• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,867 μηνύματα.
Αν εχεις καρκινο ή παθεις κατι, για δοκιμασε να πας στο νοσοκομειο. Θα βρεις νομιζεις ενα ραντσο να νοσηλευτεις; Ή προσωπικο να σε κοιταξει; Ειναι τραγικες οι καταστασεις στα νοσοκομεια και στις ΜΕΘ. Και ειναι τραγικες επειδη εχουν στομωσει απο διασωληνωμενους με κορωνοιο.
Υπογράμμισα το σημαντικότερο.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Το τι θα γίνει με το covid certificate δεν το ξέρουμε γιατί είναι ένα καινούριο πράγμα. Οι μαντεψιές που κάνετε τώρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις προφητείες του Παίσιου. Μπορεί να βγουν, μπορεί να μην βγουν, αλλά αν βγουν θα λέτε "μα σας τα λέγαμε".

Το πιστοποιητικό κρίνουν ότι θα μειωθεί ανάλογα με το πόσο συχνά χρειάζονται booster shots. Θα χρειαζόμαστε booster κάθε 3μηνο; Δεν το ξέρουμε. Μάλλον θεωρείς ότι θα γίνει αυτό για να το λες 3μηνο.

Το σύνταγμα δεν αναφέρει κάτι για εισόδους σε μπαρ ή σε εστιατόριο. Δεν είναι αντισυνταγματικό να σου ζητάνε covid certificate. Αν το σκεφτείς υπάρχουν πάρα πολλοί νόμοι που σου απαγορεύουν να κάνεις πολλά πράγματα που μπορεί να καταλήξουν στο να βλάψεις τον εαυτό σου. Για παράδειγμα είναι παράνομο να οδηγείς χωρίς ζώνη και χωρίς κράνος. Δεν θεωρείς ότι σου περιορίζει την προσωπική σου ελευθερία Λανσελοτ; Επίσης, πλέον δεν μπορείς να καπνίζεις στα μαγαζιά. Δεν σου περιορίζει το δικαίωμα σου στο να καπνίζεις; Το ίδιο ισχύει και για το covid certificate λοιπόν. Δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς ως αντισυνταγματικό, όταν ούτε είναι, και φυσικά όταν υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές περιπτώσεις υπό την ίδια φιλοσοφία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Το κουταλογλείψιμο το έφερε στο δημόσιο διάλογο η αντιπολίτευση απλά για να την πει στην κυβέρνηση. Είναι σαν να βλέπω Αδώνινες από την άλλη πλευρά. Το έχετε ξεφτιλείσει.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας ήμουν από τους πρώτους που έγραψα ότι διαφωνώ με το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης. Όλο το χρόνο πέρυσι αυτό έγραφα.

Δεν μπορείτε να κάνετε αντικειμενική κριτική. Θα ήθελα πολύ να δω αν θα λέγατε τα ίδια πράγματα αν είχαμε Συριζα, καθώς και ο Συριζα θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική εμβολιασμών με την παρούσα κυβέρνηση. Και αν με το καλό η Ευρώπη αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο υποχρεωτικό, θα ακολουθήσει και η Ελλάδα, είτε ΝΔ έχουμε, είτε Συριζα.
Η αντοσυνταγματικοτητα ξεκινάει από τον έλεγχο ιατρικής πράξης.
Ο εστιατορας δεν έχει καμία δικαιοδοσία να ελέγχει προσωπικα δεδομένα οπως και ταυτότητα.

Γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και αφορά τον καθένα ατομικά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κανονικά θα έπρεπε να το κάνει αλλιώς, αυτο παλι δε λεει και κατι σα μετρο, ειναι πολύ χαλαρο.
1. Θα έπρεπε να κάνει υποχρεωτικό και το booster σε αυτές τις ηλικίες
2. Θα έπρεπε να μειώσει το χρονικό παράθυρο, γιατί αυτό το μέτρο σημαίνει ότι θα πρέπει σε ενάμιση μήνα να κλείσει την πρώτη δόση και μετά θέλουμε άλλον εναν για τη 2η και μετα αλλες 2 βδομαδες για την τριτη και καλο πασχα, δε γινεται ετσι δουλεια χανεται πολυτιμος χρονος εν οψει χειμωνα. Θα επρεπε ολοι οι ανω των 50 θα λεγα εγω, οχι απλα 60, να ειχαν υποχρεωθει να κανουν το εμβολιο πολυ νωριτερα ωστε μεχρι μεσα νοεμβρη να ειχαν ηδη κλεισει τη δευτερη εβδομαδα κατοπιν της 2ης δοσης.
Τελικά υπάρχει ή όχι υποχρεωτικός εμβολιασμός; εδώ δεν απαντάς;

Απο πότε γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός χωρίς συναίνεση του ατόμου;
Καταλαβαίνεις ότι αυτό ανοίγει των ασκό του Αιόλου και σε άλλα θέματα της ιατρικής.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Στην Ελλάδα έχουμε τα εξής:

Υπουργό υγείας δικηγόρο
Υπουργό δικαιοσύνης γιατρό
Υπουργό τουρισμού μπασκεμπολιστα γιατρό...
Επίσης από τους συμβούλους του πθ, οι περισσότεροι είναι δικηγόροι...

Δεν πέφτω από τα σύννεφα λοιπόν με ότι γίνεται στην διαχείριση της πανδημίας

Πόσους θα θάψουμε σήμερα λέτε ?ή μάλλον μέχρι πότε θα θάβουμε τοσα άτομα Που το θεωρούμε φυσιολογικό αναζητώντας ελευθερίες κλπ ?
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Στην Ελλάδα έχουμε τα εξής:

Υπουργό υγείας δικηγόρο
Υπουργό δικαιοσύνης γιατρό
Υπουργό τουρισμού μπασκεμπολιστα γιατρό...
Επίσης από τους συμβούλους του πθ, οι περισσότεροι είναι δικηγόροι...

Δεν πέφτω από τα σύννεφα λοιπόν με ότι γίνεται στην διαχείριση της πανδημίας

Πόσους θα θάψουμε σήμερα λέτε ?ή μάλλον μέχρι πότε θα θάβουμε τοσα άτομα Που το θεωρούμε φυσιολογικό αναζητώντας ελευθερίες κλπ ?
Εκτός θέματος αλλά ναι και υπουργό Παιδείας που φοίτησε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Θα παραθέσω facts σε απλές προτάσεις ώστε να βρούμε την απάντηση:
1. Οι ανεμβολιαστοι γενικα μεταδιδουν
2. Οι εμβολιασμενοι γενικα μεταδιδουν
3. Οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον ιό κατά πολύ περισσότερο σε σχέση με τους εμβολιασμένους
4. Οι ανεμβολίαστοι κολλάνε κατά πολύ περισσότερο τον ιό σε σχέση με τους εμβολιασμένους (ειδικά πλέον με το booster)
5. Οι ανεμβολίαστοι φέρουν τον ιό και τον μεταδίδουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους εμβολιασμένους
6. Οι ανεμβολίαστοι νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν, κατά πολύ περισσότερο από τον ιό σε σχέση με τους εμβολιασμένους

7. Επειδή ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη εμβολιαστεί, τα κρούσματα σαν απόλυτος αριθμός θα προκύπτουν περισσότερα στους εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό είναι πλασματικό επειδή το ποσοστό που αναλογεί σε κρούσματα εμβολιασμένων / σύνολο εμβολιασμένων είναι σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό που αναλογεί σε κρούσματα ανεμβολίαστων / σύνολο ανεμβολίαστων

8. Εφόσον ο ρυθμός μετάδοσης και θνησιμότητας μεταξύ ανεμβολίαστων είναι συνεπώς μεγαλύτερος από αυτόν μεταξύ εμβολιασμένων, μπορούμε να πούμε ότι την πανδημία την οδηγούν οι ανεμβολίαστοι. Σαφώς και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν, αλλά αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι, εφόσον δεν οδηγήσει σε πίεση στο σύστημα υγείας και σε θάνατο άλλων ανθρώπων. Ακόμα και αν το κάνει, αυτό το ποσοστό συγκριτικά είναι μικρότερο από το αντίστοιχο των ανεμβολίαστων.

9. Επίσης στη ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι είναι σε ένα τεράστιο ποσοστό ανεμβολίαστοι. Και όσοι είναι εμβολιασμένοι είναι απόσο ξέρω μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα, ανοσοκατεσταλμένοι κλπ.

10. Τα ανεμβολίαστα άτομα που κολλάνε από εμβολιασμένους, είναι περισσότερο υπεύθυνα τα ίδια για το ότι κόλλησαν και όχι τόσο οι εμβολιασμένοι που το μετέδωσαν. Επειδή είχαν την επιλογή να εμβολιασθούν αλλά το αγνόησαν. Το status quo, το default είναι "κάνω το εμβόλιο". Είναι σα να πηγαίνεις στον πόλεμο χωρίς όπλο από επιλογή σου και να κατηγορείς τον εχθρό που πάει να σε σκοτώσει με το όπλο του. Εκεί το default είναι πάω με όπλο.

11. Τέλος, η long covid στους εμβολιασμένους είναι και ηπιότερη και λιγότερο long.

Ορολογία: Εμβολιασμένος = διπλή δόση mRNA (όχι AZ, όχι Johnson) + booster πλέον
Άτομο υπό συζήτηση = Όχι ανοσοκατεσταλμένος. Η υγεία του το επιτρέπει να κάνει το εμβόλιο
Ανεμβολίαστος = Από επιλογή του δεν κάνει το εμβόλιο, η υγεία του το επιτρέπει να κάνει το εμβόλιο. Πρότερη νόσηση και θεωρητική "φυσική ανοσία" δεν λέει κάτι, είναι αδιάφορη.

Αυτά γενικά. Στα πιο ειδικά, ναι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν και να τηρούν κάποια βασικά μέτρα. Όλα αυτά με τα σημερινά δεδομένα και έρευνες. Μη μου πεις στο μέλλον αν αποδειχθεί ότι η Όμικρον μεταδίδεται φουλ μεταξύ εμβολιασμένων "ααα είδες, βλακείες έλεγες". Δεν είμαστε μελλοντολόγοι. Το να πεις κάτι αβάσιμο τώρα που θα επιβεβαιωθει στο μέλλον δεν σου δίνει δίκιο. Αντίθετα μου θυμίζει τους μαθητές στο λύκειο που έλυναν την άσκηση στη φυσική ή στα μαθηματικά με λάθος τρόπο, αλλά έφταναν τυχαία στο σωστό αποτέλεσμα και ζητούσαν να τους βάλει 20 επειδή "είναι το ίδιο, αφού το αποτέλεσμα είναι το σωστό". Δεν πάει έτσι.

Όπως ούτε να μου πεις μετά από 6 μήνες, αν πχ η φυσική ανοσία τελικά αποδειχθεί ανέλπιστα καλύτερη από το εμβόλιο με κάποιο τρόπο που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα, ότι "αααα είδες τόσο καιρό στα έλεγα φάτην, είχες άδικο". Όχι δεν πάει έτσι. Ό,τι λέμε το λέμε την τάδε χρονική στιγμή με βάση τις τρέχουσες έρευνες. Αν αυτό μετά αλλάξει είναι άλλο θέμα και δεν δίνει δίκιο στον άλλον που το υποστήριζε αβάσιμα αυτό. Κρίνουμε και παίρνουμε αποφάσεις με βάση το εδώ και τώρα.

Όταν σε κυνηγάει ο δεινόσαυρος μέχρι το χείλος του γκρεμού και μπροστά έχει θάλασσα, δε θα πεις "ναι αλλά άμα βουτήξω μπορεί να έχει μέσα πιράνχας και να πεθάνω" ή "μπορεί να εισπνεύσω κάποια μυστήρια χημική ουσία και να πεθάνω μετά από 5 χρόνια". Όχι, βουτάς, επειδή αν δεν το κάνεις θα πεθάνεις σίγουρα από το δεινόσαυρο. And that's it με τις παραστατικές παρομοιώσεις :D :read:

Θα το πω ακόμα πιο απλά: Αν είσαι ανεμβολίαστος (όχι εσύ, γενικά) και δεν το έχεις περάσει, τι λόγο έχεις πλέον να μην κάνεις το εμβόλιο; Όταν η ίδια η επιστήμη η ιατρική σε παρακαλάει να το κάνεις για το καλό και το δικό σου και όλων μας;
Δεν είμαστε μελλοντολόγοι αλλά πάρα πολύ εύκολα στο παρελθόν και εσύ και η @Himela σκούζατε για δήθεν fake news τα οποία επιβεβαιώθηκαν. Κάνεις λάθος εκεί που λες για τρέχουσες έρευνες διότι έχεις αποδειχθεί λανθασμένος πολλάκις και να αμφισβητείς πολλάκις άλλους επιστήμονες οι οποία βασίστηκαν στην επιστημονική λογική και στα επιστημονικά δεδομένα. Οπότε τόσο εσύ όσο και η @Himela (διότι διέγραφε ποστ) έχετε επανειλημμένως υποπέσει σε επιστημονικές αθλιότητες στον βωμό υπεράσπισης των εμβολίων. Οι επιστημονικές σας αθλιότητες καταρρίφθηκαν σε διάστημα 7 μηνών και συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι.

Ο λόγος που κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο είναι καθαρά ατομικός και προστατεύεται από το Σύνταγμα τελεία και παύλα. Εγώ και εσύ μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο αλλά ένας τρίτος μπορεί όχι. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου εφόσον ο άνθρωπος ο ίδιος αποφασίζει για το δικό του καλό και δεν με ενδιαφέρει εάν αυτός ο άνθρωπος διασκεδάζει δίπλα μου. Τα δεδομένα είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να κρίνει εάν το εμβόλιο τον ωφελεί ή όχι.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ερωτώ για πολλοστή φορά, πώς θεωρείς αξιόπιστη την Μηλιώτη και όχι τον Παυλάκη ; Διότι ο δεύτερος δεν αναφέρει καν τον όρο πανδημία ανεμβολίαστων που αποτελεί ένα δημιούργημα των μμε και ορισμένων που έχουν ονειρώξεις με τον covid.

Θέτω και ένα δεύτερο ερώτημα. Είσαι σίγουρος για τα δεδομένα που παρουσιάζονται ; Με έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι το άρθρο της Huff , το οποίο και είχες κοινοποιήσει, πέρασε στα χαμηλά.

Το να μην πάρεις ξεκάθαρη θέση και να το παίζεις διπλωμάτης είναι εγκληματικό.
Και εμβολιάσου, αλλά εντάξει και να μην το κάνεις είναι δικαίωμά σου, επιλογή σου
Αυτά είναι αρλούμπες για το φαίνεσθαι να το παίζεις καλός σε όλους.
Όταν ο κόσμος πεθαίνει από τον ιό, το να μιλάς για δικαιώματα και επιλογές είναι αστείο.
Ξέρεις τι είναι 100 άτομα νεκροί την ημέρα;
Σκέψου 100 νεκρούς σε μια αίθουσα και εσύ μέσα να βλέπεις το φρικτό αυτό θέαμα. Για κάθε μέρα. Και αυτό μόνο στην Ελλάδα. Καλό είναι να εχουμε μια ενσυναισθηση της στατιστικης και των αριθμων. Ειναι ανθρωποι, ειτε εμβολιασμενοι ειτε ανεμβολιαστοι.
Γιαυτο τρωγομαστε και μιλαμε σκληρα προς τους ανεμβολιαστους. Γιατι δεν θελουμε να τους δουμε σε εκεινη την αιθουσα, να μην αποτελεσουν μερος της αμειλικτης στατιστικης.
Πρεπει δλδ να χασετε καποιον δικο σας για να καταλαβετε σε τι φαση ειμαστε;
Μιληστε για προβατακια και μελισσουλες να βαυκαλιζεστε οτι ολα ειναι ροδινα και δεν εχει σημασια αν κανουμε το εμβολιο, δεν ειναι επιτακτικο, αρκει να ειμαστε political correct, να κανουμε ενα ποστ στο φορουμ να χαιρομαστε με τα reactions που παιρνουμε και να περναει αλλη μια μερα χωρις νοημα, κατα την οποια οι νεκροι αυξανονται ομως.

Αυτο ειναι το πιο σκληρο και συναμα το πιο αληθινο post μου, αλλά κανεις δεν τολμαει να μιλησει ετσι πλεον.

Δεν εχετε βαρεθει να βλεπετε εμενα να σας πρηζω με τις ερευνες καθε μερα και να σας τα χωνω για τα εμβολια;
Δεν εχετε βαρεθει να βλεπετε τον juste καθε μερα να λεει τα δικα του για την στατιστικη των χωρων και να τον κραζετε;
Δεν εχετε βαρεθει να βλεπετε τον Nick να σας επαναλαμβανει για flatod, μετρα, τουρισμο;
Δεν εχετε βαρεθει να βλεπετε τοσους αλλους να λενε τα ιδια και τα ιδια;

Εχετε βαρεθει. Εχω βαρεθει. Ολοι εχουμε βαρεθει.
Και τι κανετε ομως γιαυτο; Post με θολες ενδιαμεσες λυσεις που δεν βοηθανε κανενα και παρατεινουν το κλιμα, γεμιζοντας χιλιαδες σελιδες διχως νοημα. Άμα δεν πάρουμε θέση δεν θα πάμε παρακάτω. Ήδη κοντεύουν δύο χρόνια.
Η θέση είναι ξεκάθαρη. Το εμβόλιο είναι εκεί. Όποιος θέλει το κάνει, όποιος δεν θέλει δεν το κάνει.

Το πώς φτάσαμε όμως ο εστιάτορας ή ο μπάρμαν να σκανάρει το πιστοποιητικό και να ελέγχει την ταυτότητα (αυτό και εάν είναι έγκλημα ) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο που μερικοί δεν το ακουμπάτε γιατί μάλλον κάνει τζιζ
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,441 μηνύματα.
:alljumpy:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 – Δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικες για τις γιορτές


Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον και ενόψει των εορτών.


Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.


Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους έως τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.


Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μόλις 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου. Οι άνω των 60 ετών είναι εκείνοι που κυρίως νοσηλεύονται και πεθαίνουν. Πρέπει πρώτοι να προστατευθούν γιατί είναι κι εκείνοι που αργούν να πάνε στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας την κατάστασή τους. Πρόκειται για προστασία και όχι για τιμωρία».
[...]
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Αν θεωρεις οτι το να κανεις το εμβολιο αποτελει πραξη υπακοης, τοτε το προβλημα ειναι ακριβως σε αυτη τη νοοτροπια. Το να μην κανεις το εμβολιο δεν ειναι ουτε επανασταση, ουτε αντιδραση, ουτε μαγκια.
Το να μην κάνεις το εμβόλιο είναι δικαίωμά σου.
Όπως άλλωστε συμβαίνει και στα χειρουργεία, που έχω κάνει και εγώ και πολλοί άλλοι, ο θεράπων ιατρός ρωτάει εσένα αποκλειστικά. Εσύ παίρνεις την απόφαση, εσύ υπογράφεις.
Αυτά είναι τερίπια που γράφεις και δεν θυμίζουν κράτος δικαίου, αλλά με τον covid πλέον όλα έγιναν κουρελόχαρτα.
Θα φτάσουμε στο σημείο όμως να επιζητάμε το σύνταγμα, όταν οι ίδιοι το διαλύσαμε.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.
@BeatrixKiddo @Lancelot @Agaphbou
Εσεις μιλατε για τα πολιτικα μετρα. Εγω μιλαω για το εμβολιο. Ξέρω είναι δυσκολο να τα συζητησετε ανεξαρτητα, αλλά ειναι διαφορετικα πραματα. Αλλο πολιτικη, αλλο ιατρικη και επιστημη. Το θεμα υποχρεωτικοτητας τιθεται στην πραξη οταν το ατομο διαφωνει με το εμβολιο και δεν το κανει. Τοτε εχεις τις ποινες των μετρων αυτων.

Για να φτασουμε ομως εκει, το ατομο εχει επιλεξει συνειδητα για τους δικους του λογους να μην το κανει το εμβολιο.
Μπορειτε να μου πειτε και να τεκμηριωσετε με βαση την επιστημη, για ποιο λογο καποιος δεν πρεπει να κανει το εμβολιο;

Το να συνεχισετε να λετε οτι ειναι επιλογη του το αν θα κολλησει ή οχι, αν θα πεθανει ή οχι, ναι ειναι, αλλά απο τη στιγμη που αφορα ολους μας, τοτε δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραματα. Το αν εσυ δεν κανεις το εμβολιο και μπεις ΜΕΘ, θα επηρεασει την οικογενεια μου αν η γιαγια μου παθει ενα εγκεφαλικο ή ο @Μάξιμος παθει μια καρδια και χρειαστει νοσηλεια. Το συστημα υγειας δεν θα εχει προσωπικο να του αλλαξει καν τα φαρμακα, καν να ελεγξει εγκαιρα αν ζει. Θα ειναι παρατημενος/η σε ενα ραντσο στο διαδρομο, μπορει και στο παρκινγκ εξω. Και αυτο επειδη το νοσοκομειο εχει στομωσει απο τα κρουσματα κορωνοιου.

Απο τη στιγμη λοιπον που το τι κανεις εσυ επηρεαζει εμενα και τους δικους μου, τοτε δεν ειναι δικο σου δικαιωμα η ελευθερη επιλογη το να εμβολιαστεις. Αν διαφωνειτε δειξτε μου στο συνταγμα πού λεει αυτο που προφασιζεστε. Επειδη εχω ρωτησει κιολας φιλο μου δικηγορο και το ελεγξα κι εγω μετα, αντιθετως, λεει οτι προεχει η δημοσια υγεια και το συλλογικο συμφερον. Αυτο που κανουν οι ανεμβολιαστοι πληττει το συλλογικο συμφερον και τη δημοσια υγεια. Επομενως θα ελεγα πως το να μην εμβολιαστεις αποτελει πραξη αντιδημοκρατικη.

@Lancelot Μπορεις να μου πεις ποια ειναι τα fake news που ελεγα; Και σε ποιο αρθρο τηε Huff αναφερεσαι; Οσο για τη Μηλιωτη, την παρακολουθω επειδη ανεβαζει εγκυρα και εγκαιρα ειδησεις για το θεμα. Δεν εχω κατι με τον Παυλακη. Επισης ο ενας δεν αναιρει ντε και καλα τον αλλον, δεν ειναι ή τον εναν ή τον αλλον, παρολο που φαινομενικα ο ενας λεει πανδημια ανεμβολιαστων και ο αλλος οτι και οι εμβολιασμενοι μεταδιδουν. Αλλα ψιλα γραμματα κρυβει το καθενα και αλλη ερμηνεια. Δεν ειναι αμοιβαιως αποκλειομενες οι αποψεις τους δλδ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Η εναλλακτική ποια είναι; Να μην έχεις κάνει το εμβόλιο, και πάλι να χρειάζεσαι ράπιντ ή pcr για να εργαστείς.

Σε θέσεις εργασίας όπου ο υπάλληλος έρχεται συνεχώς επαφή με κόσμο τι προτείνεις; Για να καταλάβω. Προτείνεις να μην γίνεται τεστ και να μην γίνεται εμβολιασμός;

Για να το θέσω αλλιώς, αυτό που προτείνεις είναι φυσική ανοσία της αγέλης; Να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους. Στις κατηγορίες είστε όλοι εύκολοι αλλά στην πράξη δεν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο.
Απαντώ λοιπόν.
Ο εμβολιασμός είναι ατομική υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που με σερβίρει ή αυτός που χορεύει δίπλα μου έχει κάνει τον εμβόλιο ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει.
Τα δεδομένα για τα εμβόλια, τα οφέλη ή τις παρενέργειες μπορεί κάποιος να τα βρει στην σελίδα του fda ή στον bag για την Ελβετία. Τα βλέπει ο καθένας και αξιολογεί.

Σεβόμενοι αρχικά το δικαίωμα του καθενός στον εμβολιασμό και το κράτος οφείλει να σε προστατέψει και μπορεί να θέσει ορισμένα μέτρα :
- δωρεάν pcr test για όλους 2 φορές την εβδομάδα
- διεύρυνση της τηλεργασίας (εγώ έτσι δουλεύω και τώρα)
- ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και του ΕΣΥ (η Θεσ/νικη είναι πλήρης και δεν άρχισαν τα κρύα)
- ενημερωτικές καμπάνιες σχετικά με τα οφέλη του εμβολίου στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου (φυσικά και δεν θα βασίζεται σε πρόσωπα που βρίσκονται στην τηλεόραση)
- προσωπική επικοινωνία με τους ηλικιωμένους


Αυτά. Εγώ θεωρώ ότι το ατομικό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στην ιατρική πράξη του εμβολιασμού είναι σημαντικότερο. Ωστόσο είμαι ανοιχτός στο να ακούσω την αντίθετη γνώμη.

Από εκεί και πέρα η υποχρεωτικότητα είναι λάθος. Θα υποχρεώσεις τον ηλικιωμένο με που έχει πληρώσει χρόνια εισφορών να κάνει το εμβόλιο, και εάν όχι θα επιβάλεις πρόστιμο ; Που είναι η αρχή της αναλογικότητας ; Είναι κράτος δικαίου αυτό ;

Ας τους πάρουν και τα σπίτια.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.
Απαντώ λοιπόν.
Ο εμβολιασμός είναι ατομική υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που με σερβίρει ή αυτός που χορεύει δίπλα μου έχει κάνει τον εμβόλιο ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει.
Τα δεδομένα για τα εμβόλια, τα οφέλη ή τις παρενέργειες μπορεί κάποιος να τα βρει στην σελίδα του fda ή στον bag για την Ελβετία. Τα βλέπει ο καθένας και αξιολογεί.

Σεβόμενοι αρχικά το δικαίωμα του καθενός στον εμβολιασμό και το κράτος οφείλει να σε προστατέψει και μπορεί να θέσει ορισμένα μέτρα :
- δωρεάν pcr test για όλους 2 φορές την εβδομάδα
- διεύρυνση της τηλεργασίας (εγώ έτσι δουλεύω και τώρα)
- ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και του ΕΣΥ (η Θεσ/νικη είναι πλήρης και δεν άρχισαν τα κρύα)
- ενημερωτικές καμπάνιες σχετικά με τα οφέλη του εμβολίου στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου (φυσικά και δεν θα βασίζεται σε πρόσωπα που βρίσκονται στην τηλεόραση)
- προσωπική επικοινωνία με τους ηλικιωμένους


Αυτά. Εγώ θεωρώ ότι το ατομικό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στην ιατρική πράξη του εμβολιασμού είναι σημαντικότερο. Ωστόσο είμαι ανοιχτός στο να ακούσω την αντίθετη γνώμη.

Από εκεί και πέρα η υποχρεωτικότητα είναι λάθος. Θα υποχρεώσεις τον ηλικιωμένο με που έχει πληρώσει χρόνια εισφορών να κάνει το εμβόλιο, και εάν όχι θα επιβάλεις πρόστιμο ; Που είναι η αρχή της αναλογικότητας ; Είναι κράτος δικαίου αυτό ;

Ας τους πάρουν και τα σπίτια.
Επειδη αναφερεις νομικες εννοιες, κρατος δικαιου, αυτοδιαθεση κλπ, μπορεις να βρεις αντιστοιχο αρθρο στο συνταγμα για να τα υποστηριξεις, για την περιπτωση που τιθεται θεμα υγειας; Γιατι ο καθενας μας την συνταγματικοτητα και την ελευθερια ισως την αντιλαμβανεται διαφορετικα, δεν ειναι δοκιμο ετσι οπως το παρουσιαζεις. Το συνταγμα δεν νοιαζεται για το ατομικο, αλλα για το συλλογικο συμφερον.
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
@BeatrixKiddo @Lancelot @Agaphbou
Εσεις μιλατε για τα πολιτικα μετρα. Εγω μιλαω για το εμβολιο. Ξέρω είναι δυσκολο να τα συζητησετε ανεξαρτητα, αλλά ειναι διαφορετικα πραματα. Αλλο πολιτικη, αλλο ιατρικη και επιστημη. Το θεμα υποχρεωτικοτητας τιθεται στην πραξη οταν το ατομο διαφωνει με το εμβολιο και δεν το κανει. Τοτε εχεις τις ποινες των μετρων αυτων.

Για να φτασουμε ομως εκει, το ατομο εχει επιλεξει συνειδητα για τους δικους του λογους να μην το κανει το εμβολιο.
Μπορειτε να μου πειτε και να τεκμηριωσετε με βαση την επιστημη, για ποιο λογο καποιος δεν πρεπει να κανει το εμβολιο;

Το να συνεχισετε να λετε οτι ειναι επιλογη του το αν θα κολλησει ή οχι, αν θα πεθανει ή οχι, ναι ειναι, αλλά απο τη στιγμη που αφορα ολους μας, τοτε δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραματα. Το αν εσυ δεν κανεις το εμβολιο και μπεις ΜΕΘ, θα επηρεασει την οικογενεια μου αν η γιαγια μου παθει ενα εγκεφαλικο ή ο @Μάξιμος παθει μια καρδια και χρειαστει νοσηλεια. Το συστημα υγειας δεν θα εχει προσωπικο να του αλλαξει καν τα φαρμακα, καν να ελεγξει εγκαιρα αν ζει. Θα ειναι παρατημενος/η σε ενα ραντσο στο διαδρομο, μπορει και στο παρκινγκ εξω. Και αυτο επειδη το νοσοκομειο εχει στομωσει απο τα κρουσματα κορωνοιου.

Απο τη στιγμη λοιπον που το τι κανεις εσυ επηρεαζει εμενα και τους δικους μου, τοτε δεν ειναι δικο σου δικαιωμα η ελευθερη επιλογη το να εμβολιαστεις. Αν διαφωνειτε δειξτε μου στο συνταγμα πού λεει αυτο που προφασιζεστε. Επειδη εχω ρωτησει κιολας φιλο μου δικηγορο και το ελεγξα κι εγω μετα, αντιθετως, λεει οτι προεχει η δημοσια υγεια και το συλλογικο συμφερον. Αυτο που κανουν οι ανεμβολιαστοι πληττει το συλλογικο συμφερον και τη δημοσια υγεια. Επομενως θα ελεγα πως το να μην εμβολιαστεις αποτελει πραξη αντιδημοκρατικη.

@Lancelot Μπορεις να μου πεις ποια ειναι τα fake news που ελεγα; Και σε ποιο αρθρο τηε Huff αναφερεσαι; Οσο για τη Μηλιωτη, την παρακολουθω επειδη ανεβαζει εγκυρα και εγκαιρα ειδησεις για το θεμα. Δεν εχω κατι με τον Παυλακη. Επισης ο ενας δεν αναιρει ντε και καλα τον αλλον, δεν ειναι ή τον εναν ή τον αλλον, παρολο που φαινομενικα ο ενας λεει πανδημια ανεμβολιαστων και ο αλλος οτι και οι εμβολιασμενοι μεταδιδουν. Αλλα ψιλα γραμματα κρυβει το καθενα και αλλη ερμηνεια. Δεν ειναι αμοιβαιως αποκλειομενες οι αποψεις τους δλδ.
Μας αναιρεις το πολιτικό περιεχόμενο σε εμάς που έχεις κάνει ταγκ ενώ τα επιχειρήματα σου κατά το ήμισυ στηρίζονται σε πολιτικό περιεχόμενο :lol:
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Επειδη αναφερεις νομικες εννοιες, κρατος δικαιου, αυτοδιαθεση κλπ, μπορεις να βρεις αντιστοιχο αρθρο στο συνταγμα για να τα υποστηριξεις, για την περιπτωση που τιθεται θεμα υγειας; Γιατι ο καθενας μας την συνταγματικοτητα και την ελευθερια ισως την αντιλαμβανεται διαφορετικα, δεν ειναι δοκιμο ετσι οπως το παρουσιαζεις. Το συνταγμα δεν νοιαζεται για το ατομικο, αλλα για το συλλογικο συμφερον.
Άρθρο 12
Συναίνεση του ενημερωμένου ασθενή

1.Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.
2.Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενή είναι οι ακόλουθες:
α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο. β) Ο ασθενής να έχει ικανότητα για συναίνεση. αα) Αν ο ασθενής είναι ανήλικος, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του. Λαμβάνεται, όμως, υπόψη και η γνώμη του, εφόσον ο ανήλικος, κατά την κρίση του ιατρού, έχει την ηλικιακή, πνευματική και συναισθηματική ωριμότητα να κατανοήσει την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο της ιατρικής πράξης και τις συνέπειες ή τα αποτελέσματα ή τους κινδύνους της πράξης αυτής. Στην περίπτωση της παραγράφου 3 του άρθρου 11 απαιτείται πάντοτε η συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα του ανηλίκου.
ββ) Αν ο ασθενής δεν διαθέτει ικανότητα συναίνεσης, η συναίνεση για την εκτέλεση ιατρικής πράξης δίδεται από τον δικαστικό συμπαραστάτη, εφόσον αυτός έχει ορισθεί. Αν δεν υπάρχει δικαστικός συμπαραστάτης, η συναίνεση δίδεται από τους οικείους του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός πρέπει να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την εκούσια συμμετοχή, σύμπραξη και συνεργασία του ασθενή, και ιδίως εκείνου του ασθενή που κατανοεί την κατάσταση της υγείας του, το περιεχόμενο της ιατρικής πράξης, τους κινδύνους, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της πράξης αυτής.
γ) Η συναίνεση να μην είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής και να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.
δ) Η συναίνεση να καλύπτει πλήρως την ιατρική πράξη και κατά το συγκεκριμένο περιεχόμενό της και κατά το χρόνο της εκτέλεσής της.
3.Κατ’ εξαίρεση δεν απαιτείται συναίνεση:
α) στις επείγουσες περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν μπορεί να ληφθεί κατάλληλη συναίνεση και συντρέχει άμεση, απόλυτη και κατεπείγουσα ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας, β) στην περίπτωση απόπειρας αυτοκτονίας ή γ) αν οι γονείς ανήλικου ασθενή ή οι συγγενείς ασθενή που δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να συναινέσει ή άλλοι τρίτοι, που έχουν την εξουσία συναίνεσης για τον ασθενή, αρνούνται να δώσουν την αναγκαία συναίνεση και υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία του ασθενή.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.
Και θα το ξαναλεω και θα το ξανατονιζω:

Έχει μεγάλη σημασία η νοοτροπια, ο λογος που επιλέγεις να κάνεις ή δεν το κάνεις καθόλου το εμβολιο και έπειτα το ποιός σε υποχρεώνει και γιατί. Εμβολιάζομαστε όχι γιατί το είπε ο Μητσοτάκης, αλλά ως μέσο ατομικης και κοινωνικής άμυνας. Αν καποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, δεν τον υποχρεωνει η συνειδηση και το μυαλο του, τοτε υποχρεωνεται απο τα μετρα της κυβερνησης και αναγκαζεται να το κανει επειδη τον παταει στα λεφτα που του τα στερει. Αν ειναι δυνατον να φτασαμε να θεωρουμε τα λεφτα πιο πανω απο την υγεια.

Το εμβόλιο δεν είναι όπλο πολιτικής, αλλά εργαλείο της επιστήμης, της ιατρικης, υπερ της ατομικης και δημόσιας υγείας.

Το ζητημα που πρεπει να μας απασχολει είναι να πρέπει να δώσω εγώ 3.000 σε ιδιώτικη κλινική για μια σκωληκοειδίτιδα, επειδή ο 65 χρόνος αρνείται να κανει εμβολιο και καταληγει να απασχολεί τον αναισθησιολογο που θα χρειαζόμουν εγώ. Αυτο δεν ειναι αντισυνταγματικο? Εκει περα τι κανεις, τοτε το συνταγμα τι λεει @Lancelot , @Agaphbou , @Μάξιμος και @BeatrixKiddo ?

Συμφωνουμε παντως ολοι σε ενα: η κυβερνηση απετυχε. Και ισως και σαν κοινωνια να αποτυχαμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μας αναιρεις το πολιτικό περιεχόμενο σε εμάς που έχεις κάνει ταγκ ενώ τα επιχειρήματα σου κατά το ήμισυ στηρίζονται σε πολιτικό περιεχόμενο :lol:
Επειδη μιλησατε μονο με πολιτικα επιχειρηματα, γιαυτο σχολιασα τα πολιτικα σας λογια, simple enough right?
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Και θα το ξαναλεω και θα το ξανατονιζω:

Έχει μεγάλη σημασία η νοοτροπια, ο λογος που επιλέγεις να κάνεις ή δεν το κάνεις καθόλου το εμβολιο και έπειτα το ποιός σε υποχρεώνει και γιατί. Εμβολιάζομαστε όχι γιατί το είπε ο Μητσοτάκης, αλλά ως μέσο ατομικης και κοινωνικής άμυνας. Αν καποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, δεν τον υποχρεωνει η συνειδηση και το μυαλο του, τοτε υποχρεωνεται απο τα μετρα της κυβερνησης και αναγκαζεται να το κανει επειδη τον παταει στα λεφτα που του τα στερει. Αν ειναι δυνατον να φτασαμε να θεωρουμε τα λεφτα πιο πανω απο την υγεια.

Το εμβόλιο δεν είναι όπλο πολιτικής, αλλά εργαλείο της επιστήμης, της ιατρικης, υπερ της ατομικης και δημόσιας υγείας.

Το ζητημα που πρεπει να μας απασχολει είναι να πρέπει να δώσω εγώ 3.000 σε ιδιώτικη κλινική για μια σκωληκοειδίτιδα, επειδή ο 65 χρόνος αρνείται να κανει εμβολιο και καταληγει να απασχολεί τον αναισθησιολογο που θα χρειαζόμουν εγώ. Αυτο δεν ειναι αντισυνταγματικο? Εκει περα τι κανεις, τοτε το συνταγμα τι λεει @Lancelot , @Agaphbou , @Μάξιμος και @BeatrixKiddo ?

Συμφωνουμε παντως ολοι σε ενα: η κυβερνηση απετυχε. Και ισως και σαν κοινωνια να αποτυχαμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Επειδη μιλησατε μονο με πολιτικα επιχειρηματα, γιαυτο σχολιασα τα πολιτικα σας λογια, simple enough right?
 

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Και θα το ξαναλεω και θα το ξανατονιζω:

Έχει μεγάλη σημασία η νοοτροπια, ο λογος που επιλέγεις να κάνεις ή δεν το κάνεις καθόλου το εμβολιο και έπειτα το ποιός σε υποχρεώνει και γιατί. Εμβολιάζομαστε όχι γιατί το είπε ο Μητσοτάκης, αλλά ως μέσο ατομικης και κοινωνικής άμυνας. Αν καποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, δεν τον υποχρεωνει η συνειδηση και το μυαλο του, τοτε υποχρεωνεται απο τα μετρα της κυβερνησης και αναγκαζεται να το κανει επειδη τον παταει στα λεφτα που του τα στερει. Αν ειναι δυνατον να φτασαμε να θεωρουμε τα λεφτα πιο πανω απο την υγεια.

Το εμβόλιο δεν είναι όπλο πολιτικής, αλλά εργαλείο της επιστήμης, της ιατρικης, υπερ της ατομικης και δημόσιας υγείας.

Το ζητημα που πρεπει να μας απασχολει είναι να πρέπει να δώσω εγώ 3.000 σε ιδιώτικη κλινική για μια σκωληκοειδίτιδα, επειδή ο 65 χρόνος αρνείται να κανει εμβολιο και καταληγει να απασχολεί τον αναισθησιολογο που θα χρειαζόμουν εγώ. Αυτο δεν ειναι αντισυνταγματικο? Εκει περα τι κανεις, τοτε το συνταγμα τι λεει @Lancelot , @Agaphbou , @Μάξιμος και @BeatrixKiddo ?

Συμφωνουμε παντως ολοι σε ενα: η κυβερνηση απετυχε. Και ισως και σαν κοινωνια να αποτυχαμε.
Οπως και σωστά είπες μόνος σου τα λεφτά είναι το ίδιο με την υγεία. Αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς όχι να πας σε νοσοκομείο ούτε ψωμί δεν μπορείς να φας.Το ζήτημα όμως είναι καθαρά πολιτικό και ενώ το αποκλείεις συνεχίζεις να στηρίζεσαι σε πολιτική. Το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό και απάνθρωπο.
Εσύ από ότι βλέπω έχεις τρία χιλιάρικα να δώσεις σε ιδιωτική κλινική να κάνεις την επέμβαση Χ ψ. Ο παππούς όμως που θα ζει με 250€ το μήνα και δεν τα έχει;
Θα πεις εσύ : καλά να πάθει ας έκανε το εμβόλιο ε;
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Για να είναι πιο ξεκάθαρο

Ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών, επομένως και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η διενέργειά του, ωστόσο, εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του προσώπου. Αυτό ισχύει για κάθε ιατρική πράξη – προληπτική, διαγνωστική ή θεραπευτική – σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή της «συναίνεσης ύστερα από ενημέρωση» (informed consent), που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ιατρική δεοντολογία, αλλά και αποτυπώνεται στο Δίκαιο. Κατ’ αρχήν, επομένως, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι «υποχρεωτικός». Αυτό σημαίνει ότι:

  • Δεν μπορεί να διενεργηθεί με επέμβαση στο σώμα του προσώπου, παρά τη θέλησή του, διότι αυτό θα αντέβαινε στην αρχή της ανθρώπινης αξίας, όπως οποιοδήποτε βασανιστήριο.
  • Δεν μπορεί να επιβληθεί ως αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση δημόσιας υποχρέωσης (π.χ. της στρατολογικής ή της υποχρέωσης εκπαίδευσης για τα παιδιά). Στην περίπτωση αυτή, ο πολίτης θα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της αθέλητης επέμβασης στο σώμα του (κατά παράβαση της αρχής της ανθρώπινης αξίας) και της υποβολής του σε κυρώσεις, επειδή δεν συμμορφώνεται στη δημόσια υποχρέωση, κάτι που επίσης θα ισοδυναμούσε με προσβολή της ανθρώπινης αξίας του.
Η τελευταία αυτή περίπτωση έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό, ιδίως σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να τους επιτραπεί η εγγραφή στο σχολείο. Από όσα ειπώθηκαν, ο όρος αυτός δεν είναι αποδεκτός. Οι γονείς αποφασίζουν ελεύθερα, στο πλαίσιο της άσκησης της γονικής μέριμνας, για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, χωρίς η απόφασή τους να σχετίζεται με την υποχρέωση της εκπαίδευσης των τελευταίων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σύνταγμα άρθρο 5
Συνθήκη Οβιέδο
Κώδικας Ιατρικής δεοντολογίας

για να διενεργηθούν οι οποιεσδήποτε ιατρικές πράξεις στο σώμα του ασθενή απαιτείται η προηγούμενη ενημέρωσή του από τον ιατρό επιλογής του και η συναίνεσή του σ' αυτές τις ιατρικές πράξεις.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει (ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, πολιομιελύτιδα και άλλα) σε ασθένειες που είναι εγκληματικό να μην είχαμε εμβολιαστεί εμείς ως παιδιά. Μη θυμηθώ που δεν έκανα ποτέ το εμβόλιο κατά του HPV από την παράνοια της μάνας μου και το ίδιο ισχύει για πολλές κοπέλες της ηλικίας μου.
Στα εμβόλια του covid το πρόβλημα είναι ότι δεν τα έχουμε καιρό άρα δεν τα εμπιστευόμαστε; Γιατί αυτό να το δεχτώ προς το παρόν αλλά είναι και μια λογική που πάει στο άλλο άκρο. Ο παππούς μου είχε πάθει σοβαρές βλάβες σαν παιδί από τη μηνιγγίτιδα και το ίδιο ισχύει για χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Αλίμονο αν είναι εν έτει 2021 ξαναπάμε σε αυτό το σημείο.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ενώ ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών με ευρύτερο συνεπώς αντίκτυπο στην προστασία της δημόσιας υγείας, η διενέργειά του εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του προσώπου. Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, αλλά η πρόβλεψη υποχρεωτικής διενέργειας δεν αποκλείεται όταν πρόκειται για άσκηση δικαιώματος σε ορισμένα περιβάλλοντα.

Άρα αν θες να μπεις στο κλαμπ ή το εστιατόριο μια χαρά μπορούν να σου ζητάνε covid certificate όπως αναφέρει και το σύνταγμα.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,636 μηνύματα.
Ενώ ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών με ευρύτερο συνεπώς αντίκτυπο στην προστασία της δημόσιας υγείας, η διενέργειά του εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του προσώπου. Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, αλλά η πρόβλεψη υποχρεωτικής διενέργειας δεν αποκλείεται όταν πρόκειται για άσκηση δικαιώματος σε ορισμένα περιβάλλοντα.

Άρα αν θες να μπεις στο κλαμπ ή το εστιατόριο μια χαρά μπορούν να σου ζητάνε covid certificate όπως αναφέρει και το σύνταγμα.
Το χωρίο που υπογράμμισες δεν επιβεβαιώνει την απαίτηση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού.

ΥΓ : Η ταυτοπροσωπία που απαιτείται αναιρείται διότι αστυνομική ταυτότητα μπορούν να την ζητήσουν και να την ελέγξουν μόνο οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί. Κανένας άλλος πολίτης δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top