@BeatrixKiddo @Lancelot @Agaphbou
Εσεις μιλατε για τα πολιτικα μετρα. Εγω μιλαω για το εμβολιο. Ξέρω είναι δυσκολο να τα συζητησετε ανεξαρτητα, αλλά ειναι διαφορετικα πραματα. Αλλο πολιτικη, αλλο ιατρικη και επιστημη. Το θεμα υποχρεωτικοτητας τιθεται στην πραξη οταν το ατομο διαφωνει με το εμβολιο και δεν το κανει. Τοτε εχεις τις ποινες των μετρων αυτων.
Για να φτασουμε ομως εκει, το ατομο εχει επιλεξει συνειδητα για τους δικους του λογους να μην το κανει το εμβολιο.
Μπορειτε να μου πειτε και να τεκμηριωσετε με βαση την επιστημη, για ποιο λογο καποιος δεν πρεπει να κανει το εμβολιο;
Το να συνεχισετε να λετε οτι ειναι επιλογη του το αν θα κολλησει ή οχι, αν θα πεθανει ή οχι, ναι ειναι, αλλά απο τη στιγμη που αφορα ολους μας, τοτε δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραματα. Το αν εσυ δεν κανεις το εμβολιο και μπεις ΜΕΘ, θα επηρεασει την οικογενεια μου αν η γιαγια μου παθει ενα εγκεφαλικο ή ο
@Μάξιμος παθει μια καρδια και χρειαστει νοσηλεια. Το συστημα υγειας δεν θα εχει προσωπικο να του αλλαξει καν τα φαρμακα, καν να ελεγξει εγκαιρα αν ζει. Θα ειναι παρατημενος/η σε ενα ραντσο στο διαδρομο, μπορει και στο παρκινγκ εξω. Και αυτο επειδη το νοσοκομειο εχει στομωσει απο τα κρουσματα κορωνοιου.
Απο τη στιγμη λοιπον που το τι κανεις εσυ επηρεαζει εμενα και τους δικους μου, τοτε δεν ειναι δικο σου δικαιωμα η ελευθερη επιλογη το να εμβολιαστεις. Αν διαφωνειτε δειξτε μου στο συνταγμα πού λεει αυτο που προφασιζεστε. Επειδη εχω ρωτησει κιολας φιλο μου δικηγορο και το ελεγξα κι εγω μετα, αντιθετως, λεει οτι προεχει η δημοσια υγεια και το συλλογικο συμφερον.
Αυτο που κανουν οι ανεμβολιαστοι πληττει το συλλογικο συμφερον και τη δημοσια υγεια. Επομενως θα ελεγα πως το να μην εμβολιαστεις αποτελει πραξη αντιδημοκρατικη.
@Lancelot Μπορεις να μου πεις ποια ειναι τα fake news που ελεγα; Και σε ποιο αρθρο τηε Huff αναφερεσαι; Οσο για τη Μηλιωτη, την παρακολουθω επειδη ανεβαζει εγκυρα και εγκαιρα ειδησεις για το θεμα. Δεν εχω κατι με τον Παυλακη. Επισης ο ενας δεν αναιρει ντε και καλα τον αλλον, δεν ειναι ή τον εναν ή τον αλλον, παρολο που φαινομενικα ο ενας λεει πανδημια ανεμβολιαστων και ο αλλος οτι και οι εμβολιασμενοι μεταδιδουν. Αλλα ψιλα γραμματα κρυβει το καθενα και αλλη ερμηνεια. Δεν ειναι αμοιβαιως αποκλειομενες οι αποψεις τους δλδ.