• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Η ΝΖ γιατί εμβολιάζει όπως και εμείς, αφού πάταξε τον κορωνοϊό;
Ολες οι χωρες της απω ανατολης εμβολιαζουν , τι γιατι το κανουν ? Γιατι εχουν μειωσει την διασπορα και εχουν θεοκλειστα συνορα

Αυτο που νομιζεται οτι οτι γινεται στην ελλαδα κανουν και εξω με ξεπερναει .Αυτα εδω ειναι καραγκιοζιλικια
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Ολες οι χωρες της απω ανατολης εμβολιαζουν , τι γιατι το κανουν ? Γιατι εχουν μειωσει την διασπορα και εχουν θεοκλειστα συνορα
Δηλαδή άμα μειώσεις τη διασπορά και έχεις κλειστά σύνορα εμβολιάζεις, ενώ με διασπορά και ανοιχτά σύνορα δεν εμβολιάζεις;

Με την ευκαιρία, πες μας και πότε είπε η Μηλιώτη ότι δεν χρειάζονται μέτρα, πότε μίλησε κατά της μάσκας ή των αποστάσεων ή των lockdown;
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
ενώ με διασπορά και ανοιχτά σύνορα δεν εμβολιάζεις;
Παιρνεις μετρα για να μειωσεις την διασπορα .Καπου ειδα οτι εισαι καθηγητρια αγγλικων .Προτεινω να διαβασεις το εξης βιβλιο COVID19-The Great Reset που περιεχει μεσα και περι κοβιντ και ειναι γρηγορο βιβλιο .Ενδεικτικα θα σου βαλω καποια screenshot που τα εχει καπως πιο ωραια για την τεχνολογια στην απω ανατολη .....Στην ΝΖ ή αυστραλια δεν θυμαμαι καλα , οταν ησουν καραντινα σου ζητουσαν ακυρες ωρες να στειλεις φωτογραφια με το κινητο ως αποδεικτικο μεσα σε 15 λεπτα οτι εισαι στο σπιτι σου
1637274765874.png
Screenshot_2021-09-09-23-01-32-109_com.google.android.apps.docs.png

IMG_20210909_230927.jpg
Screenshot_2021-09-09-22-58-52-891_com.google.android.apps.docs.png



Ο παγκοσομιος οραγνισμος οικονομιας θεωρει αυτες τις χωρςε προτυπο και μαλιστα πετυχημενες και ετοιμες για την νεα πανδημια.Και αφου η ευρωπη αναφερει οτι τα πηστοποιητικα θα ληγουν μετα τους 12μηνες ...αυτο θα σημαινει οτι το CovidPass θα ενταχθει στην ζωη μας μαζι με τα αλλα μετρα και καποτε θα τα θεωρουμε νορμαλ !
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Τους λυπάμαι τους Ασιάτες... Όχι για τα υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμου τους αλλά για την αυστηρότητα των μέτρων που παιρνουν.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Τους λυπάμαι τους Ασιάτες... Όχι για τα υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμου τους αλλά για την αυστηρότητα των μέτρων που παιρνουν.
Στην Κίνα στηρίζουν την κυβέρνηση τους να συνεχίσει έτσι γιατί έχει αποτέλεσμα ...και εδώ που τα λέμε δεν χάνονται και ζωές .Είναι φιλάνθρωποι με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους ειδικούς που έχουν βάλει

 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Eνας λόγος για να τους λυπαμαι τους Κινέζους περισσότερο...

...
3 μήνες ταλαιπωρήθηκε ο ανεμβολιαστος οδοντογιατρός ενώ δεν είχε νοσήματα...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
@Nick890 κάνεις γενικά ένα λάθος.
Αγνοείς τον πληθυσμό στον οποίο προτείνεις πράγματα.

Κάτι που δουλεύει καλά σε μια ήπειρο μπορεί να είναι αναποτελεσματικό ή ανεφάρμοστο σε μια άλλη.

Για παράδειγμα, στην Κίνα που στις μεγάλες πόλεις λόγω μόλυνσης κυκλοφορούσαν από πριν με μάσκες το να τους πεις να φοράνε μάσκες είναι εύκολο αφού οι περισσότεροι το έκαναν ήδη.

Στην Ευρώπη αν πας κάπου να πεις ότι για τον επόμενο ένα χρόνο θα πρέπει να φοράνε όλοι μάσκες παντού μέσα έξω θα σε πάρουν με τις πέτρες και αυτό είναι από τα λιγότερο ενοχλητικά μέτρα που μπορείς να πάρεις.

Το ίδιο και το bluetooth.
Στην θεωρία είναι ωραίο και το σκέφτηκαν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κάποιες πολιτείες στην Αμερική.

Για την ακρίβεια οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν σύμφωνα με την ΕΕ(για την Ελλάδα λέει ότι αναπτύσσεται αλλά με ψάξιμο τα μόνα άρθρα που βλέπω είναι του Φεβρουαρίου ότι θα ξεκίναγε τον Μάρτιο, μάλλον το πήραν πίσω) .
Η Γερμανία ήταν από τους πρώτους που το έκανε βγάζοντας τέτοια εφαρμογή τον Ιούνιο του 2020.

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα και δεν είναι αποτελεσματικές εδώ;
Όπως σίγουρα γνωρίζεις για να δουλέψει αυτό πρέπει αν όχι ολοι τουλάχιστον οι περισσότεροι να έχουν την εφαρμογή.

Στην Ασία που για να το πω κομψά έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τις ατομικές ελευθερίες μπορεί να σου πει ότι πρέπει υποχρεωτικά να έχεις μια τέτοια εφαρμογή για να βγεις από το σπίτι σου ή να το κάνει το κράτος χωρίς να σε ρωτήσει καν όπως αν είσαι καραντίνα μπορεί να σου ζητάει να του στείλεις σελφι από το μπάνιο σου δαγκώνοντας ένα κουτάλι ή να παρακολουθεί την τοποθεσία του κινητού σου για να δει αν τηρείς την καραντίνα.

Στην Ευρώπη όμως δεν μπορεί κανένα κράτος να υποχρεώσει τους πολίτες του να έχουν μια εφαρμογή που παρακολουθεί με ποιους έρχονται σε επαφή και ας έχει χίλιες δικλείδες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.



 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Η μιλιοτη και καθε μιλιοτη καλα θα κανει να μην στοχευει τους ανεμβολιαστους, ειναι ανουσιο και απορω γιατι γινεται ακομα αυτο εφοσον μετα απ τα λογια της επιτροπης ειπαν οτι ηταν μια τεχνητη καμπανια για να αυξηθουν οι εμβολιασμοι και οχι επιστημονικη.Αμα εχει τοσες γνωσεις και μαγκια να γραψει σε ποστ της τι μπορει να γινει για να μειωθει η διασπορα (αυτο που θελει ολη η ευρωπη δλδ που μπαινει καραντινα) γιατι σιγουρα το εμβολιο ουτε κοβει αλλα ουτε και ποτε θα κοψει την διασπορα του ιου !
Κοίτα εφοσον πρωτον οι εμβολιασμενοι μεταδιδουν αρκετα λιγοτερο συγκριτικά, και δευτερον ειδικα με το booster εχουν τρομερη προστασια ακομα και ως προς απλη μολυνση, ειναι αναμενομενο να στοχοποιουνται οι ανεμβολιαστοι. Με το εμβολιο μειωνεται η διασπορα που ζητας. Όχι μόνο με τα μέτρα, αλλά και με το εμβόλιο.

Επισης ενα αλλο σημαντικο point, το ζητουμενο ειναι 1. η διασπορα και το πόσα είναι τα κρουσματα ή 2. η πιεση στο συστημα υγειας, οι διασωληνωμενοι και οι νεκροι; Θα έλεγα το δεύτερο. Οπότε το κύριο είναι να εμβολιαστείς παρά να τηρείς μέτρα, αν είχες να επιλέξεις ένα από τα δύο. Κι εφόσον οι ανεμβολίαστοι δεν κάνουν κανενα απο τα δύο (θεωρω), τότε για αυτό στοχοποιούνται, καθώς είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι και της διασποράς αλλά και της πλειονότητας των νεκρών, είτε απο αμελεια τους που δεν εμβολιαζονται και εν τελει μολυνονται νοσουν και πεθαινουν, είτε συμβάλλοντας στη διασπορά κατά ρυπάς και στην εν δυνάμει δημιουργία ανθεκτικότερων μεταλλάξεων, αποτελώντας εργοστάσια παραγωγής αυτών. Και προφανώς και στην επιβάρυνση του συστήματος υγείας, ΜΕΘ, κρεβάτια, κλπ που αυτομάτως αποκλείουν από την εισαγωγή ασθενών εκτός covid.

Και οι εμβολιασμένοι προφανώς μπορεί να νοσήσουν ή και να χρειαστούν νοσοκομείο (ειδικά ηλικωμένοι και ευάλωτες ομάδες), αλλά επειδή πάντα η σύγκριση γίνεται με τους ανεμβολίαστους, για αυτί προκύπτει μια στοχοποίηση των δεύτερων αναπόφευκτα. Το να μπούνε και μέτρα και στους μεν και στους δε, είναι το σωστό σαφώς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Milioti:

Βαρύ είναι το πένθος και για τον 58χρονο Α. Σ. που κηδεύτηκε σήμερα στο Αγρίνιο. Ο άτυχος άνδρας ήταν ανεμβολίαστος και μάλιστα νόσησε μια μέρα πριν κάνει την πρώτη δόση που είχε προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου. Άσχημα παιχνίδια της μοίρας…

Επί 7 μήνες ο γιος του πάσχιζε να πείσει τον πατέρα του να εμβολιαστεί.

«Άργησε να πάει. Του το λέγαμε. Έλεγε θα περιμένω, θα περιμένω να δω τι θα γίνει και θα το κλείσω τον Νοέμβριο. Κλείνει το ραντεβού του τελικά στα μέσα καλοκαιριού, το οποίο και ακυρώνει μετά από παρότρυνση καλοθελητών. Γιατί κάποιος τον φόβισε. Ένας από αυτούς τους ‘έξυπνους’», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γιος του

«Είχε κλείσει ραντεβού την Τρίτη και τη Δευτέρα ξεκίνησε πυρετός. Δεν πήγε να το κάνει γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή είχε πυρετό. Τετάρτη του πέφτει ο πυρετός, νομίζει ότι έχει μια ίωση. Το απόγευμα πάλι πυρετό. Πέμπτη πάλι πυρετό ξανακάνει rapid test πάλι αρνητικό. Πάει στο γιατρό την Παρασκευή και του λέει ο γιατρός μάλλον έχεις κορωνοϊό».
Τελικα επιβεβαιώθηκε με θετικό τεστ και νοσηλεύτηκε για 12 μέρες στο Νοσοκομειο Αγρινιου οπου και κατεληξε δυστυχώς χθες Τετάρτη αν και χωρίς υποκείμενα.
Το κρίμα του στο λαιμό όσων τον απέτρεψαν να εμβολιαστεί το καλοκαίρι που το απόφασισε. Ποσο κρίμα. Ποσο κρίμα…
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
To πολυδιαφημισμένο διάγγελμα του πρωθυπουργού εδώ και μια βδομάδα αποδείχτηκε ένα φιάσκο. Είχαμε συνηθίσει τον Μητσοτάκη να εξαγγέλει βαριές τιμωρίες στα διαγγέλματα του αλλά τα μόνα που είπε χθες ήταν τα θέατρα και τα μουσεία χαρήκαμε πολύ τους ενδιαφέρει τους ανεμβολίαστους και οι 7 μήνες στους άνω των 60 που ήταν δεδομένοι, οι γιατροί λένε 4 σε όλους. Πιθανότατα ήθελε να εξαγγείλει πολύ βαρύτερα αλλά τον φρέναρε η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΟΥ για τους εμβολιασμένους.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Τελικά η Βουλγαρία έκανε καθολικό λοκνταουν; Ξέρει κανείς; Η Ρουμανία έκανε σύμφωνα με τον @Nick234
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Nα' ταν η μόνη!
...
 
Τελευταία επεξεργασία:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
To πολυδιαφημισμένο διάγγελμα του πρωθυπουργού εδώ και μια βδομάδα αποδείχτηκε ένα φιάσκο. Είχαμε συνηθίσει τον Μητσοτάκη να εξαγγέλει βαριές τιμωρίες στα διαγγέλματα του αλλά τα μόνα που είπε χθες ήταν τα θέατρα και τα μουσεία χαρήκαμε πολύ τους ενδιαφέρει τους ανεμβολίαστους και οι 7 μήνες στους άνω των 60 που ήταν δεδομένοι, οι γιατροί λένε 4 σε όλους. Πιθανότατα ήθελε να εξαγγείλει πολύ βαρύτερα αλλά τον φρέναρε η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΟΥ για τους εμβολιασμένους.
Από όταν ανακοινώθηκε το διάγγελμα έγραφαν ότι δεν θα πει τίποτα ιδιαίτερο.

Όχι γιατί λυπάται τους ανεμβολίαστους αλλά είναι κόστος-όφελος.

Αν απαγόρευε στους ανεμβολίαστους να πηγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και στο λιανεμπόριο θα είχε δυσαρέσκεια και από τους ίδιους και από τους καταστηματάρχες που θα έχαναν έσοδα χωρίς κάποια επιδημιολογική αξία αφού εκεί ήδη μπαίνουν μόνο με τεστ εκεί και με τις συνθήκες που δουλεύουν(περιορισμός ατόμων ανα τετραγωνικά, μόνο καθιστοί στην εστίαση έξω) δεν ευνοείται η μετάδοση.

Αν έλεγε ένα lockdown για ανεμβολίαστους όπως στην Αυστρία δηλαδή και απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτούς θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις και είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Θα κυκλοφορούσαν όλοι κανονικά έξω και άντε να ελέγξεις ποιος από όσους κυκλοφορούν ανήκει στο περίπου 20% του ενήλικου πληθυσμού(αφού δεν θα έμπαινε για τους ανήλικους που οι περισσότεροι δεν μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν) που ούτε έχει εμβολιαστεί ούτε έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Τώρα όσον αφορά το green pass σίγουρα θα παραμείνει για 1-2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον αλλά εξαρτάται από χώρα σε χώρα πως θα χρησιμοποιείται. Σε κάποιες θα χρειάζεται μόνο για να μπεις στην χώρα.
Σε κάποιες άλλες ανα περιόδους τουλάχιστον ίσως θα χρειάζεται και για πιο καθημερινά πράγματα όπως να μπεις σε κλειστούς χώρους εστίασης ή σε μεγάλες εκδηλώσεις.
Η πορεία της πανδημίας θα δείξει.

Σε εμάς είναι στανταράκι ότι καλοκαίρι δεν θα χρειάζεται.
Τα μέτρα απαγόρευσης ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους είναι μέχρι 31 Μαρτίου, μπορεί να πάρουν καμια παράταση ανάλογα την πορεία της πανδημίας αλλά τον Μάιο που έχει ζεστάνει ο καιρός και ξεκινάνε και οι τουρίστες θα είναι free.
Τον επόμενο χειμώνα ποιος ξέρει πως θα είμαστε.
Στο καλό σενάριο καθόλου ή μόνο για γήπεδα, συναυλίες και γενικά μεγάλες εκδηλώσεις.
Στο κακό σενάριο κάπως όπως τώρα.

Αυτό που συζητάει η ΕΕ ότι για το πότε λήγει μετά την δεύτερη δόση λίγο πολύ να αποφασίζει το κάθε κράτος αλλά να ισχύει το πιστοποιητικό παντού για 12 μήνες μετά την τρίτη δόση φαίνεται λογικό στην βάση του ότι η τρίτη δόση φαίνεται να προστατεύει περισσότερο και μακάρι να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη για να μην κάνει ο καθένας το δικό του.
Ταιριάζει με αυτό που λένε οι επιστήμονες για ετήσιο εμβολιασμό όπως στην γρίπη.
Μια δόση εκεί στα μέσα του Φθινοπώρου για να έχεις πλήρη προστασία τον χειμώνα.

 
Τελευταία επεξεργασία:

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
@Nick890 κάνεις γενικά ένα λάθος.
Αγνοείς τον πληθυσμό στον οποίο προτείνεις πράγματα.
Αυτό ερχόμουν να γράψω, αλλά με πρόλαβες.

Τους λυπάμαι τους Ασιάτες... Όχι για τα υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμου τους αλλά για την αυστηρότητα των μέτρων που παιρνουν.
Εγώ καθόλου. Ειδικά φίλους που έχω σε Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία και τους βλέπω να γιολάρουν ενώ εμείς παλεύουμε με μάσκες και 101011 περιορισμούς της πλάκας, μπορώ να σου πω ότι τους ζηλεύω κιόλας.

Κοίτα εφοσον πρωτον οι εμβολιασμενοι μεταδιδουν αρκετα λιγοτερο συγκριτικά, και δευτερον ειδικα με το booster εχουν τρομερη προστασια ακομα και ως προς απλη μολυνση, ειναι αναμενομενο να στοχοποιουνται οι ανεμβολιαστοι. Με το εμβολιο μειωνεται η διασπορα που ζητας. Όχι μόνο με τα μέτρα, αλλά και με το εμβόλιο.
Αυτό μου θύμισε τη μαμά μαθητή μου που νόσησαν οικογενειακώς, η οποία μου είπε "κι εμάς εμβολιασμένοι μας κόλλησαν" :rolleyes:

Σας κόλλησαν εμβολιασμένοι, μαντάμ, γιατί είχατε τον αμάζευτο, από πάρτι σε μάζωξη και από μάζωξη σε πάρτι, και δασκάλα μουσικής στο σπίτι, και 5 δραστηριότητες το κάθε παιδί, και σούρτα-φέρτα λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Και σας κόλλησαν επειδή παρότι αυτοί ως εμβολιασμένοι μεταδίδουν λιγότερο, εσείς ως ανεμβολίαστοι είσασταν τελείως απρστάτευτοι. Ενώ εγώ που είμαι εμβολιασμένη δεν κόλλησα από το παιδάκι σας που χώνει τη μούρη του στη μούρη μου κάθε φορά που έχουμε μάθημα. (αυτά τα σκέφτηκα, πολύ θα ήθελα να της τα πω αλλά κρατήθηκα)

Βαρύ είναι το πένθος και για τον 58χρονο Α. Σ. που κηδεύτηκε σήμερα στο Αγρίνιο. Ο άτυχος άνδρας ήταν ανεμβολίαστος και μάλιστα νόσησε μια μέρα πριν κάνει την πρώτη δόση που είχε προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου. Άσχημα παιχνίδια της μοίρας…
Ε όχι και παιχνίδια της μοίρας. Είχε κανονίσει να εμβολιαστεί το καλοκαίρι και άλλαξε γνώμη. Κανόνισε πάλι να εμβολιαστεί τον Νοέμβριο αλλά δεν πρόσεχε πιο πριν. Και έμενε στο Αγρίνιο, που ως γνωστόν όποιος μπει σε ΜΕΘ δεν βγαίνει όρθιος. Ακόμα και ο γιος του δεν ψέγει τη μοίρα αλλά το στραβό κεφάλι του πατέρα του.

Τέλος,χάρη θα μου κάνετε να με αποκλείσετε. Βασικά,ψαχνω εδώ και καιρό τρόπο να διαγράψω τελείως και από το ischool και από το esteki το προφίλ μου. Οπότε... κουτί θα μου έρθει η διαγραφή μου και όχι απλώς ο αποκλεισμός μου. Δεν έχω θέση, σε forum που υποστηρίζουν φασιστικά καθεστώτα. Παρακαλώ πολύ, να διαγράψετε τελείως το προφίλ μου.
Μπορείς πάντως να κάνεις αναίρεση παρακολούθησης και μετά αποσύνδεση και ούτε ενημερώσεις θα παίρνεις ούτε θα φαίνεσαι πουθενά, όλα καλά.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,676 μηνύματα.
Από όταν ανακοινώθηκε το διάγγελμα έγραφαν ότι δεν θα πει τίποτα ιδιαίτερο.

Όχι γιατί λυπάται τους ανεμβολίαστους αλλά είναι κόστος-όφελος.

Αν απαγόρευε στους ανεμβολίαστους να πηγαίνουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και στο λιανεμπόριο θα είχε δυσαρέσκεια και από τους ίδιους και από τους καταστηματάρχες που θα έχαναν έσοδα χωρίς κάποια επιδημιολογική αξία αφού εκεί ήδη μπαίνουν μόνο με τεστ εκεί και με τις συνθήκες που δουλεύουν(περιορισμός ατόμων ανα τετραγωνικά, μόνο καθιστοί στην εστίαση έξω) δεν ευνοείται η μετάδοση.

Αν έλεγε ένα lockdown για ανεμβολίαστους όπως στην Αυστρία δηλαδή και απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτούς θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις και είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Θα κυκλοφορούσαν όλοι κανονικά έξω και άντε να ελέγξεις ποιος από όσους κυκλοφορούν ανήκει στο περίπου 20% του ενήλικου πληθυσμού(αφού δεν θα έμπαινε για τους ανήλικους που οι περισσότεροι δεν μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν) που ούτε έχει εμβολιαστεί ούτε έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Τώρα όσον αφορά το green pass σίγουρα θα παραμείνει για 1-2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον αλλά εξαρτάται από χώρα σε χώρα πως θα χρησιμοποιείται. Σε κάποιες θα χρειάζεται μόνο για να μπεις στην χώρα.
Σε κάποιες άλλες ανα περιόδους τουλάχιστον ίσως θα χρειάζεται και για πιο καθημερινά πράγματα όπως να μπεις σε κλειστούς χώρους εστίασης ή σε μεγάλες εκδηλώσεις.
Η πορεία της πανδημίας θα δείξει.

Σε εμάς είναι στανταράκι ότι καλοκαίρι δεν θα χρειάζεται.
Τα μέτρα απαγόρευσης ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους είναι μέχρι 31 Μαρτίου, μπορεί να πάρουν καμια παράταση ανάλογα την πορεία της πανδημίας αλλά τον Μάιο που έχει ζεστάνει ο καιρός και ξεκινάνε και οι τουρίστες θα είναι free.
Τον επόμενο χειμώνα ποιος ξέρει πως θα είμαστε.
Στο καλό σενάριο καθόλου ή μόνο για γήπεδα, συναυλίες και γενικά μεγάλες εκδηλώσεις.
Στο κακό σενάριο κάπως όπως τώρα.

Αυτό που συζητάει η ΕΕ ότι για το πότε λήγει μετά την δεύτερη δόση λίγο πολύ να αποφασίζει το κάθε κράτος αλλά να ισχύει το πιστοποιητικό παντού για 12 μήνες μετά την τρίτη δόση φαίνεται λογικό στην βάση του ότι η τρίτη δόση φαίνεται να προστατεύει περισσότερο και μακάρι να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη για να μην κάνει ο καθένας το δικό του.
Ταιριάζει με αυτό που λένε οι επιστήμονες για ετήσιο εμβολιασμό όπως στην γρίπη.
Μια δόση εκεί στα μέσα του Φθινοπώρου για να έχεις πλήρη προστασία τον χειμώνα.


Στο λιανεμπόριο και στην εστίαση το τερμάτισαν ειδικά τα περασμένα χρόνια αλλά και τώρα στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν πάνε πίσω. Οι ιδιοκτήτες είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και τηρούν τα μέτρα όσο δεν πάει άλλο, είναι ανθρωποφαγία να φορτώνουμε τα πολλά κρούσματα σε αυτούς και να τους εξοντώνουμε οικονομικά.
Τα SMS είναι ανεφάρμοστο να γίνει μόνο για τους ανεμβολίαστους όπως σωστά το είπες, οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων και νομών το ίδιο. Το ίδιο ανεφάρμοστο θα ήταν να πεις μάσκα οι ανεμβολίστοι και όχι οι εμβολιασμένοι, θα μπορούσε ωστόσο να γίνει μια οριζόντια χρήση της μάσκας αποδείχτηκε εξαιρετικά πετυχημένο στην εφαρμογή. Η τηλεργασία είναι άλλη μια άριστη λύση ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ και μεγάλη κυκλοφορία.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
@Nick890 κάνεις γενικά ένα λάθος.
Αγνοείς τον πληθυσμό στον οποίο προτείνεις πράγματα.
Η κυβέρνηση κάνει το λάθος .Εδώ δεν.μπορει να επιβάλει τα εύκολα (μάσκες αποστάσεις σε όλους ) ...θα κάνει τα δύσκολα ? Εδώ είχε μια επιτροπή 30ατομων τι.μου λες εσύ τώρα.Δεν θέλουμε να δουλέψουμε πσιχουλα μου


Εμένα δεν με νοιάζει η Ελλάδα δεν έχει μέλλον και ούτε πρόκειται να κάτσω με ένα τέτοιο πολιτισμό.Ότι έξοδα έχει το ΕΣΥ με το κρασαρισμα που έχει τωρα σημαίνει επιπλέον φορολόγηση του πολίτη τα επόμενα χρόνια.Αν δεν κατεβαίνετε αυτό ,ε σας αξίζει η ανεργία και οι.μισθοι Βουλγαρίας που οδεύουμε...κατά τα άλλα.καθιστε εσεις και κραξτε τους ανεμβολιαστους
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Milioti:

Δεν υπάρχουν μονο τα Greek statistics υπαρχουν και τα Swedish statistics. Τα οποία κατα πως φαινεται ζηλέψαμε και λεμε να υιοθετήσουμε.
Στην αρχή της πανδημίας οι Σουηδοί κατέγραφαν μόνο τα βεβαιωμένα με PCR (μοριακό τεστ) περιστατικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενείς με βαριά Covid-19 δεν καταγράφηκαν στο σύστημα ως ασθενείς με κοροναϊό γιατί δεν είχαν κανει PCR αλλά καταγράφηκαν ως ασθενείς με πνευμονία. Αντιστοίχως και οι νεκροί καταγράφηκαν με ως αιτία θανάτου «κοροναϊός» μόνο αν είχαν διαγνωστεί με PCR. Άρα πολλοί θάνατοι διέφυγαν της καταγραφής ότι είναι αιτία ο κορωνοϊός.
Επισης ακόμη και μεχρι σήμερα οπως και στη Βρετανία, δεν καταγράφονται οι θάνατοι απο επιπλοκες απο την βαριά νοσηση απο τον ιο ως θάνατοι απο κορωνοϊό, αν δεν επισυμβουν εντός 28 ημερων απο τη νοσηση.
Πληροφορίες, λένε ότι είναι πιθανόν να είναι και διπλάσιος ο αριθμός των νεκρών από τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται (30,000 απο 15,000). Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε η Σουηδία θα είναι και πρώτη σε αναλογία πληθυσμού σε νεκρούς από κορωνοϊο σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε με βάση το διάγραμμα φαίνεται ότι καταγράφηκε στη Σουηδία αύξηση θανάτων, γενικά, μεταξύ 2019 και 2020 κατά 9.358, αυξηση πανω απο 10%.

1637310515436.png
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εμένα δεν με νοιάζει η Ελλάδα δεν έχει μέλλον και ούτε πρόκειται να κάτσω με ένα τέτοιο πολιτισμό.Ότι έξοδα έχει το ΕΣΥ με το κρασαρισμα που έχει τωρα σημαίνει επιπλέον φορολόγηση του πολίτη τα επόμενα χρόνια.Αν δεν κατεβαίνετε αυτό ,ε σας αξίζει η ανεργία και οι.μισθοι Βουλγαρίας που οδεύουμε...κατά τα άλλα.καθιστε εσεις και κραξτε τους ανεμβολιαστους
Ασχετο αλλα υποθετω οτι με αυτη σου την αποφαση δεν θα ξαναψηφίσεις ποτε στην Ελλαδα και φυσικα φευγοντας δεν θα εχεις το παραμικρο δικαιωμα σαν Ελληνας πολιτης, ουτε φυσικα τιποτα στο ονομα σου ωστε να πληρωνεις τους αντιστοιχους φορους ?
Λογικα θα απαλλαξεις απο ολα αυτα και τους γονεις σου που και θα πληρωνουν και θα ζουν σε μια τετοια αθλια χωρα πασχίζοντας να σε βοηθήσουν να έχεις εσυ ενα μελλον που ονειρεύεσαι μακρυα απο αυτη φυσικά :hmm:

Αυτη την λογικη πραγματικα ποτε δεν την καταλαβα και ειναι ακομα ενα θεμα που θελω τοσο πολυ να δικαιολογήσω την οχι αδικη αγανακτηση σας ,αλλα καπου κολλάω ...
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Ασχετο αλλα υποθετω οτι με αυτη σου την αποφαση δεν θα ξαναψηφίσεις ποτε στην Ελλαδα και φυσικα φευγοντας δεν θα εχεις το παραμικρο δικαιωμα σαν Ελληνας πολιτης, ουτε φυσικα τιποτα στο ονομα σου ωστε να πληρωνεις τους αντιστοιχους φορους ?
Λογικα θα απαλλαξεις απο ολα αυτα και τους γονεις σου που και θα πληρωνουν και θα ζουν σε μια τετοια αθλια χωρα πασχίζοντας να σε βοηθήσουν να έχεις εσυ ενα μελλον που ονειρεύεσαι μακρυα απο αυτη φυσικά :hmm:
Εσύ ως Ελληνίδα πολίτης εχεις δικαιώματα ?

Εγώ ξέρω ότι τα προβλήματα φάνηκαν λόγω της πανδημίας.Αυτα τα προβλήματα ήταν χρόνια που κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι (και εδώ που τα λέμε ούτε το παίρνουν χαμπάρι)

Υπήρχε επιτροπή που κατέθεσε ολόκληρο πρωτόκολλο με σύστημα και συνεργάτες ελληνες, καθηγητές από άπω Ανατολή που εξειδικεύονται σε αυτες τις καταστάσεις για να βοηθήσουν με την πανδημία και να προσχωρήσει η οικονομία ....αλλά προτίμησαμε να έχουμε άτομα σαν μαγιορκινη ( μέσα σε ένα έτος τσεπωνει σχεδόν 500.000€ για να κάνει μια έρευνα HIV )

Οι μισθοί συνεχώς μειώνονται απ' το 2009 και μετά γιατί αυξάνεται το χρέος (σκέψου τι έγινε με την πανδημία).Και οποίος προλαβαίνει τσεπωνει χρήματα τώρα .Και έχεις τους πολίτες να βρίζουν τους ανεμβολιαστους


.Κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να αλλάξει όλο αυτό .Άλλοι δεν θέλουν να κάνουν κάτι γιατί είναι δύσκολο !!!!
Ναι μας αξίζει αυτό που συμβαίνει με την στάση που βλέπω που έχουμε εδώ μέσα
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Εσύ ως Ελληνίδα πολίτης εχεις δικαιώματα ?

Εγώ ξέρω ότι τα προβλήματα φάνηκαν λόγω της πανδημίας.Αυτα τα προβλήματα ήταν χρόνια που κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι (και εδώ που τα λέμε ούτε το παίρνουν χαμπάρι)

Υπήρχε επιτροπή που κατέθεσε ολόκληρο πρωτόκολλο με σύστημα και συνεργάτες ελληνες, καθηγητές από άπω Ανατολή που εξειδικεύονται σε αυτες τις καταστάσεις για να βοηθήσουν με την πανδημία και να προσχωρήσει η οικονομία ....αλλά προτίμησαμε να έχουμε άτομα σαν μαγιορκινη ( μέσα σε ένα έτος τσεπωνει σχεδόν 500.000€ για να κάνει μια έρευνα HIV )

Οι μισθοί συνεχώς μειώνονται απ' το 2009 και μετά γιατί αυξάνεται το χρέος (σκέψου τι έγινε με την πανδημία).Και οποίος προλαβαίνει τσεπωνει χρήματα τώρα .Και έχεις τους πολίτες να βρίζουν τους ανεμβολιαστους


.Κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να αλλάξει όλο αυτό .Άλλοι δεν θέλουν να κάνουν κάτι γιατί είναι δύσκολο !!!!
Ναι μας αξίζει αυτό που συμβαίνει με την στάση που βλέπω που έχουμε εδώ μέσα
Δηλαδή θεωρείς ότι το κράτος δεν θα ήθελε να προχωρήσει η οικονομία;
Έτσι βγάζει λεφτά αυτό και μαζί με αυτό αυξάνονται και τα περιθώρια να τσεπώσουν διάφοροι.

Αλλά αν οι προτάσεις των καθηγητών που λες ήταν να έχουμε υποχρεωτική ιχνηλάτηση μέσω bluetooth, στρατό στους δρόμους, παρακολούθηση με gps όσων μπαίνουν σε καραντίνα και άλλες ομορφιές της άπω ανατολής φαντάζομαι γιατί τους αγνόησαν και είναι μάλλον ο ίδιος λόγος που καμιά άλλη Ευρωπαική χώρα δεν τα έκανε αυτά...

Και αν και offtopic, οι μισθοί ξεκίνησαν να μειώνονται το 2011(όχι το 2009) και ξεκίνησαν να ανεβαίνουν το 2019 με άλλες 2 αυξήσεις να προβλέπονται το 2022. Η μια είναι ανακοινωμένη 2% από 1/1/2022 και η άλλη θα είναι μέσα το 2022 και λέγεται ότι θα είναι μεγαλύτερη. Όχι ότι η οικονομία πάει καλά βέβαια, το κάθε άλλο. Θα χρειαστούν 4-5 χρόνια αυξήσεις για να φτάσουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2011-2012 και το χρέος είναι στον θεό.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top