Από την Τρίτη υπάρχει το παρακάτω φρέσκο νεότερο για την Όμικρον και τη φυσική νόσηση, σε σχέση με τη Δέλτα:
Αν κάποιος ανεμβολιαστος κολλήσει με Ομικρον και οντως αποκτησει καποιου ειδους φυσικη ανοσια, τοτε αυτο δε σημαινει πως η ανοσια τον καλυπτει απεναντι και στη Δελτα.
Η ερευνα που υπαρχει (preprint) ειναι αυτη:
Ωστοσο, εδω ειναι το σημαντικο, η παγίδα. Με μια πρώτη αναγνωση λέει πως οι ανεμβολίαστοι αποκτουν ανοσια και απεναντι στη δελτα, αμα νοσησουν με Ομικρον. ΟΜΩΣ. Οι συγγραφεις φαινεται να εχουν κανει ματσακονιά.
Με προσεκτικοτερη αναλυση των οσων γραφουν και κυριως ερμηνεια των γραφηματων στο τελος, βλεπουμε το εξης σύμφωνα με τον γνωστό παθολόγο Γιώργο Παππά:
"Μελετήθηκαν όλοι κι όλοι τέσσερις ανεμβολίαστοι, όπου οι δύο ΔΕΝ πέρασαν το προκαθορισμένο όριο ανοσίας απέναντι στη Δέλτα, ο τρίτος το πέρασε οριακά, και ο 4ος το πέρασε μεν αλλά είχε ξεκινήσει παράξενα ψηλά, και μετά με βάση αυτόν τον τέταρτο έβγαλαν μέσο όρο που φαινόταν ικανοποιητικός για το σύνολο".
Όμως δεν είναι έτσι. Στατιστική αλχημεία φαίνεται να έκαναν οι συγγραφείς, τα μαγείρεψαν κάπως για να βγουν. Το οποίο όντως ισχύει απ'ό,τι κατάλαβα κι εγώ.
Επίσης αν είσαι εμβολιασμένος και κολλήσεις Ομικρον, τότε σίγουρα θα έχεις και ανοσια απέναντι στην Δελτα, καθώς έτσι κι αλλιώς είχες ήδη λόγω του εμβολίου.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ομικρον νοσηση να μην συνεπάγεται ανοσια και απεναντι στην Δελτα, οπότε δεν πρέπει κάποιος ανεμβολιαστος να επαναπαυτει αν κολλησει με Ομικρον (καλά θα μου πεις και πώς θα το ξερει ότι ήταν η Ομικρον, αλλά anyway) και να πει "ενταξει, τωρα εχω ανοσια στον κορωνοιο", αλλο η Δελτα αλλο η Ομικρον απ'ό,τι φαίνεται.
Πολύ φοβάμαι ότι βλέποντας αυτό, αρκετοί αντιεμβολιαστες μπορει κιολας να πούνε "αα πάμε να κολλησουμε Ομικρον να προστατευτουμε και απο την Δελτα". Τι να σχολιάσεις μετά..