• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
εκτός τόπου και χρόνου παιδια ….. τα τεστ συτα δε φτιάχτηκαν για ανιχνευση αλλα για διάγνωση συμπτωματικων και θετικο να ειναι δε σημαίνει πως μεταδίδεισ… και λιγο πολυ έχουν κανει τα rapid βασικό όπλο για τα μέτρα… εγώ δε θα κανα ούτε ένα …….

απορω πως η επιτροπή λοιμωξεων δεχεται αυτές τις σαχλαμαρες


κοιταξτε τι ωραίο self test κυκλοφορεί Αμερικη https://www.ellumehealth.com/products/consumer-products/covid-home-test ενώνεται με bluetooth στο κινητό κσι ενημερώνεται άμεσα η βάση δεδομένων …. Όχι σαν τις βλακείες τις δικές μας ….


αυτη τη στιγμή έπρεπε να κλείνανε τα σχολεία μέχρι αρχεσ Φεβρουαρίου…. να κάνανε rapid test μονο στα νοσοκομεια και καθε λοίμωξη ανώτερου αναονευτικου να απομονωνόταν χωρις καθόλου τεστ και σε όσους επέμεναν τα συμπτωματα πέρα του τριημέρου να κάνανε μαζι μοριακό τεστ κσι strept test,
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
κοιταξτε τι ωραίο self test κυκλοφορεί Αμερικη https://www.ellumehealth.com/products/consumer-products/covid-home-test ενώνεται με bluetooth στο κινητό κσι ενημερώνεται άμεσα η βάση δεδομένων …. Όχι σαν τις βλακείες τις δικές μας ….
26 δολλάρια το κάθε τεστ, τζάμπα πράγμα :P (23 ευρώ)

Και από τους περισσότερους retailers στη λίστα, δείχνει μη διαθέσιμο.

Πάπαλα δηλαδή.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μόλις

Ότι θα εμβολιαζομαστε για τα επόμενα δέκα χρόνια αυτό μόνο αισιόδοξο δεν είναι για την πορεία του ιού.
Και ότι τελικά θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Ξυδακι σε μερικους.

 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Σε άλλα νέα, έρευνα από το Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Βάζω μερικά από αυτά. Δεν μπόρεσα να βρω την αγγλική πηγή όμως.
3. Το ποσοστό θετικότητας θα διαμορφωθεί στο 20%-50%.

4. Αισθητή βελτίωση θα υπάρξει τον Φεβρουάριο. Η επιστροφή στην κανονικότητα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. 6. Επιφυλακτικότητα θα πρέπει να υπάρχει για τις αυξημένες νοσηλείες, αφού οι περισσότερες αφορούν δευτερογενείς εισαγωγές (δηλαδή άνθρωποι που πηγαίνουν στα νοσοκομεία για άλλες υποθέσεις – χειρουργεία κλπ – και εξετάζονται για κορωνοϊό).
7. Η έρευνα υποστηρίζει ότι δεν θα χρειαστεί εμβόλιο για την Omicron, γιατί θα νοσήσουν όλοι πριν αναπτυχθεί.

8. Η Covid θα προστεθεί στους άλλους τέσσερις κορωνοϊούς που ήδη αντιμετωπίζουμε και προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, κ.λπ. Θα γίνει μια παιδιατρική ασθένεια που θα προσβάλλει κυρίως μικρά παιδιά χωρίς ανοσία.

11. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν έχει σημασία η ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς η μετάλλαξη έχει ως επίπτωση τη μόλυνση όλων.
Σε μερικά ακόμα νέα, οι δικοί μας ξεκίνησαν να σκέφτονται την άρση των μέτρων.
Κομβική ημερομηνία για τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραμένει και η Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, οπότε εκπνέουν τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, τα οποία είχαν ληφθεί κατά τις ημέρες των γιορτών, καθώς τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό της κυβέρνησης η συζήτηση περί άρσης των υγειονομικών περιορισμών. Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, μετά τις 17 Ιανουαρίου ενδέχεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ θα επιστρέψει και η μουσική στους ίδιους χώρους.
Αν μέχρι τα μέσα του 2022 έχουμε εμβολιάσει (με 3 δόσεις!!) το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του πλανήτη, θα πάμε όλοι μαζί στην εκκλησία να ανάψουμε λαμπάδες γιατί μόνο με θαύμα θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.


Τώρα αυτή είναι σοβαρή πρόβλεψη; Δηλαδή ο ιός θα είναι ενδημικός στην Ελλάδα αλλά πανδημικός (και συνεχώς εξελισσόμενος) στην Τουρκία; Αυτοί που τα λένε αυτά μάλλον δεν γνωρίζουν ότι έχουμε αεροπλάνα.


Όταν γίνει σαν τη γρίπη, δηλαδή όταν πεθαίνουν 80 άτομα το χρόνο, κυρίως ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι, και όχι 80 τη μέρα από όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Ο στόχος του ΠΟΥ για 70% στον οποίο αναφέρεται ο διευθυντής του είναι για 2 δόσεις το οποίο δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.
Ο ΠΟΥ ακόμα παραμένει αντίθετος στις τρίτες δόσεις μέχρι να πιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού με 2.

Αυτοί που κάνουν την πρόβλεψη ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες, και δεν είναι λίγοι, ξέρουν μια χαρά ότι υπάρχουν αεροπλάνο. Αυτό που βασικά προβλέπουν είναι ότι δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον μετάλλαξη να εκτοπίσει την Ο. Όχι ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μεταλλάξεις γενικά, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν. Αλλά ότι λόγω της μεταδοτικότητας της Ο θα αργήσει να εμφανιστεί μετάλλαξη που θα μπορεί να κυριαρχήσει έναντι αυτής.
Ουσιαστικά ότι η Ο μας κερδίζει χρόνο μέχρι την εμφάνιση νέας μετάλλαξης στον οποίο χρόνο οι ανεπτυγμένες χώρες θα είναι καλά, οι μη ανεπτυγμένες θα έχουν πανδημία και ταυτόχρονα θα αποκτούν ανοσία μέσω εμβολιασμού και νόσησης. Είναι μια πρόβλεψη και αυτή προφανώς, κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει.

Κοίτα, το να γίνει σαν την γρίπη ναι σίγουρα το ιδανικό θα ήταν. Αλλά για να γίνει σαν την γρίπη θέλουμε είτε μετάλλαξη που να τον κάνει πολύ πιο ακίνδυνο και από την Ο είτε εντελώς διαφορετική τεχνολογία εμβολίων και φαρμάκων.
Τα mrna προσφέρουν καλή προστασία από θάνατο αλλά όχι 100% και όχι για πάντα και ενώ μειώνουν σε ένα βαθμό την μετάδοση δεν την εξαλείφουν και θέλουν κάθε χρόνο τουλάχιστον αναμνηστική δόση.
Τα φάρμακα που βγαίνουν στοχεύουν μόνο ασθενείς υψηλού κινδύνου λόγω των παρενεργειών που έχουν και αυτά δεν προβλέπεται να έχουν 100% αποτελεσματικότητα.

Οπότε ή ελπίζεις ότι σε κάποια(όχι λίγα) χρόνια θα έχουμε κάτι που θα κάνει τον ιο γρίπη ή ότι...ο ιος θα μεταλλαχθεί σε κρυολόγημα(θέμα τύχης, μπορεί να είναι η επόμενη μετάλλαξη μπορεί σε 10 χρόνια μπορεί ποτέ). Μέχρι τότε όμως...συμβιβάζεσαι με τους χ νεκρούς την μέρα ή παίρνεις αυστήρα μέτρα που ούτε τα κράτη αντέχουν ούτε οι κοινωνίες.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Ξυδακι σε μερικους.

Ενώ έχω και εγώ επιφυλάξεις για την υποχρεωτικότητα ο Τζόκοβιτς πάει με ελληνική κουτοπονηριά.
Υποτίθεται νόσησε 16 Δεκέμβρη, για δεύτερη φορά κιόλας αφού είχε νοσήσει και το 2020.
Η διαφορά είναι ότι αυτή την φορά δεν το έμαθε κανείς.
17 Δεκέμβρη ήταν σε εκδήλωση για το παιδικό τένις στην Σερβία όπου αγκάλιαζε παιδιά και έβγαζαν φωτογραφίες χωρίς να φοράει μάσκα ούτε αυτός ούτε οι άλλοι. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από εκεί.
Αν είχε νοσήσει, το ήξερε και το έκανε αυτό θα ήταν εγκληματίας αλλά δεν είναι τόσο χαζός.
Επειδή είναι διάσημος και η Σερβία και αυτή Βαλκάνια είναι, μπορεί να έβγαλε ένα μούφα πιστοποιητικό νόσησης εύκολα για να είναι οκ τυπικά. Αλλά όλοι ξέρουν τι έχει γίνει...

Οι Αυστραλοί φαίνεται να τον ξανασυνέλαβαν πάντως.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Έχω αλλάξει το ραντεβού 3 φορές και σκέφτομαι σοβαρά να το αλλάξω 4η δεν θέλω να πάω ακόμα. :look:
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχω αλλάξει το ραντεβού 3 φορές και σκέφτομαι σοβαρά να το αλλάξω 4η δεν θέλω να πάω ακόμα. :look:
Από το πρωί σπαζοκεφαλιαζω πόσες φορές μπορούμε να ακυρώσουμε ένα ραντεβού..

Την Κυριακή εχει ο συζηξ ραντεβού αλλά δεν είναι και πολύ καλά τον ταλαιπωρεί ακόμα ένα κρύωμα και ήδη το έχω ακύρωση μια φορά..
Κάπου διάβασα ότι αν το ακυρώσεις και δεύτερη μετά ακυρώνεται τελείως..

Τι ισχύει τελικά?
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Δεν στελνετε τα παιδια σας στο σχολειο ,ομως παραλληλα τα στελνετε στο ποδοσφαιρο,σε ξενες γλωσσες και γεμιζουν τις πλατειες τα σουκου.:clapping:Εκει κορονοιο δεν εχει:dance3::dance3::dance3:
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Δεν στελνετε τα παιδια σας στο σχολειο ,ομως παραλληλα τα στελνετε στο ποδοσφαιρο,σε ξενες γλωσσες και γεμιζουν τις πλατειες τα σουκου.:clapping:Εκει κορονοιο δεν εχει:dance3::dance3::dance3:

Μπα εντελώς μουντρωμένα θα τα χουν κάποιοι, μην τυχόν και το εμβολιασμένο 15χρονο κολλήσει την όμικρον απ την οποία δεν εχεί μπει κανείς ούτε μεθ στην Ελλάδα και την οποία θα κολλήσουν έτσι κι αλλιώς οσονούπω(ήδη 15κ τεστ θετικά χωρίς καν ανοιχτά σχολεία και χωρίς να χουμε φτάσει στη δυναμικότερη στιγμή του κύματος)

Γι αυτό μετά πάνε φοιτητές και από αντίδραση φτάνουν στο άλλο άκρο. Και καλά κάνουν.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Μπα εντελώς μουντρωμένα θα τα χουν κάποιοι, μην τυχόν και το εμβολιασμένο 15χρονο κολλήσει την όμικρον απ την οποία δεν εχεί μπει κανείς ούτε μεθ στην Ελλάδα και την οποία θα κολλήσουν έτσι κι αλλιώς οσονούπω.

Γι αυτό μετά πάνε φοιτητές και από αντίδραση φτάνουν στο άλλο άκρο. Και καλά κάνουν.
Ισχυει και αυτο.Κριμα τα παιδακια...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
Η Ασυτραλία χαλαρώνει τους περιορισμούς για τις στενές επαφές κρουσμάτων.
"Omicron is a gear change and we have to push through," the prime minister told a media briefing in the capital, Canberra. "You've got two choices here: you can push through or you can lock down. We are for pushing through."
Επίσης και στην Αυστραλία κάποιες πολιτείες στον αριθμό κρουσμάτων πλέον δεν καταγράφουν όλα τα κρούσματα.
Health officials warned Monday's figure of just over 67,000 infections could be an "underestimate", as reports from some states do not include those who tested positive in at-home rapid antigen tests. Sunday's tally was just under 100,000.
Εντυπωσιακή αλλαγή στρατηγικής για μια χώρα που πριν λίγους μήνες ήταν 100% στη βάρκα του zero covid με lockdown όποτε έσκαγαν 10 κρούσματα.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Από το πρωί σπαζοκεφαλιαζω πόσες φορές μπορούμε να ακυρώσουμε ένα ραντεβού..

Την Κυριακή εχει ο συζηξ ραντεβού αλλά δεν είναι και πολύ καλά τον ταλαιπωρεί ακόμα ένα κρύωμα και ήδη το έχω ακύρωση μια φορά..
Κάπου διάβασα ότι αν το ακυρώσεις και δεύτερη μετά ακυρώνεται τελείως..

Τι ισχύει τελικά?
Ούτε καν ρε συ εγώ από το αρχικό ραντεβού το έχω αλλάξει 3 φορές και πάλι με αφήνει. :P Αλλά θα πάω τελικά απλά είμαι γκρινιάρα. :hehe:
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ούτε καν ρε συ εγώ από το αρχικό ραντεβού το έχω αλλάξει 3 φορές και πάλι με αφήνει. :P Αλλά θα πάω τελικά απλά είμαι γκρινιάρα. :hehe:
Αντε ωραία γιατί μου λένε εδώ κάτι κουλά ότι αν το ακυρώσεις για δεύτερη φορά μετά ακυρώνεται τελείως...

Καλά μην νομιζεις και εγώ θα περιμένω να λήξει το επτάμηνο και μετά θα πάω, αν δεν έχω κολλήσει μέχρι τότε μιας που σήμερα άνοιξαν και τα σχολεια και το έχω δεδομένο πλέον ότι κάτι θα μου το φέρει ο υιός :P
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Αντε ωραία γιατί μου λένε εδώ κάτι κουλά ότι αν το ακυρώσεις για δεύτερη φορά μετά ακυρώνεται τελείως...

Καλά μην νομιζεις και εγώ θα περιμένω να λήξει το επτάμηνο και μετά θα πάω, αν δεν έχω κολλήσει μέχρι τότε μιας που σήμερα άνοιξαν και τα σχολεια και το έχω δεδομένο πλέον ότι κάτι θα μου το φέρει ο υιός :P
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αν ήταν έτσι δεν θα σε άφηνε να κάνεις αλλαγή εξ αρχής. Μακάρι να το γλιτώσεις. :P
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Εδω μας κυνηγανε να κανουμε το εμβολιο ....αν ηταν να ακυρωνουν και τα ραντεβου ,αυτο και αν θα ηταν διαχειρηση πανδημιας :P
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Δεν στελνετε τα παιδια σας στο σχολειο ,ομως παραλληλα τα στελνετε στο ποδοσφαιρο,σε ξενες γλωσσες και γεμιζουν τις πλατειες τα σουκου.:clapping:Εκει κορονοιο δεν εχει:dance3::dance3::dance3:
Όχι δεν τα στέλνουμε, αυτό που λες είναι τελείως χαζό. Δηλαδή και που το σκέφτεσαι είναι χαζό, πολύ περισσότερο που νομίζεις ότι κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι το πρωί και τα βγάζουμε έξω το απόγευμα για ποδόσφαιρο κιόλας :rolleyes:

Κάπου διάβασα ότι αν το ακυρώσεις και δεύτερη μετά ακυρώνεται τελείως..

Τι ισχύει τελικά?
Εγώ την τρίτη δόση την άλλαξα 3 φορές χωρίς πρόβλημα.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Όχι δεν τα στέλνουμε, αυτό που λες είναι τελείως χαζό. Δηλαδή και που το σκέφτεσαι είναι χαζό, πολύ περισσότερο που νομίζεις ότι κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι το πρωί και τα βγάζουμε έξω το απόγευμα για ποδόσφαιρο κιόλας :rolleyes:


Εγώ την τρίτη δόση την άλλαξα 3 φορές χωρίς πρόβλημα.
Α το εχεις κλεισμενο ολη μερα ε?Ακομα καλυτερα :bleh:
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top