Οι FFP3 με τη βαλβίδα δεν συστήνονται επειδή δεν προστατεύουν αρκετά τους άλλους γύρω σου. Αλλά τώρα που ο περισσότερος κόσμος έχει γράψει τον COVID στα αμελέτητά του, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είμαστε τόσο ευαισθητούληδες με τους άλλους. Σε ένα κλειστό δημόσιο χώρο όπου κανείς άλλος δεν φοράει μάσκα, μια χαρά μπαίνεις με FFP3 με βαλβίδα, αφού ό,τι κάνουν αυτοί (δυνητικά εκπνέουν κορωνοϊό) το ίδιο κάνεις κι εσύ

Στη δουλειά ή σε κάποιο άλλο χώρο που φοράνε όλοι μάσκα, ή αν ξέρω ότι έχω κολλήσει, φυσικά δεν θα πάω με μάσκα που έχει βαλβίδα.
Αααα τώρα κατάλαβα! Άρα ουσιαστικά αν φοράω FFP2 + χειρουργική έχω ακόμη καλύτερη προστασία
Το αντισηπτικό μόνο ψυχολογικά βοηθάει. Η μετάδοση του κορωνοϊού είναι με αερόλυμα, όχι μέσω της επαφής. Μπορεί βέβαια να σου βγει σε καλό αν έρθεις σε επαφή με monkeypox ή γρίπη.
Υπάρχουν διάφορες FFP3 που έχουν πολύ καλή εφαρμογή και προστατεύουν περισσότερο από τις FFP2.
Από όσο ξέρω, μπορείς να φορέσεις FFP2 με χειρουργική από πάνω, αλλά όχι το αντίστροφο. Ο κανόνας είναι να φοράς πρώτα τη μάσκα που έχει την καλύτερη εφαρμογή και από πάνω αυτή που δεν έχει τόσο καλή εφαρμογή, δηλαδή τη χειρουργική. Η ουσία είναι ότι φοράς την χειρουργική για να κρατήσεις "καθαρή" την FFP2.