• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Και είναι άδεια απο κοσμο... Δες φωτο απο μαγαζιά στην Σουηδία και στην Κορεα. Δεν κουνιεται μύγα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.
@juste un instant, @than97
Ρε παιδια ενα break, πάτε και μια τουαλέτα, δεν προλαβαινω ουτε να διαβασω τον ορισμο του spam στη wikipedia και μου ρχεται ειδοποιηση!
Θελετε να τα πειτε τα δυο σας πρωτα και μετα να γραψετε εδω πιο ολοκληρωμενα ποστ και οχι τοσο debate φαση? :P
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία αποτελούν το 8,1% των κρουσμάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτές.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
1.png


ουπς
 

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί του την πέσατε του ανθρώπου.

"Δεδομένου ότι δεν έχουμε αρκετά επιδημιολογικά στοιχεία στα χέρια μας για τον ιό μέχρι στιγμής, θεωρείτε ότι η καραντίνα είναι λάθος κίνηση;

Η καραντίνα είναι η σωστή κίνηση σε αυτή τη φάση. (...) Η καραντίνα ολόκληρου του πληθυσμού είναι λύση απελπισίας, αλλά και πάλι είναι σωστή εάν δεν έχεις δεδομένα και πας στα τυφλά. (...)

Εναλλακτικά τι θα μπορούσε να γίνει; Να περιμένουμε να βγουν περισσότερα δεδομένα και μετά να δράσουμε ως χώρες;

Όχι, η δράση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Αλλά και η συλλογή των δεδομένων πρέπει να είναι εξίσου άμεση και αποφασιστική, για να καθοδηγήσει γρήγορα τα επόμενα βήματα. (...)"

Στο μόνο, δηλαδή, που κάνει κριτική είναι ότι δεν υπάρχει καμία ερεύνα για να βγει μια πιο αξιόπιστη στατιστική, καθώς τα τεστ συνεχίζουν να γίνονται σε όσους νοσούν (βαριά). Και άρα από τη στιγμή που δεν ξέρεις σε τι στάδιο βρίσκεσαι, δεν μπορείς να έχεις κάποιο έλεγχο και να κάνεις σωστές κινήσεις. Θα είμαστε εν δυνάμει άρρωστοι επ' αόριστον; Δεν έχουμε εικόνα καλή για το ποσοστό που νοσεί στη χώρα μας, ούτε τις ηλικιακές ομάδες, ούτε τίποτα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
δε μπορώ να καταλάβω για την ανοσμία που κάθονται και λένε. Αν προσβάλλεται ο ρινικό βλεννογόνος θα έχουμε ανοσμία δεν είναι ειδικό σύμπτωμα.
 

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Είπε ο τύπος που βγαίνει μετά τον κυρ Σωτήρη ότι 21/48 νέα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα προέκυψαν από τις πτήσεις από Ισπανία κλπ που ήρθαν χθες. Γενικότερα ελέγχουν και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας πολύ ικανοποιητικά και σαν ασθματική νιώθω ασφαλής.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,435 μηνύματα.
Η 41χρονη είπαν ότι είχε άσθμα τελικά.

Μπορεί κάποιος να μου πει πού κανει λαθος αυτός ο περιβόητος Φαίδων Βόβολης?
Έχει γίνει πολύς ντόρος, και καλά ο Χαρδαλιάς χθες πέταξε μπηχτή για το post αυτουνού στο fb, του διέγραψαν το post και λέει ότι όλα γίνονται για το πολυπόθητο εμβόλιο, είναι παιχνίδια εξουσίας κλπ κλπ
Είχε κάνει και ένα άλλο post πριν καμιά βδομάδα:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Άκουσα σήμερα ότι στην Τουρκία έχει απαγορευτεί πλήρως η μετακίνηση πολιτών άνω των 65 ετών. Φαινομενικά το θεωρώ καλό μέτρο.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,689 μηνύματα.
Αν η κοινή γρίπη έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους από τον covi19 προφανώς και κατ αναλογία χρόνου τότε πως και δεν κατέρρεαν τα συστήματα υγείας των χωρών;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Αν η κοινή γρίπη έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους από τον covi19 προφανώς και κατ αναλογία χρόνου τότε πως και δεν κατέρρεαν τα συστήματα υγείας των χωρών;

Υπήρχε μια έξαρση αλλά την γρίπη την περίμενουν, αυτό είναι κάτι νέο και δεν ήξεραν πως θα προχωρήσει (χωρίς ειδική θεραπεία, χωρίς εμβόλιο). Γενικά ομως η γρίπη προκαλεί προβλήματα και πεθαίνουν πολλοί για αυτό εγώ αρχικα έλεγα για παραπληροφόρηση. Πιστευα πως τα κρούσματα στην Ελλαδα θα φτάνανε και θα ειχαμε πολλά κρούσματα αυτό που δεν υπολόγησα ήταν το ποσοστό που κάνει πνευμονία σε σύγκριση με την απλή γρίπη. Ακόμα έχω απόψεις που μπορώ να υπερασπιστώ αυτά που έλεγα αλλά δε το κάνω τώρα γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.
_________

1585071226805.png

Από τα πρώτα μου πσοτ στο θέμα έκανα λόγο για αντιβιοτικά που έδινα σε ορισμένα δύσκολα περιστατικά στο αγροτικό, συγκεκριμένα έδινα claripen μια μαρκολίδη. Πολλοί ποστάρανε δικαιολογημένα γιατί έδινα σε ίωση αντιβίωση και προσπαθούσα να πω για ευπαθείς ομάδες και επιπλεγμένη λοίμωξη.

Τώρα βγήκε ως οδηγία στα περιστατικά με επιβεβαιωμένο κορονοιό να καλύπτονται με zithromax (άλλη μια μακρολίδη)


φυσικά το zithromax δε μπαίνει για αντιμετώπιση του ιού αλλά για πρόληψη επιπλεγμένης λοίμωξης και η υδροξυχλωροκίλη δίνεται ως ανοσοτροποιητικό.
Δεν είναι πειραματική θεραπεία αυτή (μη νομίζετε ότι κάνουν πειράματα στους ασθενείς στην ΜΕΘ) .... είναι συμπτωματική και εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,499 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Όλα αυτά τα σενάρια περι ανοσίας της αγέλης κλπ καταρρέουν απο την ίδια την πραγματικότητα.Που την βλέπουμε.

Δεν υπάρχει αυτό με την γρίπη δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη κάθε χρόνο και αυτό εδώ, ξαναλέω δεν βλέπουμε κάθε χρόνο να καταρρέουν τα συστήματα υγείας ούτε μας το κρύβει κανένας.

Και όσες χώρες άργησαν να λάβουν μέτρα καθώς ήταν διστακτικές για οικονομικούς λόγους και κάποιες εξέταζαν την ανοσία της αγέλης το μετάνιωσαν και έκαναν κωλοτούμπα και θα το μετανιώσουν ακόμα περισσότερο.Διότι αργησαν να τα πάρουν. Επίσης κάπου πήρε το αυτί μου ότι και η Σουηδία πλέον μπαίνει σε αυτή τη φάση αλλά δεν θυμάμαι που το είδα.Αν το βρω θα το βάλω.Ίσως να το άκουσα και στην τιβι.

Οπότε καλές αυτές οι θεωρίες αλλά άχρηστες πλεον διότι τις διαψεύδει η πραγματικότητα που ήδη ζούμε και όχι μελλοντικό σενάριο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και πάνω που οι έρμοι είχαν μια μικρή αισιοδοξία.Δυστυχώς...
Κορονοϊός: 743 νεκροί σε μια ημέρα στην Ιταλία - 6.820 συνολικά
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 69.176. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.820. Παράλληλα, 8.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 63.927 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.077 άνθρωποι ενώ 7.432 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 743 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα. 894 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 30.703 και οι νεκροί 4.178 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 9.254 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 985. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.948, με 216 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, δυστυχώς, αυξάνεται και πάλι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η οποία και πέθανε πριν πάει νοσοκομείο διότι τον ΕΟΔΥ και δεν πήγε.

Κορονοϊός: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά - ΒΙΝΤΕΟ
Στον θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο. "Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό", τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

"Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιοι υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μου είπαν τηλεφωνικά ότι υπήρχε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, είναι χρόνιο πρόβλημα υγείας. Δεν το έχω επιβεβαιώσει".


Σκ@τά στο ίσιωμα δηλαδή.
Αν είχε κάτι αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο όπως και ο ίδιος παραδέχεται.Για άσθμα λένε.
Παρόλα αυτά είπαν στην τιβι ότι είχε επικοινωνήσει η γυναίκα και της είπαν να μείνει σπίτι.

Μία γυναίκα ηλικίας 40 ετών και μητέρα τριών παιδιών είναι το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η γυναίκα απεβίωσε πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της σε απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς και σύμφωνα με πληροφορίες ταλαιπωρούνταν από άσθμα.
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η 40χρονη είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιό και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Τα τρία παιδιά και ο σύζυγός της βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν οι επαφές που είχε η γυναίκα πριν καταλήξει.

Εγκληματικό για μένα.

Η γυναίκα απλά ακολούθησε αυτό που της είπαν.Έτσι φαίνεται.

Όμως ξαναλέω πλέον κάποιοι το μαζεύουν λέγοντας πως αν μετά την 5η μέρα δεν καλυτερεύουμε επικοινωνούμε με ΕΟΔΥ κοκ. Μόνο που δεν μπορούν να είναι όλοι 24 ωρες το 24ωρο σε όλα τα κανάλια για να βλέπουν τις αναθεωρήσεις των γιατρών.
Το γεγονός παραμένει ότι απο φόβο μήπως καταρρεύσει το σύστημα υγείας ελαστικοποίησαν κατά πολύ κάποια πράγματα. Αλλά πεθαίνουν άνθρωποι.
Γνώμη μου.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

than97

Νεοφερμένος

Ο than97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Όλα αυτά τα σενάρια περι ανοσίας της αγέλης κλπ καταρρέουν απο την ίδια την πραγματικότητα.Που την βλέπουμε.

Δεν υπάρχει αυτό με την γρίπη δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη κάθε χρόνο και αυτό εδώ, ξαναλέω δεν βλέπουμε κάθε χρόνο να καταρρέουν τα συστήματα υγείας ούτε μας το κρύβει κανένας.

Και όσες χώρες άργησαν να λάβουν μέτρα καθώς ήταν διστακτικές για οικονομικούς λόγους και κάποιες εξέταζαν την ανοσία της αγέλης το μετάνιωσαν και έκαναν κωλοτούμπα και θα το μετανιώσουν ακόμα περισσότερο.Διότι αργησαν να τα πάρουν. Επίσης κάπου πήρε το αυτί μου ότι και η Σουηδία πλέον μπαίνει σε αυτή τη φάση αλλά δεν θυμάμαι που το είδα.Αν το βρω θα το βάλω.Ίσως να το άκουσα και στην τιβι.

Οπότε καλές αυτές οι θεωρίες αλλά άχρηστες πλεον διότι τις διαψεύδει η πραγματικότητα που ήδη ζούμε και όχι μελλοντικό σενάριο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και πάνω που οι έρμοι είχαν μια μικρή αισιοδοξία.Δυστυχώς...
Αρχικά δεν έχουμε φτάσει επουδενί τους νεκρούς της εποχικής γρίπης. Όλοι είναι πολύ μακριά. Κατά δεύτερον δεν βλέπουμε τις ίδιες εικόνες με την εποχική γρίπη διότι υπάρχει εμβόλιο.
Το ίδιο ήταν και με τον H1N1 όταν πρωτοεμφανίστηκε μέχρι να εμφανιστούν τα εμβόλια.
Χωρίς τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων δεν γνωρίζουμε την θνητότητα του covid, πιθανόν πολύ μικρότερη.
Για παράδειγμα στην Ελλάδα, εάν δεχθούμε το εύρος 8-10 χιλιάδες κρούσματα, τότε η θνησιμότητα του ιού είναι 0,2-0,25 %, αν μάλιστα είναι 50χιλιάδες είναι 0,04%. Οπότε ήδη είναι κάτω από 1% και κοντεύουμε στα επίπεδα της θνησιμότητας της γρίπης. Ωστόσο τα ελλιπή στατιστικά στοιχεία ( ο αριθμός που νοσούν), σε συνδυασμό με την απουσία τεστ , οδήγησαν στην απόφαση της καραντίνας της χώρας.
Η Ν. Κορέα, έχοντας περάσει μεγάλες πανωλεθρίες (2002), ενήργησε σύμφωνα με το μοντέλο της αγέλης και ακολούθησε τις οδηγίες του ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ να μπει σε καραντίνα.
Η Σουηδία σήμερα πήρε μέτρο για τα μπαρ και τον τρόπο σερβιρίσματος του ποτού.

Στην χώρα βέβαια που έχει 20 νεκρούς σε 8-10 χιλιάδες κρούσματα μπήκε lockdown , προετοιμάζοντας μελλοντικά φέρετρα, πολλαπλάσια του COVID-19. Βέβαια αυτό δεν μας ενδιαφέρει μέχρι στιγμής...

Πόσο πιο δύσκολη θα ήταν μια καραντίνα των ευπαθών ομάδων ;
 

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αν η γυναίκα είχε όντως άσθμα δεν το είχε αναφέρει όταν πήρε τις οδηγίες για κατ' οίκον περιορισμό. Άρα για μία ακόμη φορά έχουμε άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες να μην παραπέμπεται σε νοσοκομείο. Μπορεί τα μέσα να αναφέρουν το υποκείμενο νόσημα για να μην αγχωθούμε λόγω της ηλικίας της γυναίκας, αλλά η πιθανότητα να ισχύει αυτό που περιέγραψα είναι πιο τρομακτική και επικίνδυνη.

Η πνευμονία καθεαυτή, είτε προκληθεί από τη γρίπη είτε από τον κορόνα βάηρους, έχει την ίδια αντιμετώπιση;
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αν η γυναίκα είχε όντως άσθμα δεν το είχε αναφέρει όταν πήρε τις οδηγίες για κατ' οίκον περιορισμό. Άρα για μία ακόμη φορά έχουμε άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες να μην παραπέμπεται σε νοσοκομείο. Μπορεί τα μέσα να αναφέρουν το υποκείμενο νόσημα για να μην αγχωθούμε λόγω της ηλικίας της γυναίκας, αλλά η πιθανότητα να ισχύει αυτό που περιέγραψα είναι πιο τρομακτική και επικίνδυνη.

Η πνευμονία καθεαυτή, είτε προκληθεί από τη γρίπη είτε από τον κορόνα βάηρους, έχει την ίδια αντιμετώπιση;
Μα δεν τόλμησαν να πουν ότι η γυναίκα δεν είχε αναφέρει το άσθμα της. Κανένας δεν το έχει πει αυτό. :/:
Απλά τα μάσησαν αλλά τα γεγονότα παραμένουν. Η γυναίκα δεν είναι ότι δεν πήρε πουθενά τηλέφωνο δεν είναι ότι αδιαφόρησε και είπε έλα μωρέ. Έδρασε ακριβώς όπως έχουν πει. Πήρε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και της είπαν να μέινει σπίτι .Όταν επιδεινώθηκε και κάλεσε ασθενοφόρο απλά ήταν αργά δεν την πρόλαβαν .

Έγκλημα για μένα και αυτό επειδή ελαστικοποίησαν το πότε πρέπει να πηγαίνουμε νοσοκομείο για να μην φορτωθούν.Είναι τόσο φανερό.
Νέα γυναίκα με 3 παιδιά.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Όποιος έχει άσθμα οφείλει καλό είναι να πηγαίνει σε τακτική βάση πνευμονολόγο και να ακολουθεί πιστά την φαρμακευτική αγωγή. Αν έχει κάποιο πρόβλημα δεν παίρνει τον ΕΟΔΥ πρώτα ούτε πάει στο νοσοκομείο αλλά μιλάει στον πνευμονολόγο της και αυτός μετά την παραπέμπει. Αν δεν έχει σταθερό ιατρό τότε αναγκαστικά κάνει μια από τις 2 επιλογές και γίνονται λάθη.

Πολλοί ασθενείς ειδικά στα χωριά παρακολουθούνται στα νοσοκομεία από μη σταθερούς ιατρούς ή αραιά σε ιδιώτες ιατρους με συνχότητα μεγαλύτερη από από μία φορά το χρόνο.

Δεν ξέρω τι έγινε με την γυναικα οποτε δε μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά καλό είναι όποιος έχει ΄τετοια προβλήματα να μην στηρίζεται στο νοσοκομείο αλλά σε ένα ιατρο που μπορεί να εχει άμεσα επαφή, όμως δεν είναι σωστό από την άλλη να κατηγορούμε ουτε τους ιατρούς, ουτε τον ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ δεν λέει να μείνεις σπίτι λέει να μιλήσεις με το θεράποντα ιατρό.. ειδικά αν του λες για άσθμα.

Η κόρη της Βέφας που πέθανε πριν μερικά χρόνια είχε χρόνιο άσθμα πέθανε από γρίπη, όπως ειπε η ίδια η Βέφα ότι φέρει και η ιδια ευθύνη για τον θανατο της διότι δεν πήγαινε σε ιατρούς.

Τώρα αν πας στο νοσοκομείο κινδυνεύεις να κολλήσεις απο τους άλλους που περιμένουν αν δε πας κινδυνεύεις να χειροτερέψεις. Το σύστημα αυτό του ΕΟΔΥ έχει πολλές τρύπες που δεν αναφέρονται σκοπίμως από δημοσιογράφους....
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,689 μηνύματα.
Να το βάλω κι αυτό με την ελπίδα να μην γίνει κάτι πληθωρικό και φτιάξουμε νέο θέμα στο steki. Τη γρουσουζιά μου μέσα :P
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Φανταστείτε τι τσουνάμι έρχεται...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top