• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
δεν εισαι ηλιθιος φιλε
σταματηστε να εχετε τη φοβια μη σας δειξουν οι αλλοι
εκει μας εχουν καταντησει
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
πειτε με ηλιθιο αλλα εγω θα παω στο χωριο μου το Πασχα ειτε το επιτρεψουν ειτε οχι.Ξυδακι.
Παντα φυσικα με τα απαιτουμενα μετρα..μονο τη γιαγια μου θα δω που εχει εμβολιαστει και με τις 2 δοσεις pfizer και συντομα και η μητερα μου απο τα αδιαθετα εμβολια για εκπαιδευτικους , μαλιστα μας ετυχε pfizer και μας εφυγε το αγχος για αστρα ζενεκα...

Μπακογιάννη εσύ ? :P
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Γνωστό πείραμα στους κύκλους της ψυχολογίας και όχι μόνο.
Δε θεωρώ ότι υφίσταται το πείραμα αυτό στον κορωνοϊό, τουλάχιστον όχι στη γενική περίπτωση.
Αρχικά καλημέρα.
Η άποψη μου είναι οτι συναντάμε σήμερα στην πράξη το πείραμα του Μίλγκραμ.
Θα πω οτι επίσημα γίνεται μια ενίσχυση επιχειρήσεων και με μεγάλα ποσά.
Εχω παράδειγμα, που πήραν η μία 30.000 και η άλλη 120.000.
Οταν ρώτησα κάποιον υπεύθυνο γιατί δεν ενισχύουν όλες τις επιχειρήσεις, μου είπε οτι υπάρχουν περιορισμοί. Και οι άλλες δεν τους πληρούν .
Τον ρώτησα να μου πει έναν - δύο περιορισμούς και μου είπε οτι ένας είναι οτι είναι χρεωμένες.
Και εδώ βλέπω κάποιους να βάζουν υπογραφές με ελαφράν την καρδίαν και δίχως να τους ενδιαφέρει το γεγονός οτι είναι πολλές οι επιχειρήσεις που τις έκλεισαν λόγω του ιού, με κάποιων άλλων υπογραφές.
Τις υπογραφές αυτές τις βλέπω σαν το τελευταίο στάδιο του πειράματος "Μίλγκραμ".
Το κουμπί των 450 Volt. Προσοχή! Κίνδυνος!
Και φυσικά, κανείς απο όλους όσοι βάζουν τέτοιου είδους υπογραφές, δεν αποδέχεται ανοιχτά οτι μπορεί να φτάσει στον τελευταίο μοχλό, των 450 Volt.
Ομως η πραγματικότητα είναι μπροστά μας. Την βλέπουμε, την βιώνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Αν θες, ακόμα και την μη χορήγηση της οποιασδήποτε βοηθητικής αγωγής σε θετικώς στον ιό ανθρώπους, την κατατάσσω στο τελευταίο μοχλό.
Και γιατι ένα οποιοδήποτε τσάι και μόνο, το βλέπω ένα βήμα πίσω, στα 359 Volt.
Στο πλαίσιο του κορωνοϊού, συμμετέχοντες στο πείραμα θα θεωρούνταν όσοι συνειδητά ακολουθούν κάποια αυθεντία που δίνει διαταγές και υπακούουν άκριτα χωρίς να σκεφτούν τι κάνουν χωρίς να αντιδράνε παρ'όλο που δεν το θεωρούν σωστό αυτό που κάνουν και διαφωνούν κατά βάθος.

Προσωπικά, και ελπίζω ότι αυτό ισχύει για αρκετούς επίσης, ό,τι εφαρμόζω σε μέτρα δεν τα εφαρμόζω επειδή τα λέει η κυβέρνηση, αλλά επειδή ο ίδιος πιστεύω στα μέτρα που εγώ εφαρμόζω ως προς εμένα και τους τριγύρω μου. Αν τύχει να είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που λέει η κυβέρνηση, η "αυθεντία"/experimenter (που συνήθως είναι αλλά από δική μου επιλογή), τότε καλώς.

Συγκεκριμένο παράδειγμα: Ο λόγος που φοράω μάσκα δεν είναι επειδή το λέει η αυθεντία ούτε λόγω του φόβου του προστίμου, αλλά επειδή πρώτο και κύριο φοβάμαι για εμένα και θέλω να προφυλαχθώ και δεύτερον για να προστατεύσω τους άλλους σε περίπτωση που είμαι φορέας και τρίτον μα τελευταίο λόγω του προστίμου. Με ζορίζει, υποφέρω ώρες ώρες με τη μάσκα και το περπάτημα και που με πιέζει για ώρες το κεφάλι αλλά αυτό θεωρώ σωστό να κάνω και αυτό κάνω. Αν αντίθετα όμως η αυθεντία έλεγε από αύριο μπορείτε να κυκλοφορείτε χωρίς μάσκα, θα το σκεφτόμουν, θα έκρινα ότι είναι ανοησία και θα συνέχιζα να φοράω μάσκα επειδή στην πράξη ο ιος δεν κρύφτηκε επειδη το ειπε η αυθεντία. Απλή λογική.

Εκείνος που θα ήταν όμως συμμετέχοντας στο πείραμα θα ήταν κάποιος που φοράει μάσκα, δεν ξέρει γιατί ακριβώς πρέπει να τη φοράει, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σωστό (για λόγους δικούς του) και ότι η τήρηση αυτων των μετρων προκαλεί ζημία είτε στον εαυτό του είτε στην ευρύτερη κοινωνία και το κάνει μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει η αυθεντία (από φόβο ή ντροπή να εναντιωθεί).

Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν κάτι για αυτό, επειδή δεν ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους όπως σου εξήγησα.
Το οτι απαντώ σε εσένα, δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο, απο το οτι μπήκες στον κόπο να αφιερώσεις τόσο χρόνο, που αν μη τι άλλο, αποδεικνύει τον προβληματισμό σου.
Αυτό και μόνο περισσεύει.
Το πείραμα αυτό υφίσταται όταν 1. αναγνωρίζεις μια αυθεντία που σου δίνει εντολές,
Για να αναλύσουμε την λέξη "αναγνωρίζεις μια αυθεντία", χρειαζόμαστε αρκετές σειρές.
Βοηθητικά θα πω οτι μοιάζει να αναλύουμε τις μορφές προπαγάνδας.
Η προπαγάνδα γνωρίζεται απο την - τις πηγή -ές.
Αρχικά βλέπουμε την πηγή. Είναι καθαρή η προπαγάνδα.
Μετά βλέπουμε την πηγή να αλλάζει. Σε άλλη μορφή βλέπουμε την πηγή να αναφέρεται σε άλλους στόχους και δεν φανταζόμαστε οτι απευθύνεται σε εμάς.
Σε άλλη μορφή, βλέπουμε την πηγή, αλλά η πληροφορία έχει πάει στην πηγή που εμείς βλέπουμε απο κάποια άλλη πηγή.
Και ενώ σκοπίμως τα έβαλα σε μια αταξία, αυτό που σε ρωτώ είναι: αν υποστηρίζεις ακόμα το οτι σήμερα δεν υπάρχει αυθεντία ή και αν είναι απαραίτητη η ύπαρξη διακριτής αυθεντίας.
2. οι εντολές αυτές που εκτελείς καταλαβαίνεις ότι είναι κακές (ζημία > όφελος) και
Με βάση την ανυπακοή μου στις εντολές του Γιατρού μου, που ήταν (μένεις στο σπίτι και δεν κάνεις τίποτα), εγώ βίωσα την ίαση μου και όχι μόνο, γιατι αντιλήφθηκα έναν οργανισμό μου με αυξημένες αντοχές στο κρύο αν θες μέσα στον Χειμώνα.
3. συνεχίζεις να τις κάνεις ούτως ή άλλως. Κατ'εμέ, η προϋπόθεση 2 δεν ικανοποιείται εν γένει και γι'αυτό δεν πιστεύω πως υφίσταται το πείραμα.
Και όμως, αν δεις την κοινωνία μας, θα δεις την απόλυτη επεξήγηση του πειράματος "Μίλγκραμ".
Ακόμα και αυτή η αναρρίχηση σε κλιμάκια της εξουσίας, απαιτεί την πλήρη υπακοή μας σε "αυθεντίες".
Από την αντίστροφη, όσοι πιστεύουν ότι όντως είναι κακά τα μέτρα, δεν τα τηρούνε έτσι κι αλλιώς πλέον (κατεβασμένες μάσκες, συγκεντρώσεις) άρα δεν ικανοποιείται ούτε η προϋπόθεση 3.
Μα δεν είμαι ελεύθερος, σημαίνει οτι η εφαρμογή του πειράματος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δηλαδή να μην υπακούσω στην Νομοθεσία τους και να βρίσκομαι συνεχώς σε κίνδυνο εφαρμογής (πρόστιμο 300 και δεν λέω περισσότερα);
Τέλος, όσοι όντως διαφωνούν αλλά αναγκάζονται να τηρούν τα μέτρα λόγω προστίμου και επιβολής κυρώσεων (πχ κλειστές επιχειρήσεις), τότε αυτό δε διαφέρει σε τίποτα από την τήρηση των κανόνων μιας κοινωνίας με νόμους και σύνταγμα (το αν είναι συνταγματικά σωστά τα μέτρα δε θα το κρίνουμε εμείς, υπάρχουν δικαστές και νομοθέτες).
Πώς να αναγνωρίσω εδώ την ή τις αυθεντίες;
Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, υπάρχουν και νόμοι. Μόνος σου αν δεν επιδράς σε μένα κάνε ό,τι θες. Αλλά εκεί που τελειώνουν τα δικά σου δικαιώματα ξεκινούν τα δικά μου πχ αστικά και κοινόχρηστοι χώροι (σουπερμαρκετ, μαγαζια κλπ) όπου μπορεί να με κολλήσεις αν δεν τηρείς τα αποδεκτά (έστω τα ελάχιστα αποδεκτά κατά την κρίση μου, δε λέμε υπερβολές) μέτρα.

Από την άλλη, θα είχε ενδιαφέρον αν εφαρμόσουμε το πείραμα σε έναν εν δυνάμει εγκληματία (νομοταγής πολίτης από τη μία όσο μπορεί αλλά επιρρεπής στις σκοτεινές φωνές μέσα του που λένε κάνε έγκλημα). Ο εγκληματίας είναι ο teacher, δηλαδή αυτός που κάνει ό,τι του λέει η αυθεντία (νόμοι/κυβέρνηση) και επιδρά στους απλούς ανθρώπους (learners). Αν τον τοποθετούσαμε στο πείραμα, τότε ο εγκληματίας διαφωνεί με τους νόμους και τους βρίσκει κακούς καθώς τον αποτρέπουν από το να πράξει τα εγκλήματα που θεωρεί εκείνος ως σωστά (υποκειμενικό) ως προς τους learners-κόσμο. Θα έπρεπε να πει "ααα φτάνει, η εξουσία φταίει που με εξαναγκάζει να κάνω πράγματα που δε θέλω (τήρηση νόμων) και να καταπιέζομαι!" ?
Όχι.
Συμμορφώνεται στους νόμους, επειδή γι'αυτό υπάρχουν, έτσι πρέπει, για να διατηρείται η τάξη της κοινωνίας, είτε το θέλει είτε όχι.

Αν πούμε ότι οι αρνητές του κορωνοϊού θα έπρεπε να αντιδράσουν και να μη συμμορφώνονται στα μέτρα τότε αυτό δε διαφέρει στην ουσία του από το να προτείνουμε στον εγκληματία να ακούσει τα διεστραμμένα ένστικτά του και να πράξει κατά βούληση. Πάντα μιλάω στο πλαίσιο της συζήτησης για το πείραμα αυτό.
Ναι και εγώ μιλώ πάντα στο πλαίσιο της συζήτησης για το πείραμα.
Ομως, τα (διεστραμένα) ένστικτα μου τα κατατάσσω και αναλύω, όπως έκανα ποιο πάνω για την "αυθεντία" και την αναγνώριση της απο εμάς.
Εγώ, με 8.3 αντισώματα, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να μεταδώσω τον ιό;
Και γιατί να είμαι υποχρεωμένος να φορώ την μάσκα, όταν έχω σύνδρομο ΧΑΠ και κοιμάμαι κάνοντας χρήση συσκευής οξυγόνου;
Και γιατί η "αυθεντία" δεν με κατέταξε σε μία κατηγορία προκειμένου να απολαμβάνω την υπακοή μου στους Νόμους του Κράτους;
Και να μην βλέπω τα ένστικτα μου "διεστραμένα";
Και να μην σας προκαλώ! (με την γενική στάση μου)
Γιατι δεν είμαι αρνητής. Αυτή η ταμπέλα θα ταίριαζε σε ολόκληρο κεφάλαιο μέσα στο πείραμα του "Μίλγκραμ".
@Μάξιμος
DARPA, Milgram.. Τι σε έπιασε σήμερα?
Φίλε μου, σήμερα και πάντα ο σκληρός μου καθώς "ο ιός" τον πείραξε, θα είμαι κάπως... :morning1:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εδω στο τελος θα το ακουσουμε κι αυτο οτι ο κοβιντ ειναι προπαγανδα των μιντια :rofl:
Ο ιός υπάρχει.
Η διαφορά μας είναι οτι εγώ πιστεύω πως μοιάζει με το αυτοκίνητο μας, που έχει τρυπήσει μια ρόδα.
Είτε ενεργούμε άμεσα και την φτιάχνουμε, είτε την αφήνουμε και κάνουμε τα τελευταία 15 χιλιόμετρα με την ίδια ρόδα.
Οπότε, θα έχουμε μια ρόδα σε λίγα χιλιόμετρα που θα μοιάζει με σερπαντίνες για τις απόκριες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ag97

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ag97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 125 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

δεν εισαι ηλιθιος φιλε
σταματηστε να εχετε τη φοβια μη σας δειξουν οι αλλοι
εκει μας εχουν καταντησει
αυτο λεω φιλε μου , ενα χρονο προσεχω αλλα δε θα σταματησω τη ζωη λογω της χουντας Μητσοτακη.Και πιστευω οτι η ατομικη ευθυνη ειναι η μονη που μπορει να σταματησει την μεταδοση οχι τα sms και τα night curfews.

Μπακογιάννη εσύ ? :P
ΧΑΧΑ οχι, αλλα ειπα να μιμηθω και εγω την "αδερφη" του ηγετη μας..
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
αυτο λεω φιλε μου , ενα χρονο προσεχω αλλα δε θα σταματησω τη ζωη λογω της χουντας Μητσοτακη.Και πιστευω οτι η ατομικη ευθυνη ειναι η μονη που μπορει να σταματησει την μεταδοση οχι τα sms και τα night curfews.
ΧΑΧΑ οχι, αλλα ειπα να μιμηθω και εγω την "αδερφη" του ηγετη μας..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πολύ σωστό σε βρίσκω.
Πιες κανένα τσιπουράκι παραπάνω...Καλή Ανάσταση στο χωριό ...
 

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
για τους δικους σου προσεχε φιλε...εγω δεν θα παω γιατι η γιαγια μου τωρα πειστηκε να κανει το εμβολιο
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μολις


https://eidisis24.gr/archives/257453/amp

 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
Το οτι με τα τσιπουρα ας πουμε μπορει να παθει κιρρωση οχι ε? :P για καταναλωση χρονια αναφερομαι τα ξερετε
με το τσιπουρο μετα απο μελετες χρονων απο την ουαγκαντουγκου μειωνεις τις πιθανοτητες θρομβωσης
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Κανε την διαίρεση :P
Εγω σου λεω οτι δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Μπορεις να εισαι πιο ξεκαθαρος;
Η Νελλη ειναι ξεκαθαρη. Μια χαρα την καταλαβαινω. Τα υπονοουμενα, τα δικα σου, δεν τα καταλαβαινω και δεν βοηθουν καθολου στην κατασταση που ειμαστε.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

Ουσιαστικά η pfizer αμφισβητεί την έρευνα αυτή (που λεει ότι και της pfizer συνδέεται με θρομβωσεις, όπως και της ΑΖ) και λεει ότι για το εμβόλιό της δεν έχουν βρει περιστατικά θρομβωσεων. Ακόμα ειναι διφορουμενα τα αποτελέσματα της έρευνας ακομα και απο τους ίδιους τους επιστήμονες που δημοσίευσαν την έρευνα αυτή. Είναι σε εξέλιξη και δεν ειναι σίγουρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μολις

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εδω εμβολιαζομαστε ακομα με τζονσον?

 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα εμβολιαστει και η μερκελ τελικα με Astrazeneca
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
πειτε με ηλιθιο αλλα εγω θα παω στο χωριο μου το Πασχα ειτε το επιτρεψουν ειτε οχι.Ξυδακι.
Παντα φυσικα με τα απαιτουμενα μετρα..μονο τη γιαγια μου θα δω που εχει εμβολιαστει και με τις 2 δοσεις pfizer και συντομα και η μητερα μου απο τα αδιαθετα εμβολια για εκπαιδευτικους , μαλιστα μας ετυχε pfizer και μας εφυγε το αγχος για αστρα ζενεκα...
Καλα κανεις φιλε
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top