• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Elena Milioti:

Στη Β. Ελλαδα δεν υπάρχει ούτε μια κενή κλινη ΜΕΘ.
Στη Θεσσαλία δεν υπάρχει ουτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ.
Στην Αττικη υπαρχουν μολις 19 κενές κλινες ΜΕΘ covid.
Στην Ηπειρο 2 κενες κλινες ΜΕΘ covid που θα γεμισουν αμεσα.
1 κενη κλινη ΜΕΘ covid στην Πελοποννησο, 1 στη Δυτικη Ελλάδα.
Πολλοι ασθενεις covid ειναι διασωληνωμένοι εκτος ΜΕΘ.
Προφανώς υπαρχει διαλογή πλέον ασθενών που μεταφέρονται σε ΜΕΘ, με ηλικιακά κριτήρια.
Στο Αττικο υπαρχουν πλέον 105 ράντζα εκ των οποίων τα 55 ειναι φορεία.
Οι περισσότεροι νεκροί εμβολιασμένοι ειναι ασθενείς 80+ ετών. Η θνητότητα σε διασωλήνωση εκτος ΜΕΘ ειναι πάνω απο 80%.
Καντε τριτη δοση στους ηλικιωμενους γονεις και παππούδες/γιαγιαδες σας.
Πηγαινετε να εμβολιαστειτε οσοι ειστε 60 ετων και ανω. Τα ψεματα τελειωσαν. Κανεις δεν θα σας προστατευσει πλεον με λοκ νταουν και αλλα μετρα. Ειστε στο ελεος του ιου και οχι του θεου οπως πολλοι απο εσας πιστευετε. Εχετε τεράστιες, τεράστιες, πιθανοτητες να βρεθείτε διασωληνωμενοι στην άκρη ενος διαδρόμου Νοσοκομείου. Αυτη είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Αυτά είναι μαλακίες, ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα των φαρμακοβιομηχανιών για να πλουτίσουν και του Μπιλ του Γκέιτς για να μας βάλει τσιπ.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Πηγαινετε να εμβολιαστειτε οσοι ειστε 60 ετων και ανω. Τα ψεματα τελειωσαν. Κανεις δεν θα σας προστατευσει πλεον με λοκ νταουν και αλλα μετρα. Ειστε στο ελεος του ιου και οχι του θεου οπως πολλοι απο εσας πιστευετε. Εχετε τεράστιες, τεράστιες, πιθανοτητες να βρεθείτε διασωληνωμενοι στην άκρη ενος διαδρόμου Νοσοκομείου. Αυτη είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.
Δεν έχεις ιδέα πόσους έχω ακούσει 50+ να μη θέλουν. Είναι λίγο αστείο ότι πήγαμε τόσα νέα άτομα να εμβολιαστούμε και λέει η άλλη ετών 70 δεν ξέρω τι θα σκάσει από το εμβόλιο σε 10 χρόνια. Ρε μπρο μπορεί να τα χεις τινάξει μέχρι τότε.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν έχεις ιδέα πόσους έχω ακούσει 50+ να μη θέλουν. Είναι λίγο αστείο ότι πήγαμε τόσα νέα άτομα να εμβολιαστούμε και λέει η άλλη ετών 70 δεν ξέρω τι θα σκάσει από το εμβόλιο σε 10 χρόνια. Ρε μπρο μπορεί να τα χεις τινάξει μέχρι τότε.
Ειναι απο αυτες που φοβουντε τι θα παθουν αν κανουν παιδια :popeanim:
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Ο ΠΟΥ δεν ξέρει .Ξέρει η Μιλιοτη και ο μαγιορκινης :P

Δηλώσεις του διευθυντή του Π. Ο. Υ. στις 12 Νοεμβρίου:
🔹 Καμία χώρα δεν μπορεί απλά να "εμβολιάσει" την έξοδο της από την πανδημία.
🔹 Δεν είναι "εμβόλια ή", είναι "εμβόλια και".
🔹 Και ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με το πόσα άτομα είναι εμβολιασμένα, αλλά και με το ποιος (!) είναι εμβολιασμένος.
🔹 Δεν έχει νόημα να δίνουμε αναμνηστικές δόσεις (3η) σε υγιείς ενήλικες ή να εμβολιάζουμε παιδιά, όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ηλικιωμένοι και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου σε όλο τον κόσμο περιμένουν ακόμη την πρώτη τους δόση. Εξαίρεση, όπως είπαμε, είναι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.
🔹 Οι χώρες με την υψηλότερη κάλυψη εμβολίων συνεχίζουν να αποθηκεύουν περισσότερα εμβόλια, ενώ οι χώρες χαμηλού εισοδήματος συνεχίζουν να περιμένουν.
🔹 Κάθε μέρα, χορηγούνται παγκοσμίως έξι φορές περισσότερα ενισχυτικά (3η δόση) από ό,τι πρωτογενείς δόσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.
🔹 Αυτό είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να σταματήσει τώρα!!


 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Δεν έχεις ιδέα πόσους έχω ακούσει 50+ να μη θέλουν. Είναι λίγο αστείο ότι πήγαμε τόσα νέα άτομα να εμβολιαστούμε και λέει η άλλη ετών 70 δεν ξέρω τι θα σκάσει από το εμβόλιο σε 10 χρόνια. Ρε μπρο μπορεί να τα χεις τινάξει μέχρι τότε.
Ναι, οκ. Ο πατέρας μου που είναι 77 έκανε την τρίτη δόση. Η μητέρα μου που είναι 72 θα κάνει την τρίτη δόση, η πεθερά μου 75 θα κάνει την τρίτη δόση. Και...όταν το συζητάμε τους λέω καλά έκαναν. Εγώ, όμως, είμαι 39, εκβιάστηκα απο την κυβέρνηση να εμβολιαστώ για να μπορώ να μπαίνω σε μια σχολή, της οποίας οι τουαλέτες είναι μέσα στην βρώμα, καμία απολύμανση, κανένα μέτρο δεν τηρείται και φοβάμαι κάθε φορά μην κολλήσω ηπατίτιδα. Έκανα το μονοδοσικό και με τη σκέψη ότι θα ήταν καλύτερα από το να στέκομαι σε ουρες για ραπιντ και να κολλήσω ό,τι ιό υπάρχει και δεν υπάρχει. Το έκανα και γιατί με πρήζανε οι δικοί μου να εμβολιαστώ και ήθελα να τους κάνω το χατίρι. Ερχονται, όμως, κάποιοι που μας κουνάνε το δάχτυλο, οι οποίοι προφανώς και πειραματίζονται, και αποφασίζουν ένα εμβόλιο που εδώ και έναν χρόνο είναι μονοδοσικό, ξαφνικά να το κάνουν διπλοδοσικό και μάλιστα να σου λένε ότι δεν έχεις θέμα να το αναμείξεις και με άλλο σκεύασμα κι ας έχουν περάσει 2 μήνες. Καλά...τις άλλες χαζομάρες που έχουν κάνει, δεν τις επαναλαμβλανω. Αλλά...για άλλη μια φορά έχασα την εμπιστοσύνη μου απέναντι στο κράτος, όχι δηλαδή ότι δεν τα περίμενα πως θα μας πασάρουν υποχρεωτικά κι άλλες δόσεις και ότι τα πιστοποιητικά θα έχουν ημερομηνια λήξης.

Θα ξαναπώ ότι εγω είμαι 39, ακομα δεν είχε περάσει ένας μήνας απο τον εμβολιασμό μου και που ο πατέρας μου με έπρηζε, με το που άκουσε ότι θα ξαναανοίξει η πλατφόρμα, άρχισε να με ξαναπρήζει για το πότε θα κάνω τη δεύτερη δόση. Έχω επίσης, έναν γερό οργανισμό, θεωρώ πως έχω χρόνια μπροστά μου και έχω 2 παιδάκια 12 και 10 χρονών που με χρειάζονται. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να κάνω το πειραματόζωο. Αν ήμουν 75, ναι, θα το έκανα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου θα το είχα ζήσει και η οποιαδήποτε παρενεργεια δεν θα με ένοιαζε. Επίσης, ο σύζυγός μου είναι 47. Κι εκείνον έχουν ανάγκη τα παιδιά του. Ακόμα και ο 50χρονος έχει χρόνια μπροστά του και μπορεί να έχει παιδιά που τον χρειάζονται. Γιατι να επιβαρύνει τον οργανισμό του, απο τη στιγμή που αν τυχόν του εμφανιστούν οι παρενέργειες θα είναι και πάλι σχετικά νέος;

Να θυμίσω πως η Γεννηματά, πέθανε στα 55 της. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά της δεν την είχαν ανάγκη, επειδή ήταν πάνω από 50. Επίσης, να θυμίσω ότι κάπνιζε, κάτι που το αποφάσισε μονη της, αλλά... το σημαντικότερο, ότι έκανε 10χρόνια εξωσωματικές και γνωριζε εξ αρχής το τι μπορεί να της προκαλέσουν. Δεν την πίεσε κανένας. Και...μην ακούσω ότι είναι συνωμοσιολογικό το θέμα με τις εξωσωματικές, ότι είναι αθώες, όταν η γυναίκα φορτώνεται δεν ξέρω κι εγώ ποσα φάρμακα και ορμόνες επί 10 χρόνια, καθώς έχω πολύ δικό μου άτομο που είναι γυναικολογος και τα έχω ακούσει. Επίσης, έχω ξαδερφη που είχε παρόμοια περιπέτεια με τη Γεννηματα, όμως αυτη ζει, ευτυχώς, ακόμα. Όπως και να έχει, όμως, δεν ήρθε το κράτος να πιέσει μια γυναίκα να κάνει εξωσωματική. Μόνη της το αποφασίζει.

Αντίθετα, με το εμβόλιο αυτό μας πιέζουν και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη επάνω του, κανείς δεν μας εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα εμφανίσουμε καποιο αυτοάνοσο.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Αυτό που γράφεται είναι ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει το διάγγελμα για να πει πάλι στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και στους μεγάλους να πάνε για τρίτη δόση, θα ξεκόψει την συζήτηση για νέα μέτρα και θα πει ότι τα ισχύοντα μέτρα θα υπάρχουν και τα Χριστούγεννα.

Δεν βλέπω λόγο για διάγγελμα αν είναι αυτά.
Όλοι λένε παντού σε ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και στους μεγάλους να κάνουν τρίτη δόση, δεν χρειάζεται να το πει και αυτός.
Όλοι ξέρουν ότι τα μέτρα που υπάρχουν τώρα για τους ανεμβολίαστους δεν θα καταργηθούν πριν βγει ο χειμώνας.
Την συζήτηση για νέα μέτρα είτε γενικά είτε για ανεμβολίαστους καλά θα κάνει να την ξεκόψει αν έχει αποφασίσει να μην πάρει αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει η συζήτηση αφού αρκετοί από όσους βγαίνουν στην τηλεόραση είτε γιατροί είτε ακόμα και μέλη της κυβέρνησης τα βάζουν στην κουβέντα.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι για να ληφθούν περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να γίνουμε πολύ χειρότερα.
Όσο μένουμε σε αυτά τα επίπεδα κρουσμάτων δεν φαίνεται να κοιτάνε για άλλα μέτρα, φυσικά αν πάμε σε 10χίλιαρα+ αυτό αλλάζει
Τα τωρινά μέτρα περιορίζουν μόνο τους ανεμβολίαστους και αυτό σε ότι έχει να κάνει σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και γήπεδα. Αν κάνουν τα τεστ τους και αυτοί μπορούν να κάνουν ότι οι υπόλοιποι.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί αποδεκτό τον αριθμό των γύρω στους 100 νεκρούς ημερησίως σε περίοδο πανδημικής έξαρσης ως τίμημα για να είναι όλα ανοιχτά και συμφωνώ μαζί της σε αυτό ειδικά όσο η πλειοψηφία αυτών είναι ανεμβολίαστοι(δεν ανακοινώνουν ποσοστό για θανάτους αλλά όταν στις ΜΕΘ το ποσοστό είναι 83-17 δεν βλέπω γιατί να διαφέρει σημαντικά στους θανάτους).
Ο αριθμός δεν είναι αμελητέος και θα επικριθούν από την αντιπολίτευση για αυτό αλλά θα επικρίνονταν και μέτρα τύπου lockdown να έπαιρναν.
Μετράει και ότι δεν υπάρχουν λεφτά σε συνδυασμό με την δημοσκοπική φθορά και το ότι ο περισσότερος κόσμος είναι κατά του lockdown.
Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τους ίδιους αριθμούς νεκρών και διασωληνωμένων(και ακόμα μεγαλύτερους που δεν τους έχουμε φτάσει ακόμα) τους είχαμε στο προηγούμενο κύμα με lockdown.
Γιατί καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς, στην Ευρώπη καμιά χώρα δεν μπορεί να κάνει lockdown με τον στρατό να στήνει αγκαθωτό συρματόπλεγμα στους δρόμους και να κάνουν περιπολίες τανκς.

Οπότε ο καθένας ας κάνει την προσωπική διαχείριση ρίσκου του.
Για παράδειγμα ενας υγιής κάτω των 50-60 άνθρωπος που θα κάνει και την τρίτη δόση δεν έχει κάτι να φοβηθεί για τον ίδιο και αν δεν μένει με ευπαθείς ή ανεμβολίαστους δεν έχει να φοβηθεί ούτε και για κανέναν άλλον.
Αντίστοιχα με το ρίσκο που έχει ο καθένας για τον ίδιο και τους γύρω του πρέπει/μπορεί να πάρει τα αντίστοιχα μέτρα.

Αν το ΕΣΥ μπορεί να αντέξει να φροντίζει τα μη covid περιστατικά, θες στέλνοντας τα στα ιδιωτικά(με χρέωση του δημοσίου προφανώς, όχι του ασθενή) θες με άλλο τρόπο εμένα μου περισσεύει.
Ας κάνει ο καθένας ότι θεωρεί καλύτερο για τον ίδιο και τους δικούς του.

Εμείς όπως φαίνεται δεν ακολουθούμε την στρατηγική της Δανίας που ειπώθηκε νωρίτερα. Ακολουθούμε την στρατηγική της Σουηδίας των προηγούμενων κυμάτων. Πολύ χαλαροί περιορισμοί και ο καθένας ας κάνει το κουμάντο του. Δεν έχουμε το σύστημα υγείας της Σουηδίας αλλά έχουμε το εμβόλιο που δεν είχαν τότε οι Σουηδοί.

Σύντομα ανοίγει το εμβόλιο και για τα παιδιά στο μεταξύ.
Στην Αμερική ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικίας 5-11 εδώ και λίγο καιρό, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι τους ξεκινάει 20 Δεκεμβρίου. Λογικά και εμείς κάπου εκεί ξεκινάμε.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Ο ΠΟΥ δεν ξέρει .Ξέρει η Μιλιοτη και ο μαγιορκινης :P

Δηλώσεις του διευθυντή του Π. Ο. Υ. στις 12 Νοεμβρίου:
🔹 Καμία χώρα δεν μπορεί απλά να "εμβολιάσει" την έξοδο της από την πανδημία.
🔹 Δεν είναι "εμβόλια ή", είναι "εμβόλια και".
🔹 Και ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με το πόσα άτομα είναι εμβολιασμένα, αλλά και με το ποιος (!) είναι εμβολιασμένος.
🔹 Δεν έχει νόημα να δίνουμε αναμνηστικές δόσεις (3η) σε υγιείς ενήλικες ή να εμβολιάζουμε παιδιά, όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ηλικιωμένοι και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου σε όλο τον κόσμο περιμένουν ακόμη την πρώτη τους δόση. Εξαίρεση, όπως είπαμε, είναι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.
🔹 Οι χώρες με την υψηλότερη κάλυψη εμβολίων συνεχίζουν να αποθηκεύουν περισσότερα εμβόλια, ενώ οι χώρες χαμηλού εισοδήματος συνεχίζουν να περιμένουν.
🔹 Κάθε μέρα, χορηγούνται παγκοσμίως έξι φορές περισσότερα ενισχυτικά (3η δόση) από ό,τι πρωτογενείς δόσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.
🔹 Αυτό είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να σταματήσει τώρα!!


Και εγώ και η Milioti συμφωνουμε ως προς τα μετρα σε εμβολιασμενους και με σενα και τον ΠΟΥ, δεν ειπαμε κατι το αντιθετο.

Ο ΠΟΥ αυτο που τονιζει μεσα απο τη δηλωση του αυτη αφορα την ισοτιμη προσβαση στα εμβολια υποαναπτυκτων χωρων και μονο. Και ειναι προφανες οτι περα απο το εμβολιο χρειαζονται και μετρα σε ολους.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,740 μηνύματα.
''Στα ΜΜΜ δεν κολλάει''
258547885_4779347532104138_7815801124364542212_n.jpg
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Και εγώ και η Milioti συμφωνουμε ως προς τα μετρα σε εμβολιασμενους και με σενα και τον ΠΟΥ, δεν ειπαμε κατι το αντιθετο.

Ο ΠΟΥ αυτο που τονιζει μεσα απο τη δηλωση του αυτη αφορα την ισοτιμη προσβαση στα εμβολια υποαναπτυκτων χωρων και μονο. Και ειναι προφανες οτι περα απο το εμβολιο χρειαζονται και μετρα σε ολους.
Δεν στην λέω εσένα .Απλά μου την σπάνε υπερβολικά τα άτομα (π.χ μιλιοτη,μαγιό) που έχουν κοινό και σε ποστ τους(παλια) να κατακρίνουν τους ανεμβολιαστους που φταίνε για αυτήν την κατασταση όταν παράλληλα την ίδια χρονική στιγμή ΠΟΥ ,πολλες χώρες με υψηλό εμβολιαστικη κάλυψη γυρνάνε σε μέτρα .Και ο λόγος είναι επειδή το θέμα είναι παγκόσμιο και όχι εθνικό ,να το λύνεις με εμβόλιο .Λίγες χώρες τι αντιμετωπίζουν σε εθνικό επίπεδο (Κίνα)

Φταίει ο ανεμβολιαστος 80αρης στην ΜΕΘ ; Ναι φταίει .Αλλά δεν με νοιάζει να τον κρίνω τώρα .Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να μειωθεί η διασπορά και η πίεση στο ΕΣΥ για να ξεκινήσει η οικονομία .Έτσι όπως τι κάνουμε εμείς παίρνουμε τα λεφτά απ' το ένα (εστίαση ας πούμε) και τα τρώμε στο άλλο (ΜΕΘ )....δεν πάμε πουθενά έτσι το χρέος γίνεται πιο μεγάλο
-----------------------
Η Ιρλανδία με 75.5% εμβολιασμων πάει ξανά πίσω στα μέτρα .

 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Στις πορείες δεν κολλάει... Κολλάει μόνο στις παρελάσεις...
Στην Αμερική ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικίας 5-11 εδώ και λίγο καιρό, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι τους ξεκινάει 20 Δεκεμβρίου. Λογικά και εμείς κάπου εκεί ξεκινάμε.
Άντε, να γίνουμε σύγχρονο κράτος.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Κανονικά ναι όντως, όλοι πρέπει να τηρούμε μέτρα για να σταματήσει να υπάρχει ο ιός, προφανώς παράλληλα με εμβολιασμούς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κείμενο Milioti:
Νέα μελέτη από Βρετανία για την αναμνηστική δόση:
• Η αρχική απολετεσματικοτητα για αποτροπή λοίμωξης για τους άνω των 50 ετων, για το AstraΖeneca από 61% έπεσε στο 44%, 5 μήνες μετά τη 2η δόση, ενώ για το Pfizer από 82% έπεσε στο 63%, 5 μήνες μετά τη β δόση.
• 14 ημερες μετά την αναμνηστική (booster) με Pfizer και οι 2 ομάδες ανέβασαν την αποτελεσματικότητα στο 94% και μάλιστα για τη μετάλλαξη Δ.

Αυτό σημαίνει ότι η αναμνηστική δόση όχι μόνο μας πάει στο ανοσιακό επίπεδο της 2ης δόσης αλλά μας οδηγεί και σε ακόμη υψηλότερα επιπεδα προστασίας για αποτροπή λοίμωξης, απ'οτι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Προσοχή δεν μιλάμε για αποτροπή βαριάς νοσου. Αυτή παραμένει υψηλή και με τις δυο δοσεις, κοντα στο 90%. Με την τριτη ακόμη περισσότερο κοντά στο 98-99%. Μιλαμε για αποτροπή λοιμωξης, δηλαδη να μην κολλησεις καν!

• Τα εμβολια λοιπόν συνεχίζουν να προστατεύουν και να κόβουν τη μετάδοση απο 44-66% (με το Moderna ακομη περισσότερο), και επουδενί ένας εμβολιασμενος δεν παει στο μηδέν προστασιας, όπως ενας ανεμβολίαστος, ακόμη και 5 ή 6 μήνες μετά τη β δόση. Και γι αυτό στερούνται σοβαρότητας όσοι αφελώς και απο άγνοια ή και σκοπιμότητα, υποστηρίζουν οτι οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν όσο και όπως οι ανεμβολίαστοι.
• Υπάρχουν φωνές πολύ αξιόλογων ειδικών επιστημονων, που κρίνουν οτι το σχημα αυτών των εμβολίων πρέπει να ειναι εξ αρχής τριδοσικο με την τριτη δόση 4-6 μήνες μετά τη δεύτερη και ενδεχομένως μια αναμνηστική δόση ετησίως η οποία μπορεί και να τροποποιειται αναλόγως των επικρατέστερων μεταλλάξεων.



1637243789692.png


Για να διαβασετε το αρθρο (επειδη ειναι απο εφημεριδα) χρησιμοποιηστε αυτο:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Αυτή παραμένει υψηλή και με τις δυο δοσεις, κοντα στο 90%. Με την τριτη ακόμη περισσότερο κοντά στο 98-99%. Μιλαμε για αποτροπή λοιμωξης, δηλαδη να μην κολλησεις καν!
Το θέμα τώρα είναι πόσο κρατά η τρίτη. Θα χρειάζεται ανά έτος; Θα θεωρείται αναμνηστική; Η θα χρειάζεται σε λιγότερο από 10 μήνες;
Αν είναι τόσο ισχυρή αυτή η δόση όσο φαίνεται, μάλλον η μια δόση ανά έτος θα είναι αρκετή.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Milioti:

Δεδομενα απο Ισραηλ μεχρι 1η Νοεμβριου.
Γιατι οι ανω των 60 ετων πρέπει να κανουν αναμνηστική δοση.
Οι εμβολιασμενοι άνω των 60 ετων με δυο δοσεις εχουν πιθανότητα για βαρια νοσο 5 φορες μεγαλυτερη απο οτι με τρεις δοσεις.
Οι ανεμβολιαστοι ανω των 60 ετων εχουν 5,5 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα για βαρια νοσο απο οσο οι εμβολιασμενοι ανω των 60 ετων με δυο δοσεις και 30 φορες περισσοτερη πιθανοτητα απο τους εμβολιασμενους ανω των 60 ετων με τρεις δοσεις.

1637250107676.png



Τις πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου 55 άνθρωποι ενώ τον Νοέμβριο του 2020 που πανελλαδικά εκτιμήθηκε ως ο χειρότερος μήνας της πανδημίας είχαν φύγει από τη ζωή μέσα σε 30 ημέρες 62 άνθρωποι, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση του πληθυσμού σε εμβόλια.
Σε ποσοστό 95,82% οι άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω covid στο Νοσοκομείο του Βόλου το τελευταίο τρίμηνο ήταν ανεμβολίαστοι.
Οι θάνατοι εμβολιασμένων (άνω των 75 ετών) οφείλονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου και τους γιατρούς στο εντελώς αδύναμο ανοσοποιητικό λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Αμα έκανε τέτοια για το νευρολογικό της φάρμακο .....στο εμβόλιο τι έκανε
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Ετσι..ετσι....μαζευτε τις τρελλές μεσα σιγα σιγα

Νίκος Αντωνιάδης: Συνελήφθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη δημόσια υγεία και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

της Άννας Κανδύλη


Είχε προηγηθεί η διαβίβαση στον εισαγγελέα από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελίας με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.


Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μόλις ωστόσο διαπιστώθηκε η ιδιότητά του αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία.


Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top