• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Εγω παλι για τα εμβολια mrna διαβαζω αυτα τα πολυ ελπιδοφορα και γενικα για την συγκεκριμενη ''τεχνολογια'' και σαν φαρμακο ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Διαβαστε το τα εξηγει πολυ ωραια.

Πώς το mRNA, που σήμερα νικά τον κορονοϊό, θα νικήσει αύριο τον καρκίνο

Του Andreas Kluth

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή, όπως λέγεται. Τα πράγματα είναι χωρίς αμφιβολία αρκετά σκοτεινά αυτή τη στιγμή. Οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 οι οποίες διασπείρονται από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Νότια Αφρική θα επιδεινώσουν την πανδημία προτού ο μαζικός εμβολιασμός μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση.

Ρίξτε ωστόσο μια ματιά σε μερικά από τα νέα εμβόλια. Και μετά σκεφτείτε την αυγή που θα έλθει - όχι μόνο τις πρώτες "αχτίδες" του ήλιου τους επόμενους μήνες, αλλά και το έντονο φως των μελλοντικών ετών και δεκαετιών. Φαίνεται όλο και πιο πιθανό τα ίδια όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε για να νικήσουμε την Covid-19 να μπορούν επίσης να εξουδετερώσουν ακόμη και τους πιο ζοφερούς "θεριστές" ανθρώπινων ζωών - συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, που σκοτώνει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Η επιστημονική επανάσταση του mRNA

Τα πλέον υποσχόμενα εμβόλια κατά του Covid χρησιμοποιούν νουκλεϊκά οξέα που ονομάζονται messenger RNA (mRNA). Το ένα από αυτά προέρχεται από τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την αμερικανική εταίρο της, Pfizer. Το άλλο προέρχεται από την αμερικανική εταιρεία Moderna (η αρχική ορθογραφία του ονόματός της ήταν ModeRNA, ενώ η συντομογραφία της είναι MRNA). Ακόμη ένα βρίσκεται καθ’ οδόν από την CureVac, η οποία εδρεύει επίσης στη Γερμανία.

Τα συνηθισμένα εμβόλια τείνουν να είναι αδρανοποιημένοι ή εξασθενημένοι ιοί οι οποίοι, όταν εγχέονται στο σώμα, διεγείρουν μια ανοσοαπόκριση που μπορεί αργότερα να προστατεύσει από τον ζωντανό παθογόνο παράγοντα. Ωστόσο, η διαδικασία λήψης τέτοιων εμβολίων απαιτεί διάφορες χημικές ουσίες και καλλιέργειες κυττάρων. Αυτό απαιτεί χρόνο και δημιουργεί κίνδυνο στο μεταξύ να υπάρξει μόλυνση.

Τα εμβόλια mRNA δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Διδάσκουν στον ίδιο τον οργανισμό να φτιάχνει τις προσβλητικές πρωτεΐνες - σε αυτήν την περίπτωση, εκείνες που "τυλίγουν" το ιικό RNA του SARS-CoV-2. Στη συνέχεια, το ανοσοποιητικό σύστημα φωλιάζει μέσα σε αυτά τα αντιγόνα, εξασκούμενο για την ημέρα που οι ίδιες πρωτεΐνες θα εμφανιστούν έχοντας συνδεδεμένο πάνω τους τον κορονοϊό.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται η μεγαλύτερη υπόσχεση του mRNA: μπορεί να καλέσει τα κύτταρα μας να παραγάγουν όποια πρωτεΐνη θέλουμε. Αυτό περιλαμβάνει τα αντιγόνα πολλών άλλων ασθενειών πλην της Covid-19.

Στην καθημερινή λειτουργία του, το mRNA παίρνει οδηγίες από το μοριακό ξάδελφό του, το DNA στους πυρήνες των κυττάρων μας. Αντιγράφονται έτσι τμήματα του γονιδιώματος, τα οποία το mRNA μεταφέρει στο κυτταρόπλασμα, όπου μικρά κυτταρικά εργοστάσια που ονομάζονται ριβοσώματα χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να παραγάγουν πρωτεΐνες.

Η BioNTech και η Moderna συντόμευσαν τη συγκεκριμένη διαδικασία, παρακάμπτοντας ολόκληρη την πολυπλόκαμη επιχείρηση στον πυρήνα με το DNA. Αντ' αυτού, πρώτα καταλαβαίνουν ποια πρωτεΐνη θέλουν - για παράδειγμα, μια ακίδα στο "παλτό" γύρω από έναν ιό. Στη συνέχεια, εξετάζουν την ακολουθία των αμινοξέων τα οποία παράγουν αυτήν την πρωτεΐνη. Από αυτήν αντλούν τις ακριβείς οδηγίες που πρέπει να δώσει το mRNA.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι σχετικά γρήγορη, γι' αυτό χρειάστηκε λιγότερο από ένας χρόνος για να παραχθούν τα εμβόλια, ρυθμός ο οποίος προηγουμένως ήταν αδιανόητος. Είναι επίσης γενετικά ασφαλές - το mRNA δεν μπορεί να επιστρέψει στον πυρήνα και να εισαγάγει από λάθος γονίδια στο DNA μας.

Οι ερευνητές από τη δεκαετία του 1970 είχαν ενδείξεις ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική για να καταπολεμήσει κάθε είδους ασθένειες. Όπως όμως συμβαίνει συνήθως στην επιστήμη, χρειάζεται κανείς τεράστια χρηματικά ποσά, χρόνο και υπομονή για να διευθετήσει όλα τα ενδιάμεσα προβλήματα.

Μετά από μια δεκαετία ενθουσιασμού, το mRNA περιέπεσε ακαδημαϊκά σε δυσμένεια στη δεκαετία του 1990. Η πρόοδος φαινόταν να σταματά. Το κύριο εμπόδιο ήταν ότι η έγχυση mRNA σε ζώα προκαλούσε συχνά θανατηφόρα φλεγμονή.

Η πορεία της Katalin Kariko στην "έρημο"


Εκεί εισήλθε στην εξίδωση η Katalin Kariko - Ουγγαρέζα επιστήμονας η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980 και ηρωικά αφιέρωσε ολόκληρη την καριέρα της στο mRNA, παρά τα σχετικά "σκαμπανεβάσματα". Τη δεκαετία του 1990, έχασε τη χρηματοδότησή της, υποβιβάστηκε, είδε μείωση στον μισθό της και υπέστη και άλλα πλήγματα. Ωστόσο, έμεινε προσκολλημένη σε αυτό. Στη συνέχεια, μετά από μια μάχη που έδωσε και η ίδια με τον καρκίνο, έκανε την κρίσιμη ανακάλυψη.

Στη δεκαετία του 2000, αυτή και ο ερευνητικός της συνεργάτης συνειδητοποίησαν ότι η αφαίρεση της ουριδίνης, ενός από τα "γράμματα" του mRNA, αρκούσε για την αποφυγή της φλεγμονής χωρίς να διακυβεύεται ο κώδικας. Τα ποντίκια έμειναν ζωντανά.

Η μελέτη της διαβάστηκε από έναν επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο του Stanford, τον Derrick Rossi, ο οποίος αργότερα υπήρξε συνιδρυτής της Moderna. Υπέπεσε επίσης στην προσοχή των Ugur Sahin και Ozlem Tureci, δύο ογκολόγων που είναι σύζυγοι και συνιδρυτές της BioNTech. Εκείνοι έδωσαν άδεια στην τεχνολογία της Kariko και την προσέλαβαν. Από την αρχή, οι ίδιοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για τη θεραπεία του καρκίνου.

Τα σημερινά όπλα κατά του καρκίνου θα μοιάζουν κάποτε πρωτόγονα, όπως οι άξονες πυριτίου σε ένα χειρουργείο. Για να σκοτώσει κανείς έναν κακοήθη όγκο, γενικά τον πλήττει με ακτινοβολία ή χημικές ουσίες, καταστρέφοντας παράλληλα και πολλούς άλλους ιστούς κατά τη διαδικασία.

Πλέον οι επενδυτές δεν θα διστάζουν

Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του καρκίνου, όπως συνειδητοποίησαν οι Sahin και Tureci, είναι να αντιμετωπίζεται κάθε όγκος ως γενετικά μοναδικός και να εκπαιδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε μεμονωμένου ασθενούς ενάντια στον συγκεκριμένο εχθρό. Μια τέλεια δουλειά για το mRNA. Βρίσκετε το αντιγόνο, παίρνετε το δακτυλικό του αποτύπωμα, αναστρέφετε τις κυτταρικές οδηγίες για να στοχεύσετε τον "ένοχο" και αφήνετε το σώμα να κάνει τα υπόλοιπα.

Ρίξτε μια ματιά στις έρευνες της Moderna και της BioNTech. Περιλαμβάνουν δοκιμές φαρμάκων για τη θεραπεία καρκίνων του μαστού, του προστάτη, του δέρματος, του παγκρέατος, του εγκεφάλου, του πνεύμονα και άλλων ιστών, καθώς και εμβόλια κατά κάθε είδους ασθένειας, από τη γρίπη έως εκείνη που προκαλεί ο ιός Ζίκα και τη λύσσα. Οι προοπτικές μοιάζουν καλές.
Η πρόοδος, βεβαίως, ήταν αργή. Μέρος της εξήγησης που δίνουν οι Sahin και Tureci είναι ότι οι επενδυτές σε αυτόν τον τομέα πρέπει να έχουν πολλά κεφάλαια και στη συνέχεια να περιμένουν περισσότερο από μια δεκαετία, πρώτα για τις κλινικές δοκιμές και στη συνέχεια για κανονιστικές εγκρίσεις. Στο παρελθόν, πολύ λίγοι είχαν ανάλογη διάθεση.

Η Covid-19 θα μπορούσε να εκτινάξει την ταχύτητα όλων αυτών των διαδικασιών. Η πανδημία οδήγησε σε ένα μεγάλο ντεμπούτο των εμβολίων mRNA και την οριστική απόδειξη της εγκυρότητας της ιδέας τους. Ήδη, υπάρχουν "ψίθυροι" για βραβείο Νόμπελ στην Kariko. Στο εξής, το mRNA δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να λάβει χρήματα, προσοχή ή ενθουσιασμό - από επενδυτές, ρυθμιστικές αρχές και αξιωματούχους διαμόρφωσης πολιτικής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η τελευταία αυτή φάση ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα είναι εύκολη. Ωστόσο, σε αυτήν τη σκοτεινή ώρα, επιτρέπεται να απολαύσει κανείς το φως που αχνοφαίνεται στο βάθος του τούνελ.



Οποτε στις φωνες οπισθοδρομισης και ασχετοσυνης εγω θα πω ενα τεραστιο ΟΧΙ και θα κανω κανονικοτατα το εμβολιο mRNA που ειναι το μελλον και οχι τα απαρχαιωμενα πλεον εμβολια.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Τζουστ ...να δες αλλη μια χωρα με πορειες :P

30.000 ατομα ...
Greece : challenge accepted :playboy:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο.

Το εκανες; Δεν μου απαντησες.Τοσους μηνες μας λες για τα εμβολια και ενω τοσοι απο εδω το εκαναν ή εκλεισαν ραντεβου εσυ τιποτα.Σιγη ιχθυος!!! Ναι ή οχι; Διοτι καποτε πρεπει να ειμαστε και ειλικρινης ακομα και σε ενα φορουμ.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Αφού για τις ηλικίες που κινδυνεύουν έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, η ευθύνη δεν είναι πλέων συλλογική η του κράτους αλλά ατομική.

Οπότε τζάμπα το αναλύουμε. Προτεραιότητα τώρα πρέπει να είναι το άνοιγμα των πάντων ελεύθερα και χωρίς κανένα μέτρο.
Αυτο θα γινει ελπιζω.Η παγωνη σημερα ειπε απο σεπτεμβριο πεταμε και τις μασκες!Μενει να το δουμε βεβαια...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Αυτο θα γινει ελπιζω.Η παγωνη σημερα ειπε απο σεπτεμβριο πεταμε και τις μασκες!Μενει να το δουμε βεβαια...
Ναι αν εμβολιαστει ικανο ποσοστο πληθυσμου ετσι ωστε να αποκτησουμε ανοσια συλλογικη ας το πουμε.

Με το καθε αντεμβολιαστη δεν το ξερουμε στα σιγουρα.Βλεπε καποιους που λενε οτι μονο οι μεγαλες ηλικιες κινδυνευουν αρα αυτες να εμβολιαστουν,οπως λεει ο γκασπαρ. :whatever:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,865 μηνύματα.
Το εκανες; Δεν μου απαντησες.Τοσους μηνες μας λες για τα εμβολια και ενω τοσοι απο εδω το εκαναν ή εκλεισαν ραντεβου εσυ τιποτα.Σιγη ιχθυος!!! Ναι ή οχι; Διοτι καποτε πρεπει να ειμαστε και ειλικρινης ακομα και σε ενα φορουμ.
Το εκανα. Αν εμπαινες στο τσατ, θα το ηξερες. Δεν ηξερα οτι πρεπει να το λεμε παντου.
Δεν ειχα σοβαρα συμπτωματα. Λιγα δεκατα, λιγο πονο στα ποδια, μια αλφα κοπωση.
Υπηρχε περιπτωση να μην το κανω;
Οποιο εμβολιο κ να μου τυχαινε θα το κανα. Θα αλλαζα το προγραμμα μου για να το κανω. Θα προτιμουσα το αστραζενεκα αλλα μου ετυχε το φαιζερ.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,865 μηνύματα.
Μια χαρα αφηνει πνευμονικες ινωσεις σε νεους. Δεν το ξεπερναν μετα απο πολλους μηνες. Και αφηνει και πολλα αλλα καταλοιπα σε πολλα μερη ενος οργανισμου.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Αμα ειναι να εχω μελλοντικα επιπλοκες ,πρωτα θα εχω απο γριπη που εχω κολλησει 2 φορες και μετα απο κοβιντ(αν μπω ΜΕΘ ...που τα στατιστικα λενε ειναι απειροελαχιστη) :P

1619980016095.png


Ioannidis : IFR~0.15%

Βλεπω να πεφτει εξω ο Ιωαννιδης και ισως τελικα να μην φτασουμε τους 11εκ θανατους που προβλεπτει
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Το θέμα είναι να εμβολιαστούμε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το θέμα είναι κάποια στιγμή να αρχίσεις να είσαι και λίγο ουδέτερος στις δημοσιεύσεις σου.
Γιατι μέχρι τώρα, μιλάς σαν να κάνεις προπαγάνδα υπερ του ιού και των εμβολίων.
Ούτε μέτοχος της Pfizer να ήσουν...
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Με το καθεαντεμβολιαστη
Δεν έκανες το εμβόλιο της AstraZeneca γιατί το θεωρείς πιο κακό από της pfizer... και δέχεσαι να κάνεις είτε της pfizer είτε της moderna... Δε θεωρείς τον εαυτό σου αντιεμβολιάστρια;

____
Η λογική τον εμβολίων παιδιά δεν είναι να εμβολιασούν οι ευπαθείς ομάδες αλλά αυτοί που διασπείρουν τον ιό. Δηλαδή οι νέοι και αργότερα τα παιδια... Ο γέρος που μένει κατά 90% σπίτι του δε θα διασπείρει και πολύ τον ιό σε σύγκριση με έναν νέο με παραγωγική εργασία.


Αρα να υποθεσω οτι εσυ δεν θα κανεις εμβολιο mrna;
Εξήγησε γιατί μπορεί να κάνει αυτοανοσία και καρκινο τόσο καλά που μέχρι και εγώ το κατάλαβα ...

να σκεφτείς ότι καταργούνται πολλά φάρμακα και ουσίες μετά από έτη που τα χρησιμοποιουμε .... ή βρίσκονται σε αναστολή...

πχ zantac,πιο παλιά καλσιτονίνη.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Αρα να υποθεσω οτι εσυ δεν θα κανεις εμβολιο mrna;
Όποιο και να μου έδιναν θα το έκανα, αν κ στη Νορβηγία κάνουμε μόνο moderna και pfizer.

Ακόμα κ αν βρεθεί μελλοντικά σύνδεση μεταξύ εμβολίου-αυτοάνοσων πιστεύω ότι το ποσοστό θα είναι αμηλητεο (ειδικά στις μικρες ηλικίες ή στα άτομα με νορμαλ ανοσοποιητικο).
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Η λογική τον εμβολίων παιδιά δεν είναι να εμβολιασούν οι ευπαθείς ομάδες αλλά αυτοί που διασπείρουν τον ιό. Δηλαδή οι νέοι και αργότερα τα παιδια... Ο γέρος που μένει κατά 90% σπίτι του δε θα διασπείρει και πολύ τον ιό σε σύγκριση με έναν νέο με παραγωγική εργασία.
Έστω οτι εμβολιαζεις τα άτομα που διασπείρουν τον ιό.....οι ευπαθείς πως θα προστατεύονται για να μην φρακαρει το ΕΣΥ?


Το καλύτερο πλάνο είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός ευπαθών ομάδων κάθε ηλικιακής ομάδας και άτομα ηλκιας 45-50 και άνω ! Και μετά όποιος θέλει απ' τους νέους υγιές πληθυσμούς να το κάνει

Διασπορά θα έχεις και μετά τον ιό λόγω μεταλλάξεων . Μεταλλάξεις θα υπάρχουν γιατι υπάρχει ανισορροπία στις χώρες για τα εμβόλια (μας τα έχει δείξει η προϊστορία με άλλους ιούς ).Το να εμβολιαζεις νέους και παιδιά και παράλληλα να έχεις πιστοποιητικό για την "αντιμετώπιση πανδημίας" κάνει μπαμ ότι θέλουν όλοι να γίνουμε με πιστοποιητικά για δυνητική χρήση τους !(ταξίδια , point system ,εργασία κλπ κλπ )
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,865 μηνύματα.
Όποιο και να μου έδιναν θα το έκανα, αν κ στη Νορβηγία κάνουμε μόνο moderna και pfizer.

Ακόμα κ αν βρεθεί μελλοντικά σύνδεση μεταξύ εμβολίου-αυτοάνοσων πιστεύω ότι το ποσοστό θα είναι αμηλητεο (ειδικά στις μικρες ηλικίες ή στα άτομα με νορμαλ ανοσοποιητικο).
Γενικά τα ποσοστά των παρενεργειών είναι αμελητέα παντού μετά από ένα δις εμβολιασμων για αυτό και δεν έχει διαφορά το πιο εμβόλιο κάνει κανείς.
 

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η λογική τον εμβολίων παιδιά δεν είναι να εμβολιασούν οι ευπαθείς ομάδες αλλά αυτοί που διασπείρουν τον ιό.
Από τη στιγμή που τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τόσο τη μετάδοση όσο προστατεύουν από σοβαρή νόσηση, το αντίθετο από αυτό που λες πρέπει να συμβεί και έτσι συμβαίνει και ορθώς συμβαίνει. Από την άλλη, πρόκειται για έναν ιό που διασπείρεται πανεύκολα συνεπώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία για αυτό, όλοι διασπείρουν, τα παιδιά στα σχολεία και στις πλατείες, οι εργαζόμενοι στις δουλειές και τα ΜΜΜ, οι γέροι στις βόλτες και τις εκκλησίες.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Δεν έκανες το εμβόλιο της AstraZeneca γιατί το θεωρείς πιο κακό από της pfizer... και δέχεσαι να κάνεις είτε της pfizer είτε της moderna... Δε θεωρείς τον εαυτό σου αντιεμβολιάστρια;

____
Πλακα μου κανεις.Κανω ολα τα εμβολια μου ακομα και αντιτετατικο επαναλληπτικο ,οταν δεν κανει κανενας,πριν 2 χρονια ανελλειπως εννοειται θα εμβολιαστω για κοβιντ και με λες αντεμβολιαστρια επειδη δεν θελω να κανω αστρα;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,865 μηνύματα.
Το να λέει κανεις χίλιες φορες οτι δεν θα κανει ενα εμβόλιο, δεν το θεωρώ και ένδειξη φανατικού εμβολιαστη.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
•30.701 new cases and 312 deaths in the USA. These both numbers are the lowest since the 27th of june of 2020. The daily cases in the US still 87% lower since the all time high in last January (270.000 per day) and death rate has declined by 90%. Until yesterday 147 million Americans have received the first shot of the Vaccine and 102 million of them recorded as fully vaccinated.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
Το να λέει κανεις χίλιες φορες οτι δεν θα κανει ενα εμβόλιο, δεν το θεωρώ και ένδειξη φανατικού εμβολιαστη.
Μαθε πρωτα τι ειναι ο αντεμβολαιστης
Γουρουνι στο σακι δεν θα παρω,επειδη ο χαζοαρχηγος σας και η ΕΕ επενδυσαν σε κουτσο αλογο φιλτατε.

Ουτε εγω εφευρα την θρομβωση που τοσο καιρο εσυ και λοιπα παπαγαλακια λεγατε οτι η αστρα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ θρομβωση,τελικα διαψευστηκατε πληρως.

Αν εσυ εισαι προβατο δικαιωμα σου,δεν μπορεις ομως να βαφτιζεις αντεμβολιαστες οσους προτιμουν να μην κανουν αστρα,ποσο μαλλον οταν η θρομβωση αυτη χτυπα με συντριπτικη πλειοψηφια ΓΥΝΑΙΚΕΣ κατω των 65 χρονων.

Το γεγονος δε, οτι οι περισσοτερες χωρες ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΝ πληθυσμο κατω των 60 με 65,θα με εκανε ΗΛΙΘΙΑ αν εφοσον εχω τη δυνατοτητα να εμβολιαστω με πφαιζερ εγω σαν χαπατο να πηγαινα για αστρα, επεοδη ο μητσοτακλας παρηγγηλε 14 εκατομμυρια δοσεις αστρα!!!!!

Οποτε μπορεις να εισαι οσο προβατο θες και να παπαγαλιζεις οτι ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ το εμβολιο της αστρα,(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΨΕΥΔΕΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ 1 ΣΤΟΥς 100.000 ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΘΡΟΜΒΩΣΗ,ΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ; ) αλλα πληζ δεν μα μας βγαλετε και αντεμβολιαστες επειδη δεν ειμαστε προβατα και επιλεγουμε το πιο καλο εμβολιο.

Δες και τι ειναι αντεμβολιαστης

[..]«διακρίνω τρεις κατηγορίες χρηστών, όσους προέρχονται από τα δύο άκρα του ιδεολογικού φάσματος και αμφισβητούν τα εμβόλια με διαφορετική επιχειρηματολογία, και μια τρίτη που διακωμωδεί κυρίως το ζήτημα των εμβολίων». Ενας λογαριασμός-τρολ και ένα έντυπο φαίνονται να προσπαθούν συστηματικά να προκαλέσουν σύγχυση επί του θέματος προωθώντας ψευδείς ειδήσεις. Στο στόχαστρο των παραπάνω βρίσκονται ο Μπιλ Γκέιτς, οι Εβραίοι, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Ηλίας Μόσιαλος και προς… έκπληξη των αναλυτών ο Τάκης Τσουκαλάς, λόγω της πρόσφατης δήλωσής του για τα εμβόλια, που απέσπασε πλήθος re-tweets.

 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top