• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Poirot

Διάσημο μέλος

Ο τ. Aspiring Lawyer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.
Επεκτείνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα και για τους εφήβους ηλικίας 16-18 ετών με το εμβόλιο της Pfizer, με χρονοδιάγραμμα εντός του καλοκαιριού:

 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Καποιοι γελανε με τις ειδησεις.Κανονικες ειδησεις ειναι, δεν ειναι φεηκ.Προφανως ειναι αστειες.Οπως και οι ιδιοι.
Τα λενε και οι ειδικοι στην τιβι.Της ΝΔ οι ειδικοι.
Τεσπα.
Παμε παρακατω.

Καλιο αργα παρα ποτε.

Κορονοϊός - ΕΜΑ: "Όχι" στη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε όσους εμφανίσουν θρομβώσεις

Νέες συμβουλές για τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί ή πιθανόν εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) συνιστά στους επαγγελματίες υγείας:

- Να μην χορηγούν τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca σε οποιονδήποτε εμφάνισε θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.


- Να ελέγχουν για σημάδια θρόμβων αίματος σε οποιοδήποτε άτομο έχει χαμηλά αιμοπετάλια εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

- Να ελέγχουν για σημάδια χαμηλών αιμοπεταλίων σε οποιοδήποτε άτομο που έχει θρόμβους αίματος εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό

- Να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που έχουν θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα

Ο EMA εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις θρόμβων στην κοιλιά και στον εγκέφαλο από τον Μάρτιο και έχει συστήσει οι ετικέτες των δύο εμβολίων να φέρουν μια προειδοποίηση για τα θέματα των θρόμβων, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί πως τα συνολικά οφέλη υπερτερούν οιωνδήποτε κινδύνων.

"Ενώ οι θρόμβοι με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό είναι πολύ σπάνιοι, ο EMA εξακολουθεί να συνιστά στους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί για συμπτώματα... έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν έγκαιρη ειδική ιατρική μεταχείριση αν χρειαστεί", ανέφερε ο EMA.
Τα συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον ΕΜΑ είναι: δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στήθος, πρήξιμο ή πόνος στα πόδια, επίμονος κοιλιακός πόνος, αλλά και νευρολογικά συμπτώματα, όπως σοβαροί και επίμονοι πονοκέφαλοι, θολή όραση, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις, ασυνήθιστοι μώλωπες ή εντοπισμός στρογγυλών σημείων πέρα από το σημείο του εμβολιασμού.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μα τι ωραια νεα ειναι αυτα.Για αυτους που δεν θελουν να εμβολιαστουν.

Ινδία: Σπάνιος και θανατηφόρος «μαύρος μύκητας» προσβάλλει όσους αναρρώνουν από Covid-19

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Πολλά κρατίδια της Ινδίας λαμβάνουν κατεπείγοντα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη μουκορμύκωση, μια σπάνια και θανατηφόρα μυκητιασική λοίμωξη που προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι ανάρρωσαν από την Covid-19.

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε χιλιάδες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι μουκορμύκωση ή «μαύρος μύκητας» συνδέεται με τον διαβήτη και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό. Μόνο τον περασμένο μήνα πέθαναν στην Ινδία περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από Covid-19.

Μετά το Ρατζαστάν, χθες, σήμερα δύο νέα κρατίδια, το Γκουτζαράτ και το Τελανγκάνα, ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν επιδημία μουκορμύκωσης. Το Νέο Δελχί και άλλες μεγάλες πόλεις άνοιξαν ειδικά κέντρα για να υποδεχθούν τους ασθενείς.

Μόνο στο κρατίδιο Μαχαράστρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 κρούσματα και στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, περίπου 1.200.

Το νοσοκομείο του Αχμενταμπάντ, ένα από τα μεγαλύτερα στο Γκουτζαράτ, νοσηλεύει 371 ανέφερε ένας εκπρόσωπος. Περίπου 400 είναι οι ασθενείς στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Ρατζκότ.

Οι αρχές δεν είναι προς το παρόν σε θέση να διευκρινίσουν πόσοι θάνατοι οφείλονται στη μουκορμύκωση αφότου ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19, πριν από έξι μήνες.

Ειδικές κλίνες στα νοσοκομεία

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Νέου Δελχί, Άρβιντ Κετζρίβαλ, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν ειδικές κλινικές σε τρία νοσοκομεία της πόλης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του «μαύρου μύκητα» και δεσμεύτηκε ότι οι ασθενείς θα λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Σύμφωνα με ινδικά μμε, περισσότεροι από 200 ασθενείς νοσηλεύονται με μουκορμύκωση σε αυτά τα νοσοκομεία και δεκάδες άλλοι περιμένουν να βρεθεί ένα κρεβάτι για αυτούς.

Στο Μπανγκαλόρ άνοιξαν επίσης ειδικά κέντρα για τη λοίμωξη αυτή, αλλά γέμισαν μέσα σε λίγες ώρες, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Σε κατεπείγον μήνυμά της προς τις αρχές των κρατιδίων η κυβέρνηση τονίζει ότι πρέπει να κινητοποιηθούν χειρουργοί και ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι αφού ο μύκητας επιτίθεται κυρίως στα ιγμόρεια, τη μύτη, τα μήλα του προσώπου και στην περιοχή ανάμεσα στα δόντια και τα μάτια.

Το ινδικό σύστημα υγείας ήδη αντιμετώπιζε ελλείψεις λόγω της Covid-19 και πλέον δεν διαθέτει φάρμακα για τη μουκομύκωση. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα συγγενών ασθενών οι οποίοι ζητούν βοήθεια για να βρουν φάρμακα για τη λοίμωξη αυτήν.

Πλήττει κυρίως όσους ασθενείς είχαν λάβει στεροειδή

Ορισμένοι γιατροί εκτιμούν ότι η μουκορμύκωση πλήττει κυρίως όσους ασθενείς είχαν λάβει στεροειδή για την Covid-19. Πολλά φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση μυκητιάσεων.

«Η ανεξέλεγκτη χρήση στεροειδών για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 πρέπει να αποφεύγεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Μαχαράστρα Ρατζές Τόπε.

Άλλοι γιατροί ενοχοποιούν τις συνθήκες υγιεινής σε ορισμένα ινδικά νοσοκομεία, οι οποίες επέτρεψαν στον μαύρο μύκητα να μολύνει τους ασθενείς με Covid-19 όταν τους δόθηκε θεραπεία με οξυγόνο.

Η λοίμωξη αυτή σκοτώνει πάνω από το 50% όσων μολύνονται, μέσα σε μερικές ημέρες.
Χτες παλι ελεγαν οι γιατροι οτι ακομα και νεοτατοι που νιοσησαν απο κοβιντ χωρις υποκειμενα και το περασαν ελαφρια με δεκατα στο σπιτι...μετα απο καποιους μηνες εχουν καρδιακα προβληματα! Οχι ολοι αλλα πολλοι!
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,035 μηνύματα.
Εχει λιγοτερες ΣΟΒΑΡΕΣ παρενεργειες.στατιστικα αν το δεις.Πχ για μοντερνα δενε χιε ειπωθει τιποτα,απο οσο θυμαμαι για μυοκαρδιτιδα.Και στατιστυικα ανα εκατομμυριο δοσεων παλι εχει λιγοτερες περιπτωσεις αναφυλαξιας.Κια εγω αυτο δαγκωτο ηθελα,αλλα δυστυχως εδω δεν εχιε γραμμη με μοντερνα.

Ευχαριστώ για την σοβαρή απάντηση. Είσαι θησαυρός.-
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ναι δεν με ειδες; Εβαλα και φωτο μου! Σου φαινεται να εχω κατι περιεργο; :hehe:


Οκ για να σοβαρευθομεν....για την ωρα δενε χω καν πονο στο χερι,μια χαρα.Συνηθως της πφαιζερ βεβαια τα πιο εντονα συμπτωματα ειναι στη 2η δοση.
ναι μετα τη δευτερη δοση και μαλιστα 14 μερες μετα τη δευτερη δοση εβγαλε μια γνωστη μου κακουχιες και πονο στα γονατα και πονοκεφαλο,πηρε ενα παυσιπονο ολα καλα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Α....σε συνεχεια που εγραψα χτες οτι καν δενε χω πονο στο χερι,κατα τις 11.00 το βραδυ,που ελβέπα τα ημιτελικα γιουροβιζιονε,ναι αρχισε να με ποναει.Το βραδυ αργα με ποναγε αρκετα με την εννοια ομως οταν γυρναγα πλευρο και το πατουσα.Ακομα με ποναει σε καποιες κινησεις αλλα αυτα δεν ειναι τιποτα. :D
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Α....σε συνεχεια που εγραψα χτες οτι καν δενε χω πονο στο χερι,κατα τις 11.00 το βραδυ,που ελβέπα τα ημιτελικα γιουροβιζιονε,ναι αρχισε να με ποναει.Το βραδυ αργα με ποναγε αρκετα με την εννοια ομως οταν γυρναγα πλευρο και το πατουσα.Ακομα με ποναει σε καποιες κινησεις αλλα αυτα δεν ειναι τιποτα. :D
η @Nelliel εγραψε οτι εκανε γυμναστικη αμεσως μετα και αυτο τη βοηθησε,η γνωστη μου που λες εκανε και αυτη βαρακια μετα και το περασε οπως περιεγραψα.Ελαφρια.Στην πρωτη δοση φαιζερ ετσι,ειχε καποιες κομμαρες που λεμε,την εκανε να νιωθει ετσι αλλα δεν ηταν ολες τις μερες.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.

Σταύρος Νικολαΐδης: Θετικός στον κορονοϊό - Νοσηλεύεται με πνευμονία -

1621618383279.png

Στο νοσοκομείο Σωτηρία με πνευμονία νοσηλεύεται ο Σταύρος Νικολαΐδης. Με ανάρτησή του στα social media ο γνωστός ηθοποιός έκανε γνωστό ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και πώς δεν είχε άλλη επιλογή από το να εισαχθεί σε νοσοκομείο, καθώς τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα.

"Λυπάμαι που δεν μπορώ να ευχηθώ ξεχωριστά στους εορτάζοντες, αλλά εκεί που ήλπιζα ότι θα περάσω τον #covid_19 σπίτι μου, τελικά κατάφερε να μου κάνει πνευμονία! Χρόνια πολλά και καλά σε όλους λοιπόν κι εννοείται, πρώτα απ’ όλα υγεία!", έγραψε ο Σταύρος Νικολαΐδης.


Να λεει να τον ξεπερασει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

η @Nelliel εγραψε οτι εκανε γυμναστικη αμεσως μετα και αυτο τη βοηθησε,η γνωστη μου που λες εκανε και αυτη βαρακια μετα και το περασε οπως περιεγραψα.Ελαφρια.Στην πρωτη δοση φαιζερ ετσι,ειχε καποιες κομμαρες που λεμε,την εκανε να νιωθει ετσι αλλα δεν ηταν ολες τις μερες.
Και ομως και οι γιατροι που πηγα μου ειπαν ΟΧΙ γυμναστικη..Ξεκουραση θελει.

Βεβαια ψαχνοντας το ειδα οτι γενικα η μυοκαρδιτιδα εχει ενα θεμα με τηη γυμναστικη,για αυτο και βλεπουμε νεους ποδοσφαιριστες να πεθαινουν αποι μυοκαρδιτιδα οταν παιζουν 'η γυμναζονται εντατικα.Γκουγκλαρετε μυοκαρδιστιδα και θα το δειτε.
Σαφως δεν θα κανω γυμναστικη μεχρι την κυριακη,αφου οι γιατροι μου ειπαν να μην κανω.Και εχει λογικη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Χμ..δια του λογου το αληθες
4. Αν κάνω το εμβόλιο, θα μπορώ να κάνω γυμναστική ή έντονη σωματική άσκηση, όπως crossfit; Αν όχι, για πόσες μέρες δεν θα μπορώ;

Ανάλογα με το πώς αισθάνεται κάποιος, μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις φυσιολογικές του δραστηριότητες. Γενικά, συστήνεται όπως αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό

Καλα μου τα ειπαν οι γιατροι μας.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.

Σταύρος Νικολαΐδης: Θετικός στον κορονοϊό - Νοσηλεύεται με πνευμονία -




Να λεει να τον ξεπερασει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Και ομως και οι γιατροι που πηγα μου ειπαν ΟΧΙ γυμναστικη..Ξεκουραση θελει.

Βεβαια ψαχνοντας το ειδα οτι γενικα η μυοκαρδιτιδα εχει ενα θεμα με τηη γυμναστικη,για αυτο και βλεπουμε νεους ποδοσφαιριστες να πεθαινουν αποι μυοκαρδιτιδα οταν παιζουν 'η γυμναζονται εντατικα.Γκουγκλαρετε μυοκαρδιστιδα και θα το δειτε.
Σαφως δεν θα κανω γυμναστικη μεχρι την κυριακη,αφου οι γιατροι μου ειπαν να μην κανω.Και εχει λογικη.
α δεν εκανε εξαντλητικη μη φανταστεις και για περπατημα βγηκε και τα ψωνια της εκανε θελω να πω συνεχισε την οποια καθημερινοτητα ειχε,τα βαρακια ηταν σαν να σηκωνε ενα λιτρο γαλα ολοι το κανουμε οσοι πινουμε.
Ναι θελει ξεκουραση και μια ηπια καθημερινοτητα.
Η γυμναστικη της μην φανταστεις δεν ηταν ΗΙΤ,δυο σετ με βαρακια του ενος κιλου,nothing.Απλα το εκανε καθε πρωι και συνεχισε και μετα.Ολα τα συνεχισε και τη βολτα της κλπ
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
α δεν εκανε εξαντλητικη μη φανταστεις και για περπατημα βγηκε και τα ψωνια της εκανε θελω να πω συνεχισε την οποια καθημερινοτητα ειχε,τα βαρακια ηταν σαν να σηκωνε ενα λιτρο γαλα ολοι το κανουμε οσοι πινουμε.
Ναι θελει ξεκουραση και μια ηπια καθημερινοτητα.
Η γυμναστικη της μην φανταστεις δεν ηταν ΗΙΤ,δυο σετ με βαρακια του ενος κιλου,nothing.Απλα το εκανε καθε πρωι και συνεχισε και μετα.Ολα τα συνεχισε και τη βολτα της κλπ
Σορυ θα παρω τους γιατρους. :D
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Σορυ θα παρω τους γιατρους. :D
βρε ναι σιγουρα,εγω σου λεω εντυπωσεις,δεν το εκανα εγω η ιδια,αμα το ειχα κανει ε θα εγραφα τι νιωθω κλπ.
Απλα εγραψα τι εμαθα απο τη γνωστη μου.Αυτα μου ειπε αυτα ειδα.
Εννοειται ο καθενας κανει οτι θελει.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
βρε ναι σιγουρα,εγω σου λεω εντυπωσεις,δεν το εκανα εγω η ιδια,αμα το ειχα κανει ε θα εγραφα τι νιωθω κλπ.
Απλα εγραψα τι εμαθα απο τη γνωστη μου.Αυτα μου ειπε αυτα ειδα.
Εννοειται ο καθενας κανει οτι θελει.
Απλα το βρηκα και στο ιντερνετ δες

4. Αν κάνω το εμβόλιο, θα μπορώ να κάνω γυμναστική ή έντονη σωματική άσκηση, όπως crossfit; Αν όχι, για πόσες μέρες δεν θα μπορώ;

Ανάλογα με το πώς αισθάνεται κάποιος, μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις φυσιολογικές του δραστηριότητες. Γενικά, συστήνεται όπως αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό


Οπως καταλαβαινεις δεν κανουμε οτι βλεπουμε να κανει ενας χρηστης στο ΝΕΤ ή φιλος μας,αλλα οτι μας λενε οι γιατροι.Απλα το επιβεβαιωνω και απο ΝΕΤ.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχeουν ατομική επιχείρηση.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC. Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα – μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.

Σταύρος Νικολαΐδης: Θετικός στον κορονοϊό - Νοσηλεύεται με πνευμονία -




Να λεει να τον ξεπερασει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Και ομως και οι γιατροι που πηγα μου ειπαν ΟΧΙ γυμναστικη..Ξεκουραση θελει.

Βεβαια ψαχνοντας το ειδα οτι γενικα η μυοκαρδιτιδα εχει ενα θεμα με τηη γυμναστικη,για αυτο και βλεπουμε νεους ποδοσφαιριστες να πεθαινουν αποι μυοκαρδιτιδα οταν παιζουν 'η γυμναζονται εντατικα.Γκουγκλαρετε μυοκαρδιστιδα και θα το δειτε.
Σαφως δεν θα κανω γυμναστικη μεχρι την κυριακη,αφου οι γιατροι μου ειπαν να μην κανω.Και εχει λογικη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Χμ..δια του λογου το αληθες


Καλα μου τα ειπαν οι γιατροι μας.



Αν δεν αισθανεσαι καλα δεν κανεις. Αν ομως δεν εχεις τιποτα δεν βρισκω τον λογο να καθεσαι και να "προσεχεις". Μια συναδελφος την επομενη μερα της 2ης δοσης εκανε 50χλμ ποδηλατο. Σαν και εμενα και αυτη ειχε ελαχιστες παρενεργειες.

Αν εμενα μου ελεγε ο γιατρος μου να ξεκουραστω μετα απο εμβολιο δεν θα τον ακουγα. Κανεις οτι σου λεει το σωμα σου να κανεις.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Απλα το βρηκα και στο ιντερνετ δες



Οπως καταλαβαινεις δεν κανουμε οτι βλεπουμε να κανει ενας χρηστης στο ΝΕΤ ή φιλος μας,αλλα οτι μας λενε οι γιατροι.Απλα το επιβεβαιωνω και απο ΝΕΤ.
το εχω δει καλε και το ξερω.Απλα η γνωστη ειναι γενικα δραστηρια ε δεν μπορουσε να κατσει ετσι,σηκωθηκε εκανε τη βολτα της τα ψωνια της αυτα.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Α, παρεπιπτοντως, στο γκρουπ μου στην ερευνα που παιρνω μερος, ειχα τα υψηλοτερα αντισωματα απο ολους και επισης ειχα τα υψηλοτερα για το ηλικιακο μου γκρουπ. Ναι, πιστευω η ασκηση βοηθαει.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Και κατι πολυ σημαντικο για τα βλαμενα (γενικοτερα) που ελεγαν οτι ο κορονοιος ειναι γριπουλα και οτι οι θανατοι ειναι λιγοτεροι στην πραγματικοτητα.Και εδω ειχαμε τετοια βουρλα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ.

Κορονοϊός: Έως και διπλάσιος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία - Τι δείχνουν νέες μελέτες

Πάνω από 3,4 εκατομμύρια νεκροί από την Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός των θανάτων. Όμως χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των νεκρών, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η απάντηση δεν θα δοθεί σύντομα. Ίσως και να μην δοθεί ποτέ.

Θάνατοι μη καταγεγραμμένοι, θάνατοι κρυμμένοι, θάνατοι που συνδέονται με τον υπερκορεσμό των συστημάτων υγείας, αλλά και ζωές που σώθηκαν σε έναν κόσμο που ζει σε αργή κίνηση. Η πολυπλοκότητα της εξίσωσης δεν εμποδίζει τους επιστήμονες να αναζητούν απαντήσεις, κρίσιμης σημασίας για να υπάρξει ένας αξιόπιστος απολογισμός για μία ιστορική πανδημία και για να εξαχθούν τα διδάγματα από την διαχείρισή της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που παρουσιάσθηκαν σήμερα, η πανδημία έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει περί τα 6 έως 8 εκατομμύρια θανάτους, αμέσως ή εμμέσως, δηλαδή 2 έως 3 φορές περισσότερους από τον επίσημο αριθμό των 3,4 εκατομμυρίων.

Ορισμένοι υπολογισμοί είναι ακόμη βαρύτεροι
Το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του Σιάτλ εκτιμά ότι οι θάνατοι που οφείλονται αμέσως στην Covid παγκοσμίως ανέρχονται από τον Μάρτιο 2020 σε 6,9 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βαρύ απολογισμό με 912.000 θανάτους (έναντι 578.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία), το Μεξικό 621.000 θανάτους (έναντι 219.000 επισήμως) και η Βραζιλία 616.000 (έναντι 423.000). Στην Ρωσία, η απόσταση μεταξύ πραγματικότητας και επισήμων στοιχείων είναι θεαματική με 111.000 επίσημους θανάτους, έναντι άνω των 600.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Τεράστιες διορθώσεις

Σε ορισμένες χώρες, σημαντικό μέρος αυτής της υποεκτίμησης συνδέεται με την διενέργεια περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ, όπως στο Μεξικό ή στην Ινδία, εξηγεί ο Chris Murray, επικεφαλής του IHME.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, «αυτές οι τεράστιες διορθώσεις των επίσημων αριθμών είναι κρίσιμες για να αντιληφθούμε πού η πανδημία είχε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις και να προσδιορίσουμε αν οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τις κυβερνήσεις περιόρισαν τις συνέπειες», λέει ο ερευνητής.

Τα συμπεράσματα του IHME, με τα οποία δεν συμφωνεί το σύνολο των επιστημόνων, απεικονίζουν τα προβλήματα που συνδέονται με τα μαθηματικά μοντέλα που βασίζονται σε τμηματικά δεδομένα.

Το μοντέλο αυτό βασίζεται σε μία σειρά υποθέσεων που μπορεί ίσως να είναι σωστές σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν μπορούν να εφαρμοσθούν εξατομικευμένα σε χώρες, λέει ο Steven Woolf του Virginia Commonwealth University, ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκτιμήσεων που αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«900.000 υπερβάλλοντες θάνατοι είναι λογικό, αλλά δεν συνδέονται όλοι οι επιπλέον θάνατοι απευθείας με τον ιό», λέει.

Ελλειμματικά στοιχεία

Για την αποτίμηση του πραγματικού απολογισμού της επιδημίας, οι επιστήμονες στρέφουν αρχικά το ενδιαφέρον τους στην υπερβάλλουσα θνητότητα που έχει καταγραφεί σε σχέση με τον αριθμό των θανάτων που θεωρούνται αναμενόμενοι βάσει των στοιχείων των περασμένων ετών.

«Ο υπολογισμός δεν είναι εύκολος. Αλλά, στην συνέχεια, πρέπει να γίνει διαχωρισμός των άμεσων και των έμμεσων συνεπειών της Covid», εξηγεί ο Stéphane Helleringer, δημοσιογράφος του New York University στο Αμπού Ντάμπι.

Αυτές οι έμμεσες συνέπειες μπορεί να είναι θάνατοι που συνδέονται με τον υπερκορεσμό των νοσοκομείων που δεν μπορούν να φροντίσουν άλλους ασθενείς ή αντίθετα οι θάνατοι που αποφεύχθηκαν μπορεί να συνδέονται με την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ή την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο ο υπολογισμός είναι εξαιρετικά πολύπλοκος» , συνεχίζει ο ερευνητής, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας των ειδικών που συμβουλεύουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το θέμα.

Κυρίως λόγω κραυγαλέας έλλειψης στοιχείων στις φτωχές χώρες. Ακόμη και πριν από την επιδημία, το Μαλάουι δεν κατέγραφε παρά το 10% έως 15% των θανάτων που επέρχονταν στο έδαφός του.

Στις χώρες αυτές είναι τελείως αδύνατος ο υπολογισμός της υπερβάλλουσας θνητότητας σε πραγματικό χρόνο, πράγμα αναγκαίο για την σωστή κατανομή των πόρων, κυρίως των εμβολίων, λέει.
«Σήμερα συζητούμε ακόμη τον απολογισμό της ισπανικής γρίπης...»

Αν όλοι οι ειδικοί μοιάζει ότι συμφωνούν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει υποεκτιμηθεί, το θέμα είναι σε ποιον βαθμό, λέει ο Stéphane Helleringer.

Μελέτη η οποία έχει δημοσιευθεί στον ιατρική επιθεώρηση BMJ υπολογίζει σε 1 εκατομμύριο θανάτους την υπερβάλλουσα θνητότητα το 2020 μόνο σε 29 πλούσιες χώρες, δηλαδή 31% περισσότερους από τον επίσημο απολογισμό των θανάτων της Covid-19.

Αλλά αυτό δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων για άλλες περιοχές του κόσμου, προειδοποιεί ένας εκ των συντακτών της μελέτης, ο Nazrul Islam του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Άρα, αν η ερώτηση είναι «θα μπορέσουμε ποτέ να υπολογίσουμε τις παγκόσμιες συνέπειες, σε όλες τις χώρες;» , η απάντηση είναι «πιθανότατα όχι».

«Ακόμη σήμερα συζητούμε για τον απολογισμό της ισπανικής γρίπης», εδώ και έναν αιώνα, υπενθυμίζει ο Stéphane Helleringer επιμένοντας ότι οι συνέπειες της πανδημίας θα απασχολούν δημογράφους και επιδημιολόγους για πολλά χρόνια.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Α, παρεπιπτοντως, στο γκρουπ μου στην ερευνα που παιρνω μερος, ειχα τα υψηλοτερα αντισωματα απο ολους και επισης ειχα τα υψηλοτερα για το ηλικιακο μου γκρουπ. Ναι, πιστευω η ασκηση βοηθαει.
Η ασκηση ΣΙΓΟΥΡΑ βοηθαει στη γενικοτερη κατασταση του οργανισμου και της αμυνας αυτο ειναι σιγουρο,δεν το συζητω και εγω αθλουμε καθημερινα και ανελειπως.Το ζητουμενο ειναι εκεινες τις μερες μετα το εμβολιο.Οι γιατροι εδω συνιστουν ΟΧΙ γυμναστικη για 2-3 μερες και το βρισκω λογικο.Εξαλλου η αμυνα δεν χτιζεται σε 3 μερες.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις περισσοτερα αντισωματα απλα επειδη μετα το εμβολιο ασκηθηκες.Ειναι η γενικοτερη κατασταση του οργανισμου σου και μπραβο.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα self test;
«Εμφανίστηκαν ξαφνικά σαν ιδέα, ενώ επί σειρά μηνών όλοι οι ειδικοί επιστήμονες ζητούν να γίνονται δωρεάν μαζικά τεστ στην κοινωνία, από τον ΕΟΔΥ, με οργανωμένο τρόπο, είτε δωρεάν από τα εξειδικευμένα ιδιωτικά εργαστήρια με αποζημίωση μέσω του ΕΟΠΠΥ όπως οι υπόλοιπες εξετάσεις των πολιτών. Και δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Τέτοια ώρα έπρεπε να απελευθερωθούν τα τεστ και κάθε γιατρός να γράφει μοριακό ή αντιγονικό. Τα παιδάκια να γυρίσουν στα σχολεία τους με αρνητικό μοριακό τεστ που έχει γίνει δωρεάν μετά από εντολή παιδιάτρου. ΔΩΡΕΑΝ, επαναλαμβάνω. Γνωρίζω οικογένειες που ζουν με 200 ευρώ το μήνα και πληρώνουν μοριακά τεστ των 60 ευρώ. Είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας, που δεν το καταλαβαίνουν οι κύριοι που κυβερνούν, γιατί γεννήθηκαν μέσα σε χρυσά σπάργανα. Έκαναν άνοιγμα, λοιπόν, με seft test που είναι αναξιόπιστα – ανάθεμα αν κάνει κανείς σωστά, έστω και αυτά τα τεστ. Είναι μια επίφαση επιστημοσύνης και έπρεπε πάλι, επαναλαμβάνω, έστω και αυτή την τελευταία ώρα, να απελευθερωθούν τα κανονικά τεστ και να γίνονται δωρεάν».
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Νομιζω την εχουμε αφησει την πανδημια ...τα θεματα μας ειναι : Το ανοιγμα τουρισμου -εστιατορια , πυρκαγιες και διαφορα κοινωνικα θεματα ενω ειμαστε ....

σε νεους θανατους στην ΕΕ
σε ΜΕΘ στην ΕΕ

Εν τω μεταξυ στην Πορτογαλια αυξηθηκαν σε 500 κρουσματα(απο 0) και 3 θανατους μετα το ανοιγμα του τουρισμου ....απλα το αναφερω οποιος καταλαβε καταλαβε

@chester20080 τωρα βρηκαν να παραπονεθουν ? 7 μηνες που ειναι ολοι τους ? ....επρεπε να παραιτηθουν ως συμβολικο βημα για να σοβαρευτούμε
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top