back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.702 μηνύματα.

21-11-21

12:16
Δεν διαφωνώ. Δύσκολα όμως πέρασε και κάποιος που ζούσε με τον μισθό του κανονικά και ξαφνικά για 7 μήνες έπρεπε να ζήσει με 534.Αυτό θέλω να σου πω ότι το 25.5% από μισθούς 8μηνων θα πρέπει να ζει με μισθούς 3μηνων και μετά εποχικό βοήθημα (399€) για 3 μήνες
Για αυτό στόχος είναι να μην κλείσουμε ώστε ούτε αυτοί του τουρισμού να δουλέψουν τον μισό χρόνο από ότι συνήθως ούτε άλλοι να ζουν με επίδομα.
Εγώ πάλι λέω αν προκύψει να κάνουμε τα αντίστοιχα μέτρα ανάλογα τι θα κάνει η τυχόν νέα μετάλλαξη.Οι μεταλλάξεις είναι πιο πιθανό να προκύψουν εκεί που ο ιός μετακινείται ανεξέλεγκτα, συνεπώς θα μπορούσαν μια χαρά να προκύψουν και στην Ελλάδα. Το θέμα όμως δεν είναι πού θα προκύψουν αλλά αν θα προκύψουν, και τι πλάνο έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πιθανότητα. Από ότι καταλαβαίνω η στρατηγική μας είναι η αισιοδοξία. Καλά θα πάει κι αυτό.
Τι πιθανότητες έχουμε να ανοίξουμε επιτυχώς την άνοιξη αν δεν κλείσουμε τώρα;
Πχ πιο μεταδοτική ή πιο θανατηφόρα;
Καλώς ή κακώς δεν μπορείς να αποφύγεις να σου έρθει νέα μετάλλαξη αν προκύψει εφόσον έχεις ανοιχτά σύνορα, ότι έλεγχο και να κάνεις.
Και μαζί σου αν προκύψει νέα επικίνδυνη μετάλλαξη να πάρουμε τα αντίστοιχα μέτρα πριν έρθει στην Ελλάδα αλλά ας προκύψει πρώτα.
Το τι πιθανότητες έχουμε να ανοίξουμε την άνοιξη μου φαίνεται λίγο άσχετο με το τι θα κάνουμε τώρα.
Πέρσι προέκυψε και άλλο κύμα γύρω στο Φλεβάρη το οποίο ξεκίνησε να αποκλιμακώνεται τον Μάιο.
Το πως θα είμαστε την άνοιξη εξαρτάται από το αν θα έχουμε άλλο κύμα τότε, πόσο μεγάλο θα είναι και πως θα το διαχειριστούμε.
Γιατί το τώρινο κύμα και στα καλύτερα και στα χειρότερα σενάρια μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι στην φάση της αποκλιμάκωσης, δεν υπάρχει κύμα που να κρατάει 6μηνο.
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.857 μηνύματα.

21-11-21

12:25
Κάνεις λάθος εδώ .Επειδή είμαι και εγώ του τουρισμού τα 534 ήταν για δύο μήνες μόνο(Απρίλιο -Μαιο) όσοι δεν βρήκαν δουλειά για να ζήσουν από μισθό δυστυχώς δεν το πηρανΔεν διαφωνώ. Δύσκολα όμως πέρασε και κάποιος που ζούσε με τον μισθό του κανονικά και ξαφνικά για 7 μήνες έπρεπε να ζήσει με 534.
Για αυτό στόχος είναι να μην κλείσουμε ώστε ούτε αυτοί του τουρισμού να δουλέψουν τον μισό χρόνο από ότι συνήθως ούτε άλλοι να ζουν με επίδομα.
Η κυβέρνηση λέει ότι άνοιξε τον Μάιο ....αλλά δεν είχε τουρίστες για να απασχολήσει άτομα .Εγώ φέτος για 1 μήνα κάλυψαν δύο πόστα γιατί δεν είχε πολλούς τουρίστες που κανονικά θα έπρεπε να απασχολούνται δύο άτομα
Η Πορτογαλία πέτυχε για ένα μήνα καλό ,δυνατό τζίρο γιατί είχαν μικρή διασπορά του ιού και όλοι οι Άγγλοι Πορτογαλία πήγαιναν που ήταν η μόνη πράσινη χώρα στην Ευρώπη (οι έξυπνοι Πορτογάλοι τριπλασιασαν τις τιμές στην χώρα του μιας και μόνοι τους παίζανε μπάλα)
Πάντως έχω μεγάλη απορία για φέτος
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για 500.000 νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο | Liberal.gr
Την ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάπλωση της πανδημίας στη Γηραιά ήπειρο καθώς δοκιμάζεται από ένα νέο κύμα λοιμώξεων εξέφρασε ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Χανς Κλούγκε.

back2967
Διάσημο μέλος

21-11-21

12:56

Έλληνας καθηγητής του John Hopkins - Σε πόσους μήνες θα φύγει ο κοροναϊός | in.gr
«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-11-21

13:00
Λογικά θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι για τουρισμό του χρόνου. Πράγματι ήταν τεράστιο επίτευγμα αυτό με τον τουρισμό και δεν ήταν αναμενόμενο.Γιατί υποθέτεις ότι δεν θα έχουμε καθόλου τουρισμό;
Το 2021 είμαστε περίπου στο 60% του 2019 ενώ η πρόβλεψη πριν ξεκινήσει η σεζόν ήταν για 50%.
Τεράστιο επίτευγμα αν σκεφτείς ότι μέχρι μέσα Μαΐου είχαμε ακόμα sms για να βγεις έξω και η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας καταργήθηκε τέλη Ιουνίου.
Δηλαδή είχαμε τέτοια επίδοση χωρίς καθόλου τουρισμό το Πάσχα, με χαμένο τον Μάιο και τους τουρίστες στα μεγάλα νησιά να ξεκινάνε από μέσα Ιουνίου και μετά.
Γιατί πιστεύεις ότι του χρόνου θα ειμαστε χειρότερα;
Και μόνο να κερδίσεις τον τουρισμό που έχασες τον Μάιο που ήσουν εντελώς κλειστός ανεβαίνεις.
Και οι προβλέψεις για το 2022 είναι πολύ καλές με έσοδα στο 80-85% του 2019 το οποίο ήταν χρόνια ρεκόρ για εμάς και τις προκρατήσεις ήδη πολύ ψηλά.
Έχω και εγώ ένα ερώτημα. Έστω ότι κλείνουμε και πάλι δανειζόμαστε του κερατά για να χρηματοδοτήσουμε το κλείσιμο αφού κοστίζει. Είμαστε ήδη πρώτη χώρα στον κόσμο σε χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Εκεί δεν θα τον πιουν όλοι; Και όχι σε πολλά χρόνια, από το 2023 που επανέρχονται οι δημοσιονομικοί κανόνες για τα ελλείμματα κλπ(για αυτό με την πρώτη ευκαιρία θα κάνει εκλογές, το αργότερο αρχές του 23).
![]()
Τουρισμός: Πλώρη για 15 δισ. ευρώ το 2022 - Σε θολά νερά οι χειμερινοί προορισμοί
Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις, από τις προκρατήσεις, για την τουριστική περίοδο του 2022. Ήδη οι ισχυροί πελάτες της χώρας, Γερμανία και Αγγλία δείχνουν να δίνουν για μία ακόμη χρονιά ηχηρό ψήφο εμπιστοσύνηςwww.imerisia.gr
Εμβολιαζόμαστε για να αποφύγουμε μεταλλάξεις και να έχουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες του χρόνου.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

21-11-21

13:09
ΕΛΛΑΔΑΡΑ. Κανείς δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του και ούτε θέλει να δει. Άγνωστη η έννοια της προετοιμασίας και του σχεδιασμού.Το τι πιθανότητες έχουμε να ανοίξουμε την άνοιξη μου φαίνεται λίγο άσχετο με το τι θα κάνουμε τώρα.
back2967
Διάσημο μέλος

21-11-21

13:41
Ας κλείσουμε από τώρα μέχρι την άνοιξη τότε.ΕΛΛΑΔΑΡΑ. Κανείς δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του και ούτε θέλει να δει. Άγνωστη η έννοια της προετοιμασίας και του σχεδιασμού.
View attachment 88357
Είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό την προηγούμενη φορά.
Το lockdown ξεκίνησε με 207 διασωληνωμένους και 34 θανάτους και τελείωσε με 677 διασωληνωμένους και 56 θανάτους ενώ στην πορεία φτάσαμε γύρω στους 820 διασωληνωμένους και 120 θανάτους.
Λογικά ήταν αποτελεσματικό.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.

21-11-21

14:35
Α ναι, απόλυτα λογικό. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Μέση λύση δεν μπορεί κανένας να σκεφτεί ούτε να δεχτεί σε αυτή τη χώρα. Ή που δεν θα κάνουμε τίποτα ή που θα τα κλείσουμε όλα.Ας κλείσουμε από τώρα μέχρι την άνοιξη τότε.
Εγώ λέω να πάμε σε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων (10.000 και πάνω σταθερά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες) και μετά βλέπουμε αν πρέπει να κάνουμε κάτι. Ξεμάτιασμα, ευχέλαιο, προσευχή, το χορό της βροχής, ξύσιμο αμελέτητων κλπ.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-11-21

14:40
Είπαμε, η λύση είναι να μπαίνουν σε αναστολή ΟΛΟΙ όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιάζονται. Έχουμε ανάγκη να εργαστούμε εμείς οι εμβολιασμενοι.
Άντε, περιμένω τους οπαδούς του Μάξιμου να αντιδράσουν...
Άντε, περιμένω τους οπαδούς του Μάξιμου να αντιδράσουν...
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.857 μηνύματα.

21-11-21

15:49
Και έλεγα ποιος συμβουλεύει τον Μητσοτάκη με τέτοιες επενδυτικές ιδέεςΕίπαμε, η λύση είναι να μπαίνουν σε αναστολή ΟΛΟΙ όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιάζονται. Έχουμε ανάγκη

Κυριάκος Μητσοτάκης / Προτείνει να μαζεύουμε ελιές από αρχαιολογικούς χώρους αντί χρηματοδότησης του Πολιτισμού
Νέα «άριστη» ιδέα ανάπτυξης από τον πρωθυπουργό - Να παράγεται λάδι από ελιές αρχαιολογικών χώρων γιατί «δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να πουληθεί»
back2967
Διάσημο μέλος

21-11-21

16:03
Αυτή την στιγμή:Εγώ λέω να πάμε σε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων (10.000 και πάνω σταθερά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες) και μετά βλέπουμε αν πρέπει να κάνουμε κάτι. Ξεμάτιασμα, ευχέλαιο, προσευχή, το χορό της βροχής, ξύσιμο αμελέτητων κλπ.
Αν είσαι ανεμβολίαστος θες 2 τεστ την εβδομάδα για να δουλέψεις και τεστ 48 ωρών για να κάτσεις σε εξωτερικό χώρο εστίασης.
Σε εσωτερικό χώρο εστίασης δεν μπορείς ούτε με τεστ εδώ και πολύ καιρό και πλέον δεν θα μπορείς ούτε σε γυμναστήρια, σινεμά κλπ.
Στο λιανεμπόριο υπάρχει όριο ατόμων ανα τετραγωνικό και στα σουπερμάρκετ ακόμα πιο αυστηρό.
Σε λιανεμπόριο, ΜΜΜ, σουπερμάρκετ, χώρους εργασίας, σχολεία και γενικά οποιονδήποτε κλειστό χώρο συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι είναι υποχρεωτική η μάσκα.
Αυτό σου φαίνεται ότι δεν κάνουμε τίποτα;
Γιατί είναι πιο αυστηρά μέτρα από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά αυτό με τα υποχρεωτικά τεστ.
Και για αυτό δεν πρόκειται να φτάσουμε σταθερά στο 5ψηφιο(με ίδιο αριθμό τεστ πάντα) όπως λες.
Και πέρα από αυτό, από την μια λες όχι lockdown αλλά να κάνουμε κάτι από την άλλη λες αραίωμα στα ΜΜΜ δεν γίνεται γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία(συμφωνώ ας πούμε), αύξηση ΜΕΘ όχι γιατί δεν μπορούμε να εμφανίσουμε μαγικά γιατρούς(συμφωνώ), τηλεργασία δεν θες γιατί ξεβολεύεται ο εργαζόμενος και ποιος θα του πληρώσει την θέρμανση αν δουλεύει από το σπίτι, μάσκα έξω δεν θες γιατί δεν μπορείς να το ελέγξεις σαν μέτρο και δεν θα την φοράει κανείς.
Άρα τι θες; Αν κλείσουν τα σχολεία θα είμαστε κομπλέ;
Nina-nana
Διάσημο μέλος

21-11-21

16:03
Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα πάντως. Το πουλάς με 15€/λίτρο, ελληνικό μαύρο χαβιάρι κι έτσι... χρυσές δουλειές θα κάνουμε.Και έλεγα ποιος συμβουλεύει τον Μητσοτάκη με τέτοιες επενδυτικές ιδέες
![]()
Κυριάκος Μητσοτάκης / Προτείνει να μαζεύουμε ελιές από αρχαιολογικούς χώρους αντί χρηματοδότησης του Πολιτισμού
Νέα «άριστη» ιδέα ανάπτυξης από τον πρωθυπουργό - Να παράγεται λάδι από ελιές αρχαιολογικών χώρων γιατί «δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να πουληθεί»www.avgi.gr
Το θέμα δεν είναι τι κάνεις, το θέμα είναι αν έχεις αποτέλεσμα. Αν τα κρούσματα είναι στο Θεό, τότε προφανώς ή δεν κάνουμε αρκετά ή αυτά που κάνουμε δεν τα κάνουμε σωστά.Αυτό σου φαίνεται ότι δεν κάνουμε τίποτα;
Γιατί είναι πιο αυστηρά μέτρα από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά αυτό με τα υποχρεωτικά τεστ.
Παρεμπιπτόντως, χθες μπήκα σε ένα μπακάλικο να πάρω 2-3 πραγματάκια στα γρήγορα. Κυριολεκτικά, δυο παγωτά, ένα αναψυκτικό και κάτι σνακ. Δεν παίζει να έκατσα πάνω από 5 λεπτά. Στο διάστημα αυτό είδα 1 που αντί για μάσκα φορούσε ένα μαντήλι, 2 τελείως ξεμάσκωτους, και 3 με τη μύτη έξω. Πες μου πάλι πού είναι υποχρεωτική η μάσκα? (ποια μάσκα, δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα??)
Κάτσε να το σημειώσουμε αυτό (κρατάω screen shot) και να δούμε αν θα βγεις αληθινός.Και για αυτό δεν πρόκειται να φτάσουμε σταθερά στο 5ψηφιο(με ίδιο αριθμό τεστ πάντα) όπως λες.
Εννοείται πως δεν θέλω lockdown αν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ξέρεις κανέναν που να θέλει lockdown? MMM και ΜΕΘ δεν μπορούμε να φτιάξουμε, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Με την τηλεργασία δεν είμαι αντίθετη αλλά όχι όπως την πρότεινε κάποιος (δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος) δηλαδή να κάνουν τηλεργασία οι υπάλληλοι των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, πρώτον γιατί αυτό είναι τελείως κουλό, ειδικά αν δεν υπάρχουν $$$ για επιδόματα θέρμανσης κλπ, και δεύτερον γιατί οι υπάλληλοι που μπορούν άνετα να κάνουν τηλεργασία δεν είναι αυτοί που είναι 20 μαζί σε ένα γραφείο και πάνε στη δουλειά με τα ΜΜΜ - οπότε αν προτείνεις την τηλεργασία για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ και να μειωθεί η μεταδοτικότητα στους χώρους εργασίας, δεν πρόκειται να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτό το μέτρο. Καλύτερη η λύση του Κούλη να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών.Και πέρα από αυτό, από την μια λες όχι lockdown αλλά να κάνουμε κάτι από την άλλη λες αραίωμα στα ΜΜΜ δεν γίνεται γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία(συμφωνώ ας πούμε), αύξηση ΜΕΘ όχι γιατί δεν μπορούμε να εμφανίσουμε μαγικά γιατρούς(συμφωνώ), τηλεργασία δεν θες γιατί ξεβολεύεται ο εργαζόμενος και ποιος θα του πληρώσει την θέρμανση αν δουλεύει από το σπίτι, μάσκα έξω δεν θες γιατί δεν μπορείς να το ελέγξεις σαν μέτρο και δεν θα την φοράει κανείς.
Μάσκα έξω δεν νομίζω να είπα ποτέ ότι δεν θέλω, αν είπα τέτοιο πράγμα κάποιος έχει χακάρει το λογαριασμό μου κι ποστάρει μλκς παριστάνοντας ότι είμαι εγώ.
Να σου πω την αλήθεια, αν κλείσουν τα δημοτικά εγώ είμαι κατά 80% κομπλέ. Τα άλλα ας τα αφήσουν όλα ανοιχτά, και να βάλουν και τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες, δεν με νοιάζει καθόλου. Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουμε, όλα ΟΚ.Άρα τι θες; Αν κλείσουν τα σχολεία θα είμαστε κομπλέ;
juste un instant
Επιφανές μέλος

21-11-21

16:17
Και έλεγα ποιος συμβουλεύει τον Μητσοτάκη με τέτοιες επενδυτικές ιδέες
![]()
Νέα «άριστη» ιδέα ανάπτυξης από τον πρωθυπουργό - Να παράγεται λάδι από ελιές αρχαιολογικών χώρων γιατί «δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να πουληθεί»www.avgi.gr

Nick890
Επιφανές μέλος

21-11-21

16:19
Το ΕΣΥ αντέχει .... Λένε τα άτομα που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους για δουλειά σε νοσοκομείο
juste un instant
Επιφανές μέλος

21-11-21

16:26
Με πάνω από 40 χιλιάδες εμβολιασμούς τρίτης δόσης την ημέρα αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά το αφήγημα πως δεν θα πειστεί να την κάνει κανένας μια απέραντη ηλιθιότητα.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

21-11-21

16:40
Ε καλά, θα βρεθεί ένα άλλο αφήγημα, μην σκας.Με πάνω από 40 χιλιάδες εμβολιασμούς τρίτης δόσης την ημέρα αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά το αφήγημα πως δεν θα πειστεί να την κάνει κανένας μια απέραντη ηλιθιότητα.
Θυμήσου πόσο συζητήθηκαν τα τσιπάκια (στα εμβόλια που δεν είχαμε ακόμα), τα πλάνα του Bill Gates για μείωση του πληθυσμού του πλανήτη (τότε που είχαν πεθάνει 1000 άτομα όλα κι όλα), τα ψεύτικα πιστοποιητικά που υπέγραφαν οι γιατροί με την υπόσχεση πληρωμής 8000€ στους συγγενείς του μακαρίτη.... και τόσα άλλα.
Η μία ψεκοθεωρία φεύγει, η άλλη έρχεται.
juste un instant
Επιφανές μέλος

21-11-21

16:43
Δεν θα αντέξω κι άλλο narrative...
back2967
Διάσημο μέλος

21-11-21

16:51
Περίμενε αρα από την μια λες ότι δεν τηρείται η μάσκα ούτε μέσα και σαν λύση σε αυτό προτείνεις η μάσκα να είναι και έξω;Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα πάντως. Το πουλάς με 15€/λίτρο, ελληνικό μαύρο χαβιάρι κι έτσι... χρυσές δουλειές θα κάνουμε.
Το θέμα δεν είναι τι κάνεις, το θέμα είναι αν έχεις αποτέλεσμα. Αν τα κρούσματα είναι στο Θεό, τότε προφανώς ή δεν κάνουμε αρκετά ή αυτά που κάνουμε δεν τα κάνουμε σωστά.
Παρεμπιπτόντως, χθες μπήκα σε ένα μπακάλικο να πάρω 2-3 πραγματάκια στα γρήγορα. Κυριολεκτικά, δυο παγωτά, ένα αναψυκτικό και κάτι σνακ. Δεν παίζει να έκατσα πάνω από 5 λεπτά. Στο διάστημα αυτό είδα 1 που αντί για μάσκα φορούσε ένα μαντήλι, 2 τελείως ξεμάσκωτους, και 3 με τη μύτη έξω. Πες μου πάλι πού είναι υποχρεωτική η μάσκα? (ποια μάσκα, δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα??)
Κάτσε να το σημειώσουμε αυτό (κρατάω screen shot) και να δούμε αν θα βγεις αληθινός.
Εννοείται πως δεν θέλω lockdown αν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ξέρεις κανέναν που να θέλει lockdown? MMM και ΜΕΘ δεν μπορούμε να φτιάξουμε, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Με την τηλεργασία δεν είμαι αντίθετη αλλά όχι όπως την πρότεινε κάποιος (δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος) δηλαδή να κάνουν τηλεργασία οι υπάλληλοι των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, πρώτον γιατί αυτό είναι τελείως κουλό, ειδικά αν δεν υπάρχουν $$$ για επιδόματα θέρμανσης κλπ, και δεύτερον γιατί οι υπάλληλοι που μπορούν άνετα να κάνουν τηλεργασία δεν είναι αυτοί που είναι 20 μαζί σε ένα γραφείο και πάνε στη δουλειά με τα ΜΜΜ - οπότε αν προτείνεις την τηλεργασία για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ και να μειωθεί η μεταδοτικότητα στους χώρους εργασίας, δεν πρόκειται να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτό το μέτρο. Καλύτερη η λύση του Κούλη να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών.
Μάσκα έξω δεν νομίζω να είπα ποτέ ότι δεν θέλω, αν είπα τέτοιο πράγμα κάποιος έχει χακάρει το λογαριασμό μου κι ποστάρει μλκς παριστάνοντας ότι είμαι εγώ.
Να σου πω την αλήθεια, αν κλείσουν τα δημοτικά εγώ είμαι κατά 80% κομπλέ. Τα άλλα ας τα αφήσουν όλα ανοιχτά, και να βάλουν και τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες, δεν με νοιάζει καθόλου. Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουμε, όλα ΟΚ.
Γενικά αυτό που λέω είναι ότι δεν φταίνε τα μέτρα σαν μέτρα.
Και το lockdown μας ήταν το τρίτο πιο αυστηρό στον κόσμο και ανοίξαμε χειρότερα από ότι ξεκινήσαμε.
Αν τα μέτρα δεν τηρούνται η λύση είναι να προσπαθήσεις να τηρηθούν ή να βάλεις εφαρμόσιμα μέτρα(πχ τηλεργασία παντού σε κάποιο ποσοστό) όχι να βάλεις και άλλα που ξέρεις ότι δεν θα τηρηθούν.
Γιατί αυτός που δεν φοράει μάσκα ούτε όταν πάει για ψώνια μη μου πεις ότι θα φορέσει μόνος του έξω ή σε πιθανό lockdown θα κάτσει σπίτι του.
Και βέβαια να βάζεις μέτρα που κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό.
Πχ τα σχολεία αν έχει αποδειχθεί ότι δεν αυξάνουν την διασπορά περισσότερο από άλλες δραστηριότητες καλώς δεν κλείνουν.
Θα μου πεις ένα παιδί μπορεί να κολλήσει και να φέρει τον ιο στο σπίτι.
Αν κλείσουν τα σχολεία όμως πολλά παιδιά των οποίων οι γονείς δουλεύουν το πρωί θα περνάνε την μέρα με τους παππούδες.
Μήπως αυτό τελικά έκανε περισσότερο κακό;
Και μπορώ να σκεφτώ και άλλα τέτοια.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε σε μια φάση περίπου σταθεροποίησης με την πτώση να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη όπως λένε και διάφορες προβλέψεις.
Οπότε αν δεν το γιολάρουμε εντελώς μέχρι να φύγει ο Νοέμβρης δεν θα έχουμε μεγαλύτερο θέμα.
Μακάρι αλλά μην ξεχνάμε ότι τώρα κάνουν τριτη δόση όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι Μάιο-Ιούνιο δηλαδή τότε που ο εμβολιασμός δεν συνδεόταν με προνόμια.Με πάνω από 40 χιλιάδες εμβολιασμούς τρίτης δόσης την ημέρα αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά το αφήγημα πως δεν θα πειστεί να την κάνει κανένας μια απέραντη ηλιθιότητα.
Κοινώς αυτοί που και στην αρχή συνειδητά πήγαν και εμβολιάστηκαν.
Δηλαδή περίπου 50% θα το πιάσουμε εύκολα και σε τρίτες δόσεις.
Παραπάνω είναι το ζόρι.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

21-11-21

17:05
Ναι, ναι, πολύ αυστηρό. Έπρεπε ας πούμε πριν πας βόλτα με 15 φίλους σου να στείλεις ένα μήνυμα με το κινητό σου.Και το lockdown μας ήταν το τρίτο πιο αυστηρό στον κόσμο και ανοίξαμε χειρότερα από ότι ξεκινήσαμε.
Πες μου πώς θα τηρηθεί η τηλεργασία σε κάποιο ποσοστό. Δηλαδή πώς το σκέφτεσαι. Αν εγώ είμαι μια επιχείρηση που δεν θέλω ή δεν μπορώ να βάλω τους υπαλλήλους μου σε καθεστώς τηλεργασίας, πώς θα με αναγκάσεις;Αν τα μέτρα δεν τηρούνται η λύση είναι να προσπαθήσεις να τηρηθούν ή να βάλεις εφαρμόσιμα μέτρα(πχ τηλεργασία παντού σε κάποιο ποσοστό) όχι να βάλεις και άλλα που ξέρεις ότι δεν θα τηρηθούν.
Αυτό θα σου πω, και συμβαίνει συνέχεια, από ό,τι λένε οι γονείς και οι γιατροί. Επίσης τα παιδιά του Δημοτικού δεν μπορούν να εμβολιαστούν, άρα είναι αφημένα στην τύχη τους.Θα μου πεις ένα παιδί μπορεί να κολλήσει και να φέρει τον ιο στο σπίτι.
Ναι, και;Αν κλείσουν τα σχολεία όμως πολλά παιδιά των οποίων οι γονείς δουλεύουν το πρωί θα περνάνε την μέρα με τους παππούδες.
Βασικά αν κλείσουν τα σχολεία, τα παιδιά θα περνάνε τα πρωινά τους διαβάζοντας και κάνοντας δραστηριότητες online, τα μεσημέρια τους παρακολουθώντας τα μαθήματά τους, και τα απογεύματα με τους γονείς τους, όπως δηλαδή και πέρσι τέτοιον καιρό. Δεν φαντάζομαι πως θα κλείσουν τα σχολεία και απλά θα κάθονται σπίτι με τους παπούδες.
Ωραία, κάνω δεύτερο screenshot να δούμε αν θα επαληθευτείς εσύ ή ο Παυλάκης, ο οποίος πριν μερικές μέρες είπε τα εξής:Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε σε μια φάση περίπου σταθεροποίησης με την πτώση να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη όπως λένε και διάφορες προβλέψεις.
Οπότε αν δεν το γιολάρουμε εντελώς μέχρι να φύγει ο Νοέμβρης δεν θα έχουμε μεγαλύτερο θέμα.
"Το Δ δεν σταματάει χωρίς περιορισμό επαφών, αυτό το λέμε από την άνοιξη και βγαίνει αληθινό. Τα υπόλοιπα είναι για να κοροϊδευόμαστε και να μαζεύουμε νεκρούς, τραυματίες και οικονομικό κόστος.
Η έξυπνη λύση είναι κόψιμο κρουσμάτων με το μαχαίρι. Αν γίνει αυτό, υπάρχει αμυδρή ελπίδα για περίοδο γιορτών χωρίς τον εφιάλτη που συνηθίσαμε των 50-100 νεκρών κάθε μέρα!"
Εγώ δεν είμαι γιατρός, δεν κάνω προβλέψεις, οπότε θα περιμένω υπομονετικά να δω ποιος θα αποδειχθεί σωστός

juste un instant
Επιφανές μέλος

21-11-21

17:05
Ναι αλλά έχουμε 20 χιλιάδες περίπου καινούργιους εμβολιασμους την ημέρα ενώ ένα 66% έχει κάνει ηδη την μια δόση και 63% τις δύο. (και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ο εμβολιασμός για άτομα πολύ μικρών ηλικιών που είναι γύρω στα δύο εκατομμύρια)Παραπάνω είναι το ζόρι.
Πιστεύω πως όσο περισσότεροι το κάνουν, τόσο περισσότεροι θα πείθονται πως δεν θα πάθουν τίποτα και θα το κάνουν. Και εμείς θα παραδειγματιζομαστε από άλλες χώρες που το κάνουν σχεδόν όλοι χωρίς προβλήματα.
Nick890
Επιφανές μέλος

21-11-21

17:24

Health minister won’t rule out future lockdown as Portugal’s Covid case numbers hit new record - Portugal Resident
Health minister Marta Temido is today being reported as “not be be ruling out a new confinement” in Portugal

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 22 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 626 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- chester20080
- Scandal
- Paragontas7000
- johnsala
- touvlo
- charmander
- Hased Babis
- back2967
- gademis
- American Economist
- giorgos5002
- Unboxholics
- A350
- fmarulezkd
- teacher_40
- Libertus
- taketrance
- fourkaki
- giannhs2001
- User2350
- AggelikiGr
- Αντικειμενικός
- Jack of Spades
- bibliofagos
- ghоul
- Μήτσος10
- Joji
- synthnightingale
- linuxman
- Dr. Gl. Luminous
- еще один пророк р...
- despoina13
- fockos
- Kate1914
- Memetchi
- Εριφύλη
- sixsixtysix
- Μαυρίκιος
- Γατέχων
- iew
- rafaela11
- J.Cameron
- AN.PA
- Maraki_lar_1980
- dmav
- Fernando_A
- phleidhs
- Antonia Alexandra
- chris91
- camil
- afantos
- marww
- jj!
- Ριουλα
- Dark_kronos
- lugar
- Indiana Jones
- Alessandra Eliza
- epote
- Δροσουλίτης
- Jim175
- MarcoReus
- Shadowban
- Στεφανος56
- Ilma
- GeorgePap2003
- Helen06
- Τodoroki
- PinkButterfly
- Maraki4you
- bigthor
- Ness
- Abiogenesis
- tsiobieman
- kalhkardia
- arko
- lepipini
- Metalhead_4_life
- Galini66
- Helen93
- Roulaki
- spring day
- ΘανάσοςG4
- vasilikileo1988
- Κλημεντίνη
- qwertyuiop
- ggl
- Εχέμυθη
- giorgos78
- ΛΑΡΑ7427
- Sevasti
- Meow
- Johnny15
- Ωρορα
- fretoe
- ΕυηΞ
- xristarac
- Citylights
- Ariana2018
- Γιάνννης Δ.
- Nina-nana
- Gpl37
- dimitra38
- Stres
- Αναστασία197
- Sosstoss
- louminis
- Freddys
- parrot/παπαγάλος
- Athens2002
- Kassiopi
- Natalia143
- oups
- alexd99
- Ryuzaki
- ag97
- epan
- Cookie_Monster
- nicks1999
- bruh_234
- Lia 2006
- ]ifrit[
- JasonPap
- Giii
- don't touch
- Unseen skygge
- eukleidhs1821
- ougka pougka
- Dreamer_SW
- Nikoleta93
- Mt73
- m.kannavia3
- Stefania Geo
- hirasawayui
- Αρίκος
- vaspan
- Idontknoww
- johnietraf
- panamixagr97
- makis999
- 1011
- Jimmy20
- korlef
- Asterias21
- Selfcare
- Venom17
- Ismhnhpapa
- Therapeftis
- μανολης_
- l0garithm
- Alexandra Chatzin
- George9989
- L0st
- Appolon
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- prinCess.
- chris2799
- ioannam
- SweetGirl
- dragonmind
- Agisilaos
- Αλκης Κ.
- Nickx
- ana.roi
- Mapas26
- sofoula2430
- litsa2
- king_sotirios
- Stelios725
- CiNeFiL
- Viedo
- Lucifers
- VasoGrimes
- SlimShady
- Mhtrogoal
- Γέννηση20
- magdalicious
- tuaculpa:)
- Jocaste
- Γιώργος Ζ
- ΜαρίαΖΤ
- SonGokuUI
- Johnman97
- snowy
- desp1naa
- Theodora03
- aggelosst9
- Andreas542
- sayer
- menual
- GiorgosAsi
- Thundergirl
- Panos_02
- New member
- physicscrazy
- Μαρια30
- Ria99
- PanMoonlight
- What
- Douleutikos
- WhaleOilBeefHooked
- Γατόπαρδος.
- jims
- Machiavelian
- AK-92
- A propos
- kanenas
- T C
- constansn
- xrisamikol
- Φωτεινη Τζα.
- 0rafa0
- nicole1982
- sunsetpp
- edweimaste
- skot
- dimitrisfmf
- JimRav
- οθεσσαλονικιος
- πεταλουδα001
- Tsixris
- Thanasis7
- ιμοτζι
- Nefeli_
- 2Pac
- azula
- Slytherin
- Ροβερτα
- milianis
- tarantula
- Ace of Spades
- kostasidel
- gewrgia0298
- Kyc
- liaiscool
- p4n05
- Sense
- WhiteDrum
- Anna Glamorous
- Earthquake
- Le Champignon
- angelaras24
- romeo
- Chemwizard
- babycat
- jimis2001
- Tangible
- An_uknown_world
- kingkonstas
- Karim10
- Nala
- pacheiko
- TonyMontanaEse
- AaronStone
- gwgw_5
- KGGS
- niknik2002
- Cortes
- Αρχηγος_β3
- igeorgeoikonomo
- orange crush
- anastasis06
- imkindalost
- Blackmyrto
- Glorious26
- Loozen
- Insertcoin
- Rapappas
- provata
- Eua5
- Cupid
- Έμμα
- Ada ada
- Satan Claus
- CoolCowboy
- Elef8eria_Ad
- leo41
- norbit
- Lvh
- Sugarillo
- Freya Goddes
- iminspain
- Javier7
- globglogabgalab
- kiyoshi
- Panagiotis849
- LivingInTheFuture
- Demlogic
- Scott
- Comformist
- Eikosiduos
- EndstationWien
- Tsepeto
- RexkomGr
- Samuel
- Ευθυμος
- giadespoiamilaei
- RudiCaconi
- gregory nub
- Luke.
- orchidea
- Selenium
- IoanGreek
- το κοριτσι του μαη
- McManus
- ilektrakorovesi
- barkos
- Μιτοχονδριο
- malenaaa
- takefive
- Nikos 7
- Forgetit
- nickd
- Trolletarian
- φυσαλίς
- Mike1
- calliope
- riariaki_1990
- billie perrakis
- Mary Jane
- WayfaringStranger
- ιδιοτροπος
- don_vito
- Vindemiatrix
- meroliptiko gidi
- Giannis2307
- me lene
- GeorgiosMS
- Πέτρος Χουχούλης
- Πλάνης
- Awe
- Αναήλ
- GRland.info
- aye
- LeoDel
- Tzav
- konna
- Countdown
- pink_panther
- ManinaK
- Νηματολάγνος
- Liza19
- Dim1234
- Snoopy Doo
- kazlaris1
- Kostas98
- Fin4
- Toumpa
- soti_ko03
- uni77
- Pharmacist01
- Alexandros36k
- Αγάπη_Πλατωνική
- Griff
- Dr.
- Cpt.Philips
- Nikolas77
- ShadowS
- aytismos
- Denexeisidera
- Clio MTX
- elli russu
- gvarth
- Sokratis Mitropoulos
- Χαρουβιάν
- harry akritas
- SuperCandy
- David?
- Στωικος
- Galaxiarch
- kauphy
- Vold
- morpheas32
- Μάρκος Βασίλης
- kogba
- dimospap
- Angelo27
- kastoras
- εξ_άγγελος
- Φρεντος
- Hera167
- old man consequences
- Βλα
- Lydia6902
- anathimatikos
- Αnabell
- MarilynSt
- T20
- Stefanosxios
- Αλκίμαχος
- Konstantinos_m
- Rene2004
- αιμοσταγές_χαμστεράκι
- yellowdust
- whitelioness
- grtt
- Ν.Χ.
- Μί–Κά-Ἔλ
- konstantinab199
- xzc213
- Pipitsa
- JohnGreek
- Kostis-Palamas
- nucomer
- element skate
- dazed
- Spooky29
- katelogic
- Elena345
- books_dreams_phane
- panagiotis G
- orestis_kritikos
- the impossible
- efi25
- Μορτάκι
- mallllias
- betonieras
- Power-13
- thanasiscb95
- SkyBlu
- jucticeee
- Μπλακ Πητ
- angel of death
- Duela Dent
- panagiotis econ
- "άσχημο_όνειρο"
- tymvorixos
- Σοφία Γιαννιού
- Σπυρακος (^^)
- Trolling Stones
- Μαριλένα__
- Alma
- Hyper_
- Μαρια43
- GoddamnRight
- eleni236
- Yiorgosk
- I_love_life
- darklady80
- star01
- tiktaktik
- κοσμοναύτης
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.