Είδες τι ωραία κατέληξες μόνη σου στο πρόβλημα;
Ο κόσμος δεν θέλει να βάλει μάσκα, γιατί ξέρει καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι συζήτηση καφενείου. Αυτό είναι πρόβλημα αντίληψης και λύνεται με ένα τρόπο: Καταγγελία και πρόστιμο. Εάν θυμάσαι, όταν ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός, υπήρχε η ίδια αντίδραση, αφού πέσανε μερικά "προστιματάκια" αρχίσανε όλοι να βάζουνε μυαλό. Τώρα, εάν κάποιος περιμένει ότι μπορεί η (οποιαδήποτε) Κυβέρνηση να αναγκάσει να φοριούνται πάντα και σωστά οι μάσκες, τι να πω ρε παιδιά, ανατρέψτε το πολίτευμα και εφαρμόστε κομμουνισμό. Έχει κουράσει, σε όποια συζήτηση αφορά τον κορονοϊό, να καταλήγουμε ότι το Κράτος δεν επιβάλλεται αρκετά στους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα. Και, με εκνευρίζει αφάνταστα, άτομα τα οποία κατά γενικό κανόνα κατάγγελουν την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή, να λένε ότι δεν έγιναν αρκετά πράγματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Επέβαλλε τη μερική χρήση μάσκας, έριξε λεφτά για διαφήμιση και ενημέρωση, τι άλλο θέλετε να κάνει; Να βάλλει τσιπάκια και μικροκάμερες στο στόμα και τη μύτη, για να ελέγχει real time πού είσαι και εάν φοράς μάσκα;
Και αφού ξεκινήσαμε τα "κλασσικά" στερεότυπα, να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι είναι κλασσική αριστερή ιδεοληψία το να γκρινιάζεις για τα πάντα, χωρίς να προτείνεις κάτι. Θες να σου κάνω παραπομπή για τα όσα ποστ έκανες μέσα στην καραντίνα για τη διαχείριση της κρίσης να δεις ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής; Ότι σε όλα έβρισκες λάθη, αλλά δεν πρότεινες κάτι. Είναι εύκολο να βάζεις ταμπελίτσες και να γενικεύεις, προσπάθησε όμως να αξιολογείς τη θέση και το επιχείρημα. Ιδίως, από τη στιγμή που, από όσο αντιλαμβάνομαι, συμφωνούμε σε ένα σημαντικό βαθμό.
Έχω από το πρωί που λέω ότι θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί καθολικά η μάσκα. Και το θεωρούσα αυτό από την πρώτη στιγμή που έγινε η εισήγηση για μάσκα. Ναι, είναι κοροϊδία να φοράς μάσκα στο λεωφορείο και το ασανσέρ της πολυκατοικίας και όχι στο ρουχάδικο ή το παππουτσάδικο ή το super market. Θεωρώ ότι υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή.
Ο κυριότερος: Η μερική επιβολή χρήσης μάσκας μπορεί να εφαρμοστεί. Στα χαρτιά, η πλήρης εφαρμογή είναι καλύτερη από τη μερική. Στην πράξη, θεωρώ (και τα στοιχεία μέχρι τώρα, ποιοτικά, το επαληθεύουν) είναι καλύτερο να έχεις μερική επιβολή και να εφαρμοζέται, παρά να έχεις καθολική και να μην εφαρμόζεται.