Ας μην ξεχνάμε ωστόσο πως η τρομοκρατία καθ αυτή δεν συνιστά το βασικό λόγο για τη λήψη θεραπείας κτλ αλλά το κερασάκι στην τούρτα..μια και άτομα με χρόνιες υφιστάμενες ψυχολογικές διαγνωσμένες- παθησεις ουσιαστικά επιδείνωσαν την ψυχικη κατάστασή τους εξαιτίας των εγκλεισμών.
(Ναι "η τρέλα" που μας διακατέχει αυτή την στιγμή και ο "κοινότοπος" χαρακτηρισμός "αποκτήσαμε ολοι ψυχολογικά" ίσως επι του παρόντος να ειναι δευτερέυουσες συνέπειες-..Ύστερα όμως απ όλο αυτό οι προβληματικές καταστάσεις θα αφορούν ανεργία,φτώχεια, και δυσλειτουργικές συμπεριφορές λόγω του εγκλεισμού)
Για να μην εστιάζουμε δηλαδή μονο σε αριθμούς κρουσμάτων ή ανοιγμα και κλείσιμο λιανεμπορίου.
Ας μην ξεχνάμε ωστόσο πως η τρομοκρατία καθ αυτή δεν συνιστά το βασικό λόγο για τη λήψη θεραπείας κτλ αλλά το κερασάκι στην τούρτα..μια και άτομα με χρόνιες υφιστάμενες ψυχολογικές διαγνωσμένες- παθησεις ουσιαστικά επιδείνωσαν την ψυχικη κατάστασή τους εξαιτίας των εγκλεισμών.
(Ναι "η τρέλα" που μας διακατέχει αυτή την στιγμή και ο "κοινότοπος" χαρακτηρισμός "αποκτήσαμε ολοι ψυχολογικά" ίσως επι του παρόντος να ειναι δευτερέυουσες συνέπειες-..Ύστερα όμως απ όλο αυτό οι προβληματικές καταστάσεις θα αφορούν ανεργία,φτώχεια, και δυσλειτουργικές συμπεριφορές λόγω του εγκλεισμού)
Για να μην εστιάζουμε δηλαδή μονο σε αριθμούς κρουσμάτων ή ανοιγμα και κλείσιμο λιανεμπορίου
Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ μας πλέον παίρνει διαστάσεις.
Μέχρι πότε οι αντοχές μας θα είναι ικανές, έτσι ώστε να μη διαταραχτεί ο κοινωνικός ιστός και η συνοχή του.
Σε τί διαφέρει απο την Γερμανική κατοχή αυτό.
Και καλά η κάθε τράπεζα, πατάει έντερ και να μοχλεύει - παράγει χρήμα.
Ο απλός κάτοικος αυτής της χώρας, με ποιον τρόπο θα βγάλει το μεροκάματο του;
Δεν είναι τουλάχιστον άνισο αυτό;
Και οι εργατοπατέρες, σιωπούν.
Μόνο κάτι συνθήματα ρίχνουν που και που.
Το μόνο σύνθημα απο σήμερα, είναι το :
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ
Εντωμεταξύ δηλώνουν χιλιάδες ελέγχους και όποτε έχω βγει κι από άλλους που ακούω βλέπουν απλά αστυνομικούς να κοιτάζουν (αν υπάρχουν και εντελώς) και να μην ελέγχουν τίποτα. Προχτές πέρασα από τα διόδια, ήταν ένας αστυνομικός, κοίταζε πιο πολύ μέσα στο αμάξι να δει πόσα άτομα ήμασταν, κοιταχτήκαμε και συνέχισα τον δρόμο μου. Εγώ αμφισβητώ τα νούμερα των ελέγχων. Επίσης θέλω με διαφάνεια να μάθω τα πρόστιμα που πληρώνονται τί γίνονται. Δίνονται συντάξεις; Επιδόματα; Φτιάχνονται δρόμοι; Προσλαμβάνονται γιατροί; Πού μπορούμε να το δούμε αυτό;
@Gaspar εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω, αν μπορείς να πεις βέβαια, τί εντολές έχετε για ελέγχους;
Συμφωνώ απόλυτα με τις ανησυχίες σου.
Για να προχωρήσω το σκεπτικό σου, θα πω οτι το περιβάλλον μας έχει αλλάξει.
Κουβαλάμε τα κινητά και αυτά δείχνουν το στίγμα μας την κάθε στιγμή.
Δηλαδή, ακόμα και αν φύγουν οι αστυνομικοί απο τους δρόμους, το στίγμα μας θα δείχνει όχι μόνο το σημείο που βρισκόμαστε, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες.
Αρα, ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ μας, δεν έχει σχέση με την ασφάλεια και τον περιορισμό των κρουσμάτων.
Κάποιοι που κατέχουν περισσότερες και εξειδικευμένες γνώσεις στατιστικής και άλλων ειδικών πληροφοριών χρειάζονται για τέτοιες αναλύσεις.
Και κλείνοντας θα φωνάξω με την γραφή μου βέβαια:
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ
Το γράφω γιατι ένα πουλάκι μου είπε οτι μας έρχεται σκληρότερος ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ και σύντομα. Είναι λυπηρό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 3 Φεβρουαρίου 2021
Αν εχει περιπου την εποχικοτητα της γριπης δεν ειναι δυσκολο να καταλαβουμε ποιοι ειναι οι πιο κρισιμοι μηνες. Βεβαια στην Βραζιλια κ στην Ν. Αφρικη εχει καλοκαιρι αλλα πεθαίνουν σαν τις μυγες...
Σαν πολλά πρόσωπα να έχει αυτός ο ιός. Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;