Κινας, τη μαυρη αγορα αγριων ζωων. Και μετα το 2005 οταν περασε η επιδημια, παρολο που ειχαν κλεισει επισημα μετα ξανανοιξαν. Ολοκληρη επιχειρηση ειναι, μην το ψαχνεις..
Δες όμως πόσο κόστος έχει όλο αυτό,πρώτα σε ανθρώπινες ζωές και μετά σε οικονομικό επίπεδο.Απείρως μεγαλύτερο απο το να κλείσουν αυτές οι αγορές. :/: Αν δεν μας γίνει αυτό μάθημα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και αν δεν το καταλαβαίνει μόνη της η Ασία θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να την κάνει να το καταλάβει.
Θαρρώ όμως πως θα το καταλάβουν.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Καταρχάς για να μην γνωρίζει κάποιος για τα νέα μέτρα πρέπει να μένει σε καμιά σπηλιά χωρίς ίντερνετ, τηλεόραση και κινητό. Άσε που τόσο απαραίτητες είναι οι τσίχλες;
Υπάρχουν πολλά άτομα κυρίως από 60 ετών και πάνω που δεν μπορούν ούτε να στείλουν sms, ούτε να εκτυπώνουν φόρμες.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Υπάρχουν πολλά άτομα κυρίως από 60 ετών και πάνω που δεν μπορούν ούτε να στείλουν sms, ούτε να εκτυπώνουν φόρμες.
Μπρε δεν διαβάζεις; Δεν ακούς; είπαμε και χειρόγραφα χαρτιά δεχόμαστε. Όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε.
Γράφει το παππούδι το ονοματεπώνυμο του, τον λόγο που θα βγει όξω, την ώρα που θα βγεί και την διεύθυνσή του.

Άκικε μήπως είσαι παππούς και μας το κρύβεις;:look:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Δεν τα ρωτάει αυτά ο κόσμος.Εσύ τα ρωτά όμως.Δεν τον εκπροσωπείς. :P
Yπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να αλλάξει κανάλια στην τηλεόρασή του (με τις νέες smart tv).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.

whitelioness

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Porcupine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.
2ο ποστ αυτοκριτικής

Είπα την προηγούμενη βδομάδα πως σε 1 βδομάδα θα έχουμε 1000 κρούσματα έκανα λάθος ζητω συγγνώμη
...εαν δεν εγραψες "επιβεβαιωμενα κρουσματα" πιστευω εισαι καλυμμενος...
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Θεωρώντας ότι ο θάνατος στις ευπαθείς ομάδες επέρχεται 2 εβδομάδες μετά την προσβολή από τον ιό, το ότι είμαστε στη 2η εβδομάδα της καραντίνας και θεωρώντας 5 ημέρες για το διπλασιασμό των αρρώστων και και 1% ποσοστό θνησιμότητας οι άρρωστοι πριν την έναρξη της καραντίνας ήταν περίπου 800*16=12800. Δεδομένου ότι η καραντίνα μειώνει τη διάδοση, χονδρικά, είμαστε κάπου στις 15.000 κρούσματα, με 80% περίπου (12.000) σε ελαφρά κατάσταση, αντίστοιχη της εποχικής γρίπης. Αυτά είναι κατ' εκτίμηση και παίζουν πολύ, link, αλλάζοντας τη θνησιμότητα, το χρόνο διπλασιασμού κτλπ.

Με άρθρο της Reuters, "η Ελλάδα έδρασε γρήγορα, νωρίτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες".
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.

than97

Νεοφερμένος

Ο than97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Θεωρώντας ότι ο θάνατος στις ευπαθείς ομάδες επέρχεται 2 εβδομάδες μετά την προσβολή από τον ιό, το ότι είμαστε στη 2η εβδομάδα της καραντίνας και θεωρώντας 5 ημέρες για το διπλασιασμό των αρρώστων και και 1% ποσοστό θνησιμότητας οι άρρωστοι πριν την έναρξη της καραντίνας ήταν περίπου 800*16=12800. Δεδομένου ότι η καραντίνα μειώνει τη διάδοση, χονδρικά, είμαστε κάπου στις 15.000 κρούσματα, με 80% περίπου (12.000) σε ελαφρά κατάσταση, αντίστοιχη της εποχικής γρίπης. Αυτά είναι κατ' εκτίμηση και παίζουν πολύ, link, αλλάζοντας τη θνησιμότητα, το χρόνο διπλασιασμού κτλπ.

Με άρθρο της Reuters, "η Ελλάδα έδρασε γρήγορα, νωρίτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες".
Αυτό το link δεν αφορά μόνο την επαρχία Χουμπρέι ;

Εμένα με ανησυχεί ο αυξανόμενος αριθμός νοσηλευομένων που είναι κοντά στο 20% από ότι είδα. Και επίσης ότι δεν έχουμε φτάσει στο πικ ακόμη.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Αυτό το link δεν αφορά μόνο την επαρχία Χουμπρέι ;
Νομίζω πως ναι, προέκυψε από εκεί.
Για επίπεδο Ελλάδας δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο, που να δίνει έστω και χονδρικούς αριθμούς μετάδοσης και ποσοστά θνησιμότητας.
Θεωρητικά, νούμερα για την Ελλάδα θα έχουμε ΑΦΟΥ τελειώσει η πανδημία. Για την ώρα, ίσως είναι το καλύτερο διαθέσιμο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top