Χρονια τωρα. Ανθεκτικοτητα στα αντιβιοτικα λεγεται γενικα.
Και στον covid λεγεται μεταλλαξεις.
Δεν φταινε τα εμβολια για αυτο. Και τα εμβολια πιανουν μεχρι στιγμης τις μεταλλαξεις, κι εμεις ειμαστε εξυπνοι, δεν ειναι μονο ο ιος για να ξεφευγει.
Επισης δεν ειναι μονο η μεταδοση, αλλα και οι θανατοι, οι διασωληνωσεις, η αναγκη νοσοκομειακης περιθαλψης.
Αν το αφηναμε στην τυχη μονο του χωρις εμβολια για προστασια τοτε ναι, καποια στιγμη θα ειχαμε και παλι ανοσια (αγελης) χωρις τοσες μεταλλαξεις, αλλα οι νεκροι θα ηταν πολλαπλασιοι και θα υποφεραμε για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Πλεον με τα εμβολια ακομα και να εισαι τοσο ατυχος και να κολλησεις στο 5% παραθυρακι ή ακομα και στο 10% κατα τη χειροτερη μεταλλαξη, δε θα πεθανεις ουτε θα απειληθει η ζωη σου, γιατι τα εμβολια στη σοβαρη νοσηση μενουν αποτελεσματικα στο 99%+
Για τους εμβολιασμένους δηλαδή
και να εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού,
θα έχουμε τον ιό(+μεταλλάξεις) να κάνει τη βόλτα του,
αλλά θα είναι η νόσηση ελαφρύτερη - σωστά;
Και ο ιός θα υπάρχει και θα γίνεται ισχυρότερος -σε σχέση με τον αρχικό -
γιατί πλέον θα αναπτύσσεται μέσα σε εχθρικό περιβάλλον.
Οι δύο εμβολιασμένοι λοιπόν κάνουν παιδί. Το εμβόλιο περνάει από τη μητέρα στο παιδί;
Αν ναι, τότε έχουμε μεταφέρει το εμβόλιο στα παιδιά μας, και αυτά στα παιδιά τους.
Αν όχι, τότε αυτό το παιδάκι κινδυνεύει να ασθενήσει με μια ισχυρότερη μορφή κορωνοϊού από τη σημερινή.
Εγώ γιατρός δεν είμαι - θα πω μόνο ότι μου ακούγεται κάπως και το πρώτο σενάριο, και το δεύτερο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 23 Ιουνίου 2021
Καταρχην δεν ειναι ολοι πληρως εμβολιασμενοι.Εκει οντως μπορει να βρει εδαφος ο κορονοιος απο οτι λενε οι ειδικοι και προσπαθωντας να επιβιωσει μπορει να μεταλλαχτει.Στη συνεχεια καποιοι εχουν προβληματα ανοσοποιητικα.Επισης υπαρχει και ενα ποσοστο που θα κολλησει για αυτο δεν λεμε 100% αλλα ακομα και το 97 να παρεις που ειναι το καλυτερο της πφαιζερ σκεψου στα εκατομμυρια καποιοι θα νοσησουν αλλα απο αυτους μαλλον κανενας δεν θα πεθανει ή απειροελαχιστοι.
Το προβλημα ειναι με την Ινδικη μεταλλαξη και γενικα με τις μεταλλαξεις .Δεν ειναι οτι μεταλλασονται απο τους πληρως εμβολιασμενους ΟΧΙ.Ειναι οτι οσο ο ιος βρισκει εδαφος σε ανεμβολιαστους και σε μεγαλο πληθυσμο θα μεταλασσεται.Σε ανεμβολιαστους μπορει να κανει μεταλλαξη αν δεν ειναι πληρως εμβολιασμενος,ή δενε χει περασει ικανος καιρος για αντισωματα,Ομως οι περισσοτερες μεταλλαξεις γινονται στους ανεμβολιαστους.
Αυτό στο οποίο έχουμε το ζήτημα είναι το πως
Οι πλήρως εμβολιασμένοι δυστυχώς μεταδίδουν τον ιό μεταξύ τους.
θα το ξαναπώ γιατί γιατρός δεν είμαι.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι δυστυχώς μεταδίδουν τον ιό μεταξύ τους.
Γιατρός δεν είμαι, πως λέγεται αυτό.
Αποφυγή αντιγόνου.
Ένας γιατρός να μας πεί αν έχει ξαναγίνει τέτοια αποφυγή στην Ιατρική ιστορία;